Xavi lyrisch over Frenkie de Jong: ‘Hij gaat een tijdperk markeren’

Vrijdag, 20 september 2019 om

Frenkie de Jong heeft in zijn eerste maanden als speler van Barcelona een fantastische indruk gemaakt op Xavi. De oud-middenvelder van Barcelona laat zich in een interview met Marca lovend uit over de Oranje-international, die zich vast in de basis gespeeld lijkt te hebben. Mede door het aantrekken van De Jong denkt Xavi dat Barcelona een goede kans maakt op de eindzege van de Champions League, al ziet de Spanjaard meerdere kanshebbers.

Hoewel de resultaten in de eerste weken van het nieuwe seizoen wisselend zijn, is Xavi zeer te spreken over het middenveld van Barcelona. Met name de wedstrijd tegen Valencia (5-2 winst) sprong in het oog. “Het niveau tegen Valencia was buitengewoon”, aldus Xavi, die doelt op het middenveld bestaande uit Sergio Busquets, Arthur en De Jong. “Er werd hoog druk gezet en iedereen werkte voor het team. Tot nu toe gaat het goed, op een aantal resultaten na.”

Arthur: 'We horen ook buiten Camp Nou te kunnen winnen'

De Jong, die voor maximal 86 miljoen euro is ovegenomen van Ajax, drukt zijn stempel op het middenveld, ziet Xavi. “Hij heeft alles. Hoe hij alles oppikt, de manier waarop hij de bal inspeelt... Hij werkt hard voor het team, blijft positief en verliest de bal nooit. Deze jongen gaat een tijdperk markeren, maar vergeet Arthur en Ivan Rakitic niet. Barça heeft een buitengewoon middenveld om wedstrijden te domineren.”

Barcelona begon de groepsfase van de Champions League dinsdagavond met een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Borussia Dortmund. “Het was geen geweldige wedstrijd, maar ik denk dat Barça nog steeds een favoriet is. Ze zijn niet de enige, ik zie meer kandidaten. Als je ziet welke spelers er zijn aangetrokken, maar ook de spelers die er al waren… Maar Barcelona moet de Champions League niet als een obessie gaan zien. Het moet simpelweg een uitdaging zijn, een doel.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door migi)

Frenkie de Jong is de beste middenvelder ter wereld, hij bepaalt hoe wedstrijden worden gespeeld. De Dirigent!

20 september 2019 om 15:32

Haha ik als Ajacied vind dit een belachelijke reactie. Er zijn genoeg betere middenvelders op het moment. Hij kan daarentegen wel uitgroeien tot de beste middenvelder ter wereld.

20 september 2019 om 17:15

Hij is toch echt uitgeroepen tot beste middenvelder van Europa dus dat is helemaal geen belachelijke reactie. De enige reden dat je dat vindt is zijn gebrek aan status, niet gebrek aan kwaliteit. Want hij domineert het middenveld altijd, ongeacht tegen wie hij speelt.

20 september 2019 om 15:33

En toch is arthur veel dominanter aanwezig op het middenveld. En speelt ook beter. gelukkig beschikt Barca over beide. Frenkie komt meer in zijn spel in elke wedstrijd.

20 september 2019 om 15:37

Joh.. die speelt er ook al ruim een jaar.

20 september 2019 om 15:39

Ja en?persoonlijk vind ik hem sowieso iets beter

20 september 2019 om 15:54

Helemaal prima. Zo hield de 1 van Iniesta en de ander van Xavi of Pirlo. Ik ben vooral blij dat hij voor Oranje speelt

20 september 2019 om 16:48

Dus Frenkie is beter dan Arthur omdat hij nog niet een seizoen heeft voltooid bij Barca ?mensen moeten leren potentie los te zien van wat de spelers daadwerkelijk op het groene rechthoek hebben laten zien.

20 september 2019 om 16:04

KDB

20 september 2019 om 16:42

KDB is zwaar overrated. Blinkt eens in de zoveel wedstrijden uit. Dan kan hij echt goed zijn net als bv Hazard. Vaak is het echter middelmaat. No way dat hij de beste is.

20 september 2019 om 16:52

Maarrrr...... die 3 assists per wedstrijd mis je dan wel vaak imo.

20 september 2019 om 17:11

De Bruyne vaak middelmaat? Wauw. Haha.

20 september 2019 om 17:43

De bruyne overrated? ahahhahahahah hij is juist éã©n van de meest onderrated spelers. Heeft de beste linkerbeen van de PL terwijl hij rechts is, rent ziek veel, kan als verdedigende, centrale, aanvallende en rechter middenvelder spelen. Kan als spits en rechtsvoor spelen (allemaal gedaan onder Pep). Is een leider op het veld, werkt hard voor het team, goed met de pers en de fans, snelste speler ooit die op 50 assists komt terwijl hij steeds weer ritme moest krijgen door blessures en vaak maar 15 minuten speelde daardoor. Hij heeft letterlijk alles om de ballon d'or te winnen, het is maar dat hij een blessure kreeg en dat City (mede daardoor) de CL niet won.

20 september 2019 om 17:48

Kdb is net een voorbeeld van een speler die er bijna elke week staat. Wat een reactie is me dit.

21 september 2019 om 02:38

Hoe the fuck is kdb underrated, die gast zit zowiezo in de top 5 beste middenvelders

23 september 2019 om 16:24

Ik ben fan van De Jong, maar ik zou hem toch eerder het predikaat overschat opplakken dan Kevin de Bruyne.laten we wel wezen, ze zijn allebei heel goed, maar Frenkie moet nog meer laten zien voor hij dit soort lofzangen verdient.

20 september 2019 om 16:24

Hij wordt zwaar irritant opgehemeld. Super goede speler dat zeker maar de beste ter wereld. Hou op man!

20 september 2019 om 17:05

Wie vindt jij de beste(n) dan?

20 september 2019 om 18:04

Ga toch weg man, speelde vorige week nog heel erg slecht en nu na 1 normaal goede wedstrijd gelijk beste middenvelder ter wereld

Arthur vind ik momenteel de middenvelder in vorm. Het was jammer dat hij zich tegen dortmund de eerste helft kapot liep. Maar misschien ligt dat er ook aan dat hij nog niet in top conditie is aangezien die veel later dan de rest terugkeerde van vakantie.

20 september 2019 om 17:30

Arthur is net als De Jong ook nog wat wisselvallig. Deels omdat ze beiden nog jong zijn en deels omdat Barcelona nog niet optimaal functioneert. Als ze straks weer op volle oorlogssterkte zijn en ze raken ingespeeld, gaan Arthur en De Jong ook consistenter worden.

Heb de afgelopen weken Frenkie zien spelen, en dat is veelbelovend. Wat de mensen ook zeggen, het is echt niet simpel om bij die club binnen te komen want ze verwachten heel veel van hem. Over twee jaar is hij de absolute bepalende factor op het middenveld, dat hoop ik toch tenminste.

Niet de 1e de beste die dat uitspreekt maar onze campingvoetballers zullen dat wel weer tegenspreken.

Was al bijna een hele dag sinds het laatste frenkie artikel. Die gast mag de veters van onze clublegendes xavi, iniesta en bussie nog niet strikken en hij zal hier ook nooit bij in de buurt komen.Maar dit mag je op VZ niet uitspreken want dan word je reactie verwijderd.

20 september 2019 om 16:15

Je mag altijd je mening verkondigen, alleen zou ik toch gewoon ff wachten want die jongen is er nog maar pas.

20 september 2019 om 16:18

Wat een onzin om te stellen dat hij dat niveau nooit zal benaderen. Heb jij een glazen bol thuis? Xavi zegt niet voor niets dat hij een tijdperk gaat markeren. Maw de grote Xavi heeft dus hele hoge verwachtingen van de Jong. Of hij het gaat waarmaken is altijd nog maar de vraag. Maar de potentie is zeker aanwezig. Je moet wel heel blind zijn om dat niet te zien.

20 september 2019 om 17:31

De Jong is anders qua niveau niet slechter dan Iniesta en Xavi toen ze 22 jaar waren. Los van het feit dat De Jong het allemaal nog moet laten zien kun je absoluut niet zeggen dat hij de veters nog niet mag strikken en daar nooit in de buurt gaat komen. De hele wereld erkent z'n talent, maar jij zal het wel beter weten...

20 september 2019 om 17:32

De 3 die jij opnoemt hebben zich al wel bewezen itt Frenkie, maar die kan zeker dat niveau gaan halen. Overigens denk ik dat ze hun eigen veters ook wel kunnen strikken, daar hebben ze Frenkie niet voor nodig

20 september 2019 om 21:29

Ik denk wel dat hij in de buurt zal komen. Hoewel het heel moeilijk is om dat te bereiken lijkt het er toch op dat hij het talent heeft.

21 september 2019 om 02:36

Haha veel verstand heb jij, nooit in de buurt komen flikker toch op man deze man heeft meer potentie dan busquets honder procent en Xavi en iniesta zijn wel twee legendes maar Als die met zn 3 op het middenveld stonden dan weet ik haast wel zeker dat het beter was dan met BUSSIE😅

Kevin de bruyne is toch wel 2 klasse beter dan Frenkie tikkie breed de Jong

20 september 2019 om 17:32

Twee verschillende voetballers met verschillende functies binnen het veld...

20 september 2019 om 19:01

Hahaha, iemand die Frankie de Jong associeert met tikkie breed diskwalifiseert zichzelf volledig, danwel is aan het provoceren. Elk elftal wordt beter van de Jong, hij zet de lijnen namelijk uit.

20 september 2019 om 21:27

Ik vind Frenkie de Jong juist een speler die vooruit speelt. En dat is een van de kenmerken die hem bijzonder maakt. Een ander kenmerk is zijn dribbel. Hij is in staat zijn lichaam zo te gebruiken dat hij altijd goe opendraait en diep kan spelen, ook wanneer hij onder druk komt te staan. Toch iets wat je niet zo vaak meer ziet, en juist aan Xavi en Iniesta doet denken. Of niet?

Hij werkt hart, maximal. Wat voor kleuter typt die artikelen toch steeds VZ?

Zeer zeker een grote aanwinst voor Barca. Toekomstige opvolger van Buskruid. Vz, ...werkt hart? ...Blijft in positive.. Really? -_-

20 september 2019 om 22:26

Wat smoor je?

23 september 2019 om 16:26

Websites werken nou eenmaal graag met vrijwilligers. Dus studentjes journalistiek die gratis 20 van dit soort artikeltjes in elkaar plempen voor hun "portfolio". Goedkoop is duurkoop zeg maar. Wellicht kunnen ze een eindredacteur aannemen. Of degene die er nu zit ontslaan, want die kan er echt niets van.

Ben ik de enige die zich ergert aan de spelfouten in dit artikel? Hij werkt ‘hart’ voor het team? Pff

"Hij werkt HART voor het team" Voetbalzone.... serieus??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4902 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1913
Voor de complete stand: LaLiga

233 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Mauricio Pochettino maakt zich zorgen over Jan Vertonghens vormdip en denkt dat de verdediger zijn snelheid begint te verliezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren