‘Barcelona zit in de maag met Víctor Valdés na nieuw incident’

Zaterdag, 21 september 2019 om

De zorgen binnen Barcelona om Víctor Valdés zijn de laatste weken gegroeid. De trainer van Onder-19 heeft in zijn eerste maanden als jeugdtrainer voor veel problemen gezorgd bij de club en dat wordt hem niet in dank afgenomen, zo schrijft Mundo Deportivo. Er is binnen de club grote ontevreden over zijn omgang en werkwijze. Dat hij als enige trainer niet aanwezig was tijdens een diner van La Masía is het zoveelste incident in twee maanden tijd.

De voormalig doelman werd aan het begin van het seizoen aangesteld als de nieuwe trainer van het hoogste jeugdteam van de Spaanse grootmacht. Zijn eerste weken zijn allesbehalve plezierig verlopen. Zijn absentie bij het diner wordt hem niet in dank afgenomen, zeker niet na zijn tegenvallende debuut in de competitie. Tegen Girona (0-1 winst) werd hij wegens commentaar op de leiding met rood weggestuurd. Hij zou f*ck you gezegd hebben tegen de scheidsrechter. Vanaf de tribune moest hij het restant van de wedstrijd toekijken. Valdés is door de Spaanse bond voor twee wedstrijden geschorst.

Valdes blij met 'Estadi Johan Cruyff': 'Dit is waar grote carrières beginnen'


Het was het zoveelste incident in korte tijd. Vorige maand kwam de jeugdtrainer negatief in het nieuws toen hij op de Otten Cup in Eindhoven weigerde de troostfinale tegen Everton te spelen. Hij gaf als reden aan dat zijn spelers te weinig rust zouden krijgen tussen de wedstrijden door. Ook vond hij het veld niet goed genoeg. Na de nederlaag tegen Internazionale in de halve finale wilde de coach met zijn team zo snel mogelijk naar huis. De toernooiorganisatie kon de wedstrijd om de derde en vierde plaats niet door laten gaan.

Bij de opening van Estadi Johan Cruyff verloor Barcelona Onder-19 met 0-2 van Ajax. Valdés zag in deze wedstrijd af van het spelen met buitenspelers, een speelwijze waar Barcelona onder Cruijff groot mee is geworden. Ook dit besluit was tegen het zere been van de clubleiding. In de Youth League werd vervolgens met 2-1 verloren van Borussia Dortmund, waardoor de kritiek op de coach steeds meer toeneemt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door porque)

Het is goed dat Barca clublegends binnenboord houdt, maar iets in mij zegt dat Victor Valdes niet geschikt is voor het trainerschap. 😂

Ik kan me niet herinneren dat hij als keeper zo recalcitrant was... Zou hij azen op een gouden handdruk?

21 september 2019 om 12:49

Hij was niet recalcitrant maar wel bloed fanatiek. Check de beelden van Barca vs Inter als Mourinho provocerend het veld oploopt na de wedstrijd. Valdes is degene die Mourinho grijpt. Noem het een principieel ventje maar wel respectvol.Een gouden handdruk is dus niet iets wat bij hem past. Eerder het tegenovergestelde.

21 september 2019 om 13:41

Valdes is alles behalve respectvol. Dat die het lef had om naar Mourinho destijds te lopen geeft wel aan wat voor irritante en arrogante bal het is. Hij was als keeper niet bekend vanwege zijn kwaliteiten, maar alleen dat die 50 meter sprintte bij bijna iedere overtreding om voor kaarten te vragen.

Hoe kan dit? Hij als trainer beslist toch niet als enige ''en nu iedereen vertrekken''? Daar zitten toch nog mensen met hogere functies van Barca die het een en ander te zeggen hebben.

Wat wordt alles toch enorm opgeblazen.. Ten eerste heeft hij geen 'fuck you' tegen de scheids gezegd, eerder iets als 'loop naar de hel' (in zoverre je het kan vertalen vanuit het Spaans). En nu is hij afwezig op een etentje en wordt dat als reden aangehaald dat het een zoveelste incident is, terwijl we niet eens weten waar het om gaat?maar Valdes staat uiteraard bekend als een zeer eigenwijs mannetje, wat hem al vaker in de weg heeft gestaan. Ik herinner me bv. dat Van Gaal hem uit de selectie haalde omdat hij zijn filosofie niet volgde (bij Manutd).. Tegelijk is dat misschien ook een goed ingrediënt voor een trainer, al moet hij wel opletten dat hij niet teveel mensen tegen de schenen stampt, want dat werkt je op een bepaald moment ook veel te hard tegen.ik was in ieder geval verbaasd dat hij überhaupt is begonnen aan een trainersopleiding, voor zover ik mij herinner liep hij als speler nooit in de schijnwerpers en wilde hij na zijn profcarrière niets meer te maken hebben met de voetbalwereld. Misschien had hij dat maar beter ook gedaan, gezien al deze commotie om de kleinste dingen, maar wie weet pakt het nog wel goed uit. Heb altijd veel respect voor hem gehad en ik zie hem graag doorbreken, het lijkt me iemand die voor passie en animo kan zorgen, dat is altijd leuk!

21 september 2019 om 11:04

We hebben het hier over een trainer voor de onder 19 he. Deze jongens moeten nog gevormd worden. Wat Valdes deze jongens nu bij brengt is een 'ik eerst' mentaliteit en als je er geen zin in hebt, doe je het niet. Prima als je een individuele sport beoefent, maar dat gaat niet werken in teamverband. Ik begrijp niet hoe je dit gedrag kan verdedigen.

21 september 2019 om 11:44

En waar haal jij uit dat hij ergens geen zin in had en het daarom maar niet doet? Ik probeer het namelijk eerder te zien als een principiële kwestie (vanuit Valdes zijn standpunt), niet zozeer 'ik heb er geen zin in', maar als 'ik ga me niet schikken aan jullie regeltjes, dus verzet ik me daartegen'. In teamverband is dit gedrag inderdaad moeilijk te verdedigen en kan het fout overkomen naar de buitenwereld, maar volgens mij hebben trainers als Guardiola, Van Gaal, Mourinho en anderen ook zulke trekjes (en wordt dat bij hen juist als iets goed gezien, net omdat ze heel de ploeg achter zich weten te krijgen). Zolang er een idee, filosofie of rechte lijn achter zit, zie ik dus niet waarom het niet te verdedigen valt, integendeel.in het geval van Valdes gaat het helemaal nergens over, want niemand die precies weet waarom hij dat etentje heeft gemist en of dat zelfs waar is. Wie weet had hij een persoonlijke reden en was iedereen binnen de club ervan op de hoogte dat hij afwezig zou zijn. Dit soort verhaaltjes gebaseerd op 'bronnen binnen de club' neem ik liever met een korreltje zout, omdat ze zeer makkelijk in een bepaald narratief passen en totaal ongefundeerd zijn, terwijl ze enkel maar een reeds bestaand sentiment kunnen versterken (in dit geval de incompetentie van een eigenwijze, oncontroleerbare Valdes in navolging van het terugtrekken van zijn team in een jeugdtoernooi).

21 september 2019 om 13:52

Als je een groot palmares als trainer hebt wordt dat natuurlijk gemakkelijker geaccepteerd. Tot op heden komt Valdes vooral extrasportief in het nieuws, en als de resultaten tegenvallen zal de kritiek snel volgen. Verder bagaltaliseer je dat voorval met de scheidsrechter nogal naar mijn idee, respect naar de arbitrage zou op 1 moeten staan.

21 september 2019 om 14:25

Er is ook dat PSV-moment wat zeer onprofessioneel was, dus niet alles wordt opgeblazen.

Sommige geweldige voetballers komen niet uit de verf als trainer. Sommige middelmatige spelers worden fantastische trainers. En blijkbaar kunnen sommige héle matige keepers er ook geen kloot van als trainer...

21 september 2019 om 13:06

Valdes een een heel matige keeper noemen is natuurlijk een grap, want hij was meer dan een goede keeper. Niet zo goed als Casillas, Buffon, Neuer, Cech toen, maar hij had dan weer andere kwaliteiten die andere keepers dan weer niet hadden. Hij kon echt wel wat. Anders hou je het niet zo lang vol bij Barca.

Valdes stond bij mij altijd al bekend als een vrij eigenwijze gozer en was in het veld natuurlijk ook altijd al een klein beetje een gekkie. Met deze houding scoort hij echter absoluut geen punten. Ik vind het ook een slechte zaak dat hij dit als jeugdtrainer doet en dus een voorbeeldfunctie heeft voor de jongens die hij traint. Het lijkt me totaal niet gezond.

Blijkbaar is hij ook naast het veld een bron van chaos. Ik snapte nooit hoe hij zo goed bevonden werd door velen. Als je de nostalgie bril even afzet dan zie je een keeper die het altijd extra moeilijk maakte met zijn verdediging. Het was een bron van chaos waar je niet altijd zeker van kon zijn. Hij kon een wedstrijd goed keepen maar hij kon ook uit het niets chaos veroorzaken. Barca is er ongelooflijk veel vooruit op gegaan met Ter Stegen. Hij is de rust zelve. Valdes was een slechtere Alisson. Alisson heeft ook wel z'n rommelige momenten maar dat is meer omdat hij het zich zelf te moeilijk maakt terwijl Valdes meer een losgeslagen idioot was op het veld. Een wat geraffineerde Pinto.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Sevilla72
11.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Spanje
40 fans
Coach, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren