Botteghin spreekt Feyenoord-fans aan: ‘Het gaat natuurlijk veel te ver’

Vrijdag, 20 september 2019 om

Eric Botteghin heeft het opgenomen voor Rick Karsdorp, die het aan de stok heeft gekregen met een aantal Feyenoord-supporters. Donderdagavond gaf de rechtsback na afloop van de 1-0 nederlaag tegen Rangers FC aan dat fans hem en zijn familie het nodige hebben toegewenst. "Ik snap dat de fans na een nederlaag met een groepje afspreken om met twintig of dertig man naar mij te wijzen of hun middelvinger op te steken. Dat is oké, maar dan ga ik wel even verhaal halen. Misschien moet ik dat niet doen, maar ik ben ook een emotionele jongen", zo zei Karsdorp. De verdediger krijgt bijval van aanvoerder Eric Botteghin.

"Ik krijg zelfs privéberichten. Wat moet ik er eigenlijk nog meer over zeggen? Die jongens zitten zielig achter hun telefoon. Ze kunnen beter een keer naar Feyenoord komen en het dan tegen me zeggen. Niet dat ik dan wat gaan doen, maar ze moeten mijn gezin en familie gewoon met rust laten. Over mij mogen ze alles zeggen, maar dat moeten ze niet doen", zo zei Karsdorp donderdag. Hij gaf aan dat het niet de eerste keer is dat hij wordt lastiggevallen. “In mijn eerste periode bij Feyenoord heb ik het ook al een keer gehad. Ik hoop dat het stopt, want ik ben natuurlijk een jongen die hier al heel lang zit.”

Op de clubwebsite van Feyenoord reageert Botteghin: “Natuurlijk begrijpen we de teleurstelling van de meegereisde supporters”, aldus de Braziliaanse centrumverdediger. “Die voelen we zelf ook en het is ook prima als ze die na afloop uiten. We kunnen wel tegen een stootje, snappen de emotie direct na afloop van een verloren wedstrijd. Echter het gaat natuurlijk veel te ver een speler helemaal kapot te schelden en daarna via apps en social media hem en ook zijn familie vreselijke dingen toe te wensen. Natuurlijk betreft het een klein groepje, maar het raakt ons wel.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door feye88)

Het gaat veeeeeeeel te ver. Dit kan toch niet. Hoe kan je jezelf een fan noemen. Botteghin maakt z'n fouten maar was ook een belangrijke speler in het elftal dat kampioen werd. En, zelfs als dat niet zo zou zijn, ben je echt een beroerde gozer als je achter je mobieltje of PC een bedreiging bericht of dingen over familie gaat posten. Losers. Geen fans.

20 september 2019 om 15:46

De hedendaagse zieke wereld. Iedereen kan lekker anoniem iets roeptoeteren en niemand die er wat aan doet. Een oplossing voor Social Media is, voortaan verplicht legitimeren bij het aanmaken van accounts? Scheelt heel wat nepaccounts i.i.g.

Wat gaan dingen in het voetbal toch snel. Verleden week had ik hier nog een discussie met een Feyenord fan die Karsdorp in Oranje wilde want de allerbeste rechtsback van Nederland. Nu zijn er al fans die hem bedreigen omdat ze ontevreden zijn over zijn spel. Karsdorp kan het beste zich niet met het publiek bemoeien en alles van hem af laten glijden. Komend weekend een goede wedstrijd en ze zingen je weer toe.

20 september 2019 om 15:31

Jij zegt het! Ik dacht hetzelfde. Lekker tegenstrijdig hoe hij eerst de hemel in wordt geprezen alvorens hem de grond in te boren.

20 september 2019 om 15:38

Zo tegenstrijdig is het niet. Je weet namelijk niet of die 20 mensen hem daarvoor al de hemel in prezen. Sowieso regeert waan van de dag ook in het voetbal, bij iedere club.

20 september 2019 om 15:35

Tsja, je zou bijna denken dat niet elke Feyenoord supporter hetzelfde is hè!

20 september 2019 om 16:34

Zo zag ik een ajacied een Telegraaf journalist op zijn bek slaan, een aantal weken later de ouders van een aantal jeugdspeler aanvallen en nu zie ik hem hier schande spreken van dit gedrag. Is waarschijnlijk niet dezelfde persoon, maar daar wil ik niet de nadruk op leggen, dat komt voor mijn argumentatie nu niet zo goed uit.

Je hoeft als sporter ook niet alles te pikken van dit soort “supporters”. Dat is van alle tijden , vraag maar aan Cantona.

20 september 2019 om 15:35

Bij Cantona waren het toch geen eigen supporters? Als Feyenoord supporter heb ik me gisteren even koest gehouden en kapot geschaamd

20 september 2019 om 16:00

Klopt. Dit zijn nog eigen supporters ook, das helemaal triest . Even schamen mag en ontevredenheid uiten ook. Maar wel binnen de perken

20 september 2019 om 17:04

Ik schaam mij niet voor Karsdorp en al helemaal niet voor Feyenoord. Er is lange tijd geen ploeg geweest die op Ibrox van Rangers won, dus hoe naief is het te denken dat dat Feyenoord wel even lukt?ze speelden wel heel erg slecht, maar goed, tot de pingel waren ze heel erg goed.... Je weet nooit hoe het loopt.verder schaam ik mij ook niet voor Feyenoordsupporters. En die 20 droeftoeters doen me helemaal niets, heb ik niets mee en wil ik niet kennen. Ik kan me niet verantwoordelijk voelen voor alle supporters die een Feyenoordshirtje dragen he. Godzijdank. Overal lopen bijzondere mensen rond. 20 van de 1800 man valt nog wel mee. In de rest van de wereld zal ook 1% van de mensen relatief bijzonder zijn schat ik zo in.....

20 september 2019 om 23:33

Ik begrijp je goed. Men vergeet wel eens dat de beste stuurlui aan wal staan. Straks speelt Karsdorp weer twee potjes goed en alles is koek en ei. Opzich moet hij dat ook weten als topsporter binnen het betaald voetbal. Al snap ik dat hij het zat wordt. Jongen van de club en doet zn best, extra frustrerend als ze tegen je keren. Hij heeft ook emoties.Tuurlijk heeft Rangers een goede reeks thuis alleen je moet van je eigen kracht uit gaan No matter what. Helemaal in deze poule en hoe de speelschema eruit ziet. Nu moet je winnen thuis van Porto om het in eigen hand te houden anders is over en uit vrees ik. Daarna komt YoungBoys, daar win je niet zo snel van. Met 3 punten uit Glasgow en eventueel 0-1-3 punten van Porto reis je daar toch met een ander gevoel heen dan nu. Het had je zoveel makkelijker gemaakt. Ik zag dat niet in het elftal, geen wil om de Schotse bluf tegen te gaan terwijl Feyenoord van “het mouwen op stropen”moet hebben.Vind het toch frustrerend om te zien hoe ver supporters kunnen gaan en dat dit ook wordt goed gepraat of wordt weggewuifd dat je een “nepfan” bent als je hier iets van vindt.(gebaseerd op reactie die ik op FR12 lees en wat ik zelf mee maakte bij de bekerfinale tegen Utrecht in ‘16) Beste medicijn is negeren want dit veranderen zal nooit gebeuren. Goed voorbeeld doet goed volgen zeggen ze wel eens...😏

Alsof we ons al niet genoeg moesten schamen na die wedstrijd. Komt dit er ook nog eens bij. wat een droevigheid zeg. Ik ben er nog steeds doodziek van na gisteravond. Steeds als je denkt dat Feyenoord het langzaamaan op de rails krijgt en je met goede hoop en veel zin, klaar gaat zitten voor de wedstrijd. Krijg je de deksel op de neus.

20 september 2019 om 15:22

Groepje idd van een 20 man op de tribune gisteren. Wat er niet bij word geschreven is dat anderen die gasten aangesproken hebben enzo.... Maar idd, schaamde me gisteren al kapot, de wedstrijd en daarna dit.

20 september 2019 om 15:29

Goed van die gasten! Meestal is men huiverig om daar iets over te zeggen, aangezien je dan zelf wel eens klappen zou kunnen krijgen. Gister was een rollercoaster van emotie. Van een positief en lekker gevoel naar totale verbazing, schaamte en teleurstelling.

20 september 2019 om 15:35

Mwahhh, ben niet zo van de huiverige en me maten ook niet, oud gediende zullen we maar zeggen. Maar inderdaad, is het een groepje wat de mensen niet kennen dan kan er weleens wat gebeuren. Van de zotte, die supporters moeten ze geen kaarten meer aan verkopen, simpel zat, en ja ze weten er inmiddels een aantel wie ze zijn. Wedstrijd begon goed, een 10 minuten en daarna was het klaar, ongelooflijk eigenlijk. 2e helft ok, niet meer als dat, en verbazing is het juiste woord / benadering. Teleurstelling was eerst, daarna de schaamte voor dit groepje mafferds.

20 september 2019 om 23:18

Die rare domme mensen zitten bij iedere club kijk hoe men bij mijn club met zyech omging en nu gaat...zou me meer zorgen maken over het feit dat je tegen een ploeg met totaal geen voetbal idee zo te kijk wordt gezet en een keeper met totaal geen gevoel voor zn positie(kost je gister de 1-0) die paar gekken draaien wel weer om als hij tegen Ajax zn directe tegenstander uit de wedstrijd speelt!

Ik kan me persoonlijk niet voorstellen dat het je zo erg raakt als volslagen onbekenden iets naars zeggen over jezelf of zelfs over je familie (die zij overigens ook niet eens kennen). Sta daar toch boven, het is zo primitief als het maar zijn kan. Natuurlijk is het een volstrekt ander verhaal als het daadwerkelijk om concrete bedreigingen gaat, maar daar lijken me berichten op social media van onderontwikkelde mensen toch niet onder te vallen.

20 september 2019 om 15:21

Ik kan me juist voorstellen dat het je wel wat doet. Zeker als je een slechte wedstrijd heb gespeeld en niet al te lekker in je vel zit. Kijk je naar een uitvak, staan daar 20 man je voor van alles en nog wat uit te schelden.on: Helaas is het de norm dat 'supporters' een vrij brief hebben om spelers (van hun eigen team) kapot te schelden. Maar als je nou eens uit de bubbel van het voetbal stapt, slaat het toch echt helemaal nergens op?

20 september 2019 om 15:21

Je moet niet vergeten dat niet iedereen het zelfde is, De een trekt het zich meer aan als de ander.dit gaat natuurlijk ook veel te ver, dat kleine groepje moet zich diep schamen!! Jammer dat echte fans hier soms de dupe van worden.

Hou eens op met op zon trieste manier verbloemen dat er gisteren dramatisch slecht gespeeld is! En als in de publiciteit staan niet je ding is, ga lekker in de plaatselijke supermarkt werken! Natuurlijk mag dat dreigen niet, maar steek je energie liever in je trainingen!

20 september 2019 om 15:22

Volgens mij verbloemde Karsdorp vrij weinig in zijn interview, Zei ook dat het ronduit slecht was.

20 september 2019 om 15:29

Hij verbloemd toch niets? Hij spreekt alleen mensen aan op hun fatsoen.. echt, ik heb op mijn balkon zelfs plantenbakken staan met een hoger iq dan die idioten...

20 september 2019 om 15:30

Ongelooflijk hoe makkelijk mensen over dreigementen heen stappen. Jij vindt dus daadwerkelijk dat iemand bedreigen minder erg is dan een slechte prestatie leveren in een voetbalwedstrijd? Kerel, je bent echt helemaal de weg kwijt.

20 september 2019 om 15:38

het zijn toch voetballers? Gedraag je ook als een vent en sta daar gewoon boven. Dreigementen keur ik zeker niet goed, maar de manier waarop karsdorp er hier mee om gaat vind ik wel een beetje Calimero achtig

20 september 2019 om 15:41

Hoe Karsdorp dit deed was niet de manier, maar ik kan begrijpen dat die jongen in emotie reageerde. Goh, voetballers zijn net mensen.

20 september 2019 om 16:37

Maakt toch niet uit of t om een voetballer gaat of niet? Als dat het alleen is, waarom beperken deze gasten zich dan niet tot de voetballer en laten ze de familie erbuiten? Heeft niets met Calimero te maken, familie laat je met rust, hoe slecht je ook speelt...dat zijn zeker dezelfde gasten die de familie van Van Bronckhorst hebben bedreigd of bij die Vejinovic in de tuin stonden. Dat gaat best ver wat mij betreft...

21 september 2019 om 10:01

Je keurt het niet goed, maar je keurt het zeker niet af. Het enige waar je je op richt is het minst belangrijke. Wat maakt het uit of hij een voetballer is? Dreigementen zijn bespottelijk.

20 september 2019 om 15:40

Zijn tegenwoordig genoeg supermarkten waar je ook bedreigd wordt als personeel of zou dat in de wijken zijn waar deze tokkies vandaan komen.

20 september 2019 om 15:49

Nou ik heb niet gestudeerd. Maar om gelijk een tokkie genoemd te worden. Ik heb gewoon een normale baan op mbo nivo, spreek 5 talen. En verder rook ik graag een sigaartje en kijk voetbal.

20 september 2019 om 17:08

haha. Wie de schoen past.....maar roken is echt heel slecht voor je he!!!!

20 september 2019 om 17:38

Hahahhaha, sorry ik zal t niet meer doen😂

Hoe triest ben je dan zeg als supporter. Ik geloof echt niet dat er ook maar 1 speler op het veld rond loopt die er expres met de pet naar gooit. Iedereen speelt wel eens een mindere wedstrijd, sommige spelers zijn kwalitatief niet goed genoeg voor het niveau waar ze op voetballen. En ja, het gebeurd misschien zelfs wel eens dat je niet de optimale inzet hebt, maar wellicht zit daar een reden achter (problemen, vermoeidheid, faalangst, etc. etc.). Die zogenaamde fans zijn toch wel heel triest. Dat je vanaf de tribune roept dat ze harder moeten werken, beter hun best moeten doen, desnoods roep je dat het koekenbakkers of klootzakken zijn oke... maar houd het daar dan ook lekker bij. Nee dan ga je ze vanaf je schermpje nog even bedreigen. Dan ben je echt een zielig ventje.

Na zo'n wanvertoning weet je toch dat iedereen even de lul is bij het publiek. Je klapt 3x en loopt weer weg. Tegen Ado reageerde hij ook al gepikeerd toen hij werd uitgefloten vanwege tijdrekken. Hij vind zichzelf een emotionele jongen, maar moet ook begrijpen dat er in het uitvak gister de emoties aardig hoog op waren gelopen. De bedreigingen via social media zijn laf en erg triest. Hopelijk kan daar ooit wel wat aan gedaan worden.

Toch wel een dieptepunt na gisteravond, als supporter van deze club zou ik mij voor dit soort types enorm schamen.

20 september 2019 om 16:29

Als supporter van Feyenoord hoef je je daar helemaal niet voor te schamen als je verder niks met die mensen te maken hebt. De enige overeenkomst is dat ze toevallig supporter zijn van dezelfde club.

Bedreigen via internet wordt meestal gedaan door hele zielige mannetjes die zich groot voor willen doen. Vaak hebben ze niet eens binding met Feyenoord en zijn nog nooit in de Kuip geweest. De naam Feyenoordfan is hier dan ook niet op zijn plaats. Heel triest, maar tegenwoordig is schelden met vreselijke ziektes en bedreigen blijkbaar heel normaal. Karsdorp moet hier ver boven gaan staan en er vooral geen aandacht aan schenken. Wat er in het stadion gisteren is gebeurd is mij nog niet helemaal helder, was het persoonlijk naar hem, of naar het team in het algemeen. Kijk, als jij je vrije dagen moet opnemen, een hoop geld moet uitgeven en je krijgt zo’n verschrikkelijk zaadwedstrijd te zien als gisteren, dan mag je teleurgesteld en ‘even’ kwaad zijn op het team. Om dit op 1 speler te richten is belachelijk en de manier hoe je dit uit kan ook op een normale manier. Ik was er gisteren niet bij, maar ben er in de Kuip altijd wel, heb daar nog nooit iets gemerkt dat fans zich tegen Karsdorp keren. (Ben zelf ook een groot Karsdorp-fan, dus mss niet heel objectief) Misschien kan iemand die er gisteren wel bij was beschrijven wat er nu is gebeurd, dit nieuwsitem is erg vaag.

Dieptriest ben je dan zeg. Dan ben je alles, behalve een fan. Wat gaat er toch om in de hoofden van zulke mensen? Laatst ook een filmpje gezien van Scott Brown (Celtic). Dat een Rangers-“fan”, na de verloren Old Firm, aan Brown vroeg hoe het met zijn zus ging, wetende dat ze niet lang geleden de strijd tegen k*** verloren had. Walgelijk gewoon.

20 september 2019 om 16:27

Inderdaad. Een weerzinwekkend filmpje. De blik van Brown zei genoeg... Alle hoop in de mensheid verloren

21 september 2019 om 01:43

Ja. Je zag dat Brown zich echt moest inhouden. Ik heb veel respect voor hem, want ik had het licht uit zijn ogen geslagen denk ik. Je hebt ze helaas bij iedere club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
L. NarsinghAanvaller41
J. BijlowKeeper60
N. MarsmanKeeper00
R. ten HoveKeeper00
Eric BotteghinVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

48 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 1 0 0 0
2019/2020 Feyenoord 20 2 4 0
2018/2019 Feyenoord 22 2 3 1
2017/2018 Feyenoord 12 0 2 0
2016/2017 Feyenoord 34 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Berghuis keihard voor Feyenoord: ‘Het heeft zeker niet aan hem gelegen’

Feyenoord leed donderdagavond in de Europa League een pijnlijke nederlaag tegen Wolfsberger AC. Mede door maar liefst drie benutte strafschoppen wonnen de Oostenrijkers met 1-4 in De Kuip. Steven Berghuis weigert...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren