NAC Breda kritisch op Manchester City: ‘Veel van de spelers wilden wij niet’

Vrijdag, 20 september 2019 om

NAC Breda is dit seizoen met een bijna volledig nieuwe selectie begonnen aan de strijd om promotie in de Keuken Kampioen Divisie. Mede als gevolg van de degradatie van afgelopen jaargang vertrokken er maar liefst 26 spelers, terwijl er 19 nieuwe voetballers werden aangetrokken. "Ik had niet verwacht 45 transfers te moeten doen", reageert technisch directeur Tom Van den Abbeele tegenover BN DeStem.

Door de degradatie konden veel spelers makkelijk weg bij NAC. "De meeste spelers hadden de clubs niet voor het uitkiezen, maar wel degradatieclausules met gelimiteerde transfersommen. Die zijn mij een doorn in het oog", zegt Van den Abbeele daarover. "De club moet in de sterkst mogelijke positie staan, dat was niet altijd het geval. Daarom heb ik iedere speler vroegtijdig gevraagd aan te geven of hij wel of niet wilde blijven, omdat ik niet tot eind augustus wilde wachten."

NAC had in het recente verleden vaak veel huurlingen, maar Van den Abbeele wil daar vanaf. "Je moet elf producten stallen die je zo duur mogelijk kan verkopen. Het kapitaal moet straks op het veld staan. Wij willen huurconstructies vermijden, met uitzondering van Manchester City. Daar verdienen we zelf ook aan. Dat zijn vaste bedragen of percentages, dat hangt per speler af." De Bredanaars hebben sinds drie jaar een samenwerkingsverband met City.

Dit seizoen huurt NAC slechts twee spelers van de Engelse grootmacht, waar dat er ook weleens meer dan vijf zijn geweest. "Meer dan drie spelers van City is niet nodig. In de eerste divisie krijgen we talenten uit een ander segment van City: spelers van achttien jaar die uit het jeugdvoetbal komen en die voor het eerst worden uitgeleend. Luka Ilic wilde zelf heel graag terugkomen omdat hij vond dat hij iets moest rechtzetten richting de supporters. Maar veel van de aangedragen spelers door City wilden wij niet."Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door wanny)

Bij NAC is het de afgelopen jaren nooit rustig geweest. Winnen ze vanavond van Excelsior spelen ze opeens voor het kampioenschap, als ze verliezen zijn ze niet Eredivisiewaardig. De samenwerking met Manchester City heeft eigenlijk alleen in het kampioensjaar wat opgeleverd. Manu Garica en Angelino waren toen echt de smaakmakers. Cyriel Dessers scoorde toen 7x? in de playoffs. Mooi jaar was dat zeg.

20 september 2019 om 12:00

Ik ga er vanuit dat je promotiejaar bedoelt, toen is Manu Garcia inderdaad belangrijk geweest voor die promotie. Agyepong scoorde toen ook nog 2 goals in de play-offs dacht ik. Angelino kwam echter pas het jaar erna, samen met Garcia, Ambrose en Mari zijn zij belangrijk geweest voor lijfsbehoud. Vorig jaar is de samenwerking compleet verkeerd ingevuld door te veel afhankelijk te zijn van de deal. Dit jaar met de gebroeders Ilic is de samenwerking wel weer nuttig omdat deze echt wel een meerwaarde vormen voor dit team.

20 september 2019 om 12:01

García was met Angelino en ook Thierry Ambrose een goede zet van NAC. Jammer dat het verder zo'n zooitje daar is want het is een prachtige club met een fanatieke en loyale aanhang. En inderdaad wat je zegt, bij NAC is het nooit rustig. Dat creëren ze zelf ook wel met hun transferbeleid en de financiële pot die ze hebben om spelers aan te trekken. Ergens gaat er iets mis want andere kleinere clubs kunnen het wel.

20 september 2019 om 12:30

NAC is een club waar veel mensen zich tegenaan bemoeien en daarom lastig te besturen. Dat is ook het verschil met kleinere clubs als Heracles of AZ, waar jarenlang 1 vent de baas was en dat zie je terug in de resultaten.

20 september 2019 om 13:04

AZ lijkt me toch al zeker niet kleiner dan NAC ook van Heracles waag ik dit te betwijfelen.

20 september 2019 om 12:41

Kampioensjaar???? Ik ga al jaren naar NAC.. maar laatste jaren zijn we geen kampioen geworden hoor.

20 september 2019 om 15:34

Echte voetbalkenner ben jij, in 2000 zijn ze kampioen geworden. Er is te veel wanbeleid gevoerd de afgelopen jaren bij deze club om echt een keer iets te presteren. Zo’n Pierre van Hooijdonk heeft altijd zijn mening klaar maar durft nog steeds niet in te stappen bij zijn club. Door het slechte beleid waren ze wel aangeweven op huur spelers die af en toe wat toevoegen maar vaak ook niet.

Volgens mij is hij vergeten dat die huurlingen NAC destijds de promotie opleverde... Misschien moet je ook huren om wat op te bouwen, zeker als je de luxe hebt om al die gasten te kunnen huren die echt wat toevoegen. Als je dan in de Eredivisie een zwakke selectie neerzet, kun je nu weer opnieuw beginnen.

20 september 2019 om 12:32

Eigenlijk was dat alleen Garcia die echt het verschil maakte. En omdat Dessers ineens als een gek begon te scoren promoveerde Nac.seizoen erop kwam Angelino erbij. Hij en Garcia waren echt pareltjes voor Nac. De rest van de huurlingen is niet zo bijzonder geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. VenemaAanvaller134
H. VisserUnknown
H. DoganAanvaller123
S. van HooijdonkAanvaller128
N. OlijKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

1 fan
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren