‘Ik zit bij Ajax om het tegen topclubs te laten zien en dat heb ik wel gedaan’

Zondag, 22 september 2019 om

Quincy Promes moest in zijn eerste weken bij Ajax dikwijls genoegen nemen met een plek op de reservebank, maar sinds het uitvallen van Donny van de Beek hoort de van Sevilla overgenomen Oranje-international steevast bij de basiself. Zondag verscheen hij in de kraker tegen PSV opnieuw aan de aftrap en nam hij het enige doelpunt in het in 1-1 geëindigde duel voor zijn rekening.

“Ik ben hier om het in de grote wedstrijden en tegen de topclubs te laten zien en als ik dan terugkijk naar de afgelopen week, heb ik dat denk ik wel gedaan”, reageert Promes na de wedstrijd bij FOX Sports. De aanvaller krijgt vervolgens de vraag of hij het niet moeilijk vindt om met de druk om te gaan, maar antwoordt hier ontkennend op: “Ik ben over het algemeen heel ontspannen. Het is een teamsport en ik kan het niet alleen, maar over het algemeen viel het telkens net goed voor mij en heb ik wel laten zien dat ik belangrijk kan zijn voor dit Ajax.”

Donny van de Beek: ‘Wat je vooraf al dacht: Ajax moet het spel maken’

“Ik had liever gezien dat we vandaag hadden gewonnen, dus het is een beetje een dubbel gevoel. Maar persoonlijk ben ik wel tevreden”, sluit hij af. Kenneth Perez ziet dat Promes na zijn moeizame start in Amsterdam de uitdaging is aangegaan en de analyticus moet toegeven dat hij een ‘zwak’ begint te krijgen voor de Ajacied: “Hij begon natuurlijk op de bank en hij had verwacht dat er een aantal spelers weg zouden gaan die toch zijn gebleven. Dat vond hij echter helemaal geen probleem en hij heeft gewoon de handschoen opgepakt en is hard gaan werken. Ik vind dat Promes wel heel erg sieren.”

De Deen vraagt zich echter wel af of de nummer tien-positie, waar Promes de afgelopen weken meestal speelde, bij Ajax de juiste plek voor hem is: “Hij heeft daar nu wel een aantal goals gemaakt. Ik vind hem eigenlijk geen echte tien, al klinkt dat misschien gek omdat hij daar in Rusland (bij Spartak Moskou, red.) speelde en daar heel veel goals maakte. Misschien kan hij het ook wel en vult hij het dan anders in dan wat ik verbind met een nummer tien.”


Poll

Denk jij dat Quincy Promes de komende weken zijn basisplaats zal behouden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door holland8)

Heuh hij heeft gescoord, je hebt her goed gedaan tegen een top club omdat je gescoord hebt. Nou je speelde helemaal niet werelds voor een speler die 20 mil heeft gekost en al aardig wat ervaring hebt op gedaan in andere competities. Martinez was de beste man bij Ajax samen met Veltman. Bij PSV waren dat ihattaren, Hendrix en viergever.

22 september 2019 om 20:19

Hij zegt toch ook niet dat hij werelds heeft gespeeld? Hij heeft zijn werk gedaan door te scoren. Verder was hij prima aanwezig en sterk aan de bal. Vooral vanaf de 10

22 september 2019 om 20:22

Martinez? Hij speelde juist zwak voor zijn doen met als zwakste punt dat hij zijn man liet lopen die uiteindelijke scoorde.

22 september 2019 om 20:32

@Nick-10 Promes heeft vandaag gewoon een hele goede pot gespeeld. Als je kijkt hoeveel bergen werk Promes vandaag heeft verzet, verdedigend, aanvallend. Echt als middenvelder aanspeelbaar zijn, gaten vullen en gaten trekken. Acties maken en kansen creeeren. Vergelijk dat eens met hoe Donny op 10 speelt. Donny blinkt niet uit in het leveren van energie. Het harde werken op het middenveld laat hij vooral lekker over aan zn collegas terwijl hij als middenvelder op balletjes wacht naast de spits in de hoop een panklare bal te krijgen op 5 meter van het doel van de hard werkende creativos als Ziyech, Neres, Tadic. Zo voetballen als Promes doet kan Donny helemaal niet omdat hij niet over de dynamiek en snelheid beschikt van Promes. In die zin heeft Promes duidelijk gemaakt dat niet Donny maar hij veel beter uit de voeten kan op 10 bij Ajax. Toen Donny erin kwam ging hij weer als vanouds naast of boven Tadic lopen. Te sloom voor woorden. Sorry dat ik het zeg. Het liep daardoor ook gelijk niet meer in het team ook al omdat je de snelheid, dynamiek en creativiteit van Neres miste in het spel. Allemaal eigenschappen waar de ballenwachter Donny niet over beschikt.

22 september 2019 om 20:50

Gek eigenlijk, soms is Donny geweldig, soms dramatisch. Ik vind hem in wedstrijden waarin Ajax de betere is vaak de slechtere. Tegen Tottenham bijvoorbeeld was hij weergaloos. Maar dat kwam doordat Ajax telkens moest omschakelen, en hij ruimte voor en achter zich had, en vanuit de middenstip de aanval naar voren moest brengen. In die pot was hij elke keer aanspeelbaar, speelde hij zich geweldig vrij en had hij oog naar voren. In de mindere potjes laat hij vaak zijn man lopen of komt hij te laat doordat hij te ver naar voren staat. Ik vind hem goed op 10, maar wel vanuit de omschakeling, niet per se in het balbezit gedeelte. Hierin vind ik Promes beter, die wat minder als aanspeelpunt kan spelen. Misschien vd Beek en Promes beide op het middenveld, waarbij vd Beek tussen de 6 en 10 linies loopt en hier en daar diep loopt. Echter kan dit alleen als hij consequent mee verdedigt.

22 september 2019 om 21:02

Ik weet niet of je de eerste of tweede wedstrijd tegen Tottenham bedoelt maar in de tweede wedstrijd in de Arena speelde Donny werkelijk dramatisch. Hij had geen energie, liep passief naast Tadic in de spits terwijl zijn ploeggenoten alle hens aan dek moesten spelen op het middenveld. Als hij op het middenveld stond werd hij voorbijgelopen alsof hij er niet stond. Het waren Frenky, Ziyech, Tadic en Mazraoui die het team toen overeind hielden. Ik durf te beweren dat de nederlaag tegen Tottenham voor een heel groot deel zijn schuld was. Ten Hag wisselde hem toen veel te laat. Maar Donny mist de basis kwaliteiten om op internationaal niveau echt goed te zijn omdat hij gewoon niet de dynamiek heeft van jongens als Frenky, Wijnaldum, Bergwijn, Promes, Malen. Zelfs Propper en De Roon zijn dan stukken betrouwbaarder. Helaas is het bij Donny dus een probleem dat niet is op te lossen tenzij het elftal helemaal in zijn dienst gaat spelen. Maar helaas is het geen Messi.

22 september 2019 om 20:45

@Nick-10 Verder roep je maar wat met Martines als beste man bij Ajax. Martines speelde een voor zijn doen mindere wedstrijd. Beste spelers waren Tadic en Promes. Promes was amper op een fout te betrappen, was steeds aanspeelbaar, was sterk aan de bal, maakte steeds de juiste keuze, creerde kansen, had dreiging en heeft ook nog gescoord. Tadic had een aantal bepalende acties die helaas niet werden omgezet in goals. Verder speelde alle basisspelers behoorlijk. De enige dissonant was Donny van de Beek toen die erin kwam. Toen liep het met het team opeens voor geen meter en gingen we weer terug naar het Ajax van voor de blessure van Donny, de tijd dat Ajax zonder het blok Alvares/martines speelde en aan alle kanten op het middenveld werd overlopen door de tegenstander. Ik hoop dat Ten Hag van die tijd heeft geleerd. Zonder Donny gaat het stukken beter bleek ook vandaag weer.

22 september 2019 om 20:52

Martinez was zeker een van de belangrijke spelers van Ajax, liep veel gaten dicht aan haalde af en toe zeer gevaarlijke aanvallen van PSV eruit. Promes was niet werelds en zeker niet wat je mag verwachten van een record aankoop, of is dat niet nodig? Moet hij het laten zien tegen Groningen en Fortuna of zo? Ik zeg niet dat hij slecht was maar kom op voor een gozer van 20 mil verwacht ik echt meer.

22 september 2019 om 23:12

Martinez speelde gewoon sterk. Weinig balverlies, veel aanspeelbaar. Goed het spel verleggen. Veel Nico en blind mee geholpen. Ja bij de 1-1 loopt malen uit zijn rug weg. Echter was er ook geen enkele rugdekking en geen coaching. Er is sowieso iets goed fout als Veltman degene is die moet knijpen. Hij stond namelijk centraal, maar komt van de rechtsback positie aangelopen. Wat me meer zorgen baart is Alvarez. Die past echt niet. Hij was ook degene die zo knullig de bal verspeelde waardoor PSV mocht ingooien. Hij was verdedigend ook verre van sterk en bood zich echt heel weinig aan.

Laat gewoon zien waarom Ajax hem heeft aangetrokken. Helaas miste hij die dot van een kans, maar verder prima gespeeld en weer hard gewerkt. Mask on💯

Beetje omgekeerde van ziyech. Die laat het nooit zien tegen topclubs en speelde bedroevend slecht.

22 september 2019 om 20:21

Speelde vorig seizoen tegen Madrid, Juventus en de Spurs inderdaad kut. Tegen Feyenoord was hij ook prima en psv thuis ook redelijk. Wat een gezeur zeg.

22 september 2019 om 20:32

Jij kan het gezeur noemen , maar vooor iemand die beweert te goed te zijn voor de eredivisie mag hij wel wat meer laten zien. Vitesse uit en apoel uit was ook al om te huilen. Zonder ziyech winnen we die potjes in de arena ook wel.

22 september 2019 om 20:35

Tegen PSV speelt hij altijd slecht, maar in de cl wel indruk gemaakt.

22 september 2019 om 20:39

Dat is wat je denkt. Zodra hij niet speelt zul je smeken om zijn aanwezigheid. Wie vervangt hem? Neres? Kjh? Laat me niet lachen man. Hij is verreweg de beste Ajacied

22 september 2019 om 20:42

Hij speelt van de 50 wedstrijden er 45 gewoon prima tot zeer goed. Dus ja, ik noem het gezeur.

22 september 2019 om 20:21

Klopt was bagger in de cl tegen de absolute top ondanks zijn 9 als wedstrijd cijfer. Ziyech was slecht tegen PSV. Alsof dat de enige topclub is.

22 september 2019 om 20:25

Die 2 goals tegen Real waren inderdaad magertjes.

22 september 2019 om 20:29

Klopt zeer slecht. Was ook maar een kwartfinale cl

22 september 2019 om 20:43

Ziyech vind ik vaak juist goed in toppers. Probleem echter is, is dat hij vaak de vrije man moet vinden in de topduels, en onze spelers vaak goed gedekt worden tegen zulke clubs. Daar gaat het ook vaak verkeerd in zulke potjes, kan me genoeg acties herinneren waarin hij in 1 tegen 1 zijn man compleet voor schut zette of er in ieder geval prachtig langs kwam. Ook is hij Europees redelijk productief. Ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waar dit vandaan komt. Ik weet wel dat Ziyech al een poosje met wat pijntjes rondloopt, misschien had dat vandaag wel een groot aandeel. Een goede vervanger voor Ziyech hebben we namelijk niet, niet als vd Beek ook geblesseerd is.

Begin meer en meer positief te worden over hem. Had eerst zoiets van ook waarom halen ze die gast. Alleen die kans hé. Ik zei meteen die ga je aan het eind voelen. En ja hoor.

22 september 2019 om 20:52

Als die er in ging liep de wedstrijd toch anders, valt geen zinnig woord over te zeggen. Misschien begon psv dan wel eerder met voetballen en hadden we er 3 om de oren gekregen. Misschien kreeg Ajax hierdoor vleugels en liep het uit naar een jantje. Blijft speculeren.

Hmm en die misser 1 op 1 met zoet?....

22 september 2019 om 22:39

Heeft een pak een beet Salah nooit he? Promes heeft gewoon een prima wedstrijd gespeelt ondanks die gemiste kans. Ik ging ook bijna door het dak hier omdat die hem miste, maar Promes was echt sterk. Duels aangaan, overal aanwezig om te storen... Aan de bal (nog) niet top maar ik was blij dat Neres eraf werd gehaald en niet Promes.Ajax had van mij mogen winnen, maar prima resultaat 1-1.

Wat ik bijzonder vind is dat een analist terugkomt op zijn mening en zelfs aangeeft “misschien ligt het aan mij dat ik hem niet op tien vind passen, omdat ik daar een andere stijl mee verbindt”. Hulde voor Perez!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

88 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 10 4 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren