Ten Hag wil alleen functionele trucjes zien tegen ‘cowboys’ van PSV

Vrijdag, 20 september 2019 om

Erik ten Hag wil zondag tegen PSV geen risico nemen met Donny van de Beek. De aanvallende middenvelder is op de weg terug van een spierblessure. De Oranje-international is hersteld en heeft de groepstraining hervat, maar Ten Hag kon vrijdag niet aangeven of Van de Beek al klaar is voor een basisplaats. Hakim Ziyech, die na de wedstrijd tegen Lille OSC in de Champions League aangaf wat last te hebben van zijn hamstring, is volgens de coach wel gewoon klaar voor een basisplaats.

“Ik ben niet bereid om risico te nemen”, zei Ten Hag tijdens de persconferentie over Van de Beek. “De wedstrijd tegen PSV is belangrijk, maar daarna spelen wij nog veel meer belangrijke wedstrijden. Hij is woensdag weer ingestroomd en vandaag traint hij weer. We gaan kijken hoe hij eruit komt en hoe zijn reactie is. Daarna zullen we een keuze maken.” Ziyech maakte dinsdag de negentig minuten niet vol. “Het is duidelijk dat hij wat klachten heeft”, aldus de trainer. “Het is geen blessure, maar we moeten oppassen dat het geen blessure wordt. Ik denk dat je dinsdag kon zien dat hij wel gewoon honderd procent is. We hebben nog twee dagen en ik ga ervan uit dat het goed genoeg is en hij zondag kan aantreden.”

>

Ten Hag: 'Oppassen voor de vier cowboys van PSV'

Ten Hag gaf aan dat hij zondag uit wil gaan van eigen kracht. “Dat doen we tegen Juventus, tegen Real Madrid, we deden het tegen Lille en dat zullen we tegen PSV ook doen”, vervolgt de Ajax-trainer, die PSV omschrijft als ‘een goede ploeg’. “Met name de aanval springt in het oog. Achterin hebben ze een blok van zes en voorin hebben ze vier cowboys.”

Ajax maakte dinsdag indruk in de Champions League. Na afloop was er toch wat kritiek op de Amsterdammers, omdat sommige spelers te vaak de trucendoos open gegooid zouden hebben. Ten Hag nam na afloop het woord 'circus' in de mond. “Ik houd van attractief voetbal en als het functioneel is, dan houd ik ook van trucjes. Maar ik denk dat we daarin doorsloegen”, zei de trainer vrijdag. “Ik heb functionele trucjes gezien en dat juich ik toe. Als een truc averechts werkt, doordat je ruimtes en kansen weggeeft, dan zijn we doorgeslagen. Als het een doel wordt in plaats van een middel, en het heeft het een averechts effect, dan irriteer ik me daaraan", aldus Ten Hag.


Poll

Wat verwacht jij van PSV - Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ziyech loopt inmiddels al een paar weken met diezelfde klachten. Wanneer er eens een "mindere" tegenstander komt zou ik hem lekker rust geven.

20 september 2019 om 14:13

Er komen nu thuiswedstrijden met Fortuna en Groningen aan, op papier de wat mindere broeders. Dat zouden goede rustmomenten zijn (of inbrengen in minuut 60 oid).

20 september 2019 om 15:00

Zie daar het grote voordeel van onze selectie. Tadic en Ziyech kunnen makkelijk wat rust krijgen, Hunter Neres en Promes voorin. Donny kan weer inkomen op 10. Marin kan makkelijk een Martinez een potje opvangen. Heerlijk zo. Als we zondag in Eindhoven winnen zetten we al direct een flinke stap!

20 september 2019 om 15:38

Als hij dan toch moet spelen zou ik er juist voor kiezen hem te laten starten en in de rust te wisselen. Breng je hem er na de 60e minuut in dan wil dit zeggen dat je iets moet/wilt forceren, dan is de kans op een blessure groter omdat hij gaat forceren.

20 september 2019 om 15:39

Denk ook dat je dit best kunt opvangen met deze jongens, ik zou zelfs aandurven om Unuvar dan minuten te laten maken.

20 september 2019 om 16:24

Ja, bedoelde meer om hem een beetje in het wedstrijdritme te laten. Half uurtje mee spelen, vaak nadat het al is beslist.

20 september 2019 om 14:39

Vervolgens zul je er meteen achter komen dat Ajax de creativiteit en drive van Ziyech zal missen. Hij is de vormgever van Ajax en niemand anders. Zonder Ziyech zal het waarschijnlijk weer stroperig en moeizaam gaan.

20 september 2019 om 15:06

Daarom wordt ook voorgesteld om hem tegen de mindere goden rust te geven. Van Fortuna of Groningen moet je thuis wel kunnen winnen met de beperkte creativiteit van een Ziyech-loos elftal. Bij PSV uit wordt dat toch een ander verhaal.

20 september 2019 om 15:10

Goh, dat weet iedereen al wel, dat Ziyech aan de basis staat van het gros van de creativiteit. Maar dat betekent niet dat je hem bijvoorbeeld komende woensdag tegen Fortuna thuis niet een keer rust kan geven. Met Tadic, Neres, Promes, Donny heb je genoeg andere opties die zo'n wedstrijd kunnen beslissen.

Eric, jij bent verre van realist. Anderen cowboys noemen, noemen ze generaliseren en achterin heb ook jij een blok van 6 staan met 2 houthakkers op het middenveld. Als je Mo niet afstoot wordt het weer 3-0.

20 september 2019 om 14:16

Noem je Martinez een houthakker? Jij kijkt geen wedstrijden, maar luistert alleen naar J. Derksen.

20 september 2019 om 15:45

Heeft Derksen ooit Martinez een houthakker genoemd dan?

20 september 2019 om 14:16

Laatste 14 wedstrijd, Ajax 7 x winst, Psv 6 x winst, 1 gelijkspel. Met andere woorden: het kan 3-0 worden, maar ook 0-3.

20 september 2019 om 16:29

Als je toch met cijfers komt heb ik liever dat je de de statistieken In Eindhoven benoemt, waar deze wedstrijd ook gespeeld zal worden.

20 september 2019 om 16:36

Feit is dat de laatste wedstrijden op Eindhovense bodem een prooi zijn geweest voor PSV

20 september 2019 om 21:04

Hier heb je ze van de laatste 7 thuis wedstrijden:4 x winst Psv, 3 x winst Ajax.nee je hebt gelijk man, dat is een wereld van verschil...

22 september 2019 om 14:12

En hoeveel in de laatste 3 thuiswedstrijden? 3x psv Cijfers kunnen heel selectief zijn...

20 september 2019 om 14:18

Wat is er mis met cowboys? Snelle shooters zijn het toch. Super goede aanval. Dus wat is er mis mee om dat te zeggen?

20 september 2019 om 14:47

Cowboys staan bekend als avonturiers en vrijbuiters. Iemand die het gebruik van de term cowboys generaliserend noemt, toont daarmee aan dat hij helemaal niets begrijpt van de betekenis van dat begrip, omdat het woord cowboys in deze context juist wordt gebruikt om de raspaardjes van de werkpaardjes te onderscheiden. En dat is exact het tegenovergestelde van generaliseren. Creatieve spelers als die van PSV waarop Ten Hag doelt, opereren ook niet langs de gebaande paden, maar doen veel op gevoel en intuitie en zou je dus ook avonturiers en vrijbuiters kunnen noemen. Dat is dan ook geen denigrerende maar juist een positieve benadering, alleen snapt kennelijk niet iedereen dat. De cowboys zijn de spelers waarvoor de meeste voetballiefhebbers naar de stadions gaan, die komen niet voor de grijze muizen, die worden uitsluitend gedoogd als er voldoende cowboys op het wedstrijdformulier staan. Richard en Rob Witsche waren ook zulke cowboys alleen noemde men dat vroeger de patatgeneratie. En dat vond ik eerlijk gezegd een stuk denigrerender klinken al was het waarschijnlijk niet zo bedoeld.

20 september 2019 om 15:15

Zou met zijn leeftijd te maken kunnen hebben... slechts 15

20 september 2019 om 19:18

Cowboys waren onderdrukkers! Ik ben een native dus duik eerst de schoolbanken in en kom dan met feiten.

20 september 2019 om 14:19

Ik heb niet het idee dat generaliserend is, wat is er generaliserend aan precies? Kun je dat toelichten? Ajax heeft inderdaad een soortgelijke verdeling 6-4, al vind ik Martinez-Alvarez sterker ogen in het aanvallende aspect dan Hendrix-Rosario, maar dat terzijde. Wat heeft dat er mee te maken dan? Hij heeft het toch over Psv's opstelling, niet over die van Ajax. En PS: overweeg je geen carriere als Ajax supporter, de arrogantie zit er al lekker in namelijk hihi! (grapje)

20 september 2019 om 14:20

Je kunt ook overal her negatieve uithalen he... Dit is helemaal niet negatief bedoeld.

20 september 2019 om 14:20

Wat is er zo negatief aan die term dat je daar zo fel op reageert? In deze context is het denk ik eerder een compliment voor die aanvallers dan dat het denigrerend bedoeld wordt. Maar goed, niets gaat boven de slachtofferrol/beledigd zijn.

20 september 2019 om 14:23

@Marschmellow. Ik neem dat Ten Hag met ‘cowboys’ niets negatiefs bedoelt. Ik denk dat hij daarmee wil aangeven , dat die vier jongens, zo vrij als cowboys over de prairie rondtrokken, zich net zo vrij voelen en bewegen over de helft van de tegenstander. Het is niet meer dan een postitief bedoelde metafoor. Dat jij dat iets zuur in zoekt en het generaliseren noemt is een beetje overdreven.

20 september 2019 om 14:25

Ik denk dat Cowboys in deze context iets positiefs is; als tegenpool voor het verdedigende blok een viertal dat snel, creatief, getruct en doelgericht is. Niet op alle slakken zout leggen

20 september 2019 om 14:27

Eh wat zegt hij precies verkeerd? Ben je een afstammeling van de Native Americans en daarom gekwetst door het woord cowboys? Wat hij zegt klopt gewoon, PSV heeft een blok van 6 en daarvoor 4 hele goede aanvallers. Daar is niks negatiefs aan, dat is hun speelwijze. Het wordt voor Ajax heel erg lastig om dat af te stoppen, daar heb je helemaal gelijk in.

21 september 2019 om 12:55

Juist, ben n native. Je bent de enige die leest en het snapt. Mn voorouders zijn onderdrukt, de cowboys en later de Amerikanen hebben landje pik gedaan en de natuur en vrijheid zijn gesloopt of mij ontnomen. Het begrip cowboys wil ik dan ook nooit meer horen of ermee geassocieerd worden.

20 september 2019 om 14:29

Wow jij hebt duidelijk Ajax-Lille niet gezien. Martinez was een van de beste van het veld. Viel op door zijn passes en de wijze waarop positie kiest. Ik vrees dat jullie een heet middagje te wachten staat tegen onze "zuid-amerikanen". We zullen zien wie er aan het langste eind trekt, ik heb er in ieder geval zin in!

20 september 2019 om 14:31

Ga jij maar uit van een jochie van 17. Geweldig talent maar kijk er niet van op als hij er zondag totaal niet staat, word zijn 1e topper en er komt langzaam maar zeker druk op die jongen. Je kan niet van hem verwachten dat hij komende zondag PSV aan de winst helpt.

20 september 2019 om 14:39

Trouwens Marshmallow, je moet toch even beter Ajax gaan bekijken in het vervolg. De twee backs Tagliafico en Dest zijn opkomende backs, die hoog staan opgesteld, Martinez is een technisch heel vaardige jongen, die zich veelvuldig bezig houdt met opbouwen en aanvallen, waar Alvarez iets behoudener speelt, maar toch ook zijn momenten zoekt om in de zestien te verschijnen. Veltman en zeker Blind zijn als centrumverdedigers a-typisch en moeten het hebben van goed positioneren en inzicht. Beetje grappig wel, dat je die zes een verdedigend blok van zes noemt. Van mij persoonlijk mag het in bepaalde fases van de wedstrijd zelfs soms juist iets defensiever allemaal.

20 september 2019 om 15:24

Denk niet dat Erik meeleest vriend.. & welke PSV verdediger gaat Ziyech/Neres/Tadic/Promes precies afstoppen om die 0 te houden dan, Nick Viergever?

20 september 2019 om 15:42

Generaliseren, het is een compliment voor de voorste 4 van Psv, hoe zie je dat niet. Sommige mensen hier kijken naar alles met zoveel haat dat ze niet eens een reactie normaal kunnen opvatten. Ik durf te wedden dat als je 1 wedstrijd van Martinez hebt gekeken dat je hem 100% inzou ruilen voor de gene die er op het middenveld van PSV staan hoor. Beste aankoop van het seizoen.

20 september 2019 om 16:48

@Marsmallow, hoop dat PSV net zo hard in dit praatje van Ten Hag trapt als jij. Ik ga er nog steeds vanuit dat ik een soort gelijk Ajax te zien krijg als in de wedstrijd om de JC Schaal. Alsjeblieft Mo en consorten veel plezier met de bal.

Gewoon vol gas vooruit en pakken die hap. Ajax is verder en beter, maar moet aan de restverdediging werken bij de omschakeling bb naar bbt. Verder genieten geblazen bij Ajax. De snelheid van Malen en Bergwijn zal positioneel opgelost moeten worden, en de ballijn naar Itaharran zoveel mogelijk dichthouden. Als Ajax daar grip op krijgt zie ik ze vrij eenvoudig winnen.

Hopen dat Jorrit Hendrix speelt. Dan winnen we de slag op het middenveld in ieder geval.

20 september 2019 om 14:27

Euh, want die speelde vorig seizoen niet mee?

20 september 2019 om 14:29

Zeker wel. Maar Martinez en Alvarez niet.

20 september 2019 om 15:05

Die schopt Jorrit we wel uit en daarna schiet die hem met links erin.

20 september 2019 om 15:15

Dat hebben we in de arena gezien, dat schoppen kon hij wel. Wel jammer dat het voetballen hem wat minder af gaat

20 september 2019 om 15:04

@zlatan65: Bij zowel de 3-0 in 2017-2018 (kampioenswedstrijd) als de 3-0 in 2018-2019 deed Jorrit Hendrix 90 minuten mee.

20 september 2019 om 15:42

touche

20 september 2019 om 15:46

En in de 3-0 verloren wedstrijd in de Arena deed hij 86 minuten mee.

20 september 2019 om 16:37

Alleen is deze wedstrijd in Eindhoven Ronzie.

21 september 2019 om 14:51

Cabinessence Sterker nog, Jorrit Hendrix stond ook 90 minuten in het veld bij de 4-0 van september 2013. Morgen trouwens exact zes jaar geleden!misschien wel nã³g sterker, alle verliespartijen van PSV tegen Ajax tussen 2013 en 2017 in Eindhoven vonden plaats als Hendrix niet in de basisopstelling stond!!

20 september 2019 om 15:09

Hendrix heeft inderdaad een mindere fase gehad, maar is nu op de weg terug. Het voetbal moet niet van hem komen, maar is als breker ontzettend nuttig en dat werd opeens wel van hem gevraagd met een Rosario naast hem. Zet hem naast Guti en laat hem alleen maar focussen op verdedigen en hij is gewoon goed. De keren dat ajax door PSV werd afgeslacht in de afgelopen jaren behoorde hij altijd tot de 3 beste spelers op het veld. Dat wordt ook wel eens vergeten omdat vorig seizoen de tweede seizoenshelft zo slecht was.

Heb de verdediging van Psv gister gezien. De hele verdediging oogt zeer kwetsbaar zeg! Van Dumfries tot Baumgartl en van Viergever tot Boscagli. Denk dat Ajax daar makkelijk doorheen kan voetballen.

20 september 2019 om 14:33

helaas zagen we dinsdag dat snelle jongens er bij ajax ook zo doorheen lopen. Aantal keer enorme gaten gezien op het middenveld bij Ajax.

20 september 2019 om 14:41

Maar Ajax heeft Onana op doel en Psv heeft Zoet . Zou wel eens het doorslaggevende verschil kunnen zijn.

20 september 2019 om 15:05

En psv heeft mo en malen

20 september 2019 om 17:42

En ajax heeft Tadic en Ziyech.. Zo kun je door blijven gaan ginger-Pele..

20 september 2019 om 15:08

Valt wel mee. PSV heeft in de eredivisie pas drie goals tegen gekregen (twee minder dan de grote concurrent) en in de vorige vier Europese wedstrijden werd de nul gehouden.

20 september 2019 om 20:45

Grappig, ik denk precies zo over Ajax

Ik snap het ook niet. Ajax is toch gewoon de favoriet. Op bijna elke positie een betere speler. Twee dagen meer rust. En gewend om kort achterelkaar belangrijke wedstrijden te spelen. En veel meer ervaring in het team. Daarbij wil ik nog wel zien hoe Mo in zo een korte tijd twee grote wedstrijden gaat spelen met zijn 17 jaar en dan waarschijnlijk met Martinez te maken gaat krijgen. Ok de bal is rond maar normaal gesproken een overwinning voor Ajax. Snap niet dat mensen PSV ineens kansen toe eigenen. Vorig jaar telt niet meer en in de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal was het ook een kansloze expeditie voor de Eindhovenaren.

20 september 2019 om 14:39

PSV is favoriet. De verdediging van PSV is niet top, maar die van Ajax ook niet. Ik denk dat de verdediging van Ajax het lastig krijg met de snelheid van de voorhoede van PSV. De wedstrijd om de JC-schaal was een ongewenste oefenwedstrijd tussen de twee wedstrijden tegen Basel.

20 september 2019 om 14:44

‘Snap niet dat mensen PSV kansen toe eigenen’. Ajax gaf afgelopen dinsdag wel 4 of 5 100% kansen weg. Het staat daar achterin alles behalve stabiel. Met een aanval van PSV in vorm schieten die er in eigen huis lachend een paar in.

20 september 2019 om 15:22

3 honderd procent kansen waren het, je ziet mensen gestaag iets meer en meer overdrijven om hun punt te maken, mooi is dat haha! Laten we nou niet te veel zulke zekere uitspraken doen, als je die defensie van PSV gisteren zag leggen Ziyech en Tadic er ook wel lachend een paar in. Maar het probleem is, zondag spelen we een hele andere wedstrijd, een topper met (ondanks vroeg in het seizoen) toch al veel op het spel, de koppositie is voor de winnaar en de eerste klap kan uitgedeeld worden. Beide teams het zwakste achterin en een surplus aan kwaliteit voorin (zelfs op de bank bij beide ploegen; Donny, Hunter, Mitroglou, Gakpo, etc.). Het kan zomaar een doelpuntenfestijn worden, Ajax heeft aardig moeite met snelle beweeglijke aanvallers (die PSV heeft) en Ajax heeft op haar beurt weer spelers voorin staan (met name Ziyech) die elke verdediging ter wereld wel een paar keer per 90min kan foppen met een geweldige actie. Ik hoop op een prachtige wedstrijd met veel goals, zeg een 3-4'tje, wat zeggen jullie? :D

20 september 2019 om 16:16

Haha soms is dat nodig om een punt te maken hè. Reageerde vooral op bovenstaande waarin werd gesuggereerd dat het vooraf al duidelijk zou zijn wie zou winnen. Dat is natuurlijk van der zotte. Ben het verder met je eens; hoop op een vermakelijke wedstrijd met veel goals. 2-3 uiteindelijk.

20 september 2019 om 15:09

Vorig seizoen had Ajax ook op bijna elke positie een betere speler. Maar toen werd het in Eindhoven wel 3-0.

20 september 2019 om 15:42

Klopt en daarna won Ajax in Amsterdam en de Johan Cruijff schaal werd ook gewonnen. De laatste twee wedstrijden won Ajax gewoon. En Ajax werd kampioen en plaatste zich wel voor de CL.

20 september 2019 om 16:16

Klopt maar de belangrijkste speler (de Ligt) en zijn backups (schuurs en Veltman) waren allen geblesseerd waardoor Frenkie noodgedwongen centraal moest staan. Dat lukte tegen alle clubs uit het rechterrijtje wel maar tegen PSV wordt je dan overklast.

20 september 2019 om 16:36

Ik hoop dat de spelers van Ajax psv niet onderschat zoals jij doet. Je zegt net zelfs dat je het raar vind dat mensen psv een land geven. Alsof Ajax ongenaakbaar is en psv niveautje Feyenoord. En ja ik ben Feyenoord supporter is een grap. ik schat Ajax ook sterken in maar psv als kansloos zien is echt onnozel. Met zoveel kwaliteit voorin ben je nooit kansloos

20 september 2019 om 16:39

Alleen was dat niet in Eindhoven 😉

Ik weet niet hoor. Maar zo'n beetje alle trucjes tegen Lille lukten en waren ook nog functioneel. Dus ik snap het niet helemaal.

20 september 2019 om 16:13

Er was een fase in de wedstrijd waarin de trucjes werden overdreven door o.a. Ziyech en Promes. Ondanks dat ze lukten moet je dat gewoon niet doen. Je irriteert de tegenstander en het heeft geen meerwaarde. Sterker nog het is een groter risico dat je de bal verspeelt. Hou het gewoon simpel en effectief. Ik heb Xavi, Iniesta en Busquets ook nooit onnodig hakjes naar elkaar zien spelen als dat ook met de binnenkant voet kon.

Ten hag wilt van eigen kracht uitgaan (en dat doet ajax altijd), maar dit zou PSV wel eens in de kaart kunnen gaan spelen. Lille liet afgelopen dinsdag xien dat ajax enorm kwetsbaar is op de omschakeling, zeker met snelle jongens voorin bij de tegenstander. Ben benieuwd naar zondag. Denk een gelijkspel met aardig wat doelpunten. 2-2. Beide teams hebben meer kwaliteit in de aanval dan verdediging.

Ik heb gister PSV zitten kijken en ik vond het gewoon zonde hoe goed de aanval is en hoe slecht het middenveld is als je op het middenveld iemand hebt lopen die een pass durft en kan geven dan heb je grote kans om van Ajax te winnen, maar met Rosario en Hendriks loop je dan middenveld zo omver wat zijn die verschrikkelijk slecht met ze 2e zeg

20 september 2019 om 18:14

Alle supporters bidden dat guti zondag mee kan doen

Ik ben vooral benieuwd hoe het relatief trage centrum (blind, Veltman) van Ajax omgaat met de snelle spelers van PSV (bruma, Malen, Bergwijn). Tegen Lille vond ik Ajax erg gelukkig uit de strijd komen, als het score verloop een beetje tegen had gezeten had je zo'n pot ook gewoon met 0-1 kunnen verliezen. Lille is qua spelopvatting en kwaliteiten wel vergelijkbaar met Psv. Verwacht een spannende wedstrijd die echt alle kanten op kan gaan. Maar als Ajacied zijnde ben ik tevreden met een puntje.

20 september 2019 om 16:56

@afcavosje Dat was de zand in de ogen gooi tactiek. Verwacht namelijk dezelfde voorhoede en een Ajax dat zeker tien meter verder naar achter staat. Alle focus op opvangen en counteren. Met Neres en Promes heb je er twee heerlijke spelers voor, terwijl Ziyech en Martinez het wegsturen verzorgen. Tadic is dan weer het aanspeelpunt waar de andere 2 over heen moeten duiken. Tegen lille ging dat niet. Die zijn fysiek groter en sterker, die kun je niet 30 ballen de 16 in laten slingeren.

20 september 2019 om 17:02

Ik denk dat je gelijk hebt. Ajax hoeft deze wedstrijd sowieso niet te winnen. Een gelijkspel is ook voldoende. Als Ajax vol op de aanval spelen dan spelen ze PSV in de kaart. Laat PSV maar voetballen en Ajax vangt ze wel op rond het strafschop gebied om er daarna met een aantal snelle jongens uit te komen. Als de tactieken op elkaar zijn afgestemd dan denk ik wel dat Ajax als winnaar uit de strijd gaat komen omdat ze overall meer kwaliteiten hebben.

20 september 2019 om 23:34

Ik hoop op precies hetzelfde. Ik heb het gevoel dat Ajax deze wedstrijd niet per se hoeft te winnen, maar PSV - omdat ze thuis spelen - wel. Als PSV ook gaat afwachten, dan hoop ik dat Ajax zo snel mogelijk de controle over het middenveld krijgt en gewoon met afstandsschoten probeert. Als ze te veel naar voren gaan spelen, dan zal PSV sowieso paar keer scoren. Het wordt iig een interessante wedstrijd, want het is lang geleden dat beiden ploegen zo'n goede voorhoede hadden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag verrast tegen Liverpool met nieuwe formatie bij Ajax

Erik ten Hag heeft de opstelling van Ajax voor de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool bekendgemaakt. De oefenmeester kiest verrassenderwijs voor een formatie die door De Telegraaf wordt geïnterpreteerd als een 'soort...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren