John van ’t Schip houdt Ajax-huurling in de gaten: ‘Hij staat op de lijst’

Zondag, 22 september 2019 om

John van 't Schip werkt sinds deze zomer als bondscoach van Griekenland. Bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports bevestigt 55-jarige oefenmeester dat hij Kaj Sierhuis in de gaten houdt. De door FC Groningen van Ajax gehuurde spits werd geboren in Athene en kan zodoende ook uitkomen voor de nationale ploeg van Griekenland.

“We weten dat hij roots heeft en voor Griekenland zou kunnen uitkomen, dus hij staat op de lijst. Kaj is een jonge jongen, die ook meer moet gaan spelen. Dat houden we zeker in de gaten”, zegt Van 't Schip over Sierhuis, die voor verschillende Nederlandse jeugdelftallen speelde en onlangs nog voor Jong Oranje uitkwam. De keuzeheer heeft bij Griekenland ook de beschikking over Konstantinos Mitroglou, die momenteel door PSV wordt gehuurd van Olympique Marseille.

Mitroglou: ‘Ik heb er niet lang over nagedacht en ben meteen gekomen’

“We zitten in een fase waarin we gaan toewerken naar een nieuw elftal en Mitroglou is een jongen die ook al 31 is. Hij speelt ook niet veel, het afgelopen halfjaar heeft hij helemaal weinig gespeeld en is nu vier keer achter elkaar een kwartier voor tijd ingevallen”, legt de bondscoach van Griekenland uit. “Mitroglou is een jongen met heel veel kwaliteiten, maar hij moet wel gaan spelen. Als hij gaat spelen, moet hij het elftal kunnen dragen. We verwachten daar dan meer van.”

“Daar zit heel veel groei en potentie in”, zo wijst Van ’t Schip op Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis van Willem II. “Als je gaat kijken naar de toekomst, richt je je meer op dat soort jongens. Mitroglou is direct van waarde, maar direct is nu niet belangrijk. We moeten gaan denken aan de toekomst. Dat betekent niet dat hij niet meer in aanmerking zou kunnen komen, maar het is een verandering in het beleid.”

“Hatzidiakos is ook pas 22, ik heb hem een kwartiertje aan het werk gezien tijdens de wedstrijd van AZ tegen Parizan Belgrado”, zegt hij over de verdediger van AZ. “Dat is niet veel, maar wat hij deed... Daar zit ook groei in. In het verleden was bij AZ weleens goed voor een foutje, maar hij heeft wel voetballende kwaliteiten en er zit rek in hem.”


Poll

Zie jij Kaj Sierhuis ooit in Oranje spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Direct is nu niet belangrijk zegt van het Schip. Lijkt me dat je als bondscoach juist kijkt naar de spelers die nu in vorm zijn en er voor kunnen zorgen dat ze zich kwalificeren. Het lijkt me ook niet de taak van een bondscoach om te kijken naar potentie en wie wellicht in de toekomst iets kan betekenen voor het nationale elftal.

22 september 2019 om 12:13

Over de algemene taak van een bondscoach heb je gelijk. Maar als je even naar de stand in de poule van Griekenland had gekeken, zou je weten dat kwalificatie uit zicht is. Dan kan je beter aan een nieuwe ploeg bouwen zodat je in de toekomst je wel weer kan kwalificeren.

22 september 2019 om 12:14

In de uitzending zei hij dat er met het huidige bestuur is afgesproken toegewerkt wordt naar Qatar. Dan mag hij in dit geval juist wel op langer termijn gaan werken. Normaal gesproken klopt het wat je zegt, en ben ook benieuwd of Van 't Schip daadwerkelijk deze tijd gaat krijgen (het blijven toch Grieken). Desalniettemin snap ik dat hij Sierhuis een interessante optie vindt. Voorlopig nog veel Nederlanders voor hem bij Oranje, dus wie weet wat de kansen zijn.

Volgens mij is in eerste instantie de bedoeling dat je het EK gaat halen. Als dat niet lukt dan kan je altijd nog doorselecteren. Zou wel lachen zijn als Sierhuis tussen al die Grieken gaat lopen, krijg een beetje een Havenaar gevoel bij Japan 😂

22 september 2019 om 12:23

Of Veldwijk bij Zuid-Afrika

22 september 2019 om 12:29

Verschil is wel dat Havenaar geboren en opgegroeid in Japan is. Sierhuis is er geboren en heeft er een paar jaar gewoond toen hij nog heel klein was.

Benieuwd naar een Derksen nu Kan dit nu wel? Sierhuis voor Groningen, Veldwijk ZA en idd Havenaar Japan. Schandalig voor 1e 2 Hebben hier opleiding genoten en horen loyaal te zijn aan NL. Of gaan we hypocrietje Derksen niet horen nu

22 september 2019 om 14:11

@mrkrillin ik snap je punt wat betreft Derksen en geef je geen ongelijk maar al deze spelers zijn natuurlijk geen voetballers die qua kwaliteit in aanmerking zouden kunnen komen voor Oranje

22 september 2019 om 16:30

@Japie_Krekel Dus als ik je goed begrijp, hangt de mate van loyaliteit ook af van hoeveelheid talent dat je bezit.

22 september 2019 om 14:15

Ach, van mij mag Sierhuis best uitkomen voor het land waar hij geboren is. In mijn ogen zou een dubbel paspoort ook gewoon moeten mogen. Maar dan zouden er bepaalde voorwaarden aan vast moeten zitten. Paspoort 1 van het land waar je geboren bent of het grootste deel van je jeugd hebt doorgebracht. Paspoort 2 voor het land waar je op dat moment langere tijd woonachtig bent en als je vervolgens weg wil, dan moet je dat weer inleveren.

22 september 2019 om 16:31

@Nijogeth En wat lost jouw "oplossing" exact op?

Ik zeg doen! Komt voor oranje natuurlijk te kort en der zijn veel meer getalenteerde spitsen. Als kaj zijnde zou ik deze kans met beide handen aannemen, wie weet maakt hij zo een EK of WK mee. Zelfde geld voor Veldwijk en Havenaar, als je bij ‘het beste land’ niet in aanmerking komt gewoon spelen en genieten van de avonturen die je meemaakt!

22 september 2019 om 14:12

@youri2602 er moet toch in die Griekse competitie wel iets beters lopen dan Kai Sierhuis? anders zijn die Grieken wel erg ver weg gezakt qua niveau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Griekenland

FIFA ranking: 53
43 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
V. BarkasKeeper30
S. DioudisKeeper00
M. BakakisVerdediger80
P. ChatzidiakosVerdediger40
D. GiannoulisVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Griekenland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Griekenland.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren