FC Utrecht dankt doelman Maarten Paes na gelijkspel in Heerenveen

Zondag, 22 september 2019 om

Het treffen tussen sc Heerenveen en FC Utrecht heeft geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten spelen stond er in Friesland een 1-1 stand op het scorebord. De thuisploeg kreeg een kwartier voor tijd een gouden kans om op voorsprong te komen, maar Utrecht-doelman Maarten Paes keerde een strafschop van Jens Odgaard.

FC Utrecht begon iets beter aan het seizoen en verzamelde voorafgaand aan de ontmoeting in het Abe Lenstra Stadion vier punten meer dan sc Heerenveen. De Domstedelingen kregen na vijf minuten spelen ook al een levensgrote kans op de openingstreffer. Adrián Dalmau was Heerenveen-doelman Warner Hahn al voorbij, maar zag Ibrahim Dresevic het doelpunt voorkomen. Een kwartier later was het wel raak voor de bezoekers. Gyrano Kerk dook vrij op voor Hahn en liet de sluitpost geen kans: 0-1.

Heerenveen werd gaandeweg de eerste helft sterker, wat resulteerde in mogelijkheden voor Hicham Faik en Joey Veerman. Met exact dertig minuten op het scorebord zette de thuisploeg het overwicht om in de gelijkmaker. Na goed voorbereidend werk van Mitchell van Bergen Chidera Ejuke Heerenveen naast Utrecht. De Nigeriaanse spits kreeg voor rust nog een mogelijkheid om zijn tweede van de middag te maken, terwijl ook Van Bergen en Kerk het doel onder vuur namen. Voor rust vielen er echter geen treffers meer in Friesland.

In het begin van de tweede helft voerde Heerenveen de druk op. Odgaard liet een goede kans liggen om de Friezen op voorsprong te zetten. Nadat Utrecht via Simon Gustafson en Issah Abass twee speldenprikjes had uitgedeeld, kreeg Heerenveen een gouden kans op de 2-1. Scheidsrechter Siemen Mulder legde de bal op de stip na een overtreding van Rico Strieder op Odgaard, maar de Deense spits zag zijn inzet gekeerd worden door Paes. Hij werd de eerste Utrecht-doelman sinds Robbin Ruiter in november 2015 die een strafschop wist te keren. In de absolute slotfase kwam Utrecht bijna nog tot de winnende treffer, maar Dresevic bracht redding op de doellijn en zorgde er zo voor dat de ploegen allebei een punt overhielden aan het duel.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door jaimy87)

Leuk al die extra aanvallers en middenvelders maar misschien had zuidam twee capabele backs moeten aanschaffen en het liefst nog een snelle jonge CV. Klaiber is geen back, Janssen loopt de 100 meter in 3 minuten en guwara heeft het niveau ook niet. Alleen Paes zie ik echt toekomst in aangezien Hoogma gehuurd is. Maher, Ramselaar etc lopen elkaar alleen maar in de weg

Ik kan niet wachten tot van Overeem terug is, want dit middenveld slaat nergens op. Straks gewoon lekker Ramselaar, Maher en van Overeem opstellen. Gustafson mag thuis blijven, die doet al maanden niks goed meer. Duidelijk ook dat Utrecht een andere links back nodig heeft.

Wat heb ik deze ploeg overschat zeg laatste weken word steeds meer duidelijk dat we totaal verkeerd hebben ingekocht. Vd brom wil 433 spelen het liefst maar heeft er de spelers niet voor we spelen met 4 aanvallende middevelders waardoor er totaal geen balans is. De verdediging is nog slechter waar een Guwara het niveau niet aankan heeft Janssen ook vrij spel omdat er geen concurent is. Dit word nog een lang zwaar seizoen

22 september 2019 om 15:45

Yup. Het is een totaalfaal van Zuidam. Heb je een 4-4-2 selectie pur sang en daar jaren grote successen mee gehaald....en dan haal je om onbegrijpelijke reden een trainer die niets anders kan dan aanvallend 4-3-3 voetbal spelen, en dan koop je tot overmaat van ramp ook nog eens totaal verkeerd in waardoor je eigenlijk helemaal geen 4-3-3 kunt spelen! Geen enkele linie voldoet. Wij staan sinds het vertrek van ten Hag helaas weer volgas in de achteruit. Vorig jaar was het al een totale chaos met prestatieverslechtering, maar hoe je dit seizoen zelfs ook maar 6e moet worden met dit gedachtenloos bijeengeraapte zooitje zondagsvoetballers...Ik zie het niet.

22 september 2019 om 18:59

Jij roept het al begin van het seizoen en heel eerlijk vond ik je toen best negatief maar durf nu wel te zeggen dat ik daar volledig naast zat en jij gelijk had! Het is echt om te huilen het spel en zie er ook geen vooruitgang in komen. Ik was/ben ook blij dat Ramselaar terug gehaald is maar had er dan voor gezorg dat Streek of Gustafson verkocht werd voor een verdedigende/controlerende middevelder. We hebben ons blind gestaard op voor Utrecht 'grote namen' maar niemand maakt het nog waar helaas. Ik denk echt dat we blij moeten zijn met een plek in het linkerrijtje.

22 september 2019 om 22:04

Het verschil tussen een goede TD en een hele slechte TD is dat een goede TD op plek 1, 2 en 3 kijkt naar individuele kwaliteiten van spelers en dan met name hoe deze in het geheel passen zodat je balans hebt en elkaar vooral ook sterker maakt. Goede TD's kijken niet naar namen. Die kijken naar kwaliteiten. Wij hebben helaas een enorm oelewapper als TD. Want is niet alleen het middenveld waar werkelijk niets klopt, maar ook je laatste linie en voorin is het een onafgestemd zooitje. Onafgestemd op elkaar EN onafgestemd op het systeem. Ik roep het al maanden: zelfs Guardiola zou hier geen voetbal uit krijgen. We spelen dit jaar in mijn ogen om plek 8-9....Zuidam heeft ons zes jaar terug in de tijd geworpen. We zijn terug bij af.

Met de wedstrijd minder vertrouwen in vd brom. Hoe verzin je het om Gustafson als rechts buiten te positioneren? Daarbij kan je met dit elftal helemaal geen 4-3-3 spelen. En in plaats om je eigen gelijk proberen te halen zou een verstandige trainer zijn tactiek baseren op de spelers die hij ter beschikking heeft. Het zegt toch genoeg dat je al 7 wedstrijden die nul niet hebt kunnen houden. Wat een evenaring is van een record in de geschiedenis van Utrecht.

22 september 2019 om 14:27

Middenveld is gewoon veelste aanvallend waardoor je overlopen wordt. Hoop dat van Overeem binnenkort weer fit is.

Niet meer dan terechte uitslag, moet wel zeggen dat de verdediging aan beide kanten echt ondermaats is. Nederlandse subtop ploegen zouden zo veel meer punten kunnen halen in de eredivisie en op europees niveau als ze gewoon zorgen dat er degelijk verdedigd wordt.

22 september 2019 om 14:31

Nou, ik vind wel dat wij (utrecht) gemazzeld hebben. In de tweede helft ben je 1 keer ‘gevaarlijk’ op de helft van Heerenveen geweest. Als er 1 ploeg wilde winnen, was het Heerenveen..

22 september 2019 om 16:38

Terechte uitslag? Heerenveen had gewoon moeten winnen, wat was Utrecht zwak zeg. Voor dit seizoen dacht ik nog, Wouw dat Utrecht heeft leuke spelers gehaald plus een goede nieuwe trainer, dat wordt vast een mooi jaar voor ze... Tot nu toe lijkt het nog nergens op.

Tja als je maar 1 keer scoort weet je al zeker dat je niet gaat winnen als floranus erin staat. Vandaag weer constant mis en bij de goal is hij zijn man volledig kwijt. Tijd voor van rhijn of desnoods hoegh op rechts.

Ik heb me groen en geel zitten ergeren vanmiddag. Het spel is niet om aan te gluren. Die Guwara kan echt niet meer, wat een totaal niet overtuigende indruk maakt die man. Zet van der Maarel lekker neer, die is voetballend ook niet best maar die staat er wel in verdedigend opzicht en hij heeft tenminste overtuiging. Verder is het voor mij onbegrijpelijk dat je 4(!) Nummer 10's opstelt. Zelfs voor in een potje fifa wordt je op die manier volledig overlopen op het middenveld. Maher is geen nummer 6, dat is een nummer 10 en hij wordt totaal verkeerd gebruikt. Hij speelt als een postbode die de pakketjes op het verkeerde adres aflevert. De derde plek die sommigen ons toeschreven was al compleet onrealistisch, maar je kan niet anders dan constateren dat vd Brom compleet onderpresteert met deze selectie. Hij moet gewoon keuzes maken en ook wat verdedigendere middenvelders opstellen om wat meer balans te creëren.

Wat een anti voetbal dat Utrecht zeg. Het is dat Heerenveen scorend vermogen mist...

22 september 2019 om 14:40

Het klopt dat Utrecht niet best speelde, maar anti voetbal (counter in de volksmond) kan je het niet noemen met 4 nummer 10’s in je opstelling.

22 september 2019 om 14:41

Dat hangt er vanaf hoe je ze gebruikt. Je kan ook 11 spitsen opstellen, maar als die allemaal op eigen helft staan te verdedigen dan zegt dat ook niets.

22 september 2019 om 14:49

Als je beweert dat Utrecht alleen op eigen helft wilde staan om te hopen op een snelle uitbraak heb je de wedstrijd niet gezien. Ze speelden absoluut heel slecht, maar zeker niet verdedigend. De reden dat Heerenveen zoveel ruimte had was omdat Utrecht te veel spelers voor de bal wilde hebben..

22 september 2019 om 15:16

Nouja ik kan zijn opmerking wel begrijpen. Vanaf minuut 1 rekte de keeper constant tijd en elke ingooi duurde hartstikke lang van utrechts kant. Het leek wel alsof ze van te voren blij waren met een punt.

22 september 2019 om 15:46

Heerenveen speelde ook echt best slecht. Er ging behoorlijk veel fout zoals passes en achterin zaten ze ook behoorlijk te klooien. En voor de goal soms te weinig tempo of overzicht. Er had meer in gezeten, maar dan moet je als Heerenveen zijnde wel wat beter spelen

Dankzij Zuidam zijn we weer helemaal terug bij af...Een zeer zeer matige selectie die kwaliteit ontbeert op cruciale posities (zeker achterin en op de flanken) en bovendien hopeloos uit balans is, in combinatie met een tactisch failliete trainer die nog liever zijn keeper linksbuiten zet dan zijn systeem te offeren en te doen wat iedereen zou doen met dit materiaal: 4-4-2 spelen vanuit de omschakeling.We zitten weer helemaal in het Robbie Alflen tijdperk! Terug bij af in de grauwe middenmoot met knotsgek erbarmelijk voetbal. Zou van den Brom zijn maatje Troost al gebeld hebben voor wat spirituele bijstand? Want v.d. Brom is een zenuwinzinking nabij als je het mij vraagt...

22 september 2019 om 18:49

Ik ben nog steeds van mening dat Zuidam goede spelers gehaald heeft. Ik zie meer vd Brom als het probleem. Hoe kun je nou 4 aanvallende middenvelders opstellen? Waar is de nummer 6, het cement tussen de stenen? Vd Brom wilt al zijn oogappeltjes opstellen, ongeacht de positie waar ze uit de voeten kunnen... tja dan wordt je elke wedstrijd overlopen. Ik heb je meerdere malen een negatieve zeur genoemd, toegegeven, dat ben je ook wel maar misschien heb je toch meer gelijk dan ik dacht. (Ookal is Zuidam naar mijn mening zeker niet de schuldige).

22 september 2019 om 22:14

Netjes dat je durft aan te geven dat ik misschien wel gelijk heb. Het is ook niet dat Zuidam slechte spelers heeft gehaald, het probleem is dat hij TOTAAL de verkeerde spelers heeft gehaald waardoor het in geen enkele linie ook maar vaag klopt. Guardiola zou hier nog geen voetbal uit kunnen krijgen hoor. De spelers zijn qua kwaliteiten totaal niet op elkaar afgestemd en ook qua mentaliteit allemaal hetzelfde (volgers, er is geen leider of strijder...). Het is niet alleen het middenveld...Ook je achterste linie klopt voor geen meter (nul defensieve kwaliteiten op de flanken en nul snelheid in het centrum) als ook je aanval (geen geschikte vleugelsspelers voor het v.d. Brom spel). Zuidam heeft ons jaren terug in de tijd geworpen helaas.

22 september 2019 om 22:19

De nummer 6 mocht nog eventjes invallen. Het cement tussen de stenen maaide met zijn troffel op oliedomme wijze een Heerenveen speler onderuit in de 16. Hier was goed te zien dat Strieder op zijn linkerbeen uitsluitend kan staan en lopen, maar niet tackelen. Als van den Brom een goede 6 had, dan had hij hem wel opgesteld. Strieder is nooit een gigant geweest, maar dat werd in een team met Ayoub, Labyad, Barazite en Haller mooi verbloemd. In een 4-4-2 is wel plaats voor zo'n speler. Nu speelt Utrecht met 3 middenvelders, en moét de 6 meevoetballen, dynamisch zijn. Een Midtsjo van AZ is weinig dynamisch, maar kan dat nog wel, net aan. Maar voor Strieder gaat dit iets te ver. Het is daarom hopen op een snelle terugkeer van van Overeem. Blijf je 4-3-3 spelen, wat van den Brom zal doen, is dit de best mogelijke opstelling met de huidige middelen. De FC moet nu op zoek naar een linksback, of liever 2, en doet er goed aan om de 600k die ze aan Guwara hebben uitgegeven als verlies te rekenen. Ten Hag volgde hem al jaren zo zei hij, maar wat hij in Duitsland van hem gezien heeft is me een raadsel.

Paes
Troupee
Janssen
Hoogma
Guwara
Maher
van Overeem
Ramselaar
Kerk
Dalmau
Bahebeck

Een paar weken geleden hing er nog een spandoek voor Zuidam !. Het is in ieder geval wat aanvallender met zoals vandaag een mooie goal (kerk) De Maher van enkele jaren geleden speelt nu als verdedigende middenvelder plichtmatig mee . Terwijl hij in het verleden zo goed was , in aanvallende zin.middenveld is niet stabiel .gustafson op rechts prima , maar aan wie moet hij de bal kwijt als er geen buitenspeler is. Voor van de Brom met zo'n ruime en goeie selectie is het moeilijk de juiste samenstelling te vinden. En zal hij spelers van naam reserve moeten zetten !

Prima keeper die Paes. Ik had eerder verwacht dat men bij FC Utrecht behoefte had aan Michel Vorm transfvrij op te halen. Maar Paes lijkt het prima onder controle te hebben. Daar zullen ze bij NEC nog weleens achter de oortjes krabben van waarom hebben we Paes ook alweer verkocht? Prima keeper en veel beter dan die Deen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.PSV2014
5.FC Twente1812
7.AZ147
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper90
P. BochniewiczVerdediger91
S. FloranusVerdediger90
L. WoudenbergVerdediger91
R. KongoloMiddenvelder91
J. VeermanMiddenvelder92
H. VeermanAanvaller98
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

19 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren