‘KNVB onderneemt actie en gaat snel in gesprek met Sergiño Dest’

Vrijdag, 20 september 2019 om

De KNVB gaat op korte termijn in gesprek met Ajax-verdediger Sergiño Dest om zijn toekomst als international te bespreken, zo meldt Voetbal International vrijdagmiddag. De rechtsback heeft zijn debuut in de nationale ploeg van de Verenigde Staten al gemaakt, maar kan nog voor Oranje uitkomen omdat de wedstrijden met Team USA slechts oefenduels waren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door papabear)

Erg belangrijk, want back talenten zijn schaars.misschien ook even een belletje plegen met ene Ihattaren.

20 september 2019 om 16:20

Daar hebben ze al jaren contact mee, zelfs ene Koeman heeft met 'm om de tafel gezeten. Die mag lekker zelf binnenkort eens een keuze gaan maken

20 september 2019 om 16:58

@buitenspelgoal....ihattaren.... is dat dan ook een back? LoL

20 september 2019 om 18:01

Ik blijf het zeggen: de mensen met 1 paspoort roepen het hardst terwijl uitgerekend zij geen weet hebben van meerdere paspoorten én achtergronden. Men redeneert alleen wat Nederland gegeven heeft aan de persoon alsof Nederland ook niet neemt. Los daarvan is een grote groep ook hypocriet en selectief verontwaardigd in deze kwestie. De El Ghazi's, Douglas's en Yildirims van deze wereld 'moesten' ook per de voor NL kiezen en kijk hoe dat af liep. Al met al, is het meten met twee maten is er schaarste op een positie dan 'mag ie wel komen!' maar is het op een goed gevulde plek. Nee hoor, laat ie maar voor 'eigen' land kiezen. Hypocrisie!!!

1 paspoort je bent geboren dan ben je een boeren nederlander. Racisme wordt dan ook een stuk minder. We zijn allemaal nederlanders omdat we allemaal in nl zijn geboren. Discussie klaar. Wat voor huidskleur je hebt is helemaal niet interessant. Wij zijn nederland😊

20 september 2019 om 16:03

@Tharoest Maar gun je niet andere spelers die te kort komen dan ergens anders een leuk interland carriere? Bijv die spits van Sparta die voor Zuid Afrika uitkomt. Ambrabat, Idrissi, Elhamadi bij Marokko Is toch ook leuk om te zien, jongens die hier geboren zijn, voor een ander land op het WK uitkomen.

20 september 2019 om 16:15

Mrkrillin tuurlijk wel maar deze discusie wordt je doodziek van. Als je 1 paspoirt geeft heb je niks te kiezen. Ook al heb je bv 2 marokaanse of belgische ouders en je bent in nl geboren. Dan ben je gewoon nederlander. Dan ben je toch klaar mer al die discussies.

20 september 2019 om 16:31

Ik vind de Fifa verantwoordelijk voor dit gezeik. Vroeger kon je na je 21ste dacht ik al niet meer switchen, nu wel. Een ooefenwedstrijd is nu niet meer bindend en eerst wel. Fifa moet gewoon een regel maken dat een speler minimaal een aantal jaar moet hebben gewoond in dat land voor hij interland ervoor mag spelen.als spelers dan voor hun "hart" willen kiezen dat ze dan ook een aantal seizoenen in de plaatselijke kompetitie gaan spelen. dat heb je dan wel voor over als je voor je hart kiest ?fifa kan dit gezeik weghalen. alleen zij!!

20 september 2019 om 17:10

Tharoest, 'als je 1 paspoort geeft'. Nederland geeft ook maar één paspoort af. Enkel Turken en Marokkanen (e.a) die krijgen ook dat paspoort van hun land, automatisch bij geboorte.

20 september 2019 om 17:20

@manmetvisiede Fifa is inderdaad (gedeeltelijk) verantwoordelijk, anderzijds helpen diverse nationale wetgevingen op het gebied van meerdere paspoorten ook niet. Als je hier vanaf wilt lijkt mij de beste oplossing bij het tekenen van het eerste profcontract er een voetbalnationaliteit gekozen moet worden welke voor de rest van iemands carrière blijft gelden..

20 september 2019 om 17:56

Waarom? Een Nathan Rutjes of bijvoorbeeld Peet Bijen kan toch ook niet ineens Panamees worden omdat ze daar wel opgeroepen zullen worden? Sommige spelers zijn nou eenmaal niet goed genoeg voor de nationale ploeg van hun land. Met dat soort regels kun je het landenvoetbal namelijk net zo goed afschaffen.

20 september 2019 om 18:42

Wel hoor, dat kunnen ze wel. Of denk je dat al die internationals van Qatar daar zijn geboren?

20 september 2019 om 20:01

Mensen zijn toevallig 3 weken in Tunesie op vakantie en het kind wordt te vroeg geboren. Henk van Dijk wordt nieuwe spits van Tunesie in 2038. Goed verhaal man..

20 september 2019 om 16:04

Dat is wel makkelijk gezegd haha! En hoe zit het dan met de ouders? Er zijn genoeg kinderen en volwassen waarvan de beide ouders in het buitenland zijn geboren en vaak voelen de ouders zich ook meer verbonden met hun geboorteland dan Nederland.

20 september 2019 om 16:13

Wat doen ze dan hier? Als dat zo is. Je kiest ervoor om in nl te wonen. Dan moet de regering gewoon zeggen je krijgt 1 paspoort. Anders blijf je dit gedoe houden.

20 september 2019 om 16:16

Ja ouders voelen zich meer verbonden met. Maar dat is tocj helemaal niet interessant want de ouders vinden. Je bent geboren in nl want heb je dan met dat andere land😊😊

20 september 2019 om 16:21

Nee, we houden gewoon lekker onze dubbele paspoort en we blijven hier wonen. Doei he!

20 september 2019 om 16:23

Ouders hebben niks te zeggen in mijn optiek hoor, is een eigen keuze. Als het aan mijn ouders lag was ik ook geen Nederlander. Ja ik heb binding met het land waar zij vandaan komen, maar ik ben Nederlander. Gelukkig hoef ik geen internationale keuze te maken hahaha

20 september 2019 om 16:54

Dus als iemand ergens op vakantie is en dan geboren wordt vindt jij dat iemand geen recht op een paspoort uit het land van herkomst? Of als iemand tijdelijk in het buitenland werkt? Toch vervelend als je niet dezelfde nationaliteit als je pasgeboren kind hebt.

20 september 2019 om 18:00

Een grotere binding voelen met een land waar je niet voor niets vertrokken bent is naar mijn mening ook niet helemaal logisch tenzij je dat soort zaken gaat romantiseren. Nu zijn er uitzonderingen in de vorm van oorlogsgebieden, maar je wilt als Nederland natuurlijk wel dat die mensen zich goed integreren in de Nederlandse samenleving. Dat is ook het hele probleem omtrent dit soort discussies. Mensen zijn te bang om te discussieren op logisch denkvermogen en romantiseren de boel of doen juist het tegenovergestelde.

21 september 2019 om 15:28

tharoest"je bent geboren in nl want heb je dan met dat andere land"dat is voor iedereen persoonlijk om te beleven en lekker voor zichzelf te bepalen. Hoezo bepaal jij voor anderen wat ze moeten denken en voelen? Behoorlijk rare gedachte en insteek.

20 september 2019 om 16:19

@tharoest, paspoort zegt echt niks. Racisme blijft gewoon, het is erg kort door de bocht om te zeggen dat kleur dan niet uitmaakt. Het zou niet uitmogen maken maar helaas leven we in een wereld die het zelf in stand houdt en voedt. En daar doen wij "buitenlanders" zelf net zo hard aan mee hoor. Maar ik vind het wel hypocriet als we straks deze jongen gaan bejubelen als hij voor Oranje kiest. Hij heft netals onze marokkaanse vrienden de jeugdelftallen gehad om vervolgens voor een ander land te kiezen. Maar dan zien we hem als held, vind ik dubbel.

20 september 2019 om 17:23

Dest is geboren en getogen in Nederland. Is wel een ander verhaal dan onze Nederlandse Marokkanen.

20 september 2019 om 18:26

Meerendeel van "onze Nederlandse Marokkanen" is ook gewoon geboren en getogen in Nederland hoor, waar heb je het over?

20 september 2019 om 21:12

Ja dat was niet zo handig geformuleerd. Ik bedoel dat Dest zou spelen voor het land waar hij geboren en getogen is en dat geldt niet voor onze Marokkaanse vrienden.

20 september 2019 om 16:23

Paspoort zegt niet alles, maar geboorteland al helemaal niet. Dan zouden Siem en Luuk de Jong Zwitsers zijn - terwijl ze gewoon in Nederland zijn opgegroeid. Dat slaat toch nergens op? Laat de keuze gewoon aan de speler zelf. Dat hebben mensen in de "echte wereld" ook - kies lekker waar je je het beste bij voelt.

20 september 2019 om 17:11

De wereld is helaas niet zo simpel. Stel jij gaat met je mooie vrouwtje (NL) voor Shell werken in Marakko. Jullie prachtige zoon met de mooie naam Lionel wordt geboren in Marakko. Wat blijkt: hij kan verschrikkelijk goed voetballen. Maar ja, emigreren naar Nederland was al lastig want hij heeft alleen een Marrokaans paspoort. Voor dit soort situaties heb je de dubbele nationaliteit, en dus gedoe.

20 september 2019 om 17:55

Als het om de Marokkaanse spelers gaat kun ke daar weinig aan doen. Als jij 1 Marokkaanse ouder hebt dan heb je door de wet in Marokko automatisch een Marokkaanse paspoort. Hier kunnen ze niet onderuit. Dus Marokkaanse mensen in Nederland zullen dus altijd een dubbele paspoort hebben.

Zowel Dest als Ihattaren hebben eigenlijk al laten zien dat ze een selectie in het NL elftal verdienen. Daar komt wel bij dat de spoeling nog dun is op CAM en RB, waardoor jonge talenten al snel in aanmerking komen. Hier heeft hun dubbele paspoort niet eens zoveel mee te maken. Ihattaren zal daar naar mijn verwachting niet meer uit het nationale team weggaan, wegens zijn pure talent, net als Frenkie de Jong vorig jaar. Dest beschikt op zijn beurt over meer techniek en snelheid dan zijn concurrenten, waardoor hij er in ieder geval bij mag zitten. Hopelijk denkt Koeman er hetzelfde over, want blijkbaar willen de talenten inneens waardering van allerlei mensen en instanties en ben je ze volgende maand kwijt als je niets doet. Dat hele pamperenen en acquisitie doen hoeft van mij ook niet. Laat dat maar over aan alle bonden die niet hun tijd en geld in talent uit eigen land willen steken. Maar selecteer in ieder geval de spelers die het kwalatatief laten zien.

20 september 2019 om 16:25

Dest is altijd overgeslagen door NL en nu opeens snel wegkapen. Notabene Ten Hag moest aan de bel trekken. Snap dondersgoed als die jongen denkt, ja dikke vinger. In oktober weten we het zeker, maar zoals gezegd, ik sta er niet raar van te kijken als Dest dan met het Amerikaanse volkslied staat te brullen.

20 september 2019 om 16:42

Dest was vroeger een buitenspeler en was daar echt niet de beste. Sinds hij een back is maakt hij echt indruk. Dit is zijn 2e seizoen op de back positie

20 september 2019 om 16:53

Als je op basis van de beslissing van individuele trainers (passanten) van vroegere jeugdteams deze beslissing neemt zit er ook iets niet helemaal goed. Ik snap niet waarom Dest enige negatieve gevoelens jegens Oranje zou hebben. Dat is namelijk een geheel andere groep mensen binnen de Knvb.dat Ten Hag en Van Bommel contact hebben over talenten en spelers is een hele normale zaak. Ontwikkeling kan snel gaan. Ik snap wel dat Dest wat voelt bij de Usa, omdat hij daar veel gespeeld heeft. Maar laten we eerlijk zijn, in de VS stelt het mannenvoetbal niet veel voor. Mooie kans voor hem om daar wel interlands te maken als Oranje er niet inzit, maar wegkapen kun je het niet noemen, want hij komt uit Nederland.

20 september 2019 om 17:50

Ik vind dat verongelijkte met betrekking tot dit soort argumenten altijd nogal overdreven. Tot deze voorbereiding had niemand het bij Ajax over Dest. Waarom zou de Knvb zo'n jongen dan direct moeten bidden en smeken? Ik zou er namelijk ook niet van op staan te kijken als niemand het over drie jaar nog over Dest heeft. Nu lijkt alles even helemaal geweldig, maar net als bij Mazraoui gaat ook deze Dest een verwachtingspatroon en druk over zich heen krijgen. Het is altijd maar de vraag hoe zo'n jongen daarmee omgaat.

20 september 2019 om 22:11

Dest speelt al een aantal jaren als back, met 14 speelde hij ook al geregeld als back. Heeft al 3 jaar als back gespeeld bij VS in jeugdelftallen. Is niet omdat hij vorig seizoen eerste maanden weer als buitenspeler speelde dat hij daarvoor nooit daar stond. Hij moest aanvallend stappen zetten, dat heeft hij gedaan.

Blijft een lastige kwestie. Van der Wiel, van Rhijn, Tete en Mazraoui presteerden allemaal net zo goed in hun eerste wedstrijden voor Ajax. Dus het is absoluut geen zekerheid dat dit een belangrijke speler voor NL wordt. Maar het kan ook zo maar een topspeler worden dus je moet het wel proberen als KNVB zijnde.

20 september 2019 om 16:11

Ja heb je gelijk in, maar als Dest volgend jaar voor Nederland hetzelfde niveau haalt als Van der Wiel bij Nederland op het WK 2010 vind ik het prima hoor. Hij was gewoon een hele goede back hoor, maar had meer interesse in andere dingen. Als je z'n vriendin ziet dan begrijp je wel waarom

Goed gehandeld van de Knvb. Toch zou ik het een rare keuze vinden van Dest, ondanks dat hij in Nederland is geboren. Als je alle jeugdteams van een land doorloopt, dan wil je daar toch ook je interlands spelen?

20 september 2019 om 16:15

Alle jeugdteams? Wat een onzin, hij komt pas 2 jaar uit voor de Amerikaanse jeugdteams. Zijn pa is een Surinamer die naar Amerika is verhuist en geneutraliseerd voor het leger. Hij heeft z'n hele leven in Nederland gewoond en was tot z'n 16de niet eens ooit in Amerika. Speelt bij USA omdat hij in NL geen uitnodiging kreeg, dat is nu anders, prima dus. Het zou wat anders zijn als hij 8 jaar in Amerika heeft gewoond en jarenlang bij de Amerikaanse elftallen heeft gezeten. Maar Sergino Dest is gewoon een Nederlander, dus als hij het mooier vind om Oranje te dragen dan Wit moet hij dat lekker doeen.

20 september 2019 om 22:18

Zijn vader heeft meer dan 20 jaar het Amerikaanse leger gediend, is uitgezonden en alles. Is uitgezonden geweest en heeft gevochten enkele jaren. Dat is gewoon een (trotse) Amerikaan, dan niet geneutraliseerd. Dest verwijst ook naar zichzelf als Amerikaan en Nederlander met familie in Suriname. Afgelopen 3 jaar is hij elke keer opgeroepen door VS, grote internationale toernooien gespeeld met verschillende nationale jeugdelftallen en in die periode nooit iets vernomen van Oranje. Ik zou in zijn situatie zeker voor VS kiezen, dat is de bond die in hem wilde investeren. En dat is het land waar zijn vader meer dan 20 jaar voor gediend heeft.

En dan straks roepen dat er erg goed gehandeld is door de Knvb. Ondertussen afgeven op de jongens die uiteindelijk voor een ander team kiezen dan Oranje.

20 september 2019 om 16:23

"ondertussen afgeven op de jongens die uiteindelijk voor een ander team kiezen dan Oranje" Kan je dat ook onderbouwen? Want in vrijwel alle situaties is er wat voor te zeggen waarom zulke jongen voor Nederland zouden moeten kiezen. De situatie met Dest kan niet 1 op 1 worden vergeleken met die van (veelal) spelers met Marokkaanse roots. Los van het feit dat het puur hun eigen keuze blijft.

23 september 2019 om 12:20

Het gaat mij erom dat een Ziyech, Idrissi, Amrabat (mis er vast nog een paar) worden afgezaagd omdat ze van onze opleiding hebben genoten (lees jong oranje en andere categorieen0 om vervolgens (om watvoor redden dan ook) voor een ander land te kiezen. Dest zijn geval is zeker met die andere jongens te vergelijken want ook hij heeft de jeugdelftallen van USA doorlopen om dan nu vervolgens voor Oranje te kiezen, maar dan is het goed gehandeld van de Knvb en is Dest een held.

20 september 2019 om 17:52

Net zoals die jongens is ook Dest geboren en getogen in Nederland. Dat maakt de situatie al snel anders. Dat punt had je kunnen maken als Dest in en in Amerikaan was geweest en we hem wouden laten naturaliseren, zoals we bij Douglas hebben gedaan.

De Knvb leert ook niet van hun vorige escapades(ziyech en nog wat andere) Ik vraag mij toch af wat voor simpele zielen daar werken. Als je zo laks bent bij een daadwerkelijk bedrijf lig je er al 100 keer uit. Iedereen kan zien dat Dest getalenteerd is, 3 wedstrijden gezien dat zijn potentie onwijs groot is en rek in zit. Dan moet de Knvb daar toch opzitten aangezien de lichting op die rechtsback positie erg schaars is.karsdorp (uit vorm) Tete (niet het gewenste niveau) Dumfries (ongeschikt)

20 september 2019 om 18:12

Dumfries ongeschikt?? Is geen verfijnde voetballer, maar er zijn er ernstig weinig die met zijn tomeloze energie blijven gaan én verdedigen..

Dest heeft toch zijn hele jeugd voor de VS gespeeld? Of is het nu opeens geen probleem om die over te nemen? Meten met 2 maten noem ik dat.

20 september 2019 om 17:57

Ben ik 100% met je eens. Hier moeten we dan van afblijven.

20 september 2019 om 18:05

Als Dest kiest voor het Nederlands elftal, gaan de Derksens van de samenleving dat waarschijnlijk goedpraten door te zeggen wat voor een kutland Amerika is.

Lekker hypocriet allemaal. Jongens als Ziyech, Ihaterran ed moeten voor Oranje kiezen omdat ze ook al in de jeugdteams van Oranje hebben gespeeld, maar Dest moet voor Oranje kiezen terwijl hij alle jeugdteams USA heeft doorlopen

20 september 2019 om 16:42

Hoe bedoel je hypocriet. Het is juist omdat zoveel Nederlandse voetballers voor andere landen kiezen dat hier mee aan de slag wordt gegaan.

20 september 2019 om 16:43

Niet zo huilen joh zo gaat het nu eenmaal ieder land wil de beste spelers die mogelijk zijn en gebruiken daar alle smoesje voor

20 september 2019 om 16:59

@voetvolley Als er mensen zijn die louter uitkomen voor nationale jeugdteams als criterium gebruiken in dit soort zaken, dan zouden die mensen inderdaad hypocriet zijn als ze Dest er nu wel bij willen halen. Echter zowel Dest als Ihattaren zijn in Nederland groot geworden en zelfs geboren meen ik. Nog belangrijker naar mijn mening: hun skills zijn in Nederland ontwikkeld. Nederlandse clubs en coaches hebben met EN aan hun gewerkt. In geval van Dest heeft de USA ook wat mee gedaan, maar dat staat nog steeds niet in verhouding tot al het werk dat is verzet om hem in die nationale jeugdteams van de USA uberhaupt te krijgen. Als je op deze manier naar het totaal plaatje kijkt dan vind ik juist dat de Knvb niet had moeten proberen om een Asensio te selecteren. De Spanjaarden hebben daar hun schouders onder gezet. Simons is ook een mooie casus in deze. Tav Dest en Ihattaren vind ik dat de Knvb meer dan in hun recht staat om hun te selecteren.

20 september 2019 om 17:53

Nogal een hersenloos argument. Stuk voor stuk zijn ze geboren en getogen in Nederland. Dat geldt voor Ziyech, Ihattaren, Dest en noem ze allemaal maar op. Nederland heeft gewoon het recht om die jongens te willen binden. Ze zijn hier immers geboren, opgegroeid en profvoetballer geworden.

Als ik de KNVB was zou ik in gesprek gaan met ihatarren dat is precies de voetballer die Nederland nodig heeft een echte 10

Belachelijk, heeft geen enkele oranje wedstrijd gespeeld, maar nu ineens in het grote oranje?? Dan mag er andersom ook nooit meer worden gezeurd...

Terecht, verbaas me erover dat dit gesprek blijkbaar zolang moet duren. Altijd hierop inzetten, had Ziyech ook zo graag in Oranje gezien. Als iemand dan anders kiest prima, daar zijn ze vrij in maar kappen met die lakse houding: "ze moeten het graag willen". Als je ook maar iets in de keuze kan bijdragen moet je dat doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2213 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

4 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 juli
Barcelona heeft Antoine Griezmann aangeboden bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren