Timo Baumgartl laat zich bij PSV inspireren door Cristiano Ronaldo

Zaterdag, 21 september 2019 om

Timo Baumgartl noemt zichzelf een ‘typische Duitser’. De verdediger, die in de zomer de overstap van VfB Stuttgart naar PSV maakte, ervoer in Eindhoven al snel de verschillen tussen zijn vaderland en Nederland, ‘De Nederlanders zijn wat gemoedelijker en meer flexibel, in Duitsland moet alles tot in de puntjes verzorgd zijn’, en verbaasde zich over de Hollandse school. “In de eredivisie probeert iedereen verzorgd te voetballen.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door schams1)

Absoluut een topverdediger die binnen 2 jaar europees topniveau is, een geweldige uitstraling en zijn verdedigende kwaliteiten zijn ook top.

21 september 2019 om 14:36

Maakt af en toe nog wat foutjes, maar ik ben er van overtuigd dat deze jongen ver gaat komen, goed gezien van PSV.

21 september 2019 om 15:14

Op basis waarvan? Hij heeft 100 bundesliga wedstrijden gespeeld. Als hij top was geweest dan had hij nu nog steeds bij een bundesligaclub gespeeld. Ik heb hem tegen sporting ook weer wat fouten zien maken. Ben nog lang niet van hem onder de indruk.

21 september 2019 om 15:36

Als Tadic top was geweest had hij nog wel in de Premier League gespeeld...... Een beetje een simplistisch argument...

21 september 2019 om 15:51

Wat een onzin. Tadic kon blijven bij Southampton omdat hij er persoonlijk voor heeft gezorgd dat ze nog een jaar PL zouden spelen. Ajax heeft hem alsnog gekocht. Voor Baumgartl heeft geen enkele bundesligaclub zich gemeld. Hetzelfde geldt voor Schwaab.

21 september 2019 om 16:19

Waarom is Tadic dan nooit benaderd door een Engelse (sub)topclub? Lekker makkelijk om te zeggen dat iemand niet goed is omdat geen grote club heeft toegehapt. Als je naar de statiestieken kijkt, kun je zien dat PSV met Baumgartl minder tegendoelpunten krijgt en daarnaast is het iemand die altijd naar voren wil spelen, wat met Viergever en Schwaab niet zo was.

21 september 2019 om 16:20

Wat doet Schwaab er nou toe in jouw verhaal? Voor marin had zich verder ook niemand gemeld, maar boeit ook niet met betrekking tot baumgartl. Vergelijking naar Tadic is een logische, want ook voor hem had volgens mij verder niemand zich gemeld toen Ajax hem kocht.

21 september 2019 om 16:43

Kon allang al weg maar toonde clubliefde bij de club waar hij is opgegroeid en een man is geworden. Toen degradeerde Stuttgart en heeft hij de stap gemaakt naar de Nederlandse top. Nu speelt hij bij Psv om de titel en ze zijn een van de dark horses in de Europa League. Hij kan over 2 of 3 jaar zomaar de stap maken naar de Europese top. Had ook geen aanpassingsproblemen bij Psv maar stond er gelijk.

21 september 2019 om 17:24

Dark horses? Ben je nu serieus? Het seizoen is pas net begonnen en psv heeft allerminst overtuigd. Ben je de wedstrijd tegen die noren alweer vergeten? Tegen sporting was het aanvallend goed maar verdedigend erg kwetsbaar. Je weet zelf ook dat psv thuis of uit een enorm verschil is. Dit team is nu nog nog lang niet op niveau om het Europese topploegen lastig te maken.

21 september 2019 om 17:27

Ik zeg toch niet dat er voor tadic engelse topclubs hebben gemeld. Ik zeg alleen dat als baumgartl in die 100 wedstrijden indruk had gemaakt hij dan nu niet in de eredivisie had gespeeld.

21 september 2019 om 17:30

Omdat schwaab dichterbij huis wilde gaan voetballen ivm z'n familie. Hij heeft meegetraind bii Freiburg maar kon zich nergens in de kijker spelen. PSV kon niet de gewenste cv binnenhalen (lyanco, alvarez) dus kwamen ze weer bij Schwaab terecht.

21 september 2019 om 16:22

Voor psvtje is dit een goede voetballer, maar vindt hem nou niet bepaald overkomen als een speler die wel op top niveau zou kunnen komen. Laat hem eerst maar een jaar of 2 echt bewijzen bij psvtje, voordat we gaan oordelen of hij de top aan zou kunnen.

"Je bent toch profvoetballer geworden om de bal aan je voet te hebben en er niet achteraan te lopen?" Heeft 'ie toch voor de verkeerde club gekozen maar even zonder alle gekheid op een stokje. Lijkt tot nu toe een rexelijk goede no-nonsens verdediger. Psv heeft toch ook goede inkopen gedaan. Wellicht wat te laat, maar voor de competitie prima versterkt.

21 september 2019 om 17:11

Zeker te laat ik denk dat PSV met dit team gewoon de groepsfase CL bereikt zou hebben

Ik ben echt heel blij met Baumgartl. Hij kan redelijk voetballen en is verdedigend sterk. Er zitten alleen nog weleens een paar foutjes in zijn spel maar daar is aan te werken. Ik zie hem na PSV nog wel een volgende stap maken.

Baumgartl heeft zich goed laten zien tot nu toe. Welke verdediger is altijd foutloos? Ik vind dat hij zich snel heeft aangepast. Is een ongecompliceerde verdediger die ook nog regelmatig scoort. Waarom maken mensen altijd een denkbeeldige vergelijking met Barcelona o.i.d.? Ik denk dat elke Europese subtopper, en daar reken ik psv ook toe, blij met hem is. Heeft zijn plafond nog niet bereikt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

43 jaar
600 fans

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Mino Raiola heeft woensdag een ontmoeting gehad met AC Milan om over een rentree van Zlatan Ibrahimovic te praten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren