David Neres krijgt flinke tegenvaller te verwerken en maakt plaats

Vrijdag, 20 september 2019 om

David Neres is niet opgeroepen voor de komende interlands van Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse land speelt in oktober wedstrijden tegen Senegal en Nigeria en de aanvaller van Ajax zal dan niet van de partij zijn, zo meldt de Braziliaanse voetbalbond. Bondscoach Tite heeft voor het eerst dit jaar besloten de buitenspeler niet op te nemen in zijn selectie.

Neres maakte afgelopen maart zijn debuut voor de nationale ploeg bij het duel met Tsjechië. Afgelopen zomer maakte de aanvaller nog onderdeel uit van de selectie op de Copa América. Vorige maand werd Neres wederom opgeroepen door Tite voor de wedstrijden tegen Colombia en Peru, maar nu heeft de bondscoach anders bepaald.

Tite heeft wel ruimte in zijn selectie voor onder anderen aanvallers Neymar, Richarlison en Everton. Gabriel Barbosa, die bij Internazionale geen potten kon breken, is voor het eerst sinds 2016 weer aanwezig bij de nationale ploeg. Linksback Renan Lodi van Atlético Madrid en Matheus Henrique, middenvelder van Grêmio, zijn voor het eerst opgeroepen.

Het waanzinnige jaar van David Neres in 2018/19
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Terecht, speelde als een krant en was ook bij Ajax niet in vorm. Nu extra motivatie om terug te knokken, David!

20 september 2019 om 18:40

Ik kan het niet beter zeggen idd. Neres valt me echt tegen dit seizoen, waaraan zou dit liggen? Te weinig rust?

20 september 2019 om 19:28

dat ligt puur aan jou. Neres begon vorig jaar precies hetzelfde en stond daarom ook vaak wissel. Mensen lijken wel alleen de goede wedstrijden te herinneren, maar vorig jaar heeft hij ook heel veel wedstrijden gespeeld waarbij hij niet zo goed speelde. Daarnaast vind ik gewoon dat je hem altijd op moet stellen. Hij heeft namelijk altijd dreiging en kan altijd het verschil maken. En als hij even wat minder is zet je promes er gewoon neer. Ik zie het probleem niet.

20 september 2019 om 20:06

Hij mist een bepaalde consistentie. Is niet echt doelgericht en moet het meer van zijn momenten hebben.als ik kijk naar Nederlandse buitenspelers zijn er wel meer die er last van hebben. De laatste buitenspeler die een seizoen lang constant presteerde is ook wel een tijd terug. Misschien Depay maar die had ook van die wedstrijden in zijn laatste seizoen.

20 september 2019 om 18:58

@ajaxfanstef En zo is het. Het is wel de bedoeling dat je top blijft presteren. Lijkt wel alsof Neres wat van zn focus en het vuur is verloren. Hij blijft super belangrijk voor Ajax maar moet wel werken naar het niveau van vorig seizoen. Ziyech heeft de vorm al weer terug (begon ook als een natte krant maar speelt op momenten weer weergaloos), Blind doet het achterin weer een stuk beter, Mazraoui moet na zn blessure weer de vorm pakken en Tadic kan ook nog een klein stukje beter. Maar allemaal toppers dus komt wel goed.

20 september 2019 om 19:12

Even eerlijk... kan het niet zo zijn dat men vorig jaar gewoon ver boven hun kunnen heeft gepresteerd net zoals Feyenoord in hun kampioensjaar? Iedereen ontsteekt zichzelf mede dankzij vertrouwen uit de CL maar Neres lijkt gewoon weer terug naar niveau 1,5 maar geleden. Toen hij vaak gepasseerd werd. Gewoon een oprechte vraag.

20 september 2019 om 19:17

Wie is men? Ik sluit niet uit dat Ajax eenzelfde kan presteren als vorige jaar, er zit gewoon kwaliteit in de selectie. Ik ben al tevreden als ze weer achtste finale of kwart finale bereiken. En betreft Neres vind het allemaal wel meevallen, tegen Lille was het nog niet vanouds maar hij deed het wel ok. Neres speelt een aantal wedstrijden slecht en iedereen is al meteen in vuur en vlam? Common.

20 september 2019 om 19:47

Neres speelde heel matig na terugkomst van de Copa America. Hij heeft de weg naar boven ingeslagen en is op zn huidige niveau al weer een hele belangrijke speler voor Ajax. We weten allemaal dat het slechts een kwestie van tijd is dat ie weer zn hoogste niveau zal gaan aantikken en de verdedigers in de Champions League zn hielen gaat laten zien. Gewoon allemaal even geduld. Geldt ook voor Mazraoui. Wat ik vorig jaar van die jongen heb gezien is echt wel een niveautje of twee hoger dan dat van Serginho Dest die het overigens ook prima doet.

20 september 2019 om 21:12

Ver boven hun kunnen? Dat denk ik niet. Ajax was gewoon beter dan Bayern, Madrid en Juventus, dus ik denk niet dat ze boven hun kunnen presteerde. Als ze nou 2 keer met enorm veel geluk door waren gegaan dan wel, maar je was gewoon veel beter.

20 september 2019 om 21:41

Zoiets als boven je kunnen presteren bestaat niet.

21 september 2019 om 04:30

Dan snap jij niks van sport. Je hebt geluk momenten of een "flow" waar iedereen van Ajax vorig jaar in zat. Dat was tot nu toe voor iedere speler eenmalig. En nu valt iedere speler m.u.z. Frenkie tegen. Ofwel mijn vraag... kunnen ze vorig jaar nog opbrengen (zonder roze bril)

20 september 2019 om 19:13

Laten we eerlijk zijn, als we naar de namen kijken die wel opgeroepen zijn is het geen schande. Ookal speelt hij de sterren van de hemel, hij speelt nog steeds gewoon in de eredivisie. Het was al knap dat hij opgeroepen was.

20 september 2019 om 19:37

Ik zou zeggen. voor iedereen die hem vind spelen als een natte krant. Kijk nog even de wedstrijd van Lille terug. Hij is constant in beweging, hij helpt mee te verdedigen, hij is altijd dreigend, hij geeft assists. Dat hij dan een paar keer balverlies lijdt, dat kan gebeuren. Maar een natte krant, nee.

"Gabigol" selecteren die al jaren geen knikker meer heeft geraakt maar David niet, slechte keus na mijn mening.

20 september 2019 om 17:28

Valt wat voor te zeggen inderdaad. Feit blijft wel dat Neres geen knikker heeft geraakt in laatste interlands bij Brazilië. Daarnaast speelt hij ook niet echt sterk bij Ajax de laatste periode al was die tegen Lille wel weer best redelijk. Vind het in ieder geval niet raar dat Neres niet geselecteerd is..

20 september 2019 om 17:31

Ja man, loopt dit seizoen met 16 goals uit 15 wedstrijden meer dan één-op-één. Barbosa raakt geen knikker.zeg dan niks

20 september 2019 om 18:12

Zal uiteraard niet voor niets zijn opgeroepen door Tite. Gabigol was in potentie een topper in wording en heeft het klaarblijkelijk goed gedaan de afgelopen tijd. Neres komt er vast wel weer bij als hij op niveau presteert.

20 september 2019 om 18:15

Gabigol speelt de sterren van de hemel bij Flamengo samen met De Arrascaeta en Everton, is volkomen terecht opgeroepen. Als liefhebber kan ik ook wel aanraden om af en toe een wedstrijdje van Flamengo te kijken is zeer leuk.

20 september 2019 om 18:23

Juist beter. Neres eindelijk wat rust. Lijkt die echt nodig te hebben. Gewoon ff lekker de focus bij Ajax en relaxen tijdens de interland periode.

20 september 2019 om 18:36

Gabigol is dit jaar de blikvanger en sleutelspeler bij Flamengo, dat dit jaar kampioen moet gaan worden, dus wat betreft is het wel vrij logisch dat die erbij zit. Voor Ajax ook wel lekker om in deze fase van het seizoen Neres niet af te hoeven staan met eventueel risico op blessures tijdens oefenwedstrijden.

20 september 2019 om 20:05

Ik heb een flauw idee dat Tite hem vaker ziet spelen dan dat jij dat doet. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk

20 september 2019 om 21:07

Hij speelt heel goed voor zijn club. Know your facts.

21 september 2019 om 05:23

Gabigol loopt al 3 seizoenen in Brazilië vrijwel 1 op 1. Als je een speler gewoon niet volgt kan je beter niks plaatsen.

Voor Neres wellicht een teleurstelling, kan voor Ajax prima uitpakken. Ik hoop dat ze hem een aantal dagen vrij geven. Een aantal dagen vrijaf zouden hem volgens mij goed doen. Oogt voorlopig toch minder energiek dan afgelopen seizoen.

20 september 2019 om 18:11

Ik vind hem juist wel energiek moet ik zeggen. Kijk de Lille wedstrijd terug en hoe hij fanatiek de bal heroverd aan de zijlijn in het begin van de wedstrijd na 5 minuten ongeveer. Daar kwam ook dat wat slappe schot van Promes uit voort. Naar mijn mening lukken er gewoon behoorlijk wat dingen niet bij Neres aan de bal. Hij heeft het nog niet voorlopig en dus kan ik begrijpen dat Brazilie hem voorlopig even met rust laat. Ben het met je eens dat dat ook goed kan uitpakken voor Ajax.

20 september 2019 om 19:34

Hij was gewoon van meerwaarde tegen Lille. Mensen hebben alleen die paar wedstrijden in hun hoofd waarbij hij echt piekte, maar dat is niet reeel om dat elke wedstrijd te verwachten. Hij speelt prima.

Nigeria of Niger? Want Nigera bestaat niet...

Dan kan hij bij Ajax laten zien dat die bondcoach zich vergist heeft. Ik zou zeggen begin het tegendeel te bewijzen as zondag ....

20 september 2019 om 17:56

Laatste wedstrijden ook niet zo heel denderend om het zwak uit te drukken. Lille was ok maar is het een beetje kwijt. Idd, tegendeel bewijzen.

20 september 2019 om 19:01

Ik zie maar weinig voetballers die constant het gehele seizoen een hoog niveau aantikken, zeker in de eredivisie. We zullen het zien , is een speler die je de gehele wedstrijd niet ziet en dan opeens scoort. En zo als je ook zegt , Lille was ok , een stijgende lijn ?

Ja is toch ook logisch, hij speelt al maanden slecht, maar prima heb het idee dat hij wat rust nodig heeft. Als hij net zo goed in het 2de seizoenshelft speelt vind ik het wel goed hoor.verder heb je bij zo'n bericht het idee dat hij een blessure heeft opgelopen en dat zou wel jammer zijn want tis natuurlijk leuk als hij Denzel kan dollen

Grote fout van Ajax om hem vorig jaar niet voor een enorm bedrag te verkopen. In zijn huidige vorm gaat hij niet veel opleveren, en voegt hij ook weinig tot niets toe aan het huidige Ajax.

20 september 2019 om 17:58

Juist. IJzer smeden wanneer het heet is. Bij hem iig wel gedaan waar voor sommige andere nog wat te zeggen valt om ze te behouden.

20 september 2019 om 18:00

Haha wat een onzin. Ajax heeft geen geld nodig maar goede spelers. Neres was geweldig in de CL en gaat dat niveau vast weer halen. Waarom willen zoveel mensen altijd spelers verkocht zien worden?

20 september 2019 om 18:09

Omdat soms die spelers die niet verkocht worden 60% in waarde kelderen omdat ze het een beetje (veel) kwijt zijn misschien?, ongeacht of je veel geld hebt.

20 september 2019 om 18:31

Schei uit man. Dan heb je 60 mil en wat dan? Ajax heeft zat geld.

20 september 2019 om 18:42

Ja en soms worden ze meer waard. Ik snap als Feyenoord fan dat je snel geld wilt zien want dat is er niet. Maar Ajax kan heel ander beleid voeren. Van de 10 duurste aankopen staan er 9 nog onder contract (1 verhuurd). Genoeg geld op de bank en op het veld. Neres is een geweldige speler en wilt iedereen toch in NL zien voetballen?

20 september 2019 om 18:54

Lee, andere speler kopen? Zeg niet dat het zo móet gaan. Maar bij Neres wel, was vorig jaar bij vlagen geweldig en bij tijden zwak.

20 september 2019 om 18:59

Fanatic86, zo moei word ik van dat onzinnige "Ik snap als Feyenoord fan dat je snel geld wilt zien" en "Ajax ander beleid" gezwets is totaal niet relevant in deze.... Neres heeft goeie tijden en vaker slechte. Zodoende verkopen want word enkel minder waard.

20 september 2019 om 19:07

Nee, je hoopt dat hij minder waard wordt. Breng dat aub niet als een feit. Word zo moei van...

20 september 2019 om 19:34

Neres zal nog zeer belangrijk zijn. Ook afgelopen cl wedstrijd prima gespeeld.

20 september 2019 om 20:40

Fanatic86, Hopen dat hij minder waard word, hoe verzin je het....? Breng niks als feit.

20 september 2019 om 20:42

Hoop het voor jullie Lee, heb met vlagen genoten van zijn spel vorig seizoen, hoop voor hem dat hij nog zo'n CL en ED jaar krijgt.

20 september 2019 om 20:58

Je hoopt dat ze hem verkopen. Geen idee waarom, maar als jij dingen gaat verzinnen kan ik dat ook. Geen probleem. Ik zou gewoon genieten en niet steeds naar geld kijken. Voetbal op het veld is het doel. Geld slechts een middel.

20 september 2019 om 21:28

Nou heb jij al 2x geschreven en dus ook vóór mij gedacht en gesproken. Ik hoop helemaal niks! Want het interesseert me geen ene jota of ze hem wel of niet verkopen. Ik schreef enkel en alleen dat als hij in deze vorm blijft dat ze hem beter 'konden' verkopen voor dat geld. De rest kom jij mee naar mij gedachte en aannames... anyways, zoals maar ik al regen Lee schreef, heb van m genoten met tijden vorig seizoen en hoop ook weer deze jaargang.

20 september 2019 om 18:02

Ik vind Neres prima. Voor je het weet heb je opeens weer een type Youness daar staan en zou je god op je blote knietjes bedanken voor een Neres!

20 september 2019 om 19:31

precies. Neres speelt niks anders als vorig jaar en kan zo weer pieken in belangrijke wedstrijden. Heeft altijd dreiging en kan altijd het verschil maken. Daar moet je gewoon blij mee zijn als ajax zijnde. Volgens mij zijn de verwachtingen een beetje misplaatst bij de meeste mensen hier.

Beetje vroeg voor een selectie

Ik adviseer hem vaker egoistischer te zijn en ook de actie op te zoeken. Dat hij paar keer mag falen is prima, als hij maar bij momenten ook flitst. Sinds het begin van de conpetitie heb ik hem zelden de man zien passeren in 1 tegen 1. Alsof hij inhoudt en teveel richt op het combineren.

Dit komt toch niet als een verrassing lijkt me. Speelt momenteel niet zo vrij en zelfverzekerd als in de CL campagne van Ajax afgelopen seizoen. Hij zal ongetwijfeld weer worden opgeroepen in de toekomst.

Had m nou verkocjt voor 50 ajax had je dik gecasht overrated.. leuke dribbel maar vaak onnodig balverlies en schiet niet met scherp.. als die nie in de wessrrijd zit maakt die ook luie indruk..

Hij heeft denk ik een seizoen boven zijn kunnen speelt en zoals hij nu speelt is gewoon zijn niveau.

21 september 2019 om 05:26

Hij is 24. Top van spelers is rond 29.

Beetje rust voor hem is wel goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren