Matthijs de Ligt gepasseerd; Maurizio Sarri haalt bezem door opstelling

Zaterdag, 21 september 2019 om

Matthijs de Ligt heeft zondagmiddag geen basisplaats in de wedstrijd van Juventus tegen Hellas Verona. Trainer Maurizio Sarri kiest voor een centraal duo bestaande uit Merih Demiral en Leonardo Bonucci. De entree van Demiral ten koste van De Ligt is een van de zawijzigingen die Sarri doorvoert ten opzichte van het competitieduel met Fiorentina (0-0) van vorige week. Zo staat Gianluigi Buffon voor het eerst dit seizoen onder de lat, in plaats van Wojciech Szczesny.

De oefenmeester ruimt op het middenveld een plek in voor Aaron Ramsey en Rodrigo Bentancur, wat ten koste gaat van Sami Khedira en Miralem Pjanic. Voorin mogen Juan Cuadrado en Paulo Dybala vanaf de aftrap beginnen, waardoor Douglas Costa en Gonzalo Higuaín niet aan de aftrap verschijnen. Costa heeft een spierblessure en zit daarom ook niet bij de wedstrijdselectie. Cuadrado kreeg midweeks al een basisplaats in het Champions League-duel met Atlético Madrid (2-2) en maakte daarin een prachtig doelpunt.

De buitenspeler lijkt beloond te worden voor zijn goede optreden. Voor Buffon, Ramsey en Dybala betekent hun basisplek het eerste optreden van het seizoen vanaf de aftrap. De Welshman heeft zelfs maar vier minuten in de benen voor Juventus, die hij maakte als invaller tegen Atlético. Demiral kwam dit seizoen nog helemaal niet in actie, omdat De Ligt tot dusver de voorkeur kreeg naast Bonucci.

Een andere opvallende wijziging is die onder de lat. Buffon speelt zijn eerste wedstrijd voor Juventus sinds hij terugkeerde van Paris Saint-Germain. Het wordt zijn 902de officiële clubwedstrijd, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Paolo Maldini. Bovendien is het zijn 641ste optreden in de Serie A; Maldini heeft een recordaantal van 647 achter zijn naam. Het duel met Hellas begint om 18.00 uur.

Opstelling Juventus: Buffon; Danilo, Bonucci, Demiral, Alex Sandro; Ramsey, Bentancur, Matuidi; Cuadrado, Dybala, Ronaldo


Poll

Snap je dat Matthijs de Ligt plaatsneemt op de bank bij Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door jaccus)

Tot zover het succes van De Ligt. Zal nu toch wel een tijdje wat stiller zijn.

21 september 2019 om 17:15

Onzinnig wat je zegt, Juve rouleert vaak achteraan, ook vorig seizoen al, Hellas is een mindere tegenstander en tegen zulke teams spelen bij Juve vaak andere jongens die zich dan moeten tonen. De Ligt is eerste keus op zijn plek en zal normaliter volgende keer weer gwn spelen.

21 september 2019 om 17:39

Sarri is toch niet zo van het rouleren? Buiten dat vind ik het heel terecht dat Demiral wel een basisplaats verdient, vind hem zeker zo goed als de Ligt.

21 september 2019 om 17:49

Wandering Maar de club wel, het gaat zo al jaren onder Juve, ook Sarri krijgt deze richtlijnen en huisstijl mee. Het grootste bewijs hiervan is dat niet alleen De Ligt mag rusten, maar ook Szczesny, Khedira, Costa etc etc.

21 september 2019 om 17:51

Sarri staat redelijk bekend om zijn eigenwijsheid en het vasthouden aan een bepaalde opstelling en formatie. Redelijk uniek dat hij zoveel wijziging doorbrengt in een elftal. Misschien is hij toch van werkwijze veranderd. Als ze winnen, zal ook dit elftal de volgende wedstrijd starten. Beetje jammer voor de Ligt dat zijn concurrent tegen een "slechte" tegenstander als Hellas Verona zichzelf mag bewijzen en de Ligt tegen Fiorentina.

21 september 2019 om 17:53

Jasper Dit moet hij doen van de club, zo houd je een maximaal aantal spelers tevreden.

21 september 2019 om 17:54

AlexDelPiero10. Hahaha, grappig dat jij denkt dat Sarri zich ook maar van iemand zich aantrekt. Ben bang dat je er hier volledig naast zit.

21 september 2019 om 17:19

Ze wisselen het halve elftal dus maakt echt niet uit.

21 september 2019 om 17:21

Wat een onzin.. ze speelden woensdag, vandaag, as woensdag en dan volgend weekend weer.. krijgen gewoon rust

21 september 2019 om 17:35

prima, maar 32 jarige bonucci krijgt geen rust.

21 september 2019 om 19:06

Het staat 1-1 tegen Hellas 😉

Zat er aan te komen. Juventus is niet een club waar je de tijd krijgt om je aan te passen aan het niveau zeker voor die transfersom en salaris moet je er meteen staan.

21 september 2019 om 17:21

Wat een onzin haha, ze rouleren juist vaker tegen dergelijke tegenstanders. Verdiep je eens i.p.v. maar populair te roeptoeteren

21 september 2019 om 17:30

Dat verschilt toch ècht per trainer dat er wordt gerouleerd. Het is niet zo dat Sarri een contract heeft moeten tekenen dat er per sé gerouleerd moet worden. Dus als jij je zelf eens verdiept dan weet je dat Sarri niet zo van het wisselen is. Ook bij Chelsea was dat niet nauwelijks het geval. Hij ziet ook wel dat het er niet uit ziet bij Juve en met name achterin. Krijgen veels te veel goals tegen. Niet des Juve. Dus als demiral laat zien dat hij wel zijn mannetje staat dan kan die 70miljoen van Matthijs de trainer niks schelen. Matthijs mag wennen aan het Italiaans voetbal in de oefen en bekerwedstrijden. Het is geen speeltuin zeg. Beetje in de competitie en CL wennen aan het voetbal. Houd toch op zeg

21 september 2019 om 18:12

Dat hoort juist bij de club. Tekenend hiervoor is dat ook de keeper rust krijgt, dus de wissels de mogelijkheid om tevreden te blijven en minuten te maken.

21 september 2019 om 17:27

De Ligt word gewoon rustig gebracht. Als 20 jarige speler moet je je gewoon aanpassen aan een nieuwe land, cultuur, nieuwe eisen, andere taal, dat speelt allemaal mee. Maar je ziet gewoon dat Sarri vertrouwen in hem heeft. Anders zou hij niet de belangrijke wedstrijden tegen Napoli en Atletico spelen. Ook speelt hij met de tijd steeds beter en beter.vandaag speelt Juve tegen Hellas en als je woensdag een CL wedstrijd hebt gespeeld tegen Atletico lijkt het me logisch dat je rust krijgt. Demiral is ook gewoon een goede verdediger en hoort ook gewoon de kans te krijgen. Er zijn 5 nieuwe spelers in de basis gekomen vandaag, onder andere Pjanic. Denk je dat hij ook een bankspeler is? Volgens mij denken de Italiaanse Juve fans er niet eens zo over zoals wij over de Ligt denken.

21 september 2019 om 19:41

Onzin. Trainer is duidelijk nog erg zoekende als hij ineens 5 man wisselt.

Jammer voor De Ligt maar ik ben blij dat Demiral de kans krijgt, fenomenale jonge cv, net als De Ligt. De plekke zijn duur. Echter moet niemand hier wat achter zoeken, het is een mindere tegenstander en daartegen laat Juve vaak de spelers spelen die tot nu toe tweede keus waren, zodat de eerste jongens ook hun rust krijgen.

21 september 2019 om 17:23

Wat mij vooral opvalt is dat ook Sarri Ronaldo geen rust durft geven de beste man is 34 en je speelt thuis tegen hellas..

21 september 2019 om 17:25

Ronaldo bepaalt gwn of hij speelt of niet, daar heeft Sarri niks aan te zeggen. En dit meen ik, Ronaldo zal enkel rusten als hij zelf aangeeft dat dat nodig is, zoals vorig jaar onder Allegri, toen begon Ronaldo minder te spelen met de CL ko's in zicht, Ronaldo die zich goed voelt wil en zal alles gewoon spelen.

21 september 2019 om 17:26

Ronaldo en rust? Nu al? Die wil gewoon alles spelen en zou er absoluut niet blij mee zijn om op de bank te beginnen. De man zat in de ochtend na de wedstrijd tegen Napoli alweer in de gym.

21 september 2019 om 17:23

Dinsdag uit naar Brescia, men krijgt dus gewoon rust. Zie geen aanleiding na woensdag om te denken dat de Ligt zijn basisplaats kwijt is.

21 september 2019 om 17:26

Weet ik, ik beweer toch ook niet dat De Ligt zijn plek kwijt is? Dat beweren de andere bijna allemaal hier.

En terecht. Genoeg kansen gehad lijkt mij. Niet gepresteerd dan word je gepasseerd. Demiral heeft een goede indruk gemaakt tot nu toe dus ik ben benieuwd wat hij kan laten zien.

21 september 2019 om 20:10

Lekker makkelijk weer, wat wel vreemd is, is dat demiral wel gewoon op rcv mag beginnen. En Mathijs daar nooit mag beginnen. Mathijs rcv is zoveel beter.

Jammer, hij had zich eerder moeten laten zien. Als Demiral nu een goede wedstrijd speelt dan zit Matthijs op de bank...

21 september 2019 om 17:28

Nee, hij zou dan weer de kans krijgen. Denk je dat Sarri er zo over denkt.

Waarom wordt Szczesny in hemelsnaam gewisseld?? Heeft het toch niet verkeerd gedaan?

21 september 2019 om 17:16

Gewoon rouleren, hij is niet de enige die nu op de bank zit.

21 september 2019 om 17:16

Omdat Juve iedereen kansen wilt geven, dit is een matige opponent en dan spelen veel spelers die tot dan toe b keus zijn geweest

21 september 2019 om 17:18

En daarnaast dit een wedstrijd is die naar verwachting weinig problemen op gaat leveren. Als ik het goed herinner was één van de voorwaarden van Buffon om terug te komen, dat hij een bepaald aantal wedstrijden sws speelt zodat ie recordhouder wordt aan serie a-wedstrijden

Hahaha ik wil de tendens over 2 weken zien. De mensen die nu al roepen dat het voorbij is, hou deze energie vast. Ook wanneer het loopt te draaien bij meneer.

21 september 2019 om 17:38

Hahah heerlijk verwoord. Alle afgunst tegen de Ligt, slaat nergens meer op

21 september 2019 om 17:56

Er zit een verschil tussen afgunst en kritisch kijken. De Ligt heeft wat ongelukkige momenten getroffen de laatste wedstrijden, maar ook grote fouten gemaakt. Ik gun het deze jongen van harte en weet zeker dat hij de top bereikt, echter ben ik er niet van overtuigd dat dit bij Juventus gebeurt. En nee dat is geen afgunst.

21 september 2019 om 17:56

Maanden van ophemelenarij mag wel ... als het slecht gaat of als hij gewisseld word mag niets over geschreven worden ten nadele van want dan kruipt iedereen zijn grot uit. De Ligt is geweldig, heeft tot op heden enkel perfecte wedstrijden gespeeld, zoiets?

21 september 2019 om 18:07

Wil je beweren dat het anders is dan? Natuurlijk wisselt hij goede wedstrijden met minder goede wedstrijden. Maar mag het op zijn leeftijd? 20 jaar. Er is ook niemand die beweert dat het anders is.

21 september 2019 om 18:17

Dirk, Vooralsnog heeft Mathijs inclusief voorbereiding 1 redelijk tot goede wedstrijd gespeeld. Is niet erg, moet wennen en leren etc... Maar owee als je iets zegt over hem dat hij het niet 'zo goed doet' bij Juve tot nu toe, dan ben je een hater en weet je niks van voetbal. En mocht je van mening zijn dat ik onzin schrijf wijs ik je op vele topics en reacties die mijn punt duidelijk maken. De Ligt die komt er wel uiteindelijk, daar is hij te goed voor om het niet te halen maar tot nu toe is zijn inbreng ondermaats.

Heeeerlijk dat Demiral eindelijk zijn kans krijgt, hoop dat hij een goede indruk achter laat en een onbetwiste basisspeler word!

21 september 2019 om 17:40

Waarom hopen volgens jou is die toch beter. Dan hoeft hij geen goede indruk achter te laten.

21 september 2019 om 17:55

Belangrijker dat de trainer hem beter vind niet ik, goede indruk achter laten voor de trainer nogal logisch.

Beste Nederlanders, geen paniek. Juventus roteert regelmatig waar het kan om spelers fris te houden.

21 september 2019 om 17:20

Inderdaad, dat is toch hartstikke logisch als je ziet dat er 5 wissels zijn.

21 september 2019 om 17:20

Niet normaal die reacties hier haha, sommigen schrijven hem al af, zelden gezien.

21 september 2019 om 17:30

Volgens mij volgen ze de club Juventus niet eens maar praten ze maar wat.

21 september 2019 om 17:22

Idd.. ze spelen nu om de 3 dagen

Dat werd tijd. Het verbaast mij eigenlijk dat De Ligt nog zoveel wedstrijden heeft gekregen. Dit is hoe het gaat in de top. En dat gezeik dat hij links centraal staat moet echt ophouden. Als je echt zo goed bent dan moet je ook links centraal kunnen spelen. Ik hoor Van Dijk ook nooit zeuren wanneer hij links centraal staat en ik hoor ook die analisten zijn fouten weg wuiven wanneer hij een foutje maakt terwijl hij links centraal staat. Ineens is het heel moeilijk geworden voor rechtsbenige verdedigers op linkscentraal te spelen. Voor De Ligt bij Juve speelde was dat nooit een issue voor geen enkele topverdediger. Je bent dan wel vrij gemankeerd als je als rechtsbenige super mega topverdediger, de beste van de wereld'' ook niet links uit de voeten kunt. Heb Ramos, Van Dijk o.a. vrij vaak goed zien spelen op die positie.

21 september 2019 om 17:21

PorqueVandaag mogen jongens die tweede keus zijn zich tonen, dit zegt gwn nog meer dat De Ligt eerste keus is. Knap dat je zoveel nonsens in één reactie krijgt, en er zo compleet naast zit. Je wilt mss zo graag dat die jongen mislukt, waardoor je niet meer helder ziet? Kan dat? Juve doet het zo al jaren, De Ligt krijgt gwn rust tegen een makkelijkere tegenstander want de club heeft hem nodig tegen de kleppers, net als Szczesny.

21 september 2019 om 17:45

Ik begrijp heel goed dat je dat zo ziet als Juve fan. Ben echter neutraal en realistisch. De Ligt speelt vrij zwak en zijn concurrent krijgt nu de kans om even wat te tonen. Toont hij dat en dan zit De Ligt logischerwijs ook weer op de bank volgende week.

21 september 2019 om 17:52

Porque Waarom krijgen Szczesny, Khedira, Costa en Pjanic dan ook rust? Je zit er helaas naast.

Gewoon rouleren zoals de meeste toploegen doen met CL en de bekerwedstrijden tussendoor.

Laten we hopen dat dit geen vaste prik wordt, anders gewoon zijn spullen pakken en vertrekken. Heeft niet zijn beste wedstrijden gespeeld, maar wordt ook continue als linker Centrale Verdediger gebruikt, terwijl hij een pure rechter Centrale Verdediger is. Tegen Atletico waren het niet zijn fouten, maar dat wordt wel gezegd . Demiral is ook een goede verdediger, en denk echt dat de Ligt een heel verkeerde keuze heeft gemaakt met Juve. De manier van verdedigen is toch heel anders, en in balbezit mag hij niet veel. Bij het Nederlands elftal was hij toch wel weer goed tegen Duitsland op zijn vertrouwde positie. Zolang Sarri hem op Links blijft posteren, blijf hij kritiek krijgen.

Bij een topclub wordt er af en toe geroeleerd. Logisch dat je ook een keertje niet speelt

Het lijkt er meer op dat ze spelers rust geven want khedira speelt ook niet

Als die verstand heeft zet hij de Ligt rechts centraal links is niet de positie van Matthijs. En sommige mensen denke dat er geen verschil tussen links en rechts is nou dat is wel zo.

21 september 2019 om 18:14

Maar je gaat een sterk spelende Bonucci natuurlijk niet wissellen. Dus het verstand van Sarri kan ik ook wel begrijpen.

Ik zie dat men praat over rust, en dergelijk. Maar Sarri is sowieso een trainer die weinig rouleert. Als Demiral straks een ijzersterke wedstrijd speelt, dan is De Ligt gewoon zijn basisplaats kwijt. Sowieso vind ik dat Demiral altijd de vervanger van Chiellini moet zijn, en dat De Ligt de vervanger van Bonucci moet zijn. Die vullen elkaar veel beter aan.

21 september 2019 om 17:50

Bozkurt Maar de club doet dat al jaren om zoveek mogelijk spelers tevreden te houden, ook Sarri krijgt huisregels mee, net als iedereen. Bewijs genoeg dat De Ligt gewoon rust krijgt, aangezien er nog 4 basisspelers vandaag rust krijgen. Men doet alsof De Ligt de enige wijziging is, de haat op die jongen en zijn keuze is zielig.

Dit zat er aan te komen. Juve is eem geweldige ploeg, maar heb sinds de transfer bekend is al twijfels. Hij had veilig moeten kiezen voor een ploeg welke enigzins op Ajax lijkt qua spel. Je hebt nu de kans dat hij de rest van het seizoen op de bank zit.

Hij is niet gepasseerd als ik zie hoeveel wijzigingen er worden doorgevoerd. Aantal spelers krijgt rust.

Begrijp niet waar de paniek vandaan komt bij sommige hier. Overduidelijk dat Sarri spelers laat rusten. Demiral is ook geen pannekoek.. het spreekt toch voor zich dat Demiral en De Ligt een duo gaan vormen in de toekomst. Laat ze lekker rouleren en zelfs af en toe samen spelen. Wordt een perfecte cv duo die twee. En het feit dat je tegen Hellas speelt.. ook al had je de linkerschoen van Demiral neergezet ipv De Ligt, deze wedstrijd moet je met 2 vingers in de neus winnen.

Sarri moet de ligt rechs zetten in de verdediging daar is het best bonuccie speelt altijd links vind maar raar gedoe

21 september 2019 om 18:48

Frenkie De Jong stond linkshalf bij Barcelona. Wat is je punt? Coach bepaald waar speler staat, niet de speler en dan maakt je aankoopbedrag helemaal niks uit

Met alle respect voor sommige hier maar hij haalt 5 man eruit. Leuk en aardig Sarri bij Chelsea en Napoli minder tot niet rouleert maar bij Juventus heeft ie stukken meer spelers tevreden te houden dan bij zijn vorige twee clubs. For crying out loud het is Hellas Verona thuis... En iedereen hier tijden zeuren Demiral moet basis, is ie dat keer is het nog niet goed...

Een vraagje aan de Juve fans : wat vinden jullie ervan dat er met zo weinig Italianen wordt gespeeld, en dat het shirt zo dramatisch is veranderd samen met het logo? Ik vind het zo’n mooie club, maar vind het echt zonde om te zien dat de club haar identiteit een beetje verliest.

Laten we her erop houden dat die Demiral een topwedstrijd speelt.domme penalty, daar was de Ligt meteen voor opgehangen, risicoloos geschuif met de bal , laat ook de man uit zijn rug lopen bij vrije trappen. Opvallend nu speelt Bonucci wel links in het centrum.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus3211
3.Lazio2415
4.Cagliari2411
5.Atalanta2212
Voor de complete stand: Serie A

126 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 9 1 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt: ‘Het ongeloof werd ook bij mijn ploeggenoten steeds groter’

Matthijs de Ligt maakte de afgelopen weken bij Juventus verschillende keren een handsbal in het strafschopgebied. Ook in de wedstrijd tussen Noord-Ierland en Nederland (0-0) kreeg de twintigjarige verdediger van Juventus...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Na Arsenal en Tottenham Hotspur is ook Manchester City geïnteresseerd in Dayot Upamecano. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren