‘Hulpeloze’ Memphis Depay gekraakt: ‘Bijna alles wat hij probeerde mislukte’

Maandag, 23 september 2019 om 09:40Robin Bruggeman

Olympique Lyon hoopte voor aanvang van dit seizoen serieus de strijd om de landstitel aan te kunnen gaan met Paris Saint-Germain, maar na de met 0-1 verloren kraker tegen les Parisiens is de achterstand van Memphis Depay en co op de regerend landskampioen alweer opgelopen tot zeven punten. Depay slaagde er zondag niet in om het verschil te maken in de uiteindelijk door Neymar besliste wedstrijd en kan een dag later op weinig waardering rekenen in de Franse pers.

Het gezaghebbende L’Équipe beoordeelt het optreden van de Oranje-international tegen PSG met een vier. Depay krijgt daarmee hetzelfde cijfer als ploeggenoten Moussa Dembélé, Houssem Aouar en Jeff Reine- Adélaïde. Alleen Youssouf Koné krijgt met een drie een lager cijfer dan het kwartet aanvallers.

Bekijk hier de samenvatting van Olympique Lyon - Paris Saint-Germain

France Football is nog kritischer op de wedstrijd van Depay en beoordeelt zijn optreden met een drie: “Hij was net zoals de rest van zijn team: onschadelijk. Hoewel hij niet veel ballen kreeg (58, waarvan hij er 22 verloor), slaagde hij er nooit in om het de verdediging van de tegenstander moeilijk te maken. Hulpeloos werd hij gedwongen om zijn geluk van afstand te beproeven, zoals zijn twee schoten zonder gevaar en overtuiging in de 14e en 24e minuut. Als hij al de tijd kreeg om zich te onderscheiden, bewoog hij te weinig om beslissend te kunnen zijn.”

So Foot sluit zich aan bij France Football en geeft Depay eveneens een drie voor zijn verrichtingen tegen PSG: “Terwijl hij aan het begin van het seizoen nog uitblonk, bevindt hij zich sinds het begin van september in het luchtledige. Net als in zijn wedstrijd tegen PSG, waarin hij over het veld dwaalde. Maar waarin vooral bijna alles mislukte wat hij probeerde.”


Poll

Ben jij het eens met de lage beoordelingen voor Memphis Depay?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door roytje78)

Depay begint meer en meer op een Podolski te gaan lijken. In het clubvoetbal wil het niet echt lukken maar bij het nationale elftal speelt ie vaak gewoon heel goed. Dan maakt het mij niet zoveel uit, ik ben toch geen fan van Lyon of United, en bij Barcelona zal ie toch nooit geraken vermoed ik. Mij hoor je iig niet klagen, zolang hij maar de pannen van 't dak speelt bij het nationale elftal.

23 september 2019 om 10:56

Depay speelt ook bij Lyon gewoon goed, maar schijnbaar moeten we na 1 slechte wedstrijd al weer zulke conclusies gaan trekken.

23 september 2019 om 11:10

kijk jij uberhaupt wel wedstrijden van depay bij Lyon?? 1 slechte wedstrijd, laat me niet lachen. Hij speelt zoveel slechte wedstrijden met echt ontiegelijk veel balverlies. Het is echt een wonder dat hij telkens weer de kans krijgt.

23 september 2019 om 14:03

Het is verre van een wonder als je de rest ziet de laatste tijd. Het is bij Lyon een vrij egoistische aanval. Iedereen wil bijna altijd eerst zijn actie maken. Mijn mening teveel van hetzelfde. Vond hem tegen Zenit trouwens niet zo slecht als ik voorbij zag komen. Even los vd pingel was het iig nog iets van dreiging. De rest vd aanval ontbrak zelfs daar aan. Depay en Dembele...spelen niet lekker samen.

23 september 2019 om 18:56

Nee Julie moeten echt de Franse competitie volgen. Depay wordt altijd bekritiseerd door de Franse analisten. Ze vinden hem een goede speler met momenten maar breken hem eerder af dat het ni gelukt is bij man utd en nu dat hij bij Lyon zit. Toont hij niet echt dat hij bij een topclub hoort zeker met zijn attitude. Het probleem van Depay is dat hij niet goed wordt gebruikt in Lyon en dat Franse spelers meer waardering krijgen en hij kan daar niet tegen omdat hij niet de vedette is van de ploeg. Ja een soort blokkering en met het NL elftal is hij ja beetje de aanvallende baas heeft meer waardering enz en dat is wat hij zoekt en je merkt dat hij bij NL gewoon een andere persoon is. Probleem is tijdens de zomer transfer is Milaan gekomen en thats it. Btk dat topclubs geen interesse hebben in zijn profiel dat is juist het probleem. Hij laat zich niet zien in Lyon. Hoe kan een Barça, real, juve enz klop klop komen doen. Trouwens het veld spel van Lyon tegen psg was schandalig. Ze wilden niet spelen en Lyon durfde nog te zeggen dat ze psg zo lang mogelijk willen lastig vallen in de competitie. Yeah right

Depay die komt er wel, en het zegt tevens genoeg dat Lyon als collectief heeft gefaald. Maar is dat erg, tegen uitgerekend PSG? Die nog niet een paar dagen geleden vertrouwen hebben gekweekt tegen Real Madrid

23 september 2019 om 10:36

wanneer dan? Ik wacht er al jaren op namelijk...

23 september 2019 om 10:50

En ik zeg het al jaren: ain't gonna happen. Depay heeft het niet om de absolute top te bereiken. Misschien wel de skills, maar niet de mentaliteit.

23 september 2019 om 12:17

Wat bedoel je precies met mentaliteit?

23 september 2019 om 12:22

@nick Daddinga nou, in Oranje merk ik weinig van die zogenaamde slechte mentaliteit. hij werkt zich een slag in de rondte en is samen met Van Dijk steeds de belangrijkste en meest constante speler

23 september 2019 om 13:06

@Japie. Persoonlijk stoor ik me ook geregeld aan momenten in Oranje bij Depay. Wat me voornamelijk stoort is dat als zijn zelfvertrouwen iets te groot word hij overdreven leuk probeert te doen. Daar heeft Depay niet genoeg kwaliteiten voor, het is dan ook geen Ronaldinho. Bij Oranje blijft dit misschien nog enigszins beperkt aangezien hij niet de vedette in ons elftal is en hij in Oranje toch meer in groepsverband lijkt te denken. Maar het blijft natuurlijk bij vlagen een heerlijke speler.

23 september 2019 om 13:16

@yeisoonnn ik stoor me ook wel eens aan momenten van Depay in Oranje maar ik stoor me ook in Oranje met regelmaat aan momenten van De Ligt, Blind, Dumfries, Cilissen, Promes, Babel, De Rhoon en Veltman

23 september 2019 om 14:29

@japiedepay heeft gewoon een ontzettend grote bewijsdrang en - zoals in het artikel vermeld wordt - altijd een actie maken. In Oranje kan dat nu wel, want er lopen genoeg dienende spelers. Hij vergeet vaak genoeg om simpel te spelen, terwijl dat soms veel effectiever is.

23 september 2019 om 15:27

@regulator misschien wel maar we hebben al veel simpele voetballers in Oranje dus ik kan wel van die acties van Depay genieten

23 september 2019 om 17:53

Waan van de dag Japie Krekel. Vrijwel iedereen hier die reageert, kijkt niet eens 5 hele wedstrijden van Depay per jaar als het niet het Nederlands elftal is, maar ze doen natuurlijk wel alsof ze wel enigzins een idee hebben van hoe Depay speelt. Als ze dat deden, wisten ze dat heel Lyon op de keeper na gewoon een dramatische start heeft. Vandaar dat er ook totaal geen basis 11 staat, er elke wedstrijd 4-5 andere spelers staan en ook een Depay niet uit de verf komt. Herinner maar toen Nederland niet draaide, wat was Depay toen slecht en zoveel spelers tot het team begon te draaien en nu iedereen als vrijwel wereldtop gezien wordt.Ik neem er gif op in. Amper Nederlanders kijken naar de Franse competitie niet eens de topclubs. Depay heeft gewoon de opinie tegen zich gekregen en als enge stalkers haakt men zich er in vast en geven niet op tot Depay vrijwel van hetzelfde niveau is als een Hazard.Geloof me tot dan gaat niemand ooit de credits geven aan Depay.

23 september 2019 om 11:58

Denken aan de toekomst.......depay is 25. Volgens mij is Depay nog steeds een jongen speler die nog steeds beter kan worden.depay is flegmatiek en als hij slecht speelt ziet het er nog slechter uit, maar volgens mij doet hij het prima in Lyon en in Oranje is het zelfs de grote man.mocht hij er dit seizoen weer 15 - 20 inschieten, dan denk ik dat hij wel weer rijp is om het een niveau hoger te proberen,.

23 september 2019 om 12:56

Laten we het eens omdraaien: hij is ondertussen al 25 en blijft enorm wisselvallig. Je kan heus wel eens een offday hebben maar dit soort wedstrijden overkomt hem 7-8 keer per jaar.

23 september 2019 om 13:15

@fionn zelfs Messi en Ronaldo spelen zeker wel 7 of 8 mindere wedstrijden per seizoen en Depay die van een minder niveau is mag dat niet overkomen?

23 september 2019 om 15:21

7-8 mag zeker wel. Probleem is dat depay daar ver boven komt. Speelt veel meer slechte wedstrijden dan goede.

23 september 2019 om 16:09

@japie_krekel Ik heb het niet over "mindere" wedstrijden. Ik heb het over wedstrijden die zo slecht zijn dat je door de ondergrens zakt. Het gaat hier niet over een zesje, het gaat over een vier of lager. Hoeveel heeft Messi er zo? Of Ronaldo? Van een 25-jarige in, laten we eerlijk zijn, een competitie die niet kan wedijveren met de grote 4 is dat gewoon veel te inconsistent.

26 september 2019 om 15:08

Ik denk dat het bij Depay er sneller slecht uitziet dan bij een ander. Sommige spelers hebben dat en ik zou niet weten hoe dat kom. Stijl, uitstraling, instelling? Ik weet t niet. Ik denk eigenlijk ook niet dat hij dat ooit gaat verbeteren.ik blijf echt echter wel bij mijn standpunt dat als hij nog een goed seizoen draait qua productie, dat hij dan klaar is voor een stap hogerop.

hoe kan het dat Depay bij Oranje zoveel beter is als bij Lyon? als die coach van Lyon kijkt naar Oranje dan kan hij toch precies zien hoe je hem moet gebruiken?

23 september 2019 om 11:28

En bij united dan daar speelde hij ook zo goed toch was hij ook de beste van het elftal.hou op man het ligt gewoon aan depay zelf hij is gewoon niet goed genoeg.het ligt echt niet aan de trainers of clubs.

23 september 2019 om 12:14

@erro86 Depay kwam als gozer van 21 jaar met enkel Eredivisie ervaring in een matig draaiend United met hele matige spelers? en dan verwacht jij dat hij de boel op sleeptouw kan nemen daar? het was geen Blind ofzo die een beetje achterin balletjes breed en terug kon spelen. hij moest aanvallend het verschil zien te maken wat tien keer zo moeilijk is

23 september 2019 om 13:06

Depay deed bij United wat hij deze wedstrijd ook deed. Zich vastlopend in acties en enorm veel balverlies lijden. Beetje zorgwekkend toch dat 4 jaar later hij nog steeds dezelfde fouten blijft maken niet?daarbij: een handvol wedstrijden voor je nationale elftal spelen is iets anders dan een heel seizoen bij je club en je kan toch moeilijk van Lyon vragen dat ze alles rond Depay gaan laten draaien?

23 september 2019 om 13:11

@fionn en aan wie moest hij de bal kwijt dan bij United en wie bracht hem in stelling? naar dat soort dingen moet je ook kijken. geen enkele speler kan het in zijn eentje, zeker niet een onervaren speler met alleen Eredivisie ervaring. bij Olympique Lyon zijn zijn statistieken overigens gewoon erg goed ook en in Oranje hetzelfde verhaal. De Ligt heeft nu ook al 2 jaar internationale ervaring en maakt nu ook al 5 of 6 maanden allerlei beginnersfouten maar ik hoor niemand klagen over een gebrek aan mentaliteit bij hem. een handjevol CL wedstrijden spelen is ook niet hetzelfde als het wekelijks moeten laten zien in een topcompetitie

23 september 2019 om 15:16

Vriend er zijn zoveel voetballers van 21 die gewoon constant spelen.zoek aub geen excuses

23 september 2019 om 15:21

@erro86 natuurlijk zijn die er maar niet iedereen is ook van dat niveau. je hebt absolute wereldtop en daarna komt nog een hele categorie met hele goede voetballers waar je Depay tot kan rekenen

23 september 2019 om 16:24

@japie_krekel. Het eerste seizoen dat hij er nog zat had Man Utd nog altijd spelers als Rooney, Mata, Herrera en Fellaini. Het tweede (halve) seizoen kwamen daar Ibrahimovic en Pogba nog bij maar toen geraakte hij al niet meer in het elftal. Er wordt nu plots gedaan alsof er van hem werd verwacht dat hij de kar zou trekken. Dat is onzin. Het enige wat van hem verwacht werd is dat hij zijn taak zou doen op de linkerflank en dat lukte hem niet. Een zeldzame keer Europees zoals tegen Brugge waar hij tegen de back-up van de back-up van Meunier mocht spelen maar Martial en Rashford deden veel beter dan hem terwijl ze toch een pak jonger waren.

23 september 2019 om 21:59

@fionn daar noem je op Pogba na geen enkele speler die ik indrukwekkend vind. begrijp me niet verkeerd, Ibra is een van de beste spitsen allertijden en Rooney was ook een fenomeen maar op het moment dat Depay bij United kwam waren die twee natuurlijk wel over the hill. je ziet nu ook dat grote talenten als Rashford en Martial het verschil niet kunnen maken bij United en zelfs een geweldige speler als Pogba niet. er staat te weinig kwaliteit om hun heen en het is momenteel een puinhoop daar

23 september 2019 om 11:55

Als Depay een goede wedstrijd speelt is dat eerder toeval dan opzet. Die jongen heeft het gewoon niet voor elkaar. Veel te veel bezig met randzaken. Ziet zichzelf nota bene als gearriveerde speler die "de jonkies" onder zijn hoede moet nemen bij oranje. Maak me gek zeg, de knul is zelf nog zeiknat achter zijn oren.

23 september 2019 om 12:16

@nick Daddinga Depay is imo samen met Van Dijk wel de belangrijkste speler van dit Oranje en ook de meest constante en best presterende. ik vind het gewoon een uitstekende voetballer die onder Koeman die weet hoe hij hem moet gebruiken en waar zijn kwaliteiten liggen optimaal presteert

23 september 2019 om 13:24

Definieer randzaken. Kun jij heel specifiek aangeven met welke randzaken hij zich veel te veel bezighoudt en wanneer doet hij dit volgens jou?'ziet zichzelf nota bene als gearriveerde speler die "de jonkies" onder zijn hoede moet nemen bij oranje'ronald Koeman heeft hem die rol toegekend.

23 september 2019 om 13:29

@apocalyps zal wel weer op zijn rapnummers slaan want je kan natuurlijk beter in je vrije tijd ergens dronken in een club staan of thuis elke dag 24 uur per dag de bal hoog houden want je moet non stop met voetbal bezig zijn. en natuurlijk "de hoed" niet te vergeten want wat je op je hoofd zet heeft natuurlijk invloed op je sportieve prestaties

23 september 2019 om 15:20

Inderdaad.neem als voorbeeld die biografie van hem.lachwekkend toch helemaal niks laten zien heb nog een hele carriere voor zich en dan nu al een biografie uitbrengen.en nog stoer lopen doen alsof die uit een achterbuurt van medellin komt ofzo😂

23 september 2019 om 15:23

@erro86 die biografie van hem boeit me ook niet maar iedereen heeft zijn eigen hobby's. de een gaat naar de bowlingbaan, de ander gaat Gtst zitten kijken en Depay houd zich bezig met een boek in zijn vrije tijd. dat moet hij toch helemaal lekker zelf weten?

23 september 2019 om 15:39

@japie_kreklelhaha, ja rapmuziek wordt door bepaalde mensen als vergif gezien. Buiten dat doen zij ook alsof Memphis zijn voetbalcarriere ten koste gaat van zijn zogenaamde randzaken. Ik stel deze vraag vaker, maar ik heb tot nu toe nog nooit een helder / eerlijk antwoord gehad.

23 september 2019 om 15:42

@ Erro86 met welke randzaken houdt hij zich veel te veel bezig? En ziet hij zichzelf als gearriveerde spelers die de jonkies onder zijn hoede moet nemen of heeft Ronald Koeman hem die rol toegekend? Heb je concrete voorbeelden hiermee je dit kun staven of?

23 september 2019 om 16:00

@apocalyps die heeft ook niemand maar dat is een bepaalde beeldvorming die is gecreerd rond Depay. je hebt de zogenaamde ideale schoonzonen Frenkie en De Ligt en dan heb je de zogenaamde spelers met een slechte mentaliteit zoals Justin Kluivert en Memphis. ik heb zelf iig nergens feitelijke bewijzen of indicaties gekregen dat Memphis niet serieus bezig is met zijn sport

23 september 2019 om 17:51

@Erro Nee hij komt niet uit een achterbuurt van Meddelin, maar als jij in een land als Nederland in je jeugd genoeg dagen hebt gehad dat jij als een van de weinigen geen water uit je kraan krijgt, lijkt dat me dat gevoelsmatig ook totaal niet fijn.Het is altijd ironisch dat mensen die met een zilveren lepel op zijn gevoed altijd degene zijn die aanmerkingen hebben op mensen die het vroeger slechter dan zij hadden.

23 september 2019 om 18:16

Ik kom zelf ook niet uit een gouden wieg maar kom op man dit is nederland je krijgt hier alles uitkeringen,banen genoeg toeslagen weet ik veel wat nog meer het is onmogelijk om in nederland alleen op water en brood te leven.en geloof me die gozer komt echt niet uit een zware achterbuurt die denkt dat ie blokken verkoopt ofzo.

Het meeste mislukt, al jaren en overal, en dan weer soms prachtige dingen maar niet goed genoeg voor de top duidelijk. Moet minder 'proberen' en meer dienstbaar spelen aan het team (ipv god?).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC8341
3.AS Monaco7834
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. Toko EkambiAanvaller3514
I. SlimaniAanvaller183
Anthony LopesKeeper380
Y. SoumaréAanvaller30
M. BardVerdediger140
D. BenlamriVerdediger60
M. De SciglioVerdediger290
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

’Memphis Depay lijkt toch op Hakim Ziyech in zijn Ajax-tijd’

Rinus Israël is lovend over Denzel Dumfries, zondagavond de matchwinner namens Nederland in de eerste groepswedstrijd van het EK tegen Oekraïne (3-2). De oud-international beoordeelde de Oranje-internationals namens De Telegraaf en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren