Feyenoord wijst interim-directeur aan in afwachting van ‘lopende procedure’

Dinsdag, 24 september 2019 om

Mark Koevermans is voorlopig op papier de algemeen directeur van Feyenoord. De bestuurder, al jaren werkzaam bij de club als commercieel directeur, is door de Rotterdammers bij de KNVB aangemeld als algemeen directeur ad interim. Feyenoord is tot deze stap gekomen omdat de club volgens de reglementen van de licentiecommissie van de voetbalbond binnen zestig dagen na het vertrek van een algemeen directeur met een opvolger moet komen.

Jan de Jong vervulde tussen november 2017 en juli van dit jaar de functie van algemeen directeur in De Kuip. De bestuurder koos er echter voor om op 23 juli de eer aan zichzelf te houden en de deadline van de licentiecommissie om een nieuwe directeur aan te stellen vervalt aankomende maandag.

“Aangezien de procedure om te komen tot de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur nog niet volledig is afgerond, heeft Feyenoord commercieel directeur Mark Koevermans bij de bond opgegeven als ad interim CEO”, bevestigt woordvoerder Raymond Salomon tegenover het Algemeen Dagblad. “Waardoor de lopende procedure om te komen tot een CEO de komende tijd weliswaar voortvarend maar ook zorgvuldig en weloverwogen kan plaatsvinden.”

Naast Koevermans is overigens ook technisch directeur Sjaak Troost op interim-basis werkzaam bij Feyenoord. Hij stapte in als opvolger van Martin van Geel en is verantwoordelijk voor onder meer de in- en uitgaande transfers. De Rotterdammers zijn nog op zoek naar een kandidaat om deze functie permanent op zich te nemen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door odesza)

Benieuwd wat er eerder is. Een algemeen directeur of het stadion.....

Toch wel bijzonder dat het zo lang duurt. Je zou zeggen dat juist dit een goed moment is om in te stappen en de uitdaging aan te gaan. Het gaat niet goed met de club, iets wat buiten jou om is gebeurd en kan dar aanpakken. Daarnaast een mooie kans met een nieuw stadion. Of zou er meer aan de hand zijn waardoor instappen op dit moment niet slim is?

24 september 2019 om 16:28

Er is maar een echte kandidaat en die kampt nu met een stadioncrisis bij AZ, waardoor hij op korte termijn niet beschikbaar is. Als AZ in rustiger vaarwater is beland zal Eenhoorn denk ik de nieuwe AD worden.

24 september 2019 om 16:29

Ik snap het wel dat er nog vacatures zijn. Men heeft voor de directeur functie wel iemand op het oog, Robert Eenhoorn van AZ, maar die heeft (zegt hij zelf) het druk met Azen in het bijzondermet het stadion debacle van AZ. Eerst zal hij dat willen afronden voor hij eventueel komt. Alle begrip daar voor.ook voor een TD circuleerden wat namen, deze mensen zeiden of nee of reageerden niet in het openbaar. Dus … gewoon afwachten maar.

24 september 2019 om 16:29

Ik zou het iedereen afraden. Jan de Jong was een kandidaat die uitgebreid gescreend was en die als zeer geschikt vooraf werd beschouwd. Binnen drie jaar was die weg en beschadigd. Hij had ongetwijfeld fouten gemaakt, maar de bak ellende die je van de buitenwacht over je heen krijgt is ongekend. Doe een stropdas om en loop de Kuip in en er zijn er meteen een stel die je aan diezelfde das willen opknopen. Er is een diepgeworteld wantrouwen tegen elke vorm van directie, ik snap wel dat je niet zo maar iemand hebt gevonden voor deze functie.

24 september 2019 om 19:28

Jan de Jong heb ik zelf nooit begrepen. Was daarvoor toch een opperhoofd ambtenaar bij de Nos, weinig zichtbare binding met Rotterdam en totaal niet charismatisch. Je bent toch het uithangbord van de club en daar heb ik dus nooit van begrepen waarom de keuze op hem is gevallen. Eenhoorn is natuurlijk de droomkandidaat. Als geboren Rotterdamse voormalig topsporter/coach, voormalig ambassadeur van Feyenoord en zijn sporen inmiddels verdiend als sportbestuurder

Lijkt me een prima tijdelijke oplossing, maar wie wil zijn vingers branden aan deze klus?eenhoorn heeft het drukker met een ander stadion en zal AZ niet verlaten lijkt me. Mathijssen zit op dit moment goed bij Willem 2 waar hij zich kan ontwikkelen. Wie o wie wordt de redder van Feyenoord?

24 september 2019 om 16:36

misschien dat die Amerikaanse investeerders er een mee nemen. die willen natuurlijk wel wat van hun eigen mensen aan het roer hebben.

24 september 2019 om 16:48

Hebben die zich al ingekocht dan?

24 september 2019 om 16:50

Nee, bij lange na niet.

24 september 2019 om 17:09

Dan zou het apart zijn als ze daar nu al rekening mee gaan houden. De voetballerij is altijd bewegend, je kan niet zo maar een jaar zonder toekomstgerichte TD en AD zitten.

24 september 2019 om 17:52

Taken zijn allemaal onder eigen beheer momenteel, rvd's nemen tijdelijk de functies waar. Aangezien die allemaal met de neuzen dezelfde richting op staan inzake beleid, visie en stadion is het niet dat ze geen tijd meer hebben om een nieuwe AD en TD te vinden. Even terugkomend op investeerders, zeker word er met hem gesproken, maar momenteel enkel City gericht. Daarnaast en wanneer dat eindelijk rond is zullen er gesprekken komen omtrent Feyenoord zelf. (Ving ik een maand geleden op, maar durf hier geen 100% op in te zetten)

25 september 2019 om 06:10

Klinkt logisch de investeerder wil zeker weten dat City doorgaat. Benieuwd om hoeveel geld het zal gaan. Stel je voor dat ze er even 500 miljoen in pompen.

25 september 2019 om 17:35

het is helaas niet die orde van grote. voor die 49% willen ze zo'n 100 miljoen neerleggen. (wel wordt er flink geïnvesteerd in Feyenoord city, wat dan wel een amerikaanse naam zal krijgen).

Eenhoorn is natuurlijk de beoogde nieuwe algemeen directeur, maar die heeft aangegevn dat hij AZ in deze tijd (ingestort dak) niet wil verlaten. De vraag is natuurlijk hoe lang dat duurt. Opvallende zinsnede "aangezien de procedure om te komen tot de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur nog niet volledig is afgerond ...".dit suggereert dat er een AD in de pijplijn zit...

Robert Eenhoorn staat helemaal niet te trappelen om directeur van Feyenoord te worden. Het zou me helemaal niet verbazen als men over een half jaar met Martin van Geel op de proppen komt

24 september 2019 om 16:49

Zou mij niet verbazen als Eenhoorn er staat over een half jaar als dak verwijderd is en ze begonnen zijn met het nieuwe te plaatsen

24 september 2019 om 17:05

Ik verdenk jou ervan, Kaassie, dat je het dak hebt gesabotteerd. Anders had Eenhoorn al lang in Rotterdam gezeten.

24 september 2019 om 17:16

Stil nou Njfromvol, ik ben pas weer op vrije voeten

Allemaal leuk en aardig.. ze werken nog steeds met een incapabele coach! Ze hadden even moeten kijken naar zijn tijd bij JA dan zou je genoeg weten en verder kijken. Kijkend naar de tegenstanders zou Feyenoord eerste moeten staan, simpel alles gewonnen moeten hebben. Problemen zitten dieper, dit gaat geen verschil maken ben ik bang.

24 september 2019 om 17:45

Dit is niet bedoeld om een verschil te maken ... weet je wat ??? Lees de tekst even...

24 september 2019 om 17:59

Misschien zit brekebeentje in het vekeerde topic NJ en wil die wat open deuren intrappen? Maar je hebt m van goed advies voorzien, 'lezen'.

24 september 2019 om 18:02

Stam is gewoonweg niet capabel, je hebt mensen met kennis nodig die een trainer kunnen aanstellen, je hebt een technisch directeur nodig die capabel is, een goed netwerk heeft want de scouting is niet je van het, selectie is niet super maar toch met dit materiaal had je keihard bovenaan moeten staan. De namen die ik nu voorbij zie komen gaan net als trainer jaap stam het verschil niet maken. Marc Koevermans zit er al even lees ik, wat heeft ie Feyenoord gebracht? Hiervoor Jan de jong? Troost idem dito, wat heeft hij naast zijn spelerscarriere goed gedaan voor Feyenoord? Deze mensen zaten er al toen Jaap Stam aangesteld werd, dat schiet niet op. Trek een capabel iemand van buitenaf aan. Waarom is az na de DSB periode weer een stabiele suptopper? Goede mensen op goede posities en daarom goed beleid. Ik vind het zonde, je kon bijvoorbeeld vooraf weten dat stam geen voetbal brengt!

24 september 2019 om 18:03

Als ik ongelijk heb mbt stam en de mensen die hem aangesteld hebben hoor ik het verder graag van je.

24 september 2019 om 19:11

Je weet wel dat Stam nog is aangesteld door Martin van Geel wat toch een redelijke TD is.en met dit materiaal boven aan staan, maar dan zou even neutraal gaan kijken.dit Feyenoord mag blij zijn als het met deze selectie 3e word, want dat is gewoon hun niveau.

25 september 2019 om 08:25

Ik vind dat stam met Feyenoord op dit moment bovenaan had moeten staan inderdaad, hoeveel goede tegenstanders heeft Feyenoord al getroffen in de comp? En ja, als het echt klopt dat enkel en alleen van geel stam zou hebben aangesteld terwijl hij zou vertrekken lijkt mij dat ook niet echt handig of spreken van enig beleid. Maar goed, ik hoop dat Feyenoord snel een goede coach voor de groep heeft staan, op deze manier word je geen 3e

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1811
L. SinisterraAanvaller183
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper10
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Technisch directeur
28 fans
59 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Gastón Pereiro heeft een lucratieve aanbieding van Cincinnati FC afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren