Valverde passeert oudgediende opnieuw: ‘Verder geen problemen’

Maandag, 23 september 2019 om 15:33Rian Rosendaal • Laatste update: 15:33

Ivan Rakitic had zaterdag nog een basisplaats in de uitwedstrijd van Barcelona tegen Granada (2-0), maar de Kroatische middenvelder van de Spaanse kampioen moet het thuisduel met Villarreal van dinsdagavond vanaf de tribune bekijken. Rakitic is, niet voor de eerste keer dit seizoen, buiten de selectie gelaten door trainer Ernesto Valverde.

Valverde lijkt wederom de voorkeur te geven aan Carles Aleñá, die wél is opgenomen in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Villarreal. “Elke week krijg ik vragen over spelers die niet zijn geselecteerd”, wordt de Barcelona-trainer maandagmiddag op een persconferentie geciteerd door de Spaanse media. “Als er geen plaats is voor Rakitic, dan is dat omdat ik voor iemand anders heb gekozen.” Valverde kan overigens weer een beroep doen op Ousmane Dembélé, die volledig hersteld is van een hamstringblessure.

Ernesto Valverde: 'Crisis bij Barcelona? Over drie dagen kan alles weer anders zijn'

“Er zijn verder geen problemen met Rakitic”, benadrukt Valverde nog maar eens. “We hebben veel opties voor op het middenveld en ik ben mede daarom tot deze keuze gekomen. We zullen zien wat er zaterdag gaat gebeuren als we tegen Getafe aantreden.” Rakitic werd in de afgelopen transferperiode gelinkt aan Juventus en Paris Saint-Germain, maar een transfer naar een van deze clubs kwam nimmer van de grond.

Valverde staat naar verluidt onder druk bij Barcelona vanwege de slechte seizoensstart, maar de trainer van de huidige nummer acht in LaLiga voelt geen extra druk op zijn schouders. “Bij slechte resultaten wordt er automatisch naar de trainer gewezen, zo gaat dat in de voetbalwereld. Maar een crisis kan binnen drie dagen ook weer verleden tijd zijn. We kunnen de criticasters alleen maar de mond snoeren door de aankomende twee wedstrijden (tegen Villarreal en Getafe, red.) winnend af te sluiten.”


Poll

Snap jij waarom Ivan Rakitic buiten de selectie van Barcelona is gelaten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door millonario)

Kan die man zichzelf niet passeren alsjeblieft.

23 september 2019 om 15:43

Precies wat ik dacht, dat hij onderhand maar 's gepasseerd wordt met z'n verkrachting van Barcelona pfff bah bah

23 september 2019 om 16:39

Lekker hypocriet vorig seizoen was het bashen op Valverde omdat die steeds bleef leunen op Rakitic/ Vidal/ Boateng + Busquets waarbij Arthur en Alena werden gepasseerd. Nu spelen die twee samen met de Jong en is het ook niet goed maarja het spel ligt voornamelijk aan de coach en niet aan de spelers die met de kop naar beneden hangen.

23 september 2019 om 16:46

De fans hebben geen problemen met de spelers die hij opstelt.. We (ik dan) hebben problemen met de trainer die de spelers en de filosofie verkracht. Veel te verdedigend waardoor de ploegen geen schrik meer hebben van onze aanvallen..

23 september 2019 om 17:07

Rockett

Leuk geprobeerd. Als de spelers niet tevreden zijn met de tactiek en als ze op foute posities worden gezet gepaard met een gebrek aan aanvallende inzicht van de trainer, dan heb je er inderdaad geen zin meer in. Sergi Roberto die op de linksback positie wordt gezet terwijl er linksbacks genoeg zijn in de jeugd. Griezmann die op de linkerflank wordt gezet terwijl hij linksbenig is en een schaduwspits is. Zet hem dan tenminste rechts en Messi als spits, Suarez links. Dan heb je ook nog Semedo die werkelijk waar aanvallend niets toevoegt buiten het heel snel rennen.

Dan hebben we nog het feit dat Valverde afgezien van Messi en Dembélé geen enkel andere buitenspeler in de gelederen heeft meegenomen of aangekocht. Je kan als trainer niet beslissen wat het bestuur doet, wel kan je als trainer zeggen dat de spits positie al aangevuld is en dat er buitenspelers ontbreken, zeker nu Dembélé een garantie is voor blessures. Barcelona dat gewoon met 4-4-2 speelde is de grootste schande die ik heb mogen meemaken de laatste 15 jaar.

Het zijn een hoop dingen waar jij denk ik niet veel van afweet gezien je commentaar en gebrek aan de knowhow van de problemen bij Barcelona, om te beginnen bij de trainer.

Dus in het vervolg verdiep je je wat beter in de problemen en het grootste probleem, namelijk het bestuur. Want die trekken deze trainer aan en om het nog erger te maken geven ze hem zelfs nog meer kansen.

23 september 2019 om 16:51

Inderdaad wat is in godsnaam de reden dat deze man al voor het 3e seizoen het hand boven het hoofd word gehouden? Weg ermee heeft inmiddels wel bewezen dat ie geen trainer voor Barcelona is.

Kan die niet beter even terugvallen op zijn ervaren spelers die de afgelopen jaren kampioen zijn geweest.lijkt me dat je die goed kan gebruiken in een slechte periode

23 september 2019 om 16:48

Alleen Frenkie en Griezmann zijn nieuw en ook daadwerkelijk basisspeler. Alle andere nieuwe staan er vanwege een blessure van een ander. De rest is het zelfde als vorig jaar. Maar toen was het ookal bagger ondanks het kampioenschap

Wanneer gaat Barcelona ingrijpen en deze clown eindelijk ontslaan? Dit kan echtniet langer zo. Het zijn niet alleen de resultaten die slecht zijn, het spel is ook om te janken.

23 september 2019 om 15:58

Had tijdje geleden gelezen dat Valverde nog al een “Ja” knipper en niet tegenspreekt daar houd Bartomeu wel van dusja

Dembélé eindelijk terug. Hopelijk blijft hij voor 1 keer fit voor een lange periode want ik kan het niet aanzien om suarez en griezmann samen in de aanval te zien.

23 september 2019 om 15:43

Denk je echt serieus dat Valverde Suarez of Griezmann zal banken, lol.

23 september 2019 om 16:26

Als Griezmann zo door gaat, absoluut. Dembele was niet geweldig voor zijn blessure, maar er gaat tenminste dreiging uit van zo een jongen. Griezmann die is echt totaal onzichtbaar. Geef mij dan maar een risicovolle Dembele.

23 september 2019 om 16:48

Ik denk persoonlijk dat dembele klaar is.
Hij is nog steeds onprofessioneel volgens de captain en vaak geblesseerd. Tel daarbij op dat ansu fatti geweldig speelt

Achteraf gezien was het voor Rakitic misschien beter geweest om gewoon te vertrekken bij Barcelona afgelopen zomer. Internazionale had interesse en dat vind ik ook wel een club die bij hem past. Rakitic heeft het toch meer dan prima gedaan de afgelopen seizoenen en wordt nu toch anders behandeld door z'n trainer, ook omdat Barcelona veel talenten heeft op zijn positie die op de deur kloppen.

23 september 2019 om 16:49

Rakitic stond wel open voor vertrek volgens de media maar het bestuur wilde hem niet laten gaan

dat middenveld van Barca mist gewoon een aanvallende, creatieve spelverdeler imo. het is teveel van hetzelfde wat er nu staat

23 september 2019 om 16:22

Ben ik niet met je eens. Barca heeft met Arthur Frenkie en Busquets gewoon en heerlijk middenveld. Busquets heeft dit seizoen al meer laten zien dat de afgelopen 2 jaar. Arthur is aanvallend heel sterk en frenkie weten we natuurlijk. Barca speelt sws nooit echt met aanvallende middenvelders. Valverde moet gewoon de boven genoemde 3 lekker laten staan en dan zal je zien dat het begin te lopen. Ik zou zo spelen:

ter stegen
Semedo
Pique
Lenglet/Umti
Alba
Frenkie
Busquets
Arthur
Messi
Griezmann
Dembele
23 september 2019 om 16:48

@barcalover123 ik vind het ook een heerlijk middenveld alleen niet echt een complementair middenveld. er zit imo iets te weinig creativiteit, diepgang en scorend vermogen in maar Arthur, Busquets en Frenkie zijn idd wel alle drie geweldige voetballers

23 september 2019 om 16:51

Je moet dat verhaal van scorend vermogen echt laten valleb japie.
Want dat is niet belangrijk voor een middenvelder van barca. Xavi en iniesta scoorde zelf bijna nooit.
En op het feit na dat iniesta iets sneller was dan xavi waren ze beide best wel gelijk kwa speelstijl.

23 september 2019 om 16:57

Wat bf1994 zegt idd. Ik lees vaak dat jij vind dat dat het middenveld van barca gen diepgang of scorend vermogen heeft maar dit heeft barca niet nodig. Zelfs het beste middenveld met xavi iniesta en busquets had geen scorend vermogen. Je hebt een messi die elke seizoen de 40 doelpunten aantikt. Griezmann suarez en dembele zijn normaliter ook scorende spelers. Wel vind ik dat je diepgang mist op de vleugels. Dembele is eigenlijk de enige aanvaller met diepgang. Suarez is sloom en griezmann en messi lopen naar de bal toe. Fati is nog te jong vind ik

23 september 2019 om 17:11

Ben 't met je eens Japie. Riqui Puig zal volgend seizoen volwaardig aansluiten om voor de nodige creativiteit te zorgen.

23 september 2019 om 17:50

@barcalover123 @bf1994 dat middenveld draaide als een tierenlier idd maar Xavi en Iniesta waren natuurlijk absolute buitencategorie en waren echt zo allround. Xavi zijn passing bv was ongeevenaard. ik zeg niet dat dit middenveld niet heel goed is maar Frenkie en Arthur zijn nog niet op dat niveau. in de toekomst kunnen ze dat wel gaan worden. met Messi, Griezmann en Suarez heb je idd belachelijk veel scorend vermogen alleen niet echt aanvoer vanuit het middenveld en Griezmann als linksbuiten vind ik nog geen succes

23 september 2019 om 17:51

@sociolobi ik ben benieuwd. een goede speler inderdaad en het zou mooi zijn als er met Fati en Puig weer wat spelers uit de eigen opleiding daar hele belangrijke spelers gaan worden

Vreemde keuzes van Valverde. Een beetje routine gemixt met jong talent is toch wel even hard nodig nu na opnieuw een nederlaag. Een beetje meer balans daarin graag meneer Valverde! Off topic: Valverde had wat mij betreft al lang mogen vertrekken. Ontbreekt aan uitstraling tevens autoriteit en bezit totaal geen Cruijffiaanse spelopvatting. Okã©, wel een aantal nationale prijzen gepakt. Maar uiteindelijk willen jongens als Lionel en co ook voor de hoofdprijs gaan: de Champions League titel.

Zelfs als de komende wedstrijden winnend worden afgesloten, is het voor de fans nog steeds crisis. Die moeten namelijk net als voorgaande jaren blijven kijken naar een nietszeggend elftal dat keer op keer wordt gered door Messi. De tijd dat winnen absoluut in combinatie moest gaan met mooi en dominant voetbal lijkt al even voorbij in Barcelona. Tegenwoordig lijkt niet verliezen, zo min mogelijk tegendoelpunten en in belangrijke wedstrijden 4-4-2 spelen genoeg om een trainer in het gareel te houden.

Wat betreft Dembele merk ik dat mijn enthousiasme over zijn terugkeer vrijwel verdwenen is. Hij heeft wat mij betreft lang genoeg kunnen leunen op zijn potentie. Als het puntje bij het paaltje komt, heeft hij simpelweg veel te weinig laten zien. We mogen concluderen dat hij door zijn ( vaak domme) balverlies en tekort aan overzicht geen speler is voor Barcelona.

Het klinkt misschien gek maar ik hoop oprecht dat de komende 3-4 wedstrijden een debacle worden. Het lijkt mij de enige manier om zsm van Valverde af te komen en op z’n minst een trainer met een aantrekkelijke en dominante spelopvatting aan het roer te krijgen.

ik hoop echt dat Barca niet wint morgen.
Het seizoen is nog lang, en beter nu punten verliezen en Valverde ontslaan, dan het hele jaar doorbrengen met deze clown.
Wat Rakitic betreft, hij had gewoon moeten vertrekken, vind hem één van de zwakste spelers van Barca op het middenveld.
Vidal en Rakitic moeten beiden weg.
Snap niet waarom Valverde niet altijd met Busq, De Jong, en Arthur start, dit moet het vaste middenveld worden.
Met Rakitic en Vidal heb je geen voetbal in de ploeg.
Bij Valverde weet je niet wie basis speler is op het middenveld, elke week verandert hij.

Zal je zien dat deze komende 4 wedstrijden ook echt winnen (3 thuiswedstrijden) ......En maar weer vergeten dat het spel echt tegenvalt, niet eens zozeer het (onnodige) puntverlies. Tactisch heel matig, wordt overklast door trainers uit het rechterrijtje. Clubs die niet bang zijn om druk te zetten, om er bovenop te klappen en gewoon mee (soms beter) te voetballen. Keuze voor iedere keer weer een nieuwe basiself waar geen lijn in zit. Experimenteer in thuiswedstrijden, maar leuk in (vaak lastige) uitwedstrijden op spelers die zich hebben bewezen, kies voor stabiliteit. Als dit niet snel veranderd en dan bedoel ik Valverde d'r uit, dan is het weer een verloren seizoen.

Het grote probleem zit hem vooral in de aanval van Barcelona haal dikkertje dap Suarez er uit en zet Griezmann centraal. Suarez is op, heeft het al heel lang niet meer.

23 september 2019 om 16:25

Ben het met je eens dat Suarez er af moet maar hij is dit seizoen echt wel afgetraind.

23 september 2019 om 16:28

Griezman is ook geen diepe spits, en speelt ook niet beter dan Suarez als spits.
De laatste wedstrijden speelt zelfs Ansufati beter dan die 2.
Griezman hadden ze gewoon niet moeten halen, Barca had iemand met snelheid en actie moeten halen voor op de flank.
Messi is de enigste met een actie bij Barca, en dat merk je heel hard als hij niet speelt.
Griezman is geen speler die acties maakt, of in zijn eentje iets kan forceren.
Neymar hadden ze moeten halen, en geen Griezman

Ik heb er geen problemen mee als Rakitic niet gebruikt wordt, is niet meer die geweldige middenvelder van weleer. Maar op deze manier maak je een speler echt kapot. Banken, banken, banken...om dan weer basis te staan, en vervolgens buiten de selectie. Wat is dat voor raar beleid? Ik snap dat het puzzelen is met veel spelers, maar Valverde weet het gewoon niet meer.

23 september 2019 om 17:14

Wist hij het dan ooit wel?

23 september 2019 om 21:38

We moeten hem wel een beetje krediet kunnen geven he...ik doe echt niet mee aan die trein die hem zo hard basht, dat is ook niet de manier. Tuurlijk moest hij plaats maken voor een nieuwe trainer, maar dat is aan het bestuur te wijten. Valverde is geen nietsnut, dus laten we onze onderbuikgevoelens eens een keer negeren.

23 september 2019 om 22:08

Ik vind dat je wat teveel krediet geeft aan Valverde. Het is inderdaad het bestuur dat als eerste de schuld moet nemen, ze moesten hem al vorig seizoen ontslaan na die blamage tegen Roma, dus daarmee geef ik je wel gelijk. Akkoord, hij was bijna ongeslagen in Spanje maar hij is ook tegelijkertijd volledig schuld aan het missen van de Europese titel dit seizoen. Hij zag hoe Coutinho gewoon niet meer kon in de eerste wedstrijd tegen Liverpool. Stelt hij Coutinho potverdorie wederom in de basiself op Anfield. We speelden gewoon met 10 tegen 11 en dat gedurende 180 minuten. Dan had je nog die schandalige wedstrijd tegen Valencia waar we wederom dezelfde fouten maakten, wederom door Valverde z'n koppigheid en beperkte management. Ik geef geen credits waar het niet hoeft. Give credit where it's due.

Vrij logisch dat rakitic overgeslagen word.
Echter hoop ik dat valverde gauw een basis elf vormt want iedere keer veranderen van middenveld is ook zo onnodig.

Ik vind Valverde helemaal niet de persoonlijkheid hebben om Barcelona te trainen.. Weifelende oude man, zo komt hij over op mij.. Hij heeft totaal geen uitstraling, dat straalt ook af op de spelers. Snel vervangen deze man voor een echte kerel

Geeft hij de jeugd de kans ten faveure van een oudere speler die velen overigens graag zagen vertrekken afgelopen 2 zomers is het weer niet goed... Valverde is geen toptrainer imo maar dit doet hij volgens mij toch niet fout

23 september 2019 om 21:08

Dit niet nee. Maar een goed in een zee van foute beslissingen....
Zijn opstellingen, wisselbeleid. Tactiek.
Zijn allemaal dingen die vaak niet goed gaan. Valverdes tijd bij barca is gewoon klaar, hoorde al zo te zijn na de uitschakeling tegen liverpool

Hij zegt de mond te doen snoeren door 2 wedstrijden te winnen, Barca moet alle wedstrijden winnen en niet TWEE.
Zo zie je maar wat voor coach je in huis hebt echt geen idee wat hij aan het doen is. Sinds pep vertrokke is, is messi de coach geworden, deze man had 2 keer meer prijzen gewonnen met een top coach achter het team maar ze hopen allemaal dat messi het kan fixen. Barca legt de lat lager met de dag!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4941 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Valencia132
11.Espanyol130
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder90
M. DepayAanvaller94
PiquéVerdediger81
Sergi RobertoVerdediger82
F. de JongMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

68 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren