‘De Ligt gaf de voorkeur aan Juve, waar hij netto meer kon verdienen’

Donderdag, 19 september 2019 om

Barcelona nam in de afgelopen transferzomer Frenkie de Jong al over van Ajax en het leek er lange tijd op dat Matthijs de Ligt het voorbeeld bij zijn ploeggenoot in Amsterdam zou volgen. Juventus trok uiteindelijk echter aan het langste eind en ging voor een bedrag van 75 miljoen euro aan de haal met de twintigjarige verdediger.

Òscar Grau, algemeen directeur van de Catalaanse grootmacht, kwam donderdagmiddag tijdens de presentatie van de beoogde begroting van de club nog een keer terug op de De Ligt-saga. “We hebben hem een aanbieding gedaan, maar hij gaf er de voorkeur aan om naar Juventus te gaan, waar hij dankzij het Italiaanse belastingstelstel netto meer kon verdienen”, laat de sportbestuurder optekenen.

Matthijs de Ligt heeft het lastig gedurende zijn eerste weken in Italië.

Naast De Ligt was ook Neymar in de voorbije transferzomer een belangrijk transferdoelwit voor Barça, maar net als bij de verdediger slaagde de club er ook niet in om Neymar terug te halen van Paris Saint-Germain. Grau geeft toe dat zijn club alles op alles heeft gezet om een deal met de Fransen mogelijk te maken.

“We hebben een zeer grote inspanning geleverd. De club heeft met twee aanbiedingen alles gedaan wat mogelijk was, een inclusief spelers en een zonder, maar nog steeds duurzaam. Het gevoel is nu echter dat PSG zich nooit echt open heeft gesteld voor een verkoop”, sluit Grau af. Neymar maakte afgelopen zaterdag zijn rentree namens les Parisiens en nam prompt het winnende doelpunt tegen Racing Strasbourg voor zijn rekening.


Poll

Denk jij dat Matthijs de Ligt eigenlijk beter voor Barcelona had kunnen kiezen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door davitdavtyan)

Weer even een sneertje uitdelen uit Catalonië omdat ze hun zin niet kregen. Kleuters.

19 september 2019 om 16:30

Barcelona is de laatste paar jaren echt een verschrikkelijk club geworden. Het is niet meer hetzelfde als de club waar ik toen verliefd was geworden als een 8 jarige jochie in 2005 tot en met 2012. Echt walgelijk hoe de laatste paar jaren dit clubje geregeerd wordt.

19 september 2019 om 17:18

Ben blij dat geldwolf de Ligt niet voor Barcelona speelt. Meer salaris willen dan Sergio Busquets is belachelijk.

19 september 2019 om 16:33

Precies, niet het geld hebben, vervolgens spelers aanbieden die zelf helemaal niet naar Parijs willen en dan wijzen naar Psg. Als je het geld niet hebt, moet je ook niet beginnen over het halen van dure spelers.

19 september 2019 om 16:34

Barcelona was niet van plan om aan de persoonlijke eisen van Raiola te voldoen en in Italië pikken ze alles van hem.

19 september 2019 om 16:35

Een sneertje? Er werd hem gewoon iets gevraagd en hij geeft uitleg door middel van de feiten, niet meer niet minder. Niks kinderachtigs aan, als de Ligt het vanwege het gunstigere belastingssysteem heeft gedaan, mag dat gewoon gezegd worden. Ik vind het in ieder geval relevant bij het presenteren van de cijfers, iets waar uitgaven en transfers aan bod komen.

19 september 2019 om 16:49

Helemaal geen feiten, de Ligt kiest voor een prachtige club met een rijke historie, helaas ook wat zwarte bladzijde in de competitie waar verdedigen is ontstaan en waar ze echt kunnen verdedigen. Als een Juventus je meer aanspreekt en de Italiaanse competitie is dat helemaal niet vreemd. Kijk als hij naar China had gegaan was het een geld kwestie maar nu is het gewoon een logische stap naar 1 van de beste clubs ter wereld. Dat je het dan als falende club gooit dat het om geld draait omdat ze hun zin niet hebben gehad noem ik wel degelijk een sneer naar de speler Matthijs de Ligt

19 september 2019 om 16:56

Fcb. Hij geeft helemaal geen feiten, want hij kan niet voor de Ligt spreken. Hij geeft zijn eigen mening waarom de Ligt niet voor Barca gekozen kan hebben. En gezien ze het niet kunnen voorstellen dat iemand het heilige Barca afwijst gooien ze het over het belastingvoorstel in Italie.

19 september 2019 om 16:58

@fcb_catalanuya Barcelona had ook gewoon kunnen zeggen De Ligt koos uiteindelijk voor een andere club maar ze moeten er even bij vermelden dat het was omdat Juve meer salaris gaf omdat ze het niet kunnen verkroppen dat een speler een andere club verkiest boven het "almachtige" Barca

19 september 2019 om 17:01

En deze meneer weet waarom de Ligt voor Juventus heeft gekozen? Want Matthijs belt hem ff op omdat aan hem duidelijk te maken. Deze man kan het gewoon niet hebben dat hij is afgewezen en gaat dan maar doen alsof hij voor het geld heeft gekozen. Gewoon heel triest want hij doet net of Juventus een club is waar het alleen maar om geld draait en dat je dus alleen maar ervoor kiest omdat het belastingvoordeel oplevert waar ik zelf helemaal niks van geloof. En daarnaast praat lekker over de spelers bij je eigen clubje en toon respect voor spelers die niet van jou zijn. Barca betaald ook veruit de meeste salarissen in de wereld dus beetje hypocriet dit ook, als ze hem zo graag wilden hebben hadden ze maar meer moeten betalen. Daarnaast heeft hij ook voor Juventus gekozen omdat hij daar zn speeltijd reëler inzag. Wat ik ook helemaal niet zo gek vindt. Mensen bij Barca moeten maar eens accepteren dat niet iedereen vanzelfsprekend voor hun wil spelen. Altijd spelers gek in hun hoofd maken om ze vervolgens naar Barcelona te lokken en dan vervolgens als oud vuil behandelen..

19 september 2019 om 17:13

Inke, los van het feit dat ik nu wel klaar ben met het transferverhaal over de Ligt (hij heeft nou eenmaal voor Juve gekozen), doe jij precies hetzelfde wat je de beste man kwalijk neemt: spreken voor iemand anders. Of heb jij gezien of gehoord dat hij het zich niet kan voorstellen dat iemand het ‘heilige’ Barca afwijst?

19 september 2019 om 17:15

Van wie behalve van mensen binnen Barcelona en die kleuters van een fans heb jij gehoord dat het om het salaris ging? Die feiten zuig je uit je duim en zijn dus geen feiten. Feit is dat hij bij een club met een visie en ambitie heeft getekent ipv bij een club waar alles om 1 man draait.

19 september 2019 om 17:21

@isco24 deze man geeft De Ligt hier het stempel van geldwolf omdat volgens hem De Ligt wel voor Barca had gekozen als Juventus niet meer salaris had geboden. dat is gewoon onsympathiek en slecht tegen je verlies kunnen

19 september 2019 om 17:26

Japie. Dat ben ik volkomen met je eens. Dat betekent echter niet dat we dan zelf ook maar dingen gaan verzinnen die niet gezegd zijn toch? Want op die manier is het echt een gevalletje ‘ja maar hij zei dit, dus zeg ik dit’. Sowieso vind ik het niveau van Vz laatste tijd heel snel omlaag gaan (daarmee bedoel ik jou niet ookal zijn we het vaak oneens).

19 september 2019 om 17:34

@InkeMontana: Dat weten we niet omdat we niet bij de onderhandeling zijn geweest. Het zou ook heel goed kunnen zijn dat men het bod van Juventus op tafel heeft gelegd om Barcelona de kans te geven we vergelijkbaar bod op tafel te leggen. Een vrij gebruikelijke tactiek in onderhandelingen.

19 september 2019 om 17:53

@isco24 ik weet niet precies wat deze man zijn intentie was toen hij deze uitspraak deed maar het komt iig wel zo over dat hij Barca groter vind als Juve. waarom zou hij anders zeggen dat De Ligt puur voor het geld heeft gekozen? hij had toch ook kunnen zeggen De Ligt besloot om voor een andere grote club te kiezen zonder dat salaris expliciet te benadrukken? De Ligt kan namelijk ook om sportieve redenen hebben gekozen voor Juve. voor mij lijkt het daarom of deze man iets probeert te insinueren wat betreft de transfer van De Ligt

19 september 2019 om 17:58

Het verschil is alleen dat inke niet aan het roer staat van een voetbalclub.

19 september 2019 om 18:26

Ik geef altijd over in mijn mond als ik dingen lees als “echt verdedigen” en al die sterotypen van competities. Waar was het echte verdedigen van juventus gister tegen atletico

19 september 2019 om 18:57

Dan zul je nu wel een hele volle mond hebbenik ben het met je eens hoor. Italie wordt het land van verdedigers genoemd, waar verdedigen een kunst is. Lulkoek, catennaccio is gewoon niet willen voetballen.

19 september 2019 om 19:42

@bf1994 ik ben het helemaal met je eens maar hetzelfde vind ik van voetballende verdedigers en keepers. die gasten staan niet voor niks achterin. die kunnen helemaal niet voetballen dus die moeten ook het liefst zo min mogelijk de bal hebben. een centrale verdediger moet een man kunnen uitschakelen en als hij dat heel goed kan is het gewoon een topverdediger

19 september 2019 om 20:42

@japie zo lang die dan maar niet het spel van achteruit gaan proberen te bepalen met lange ballen enzo is er niks aan de hand nee

19 september 2019 om 20:44

Isco24. Prima, de beste meneer komt in mijn ogen dan over dat hij denkt dat De Ligt Barca niet op andere manieren kan afwijzen omdat Barca heilig is. Thanks verder voor het benoemen van mij in het omlaag gaan van niveau op vz👍

19 september 2019 om 21:53

Er worden hier anders ook flinke aannames gemaakt.. Wat is er mis mee dat hij zegt dat Barcelona niet op wilde bieden tegen wat Juve bood en het daarom op salaris stukliep, mede omdat in het belastingklimaat van Italie een hoger salaris bieden makkelijker is? Ik zie het probleem en de sneer letterlijk niet, ik zie wel een hetze tegen Barca die ik totaal uit proporties vind. Keer op keer maar hameren op wat een rotclub Barca wel niet is, iedere andere topclub is minstens net zo erg.

19 september 2019 om 17:17

Kreeg de vraag sowieso van een journalist, en geeft eerlijk antwoord. Oh wat zijn het kleuters ja...

19 september 2019 om 17:24

Volgens mij staat die gewoon de pers te woord. Je doet net of Barcelona van de Ligt een geldwolf maakt..maar noem mij een voorzitter in Nederland die dat nog nooit heeft gezegd? Komt bij dat het ook leek dat hij naar Barca wilde..maar volgens de berichten leek dat ook nog door psg af te ketsen die ook meer wilden betalen. De ligt kiest gewoon voor zichzelf en of hij dat om het geld of wat anders doet, moet die lekker zelf weten. Je kan de Ligt toch moeilijk meer laten verdienen dan bepaalde sterkhouders..zZe hebben immers meerdere aanbiedingen gedaan. Gewoon eerlijk antwoord.Anders komt Raiola wel met aantijgingen tegen Barcelona.

19 september 2019 om 18:51

weer even een sneetje uitdelen naar Barcelona? Hij geeft gewoon aan waarom deals niet zijn doorgegaan. Dat hoort ook bij zijn werk.

19 september 2019 om 19:16

Dit is een politieke uitspraak. Niet zozeer als kritiek op de keuze van De Ligt, maar een signaal vanuit de topclubs in Spanje. In dit geval Barcelona. Er is zeker sprake van angst vanuit het topvoetbal in Spanje waar spelers meer belasting betalen dan welk ander land in Europa en men ook niet meer in staat is om via buitenlandse bv constructies extra inkomsten te vergaren. De verandering in het belastingsysteem in Italië waar voetballers vanaf dit seizoen een voordeel genieten zorgt voor extra concurrentie en daar reageren de topclubs op. Of De Ligt nu wel of niet vanwege dit voordeel naar Italië is gegaan, dit is een kans om aandacht op deze ontwikkeling te vestigen en druk uit te voeren op de lokale politiek.

Ik ben helemaal klaar met dat hypocriete clubje uit Catalonie. Iedereen die niet kiest voor het heilige Barca, kiest voor het geld. Als ze De Ligt echt wilden hebben, hadden ze maar meer moeten betalen.

19 september 2019 om 16:20

Volgens mij betaalt Barca al zo'n beetje de hoogste salarissen. Als ze Frenkie 12 mil geven hadden ze dat De Ligt ook moeten geven.

19 september 2019 om 16:36

Frenkie verdient geen 12 miljoen netto. Dat is het verschil. Los daarvan vind ik dat ze hier gewoon hun mond over moeten houden. De Ligt is nu speler van Juventus en Neymar speelt nog bij PSG. Praat liever over je eigen spelers die er wél zijn.

19 september 2019 om 16:46

Dat is inderdaad het verschil. Raiola heeft bij Juve een nettosalaris voor De Ligt bedongen, dat betekent dus dat Juve de belasting betaalt en niet De Ligt. Normaliter krijgt een werknemer een brutosalaris en worden de belastingen daarop ingehouden. Door een netto salaris te bedingen, is niet De Ligt de klos als de belastingen weer omhoog gaan, maar Juve. En dat ligt wel in de lijn der verwachtingen aangezien de begroting van Italie al meerdere keren door de EG is afgekeurd. Er is nu een nieuwe regering waar de sociaal-democraten in zitten, waardoor je mag aannemen dat de belastingen op korte termijn weer omhoog gaan omdat het niet zo goed gaat met de economie.

19 september 2019 om 17:39

Als ik het zo lees heeft Raiola dat goed gedaan. Geen fijne kerel voor clubs, maar dit is toch wel een hele mooie afspraak voor De Ligt.

19 september 2019 om 16:33

Wat een onzin zeg, Barcelona heeft een van de grootste salarishuishoudingen. Er werd tijdens de presentatie waarschijnlijk gewoon gevraagd en de Ligt heeft nota bene zelf, vanwege het belastingstelsel in Italië, anders besloten. Duidelijk toch?

19 september 2019 om 16:59

Wie zegt dat? Ja, de voorzitter van Barca, die voor eigen parochie aan het praten is. Alleen de Ligt kan dat zelf aangeven, de voorzitter van Barca kan niet voor het praten en zeggen dat hij voor Juve heeft gekozen vanwege het belastingstelsel in Italie.

19 september 2019 om 17:00

Voor hem praten*

19 september 2019 om 16:45

Hahahahah, waar heb jij het over? Lekker populair doen? Er zijn talloze argumenten die je kunt gebruiken, maar wat jij zegt is complete onzin. Ten eerste is het een feit dat De Ligt meer verdient bij Juve dan hij bij Barca kon verdienen. Te tweede heeft Barca het hoogste salarishuis. Ten slotte wilden ze ver gaan voor De Ligt en boden ze hem meer salaris dan Pique verdient. Besef hoe ver Barca wilde gaan als ze een 19 jarige meer boden dan hun beste verdediger die al jaren op wereldniveau speelt. Leuk voor je, je hebt genoeg likes gescoord. Algemeen niveau op Vz is wel schandalig geworden.

19 september 2019 om 16:51

En de Ligt wilde niet naar Barca omdat hij bij Juventus een beter toekomstperspectief zag, dus niets met geld te maken dus waarom blijft Barca maar altijd erop wijzen dat het vanwege financiële zaken is?

19 september 2019 om 17:18

Dat is waarschijnlijk omdat men in Barcelona daar overtuigd van is. Waarom denk jij dat de Ligt een beter toekomstperspectief had bij Juve?ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ben ervan overtuigd dat de Ligt voor een hoger salaris heeft gekozen. Hij was lang aan het onderhandelen met Barca en ik heb het indruk gekregen dat hij het liefst (met Frenkie) naar Barca wilde gaan. Pique heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen en de Ligt had dus een mooi perspectief, een jaar wennen en dan in de basis staan. Ik zie niet 1 2 wat Juve meer te bieden heeft gehad dan een hoger salaris. Zelfs Psg heeft openlijk aangegeven dat ze de Ligt binnen konden halen, maar zijn niet akkoord gegaan met zijn voorwaarden (salaris + clausale). Dan valt Juve uit de lucht en hij gaat daarheen. Nou, ik heb iig een duidelijk beeld. Je kan met argumenten komen dat heel veel wat ik boven noem, niet helemaal kan kloppen, maar dat is het beeld wat media schetst en mits je meer weet, kan ik me niet voorstellen, dat je hier een beter toekomstperspectief in ziet.

19 september 2019 om 18:09

Jij ziet niet in wat Juve meer te bieden heb en ziet alles van de Barca kant. Mij kunnen beide clubs geen moer schelen en ik denk zomaar dat de Ligt voor Juve heeft gekozen om het verdediging's vak echt te leren. Als het je ambitie is om de beste verdediger van de wereld te worden (ik noem maar even wat), dan is een scholing in Italië helemaal geen gek idee. Misschien gaat hij na een paar jaar in Italië verder naar een andere club, of het bevalt hem prima en hij blijft er.het lijkt erop alsof mensen van Barca, of fans van Barca het lastig kunnen begrijpen dat spelers voor een andere club kiezen. Maar er zijn meer perspectieven dan alleen geld die mee wegen. Wellicht was hij lang met Barca in gesprek omdat Juve zich nog niet concreet gemeld had. Dat weten wij allemaal niet.

19 september 2019 om 20:20

@ronzie: Ik heb absoluut geen moeite mee als een speler voor een andere club kiest. Sterker nog, ik heb vaak al aangegeven dat Barca niet voor de Ligt moest gaan. Ik wilde alleen benadrukken dat ik niet perse meer perspectief zie bij Juve dan bij Barca. Dan blijft voor mij alleen geld als beslissende factor. Daarbij komt ook nog dat verhaaltje uit Parijs dat dingen duidelijk maakt. Ik heb er absoluut niets tegen. Of hij voor het verdediging’s vak heeft gekozen, denk ik niet. Hij beheerst dat vak al en moet alleen nog wennen in Italië.

19 september 2019 om 20:39

DavitdavtjanMaar dat jij het verschil in perspectief niet ziet, betekent toch niet dat De Ligt dat wel ziet? Misschien wilt hij wel juist graag met Ronaldo spelen, vindt Italiaans eten lekkerder of wilt hij met iconen als Chielinni en Bonucci werken, weet jij veel. Ik vind het te makkelijk om een conclusie te trekken betreft zijn beweegredenNeemt niet weg dat ik hem persoonlijk liever bij Barça zag, maar dat is een ander verhaal.

20 september 2019 om 14:19

@dani17. Dat zou allemaal kunnen en ik heb hierboven ook duidelijk aangegeven dat ik het niet zeker kan weten en dat het meer een beeld is geschetst door media. Mijn punt is gewoon dat ik zelf het beeld heb dat De Ligt vooral voor Juve heeft gekozen vanwege een hoger salaris. Als hij daadwerkelijk naar Juve/italië wilde, waarom was hij zo lang aan het onderhandelen met Barca en waarom dan later met PSG (om Barca te dwingen)? Je kan zoals anderen met veel argumenten komen, maar jullie argumenten zijn niet onderbouwd. Terwijl het beeld wat ik schets, kan wel onderbouwd worden. Het wil niet zeggen dat ik dan wel gelijk heb en jullie niet. Het zegt gewoon dat met de huidige informatie die beschikbaar is, het allemaal neerkomt op een hoger salaris.

19 september 2019 om 18:02

Ik vind het prima dat je grenzen trekt over de hoogte van salarissen. Spelers mogen ook in zichzelf investeren (zeker als ze zo jong zijn). Alleen met deze zaakwaarnemer heb je dan een probleem. Voor hem is geld het belangrijkste.

Ik had eerlijk gezegd hetzelfde gedaan als ik in zijn schoenen stond. Paar jaar lekker genoeg geld eruit slaan om financieel onafhankelijk te worden en dan met pensioen. Ergens een eigen bedrijfje starten en verder leven van mijn investeringen. Lekker de wereld over reizen zonder stress. Ik zou niet eens lang in het top voetbal wereldje blijven. Snel eruit voordat ik te bekend word.

19 september 2019 om 16:25

Misschien zit ie niet op voetbal vanwege 't geld.. misschien hoor, maar 't zou kunnen van niet.

19 september 2019 om 16:34

Het is altijd een combinatie, Juve is ook een mooie, historische club. En als je dan maar 24 procent belasting betaald in plaats van over de 50 procent, dan is dat toch wel even mooi meegenomen.

19 september 2019 om 16:50

Er is geen enkele topvoetballer in de wereld die 50 procent belasting betaalt.. Die salarissen worden over diverse potjes verdeeld en je zou zo'n speler beter kunnen beschouwen als een bv-tje voor de belasting.

19 september 2019 om 17:02

Bij Ajax had ie dat zelfs kunnen doen. Met het salaris van een Ziyech ben je binnen een jaar financieel onafhankelijk

19 september 2019 om 17:09

Je schrijft rare dingen hoor. Als je zoveel per jaar verdient dan ben sowieso al redelijk bekend en zal dat alleen nog maar toenemen in die paar jaar dat jij zou willen spelen. Einde carriere kan De Ligt makkelijk 100 miljoen euro op zijn rekening hebben staan naast alle andere investeringen en eigendommen die hij in toekomst zal hebben lopen. Dus waarom zou je daar vroegtijdig mee stoppen wanner het geld 'zo' makkelijk binnenkomt? Veel makkelijker en sneller dan dat je een eigen bedrijf opstart en daar je tijd en moeite in gaat steken. Wanneer De Ligt stopt moet hij nooit meer iets doen. Dat moet hij straks na 3 jaar bij Juventus al niet.

19 september 2019 om 18:40

Haha, heerlijk. Dat voor een voetballer van net 20. "Paar jaar voetballen en dan met pensioen gaan " 😂

Misschien had het spaanse voetbal hem wel meer gelegen, achteraf kunnen we natuurlijk makkelijk praten. Maar als hij het verdedigen perfect onder de knie wilt krijgen is Italië en met name Juve, met Chiellini en Bonucci, wel een perfecte leerschool. Paar jaar bij die jongens meekijken en wat meer agressie in zijn spel en hij kan de beste CV van de wereld worden. De foutjes moet hij er wel uit gaan halen want zoals we weten selecteren ze bij clubs van het formaat Juve gewoon door.

19 september 2019 om 16:21

Wel leuk dat iedereen het zegt maar zijn kracht is de opbouw en het inschuiven. Iets dat in Italië verboden is. Straks kan hij dat niet meer. Alleen als een Italiaan je man uitschakelen en de bal de tribune in roeien. Zonde

19 september 2019 om 16:30

Onder Sarri is dat zeker niet iets dat verboden is.

19 september 2019 om 16:31

In Engeland en Spanje kunnen ze ook prima verdedigen hoor, daar had die beter gepast naar mijn mening opbouwend en meevoetballen.

19 september 2019 om 18:33

@daaninho dit dus. Ik geef gewoon over in mijn mond als ok dingen lees als “echte verdedigen”. Ja dat hebben we gezien tegen atletico. Of tegen napoli. Of tegen ajax vorig jaar toen ze in eigen huis van het kastje naar de muur werden gespeeld. Ze doen alsof andere landen niet verdedigen....

Werd hij het gevraagd of ging hij er vrijwillig over praten. Ik vind de mensen die alles regelen bij Barcelona vrij vervelende mensen. Ik ben nooit Barca fan geweest, maar heb wel altijd respect gehad voor de club, mense, filosofie, en de spelers. Nou het meeste is daar nu wel van af met z'n hyporcriete, valse en kinderachtige directie en een coach die het beste spelers materiaal ter wereld verneukt

19 september 2019 om 16:20

Beste spelersmateriaal ter wereld? Zo geweldig is die selectie van Barcelona nou ook weer niet. Ze hebben met De Jong, Arthur, Dembele, Alena, Puiq en Fati een aantal erg getalenteerde spelers, maar geen van hen kan de kar momenteel trekken. Barcelona heeft absoluut een goede selectie, maar zonder Messi is het allemaal helemaal niet zo indrukwekkend op dit moment. In de komende twee jaar zal dat overigens wel veranderen.

19 september 2019 om 16:48

Hoezo zonder Messi? Messi zit gewoon in de selectie van Barcelona.verder mag je van spelers als Messi, Suarez, Busquets, Pique, Rakitic Alba dat ze zeker qua leeftijd en dienstjaren de kar wel moeten kunnen trekken

19 september 2019 om 16:59

Daar ben ik totaal niet mee eens. Valverde beschikt over absoluut het beste spelersmateriaal ter wereld! Ter stegen is een wereldkeeper. Pique, Umtiti, Lenglet en Alba zijn absolute topverdedigers. Busquets, Frenkie, Arthur en Rakitic zijn wereldmiddenvelders. Dan heeft hij nog voorin de Goat, Suarez, Griezmann en Dembele lopen. Talenten, breedte spelers enz. wil ik nu erbuiten laten. Ik kan geen één team bedenken dat een betere selectie heeft. Liverpool heeft imo slechter middenveld. Psg heeft ook een slechter middenveld. Over Real kan er moeilijk wat gezegd worden. Bayern heeft ook duidelijk een slechter team. City komt misschien het dichtstbij, maar hebben geen Messi en de backs hebben mij nog niet overtuigd. Juventus is ook sterk, maar ze hebben een iets slechter middenveld en ook een net iets mindere verdediging. Allemaal mijn mening natuurlijk.

19 september 2019 om 17:05

Liverpool heeft veel meer eenheid dan Barça. Man City heeft een beter team. PSG heeft een betere voorhoede.

19 september 2019 om 17:15

Waar heb je het over man.ter Stegen is wereld niveau, dat zijn Pique en Umtiti ook, Alba eigenlijk ook. Busquets, Rakitic, Vidal, De Jong, Arthur, Alena, Puig op het middenveld, goh wat is dat middelmaat en dan voorin???? Dembele, Griezzman, Suarez, Messi, Fati etc, gewoon een wereld selectie. Alleen de selecties van Juve en City zitten op het zelfde niveau.

19 september 2019 om 17:23

@almogaverdat Liverpool veel meer een eenheid is vooral te danken aan coach en heeft niks met betere selectie te maken. Hoezo heeft City een beter team? Voorhoede van PSG is geweldig, maar Barca heeft minstens een even sterkere voorhoede. Daarnaast heeft PSG een slechter middenveld en mindere backs.

19 september 2019 om 18:55

Het is absoluute belachelijk dat jij arthur in het rijtje van alena, puig en fati gooit.arthur is een echte klassespeler

Dat zal hij vast niet aan Barcelona verteld hebben. Daar hebben ze bij Barcelona de laatste jaren wel vaker last van. Ze kunnen daar doen wat ze willen, maar als iemand hen hetzelfde aandoet, zijn de rapen gaar. Dit lijkt me dan ook vooral een gefrustreerde opmerking omdat ze hem zijn misgelopen, al moet ik bekennen dat ik hem liever bij Barcelona had gezien.

“we hebben hem een aanbieding gedaan, maar hij gaf er de voorkeur aan om naar Juventus te gaan, waar hij dankzij het Italiaanse belastingstelstel netto meer kon verdienen” Beetje kinderachtig vanuit Barcelona. Ze zeggen nu namelijk niet letterlijk dat hij voor het geld heeft gekozen maar zo leest het wel weg natuurlijk. Ik vind de keuze van De Ligt sowieso wel te billijken, het lijkt er op dat Juventus steeds dichter bij het winnen van de CL komt. Barcelona lijkt de afgelopen juist een beetje achteruit te gaan, zowel door technisch beleid als door de trainer.

De Ligt gaat bij Juve echt wel een potje verdedigen leren de komende jaren. Het komt allemaal nog niet helemaal lekker uit de verf, maar laat die gast even een tijdje wennen voordat iedereen conclusies trekt. Ja, ik had hem ook liever bij Barca gezien of Liverpool... maar op 1 of andere manier heeft hijzelf gewoon gekozen voor Juve. Dat dit puur voor het geld is geloof ik niet, want het blijft een geweldige club en competitie om in te spelen waar je als verdediger meer erkenning kan krijgen dan in welke competitie dan ook

19 september 2019 om 18:35

Ik snap het niet, wilde barca de ligt als middenvelder of aanvaller halen dan? In barca zou die ook gewoon moeten verdedigen...

Zeggen dat hij voor een andere club gekozen en dan een feit benoemen alsof dat de reden is. "de Ligt had de voorkeur voor Juventus, waar hij meer pizza en pasta kan eten."

Ik geloof er nog steeds niet in dat hij puur voor het geld gekozen heeft. Italie staat er nog steeds bekend om dat ze het verdedigen hebben uitgevonden, en met Chiellini en Bonucci kan hij leren van 2 grootmeesters en dat is volgens mij ook gewoon de reden dat hij voor Juve heeft gekozen. Om te leren van de beste, en ja het is dan leuk mee genomen dat je daar dan ook nog een paar leuke centen voor krijgt.

Ik ben eigenlijk blij dat frenkie en Mathijs niet samen spelen bij een club,het kreeg een beetje een soort van Nick en Simon gehalte ,ze werden altijd met elkaar geassocieerd alsof het een duo was...

Had hem liever bij Barca of nog een jaartje Ajax gezien, Juve tot nu toe nog geen gelukkig huwelijk, maar gun de jongen de transfer, hoop voor m dat ie snel went en zich aanpast om vaste waarde bij Juve te worden, zou voor Oranje ook top zijn De ligt en V dijk zit je wel goed achterin de aankomende jaren..

19 september 2019 om 16:57

Hij heeft nog geen vijf wedstrijden gespeeld voor juve, mag een jonge speler de tijd krijgen om te wennen aan een nieuwe club, nieuwe spelers, nieuwe speelstijl, nieuwe stad, nieuwe taal. Kortom, er komt veel op zo’n jong gastje af. Geef hem een seizoen om te wennen zeg.

Wat een onzin dit. Kijk als je nou een salaris hebt van 500.000 en je kunt ergens 12 mil verdienen dan zou ik zeggen kies voor het geld. Maar hij kon bij zowel Barcelona als Juventus bakken met geld verdienen waardoor hij de rest van zijn leven niet meer hoeft te werken. Ga mij dan niet vertellen dat hij voor juventus heeft gekozen voor het geld... -.-

Het ligt in ieder geval niet aan hem of Barcelona... wat een flauwekul. Dus als de Ligt voor Italië kiest doet hij dat vanwege het geld en belastingklimaat? Als hij voor Atalanta of Lazio ofzo had gekozen had ik daarin mee willen gaan. Maar hij kiest gewoon voor een andere internationale topclub. En psg moest iets van 200 mln betalen aan barca voor Neymar, verwacht je dan dat je die voor een stuk minder weer terug kunt kopen. Wat een hoop onzin praat deze man.

Ja zou hij echt Juve hebben gekozen vanwege het hogere netto salaris, zo als deze meneer beweerd? Of is het zijngedachten over het mis lopen van deze speler. Mocht je dit zo stellig beweren , kom dan tenminste met feiten die dit ondersteunen. Of het nu waar is of niet , om dit zo maar even te zeggen vind ik niet erg netjes, zeker als het niet onderbouwd wordt

Dit bestuur is zo vreselijk incompetent. Het is om te janken. Zonder Messi hadden ze al lang een motie van wantrouwen gehad en verloren.

Tuurlijk, men wordt boos, als er wordt gezegd dat Barça beter zou zijn voor hem . Nu hoopt men dat het goed komt. En dat hoop ik ook voor hem .

Wat een reacties hierboven. Iemand maakt ideale schoonzoon De Ligt min of meer uit voor geldwolf en iedereen is gepikeerd.

19 september 2019 om 19:01

De Ligt had naar Liverpool moeten gaan. Maar die dikke volgevreten eierkop van een Raiola heeft hem daar gebracht waar hij de hoogste commissie kreeg....,

De Ligt komt er wel. Is even wennen. Typisch Barca die de andere de les proberen te spellen. De spiegel zal bij hen waarschijnlijk super mini zijn

De ligt heeft maar weer eens bewezen dat hij de juiste keuze heeft gemaakt!!!! Op sportief en finacieel vlak gewoon ver vooruit gegaan. Niks van aantrekken van die moddergooiers...

19 september 2019 om 19:03

Dat sportieve heb ik gisteravond gezien. Dat Juventus is maar een middelmatig ploegje.......

19 september 2019 om 22:03

Nee Barca speelde de sterren van de hemel tegen DortmundJuventus is nog in de opbouw. Spelers als Rabiot en Ramsey moeten nog in de ploeg worden gewerkt. Ook de aanval is nog niet gevestigd.

Denk dat de Ligt een te lieve jongen is om tegen Raiola te zeggen... Laat mij (en dus ook Raiola) maar wat minder verdienen zodat ik bij Barca kan spelen om sportieve redenen. Je hoeft geen psychologie te hebben gestuurd om in te zien dat zijn zaakwaarnemer de situatie heeft gestuurd en er vooral zelf beter van is geworden. De beste deals voor Raiola worden namelijk voor een groot deal gemaakt in Italië. Uiteindelijk is Juve natuurlijk ook een pracht club, maar zal een stuk lastiger worden om daar te slagen.

19 september 2019 om 19:57

@gerben1978 als dat zo is dan heeft De Ligt geen ruggengraat en dan is hij niet geschikt voor het topvoetbal maar zelf geloof ik er helemaal niks van dat een zaakwaarnemer bepaald waar zijn speler gaat spelen. dat bepaald De Ligt helemaal zelf. misschien is Matthijs niet iemand die als kind met Barca posters boven zijn bed sliep. het is nou ook weer niet zo dat Barca vorig jaar in de Champions League nou zoveel beter speelde als Juventus waardoor je zou denken daar kies ik voor om sportieve redenen. ze werden helemaal van de mat gespeeld door het B elftal van Liverpool en tegen een club als PSV met veel minder budget speelden ze laf countervoetbal

19 september 2019 om 20:29

@JapieHet is gewoon toevallig dat Raiola in veel gevallen zijn spelers onderbrengt bij Italiaanse clubs en misschien hebben ze daadwerkelijk de wens om daar te spelen, maar het valt op. Uiteindelijk kan het best zo zijn hoor dat een zaaknemer sturing geeft op basis van voorwaarden wat de voorkeur mogelijk doet veranderen. Uiteindelijk willen ze er allebei beter van worden en het is bekend dat hij ook een flink percentage wilt. Niet iedere club gaat hierin mee namelijk. Wil alleen zeggen dat wij de invloed van zaakwaarnemers hierin niet moeten onderschatten en dat het een rol kan hebben gespeeld in het kiezen voor Juventus. Maar misschien ook niet

Tuurlijk heeft de Ligt voor het geld gekozen. Waarom zou welke speler dan ook Barca boven Juve verkiezen. Voetbaltechnisch heeft de Ligt gewoon een slechte keuze gemaakt.

Dat was toch allang duidelijk? De Ligt ie gewoon een geldwolf en gaat zwaar mislukken bij Juve. Wel opvallend dat hij hier als ideale schoonzoon wordt gezien, terwijl ieder ander speler uit zou worden gemaakt voor geldwolf. Grootste voorbeeld is Justin Kluivert.

19 september 2019 om 22:06

Want Kluivert was ook al een paar jaar vaste waarde bij Oranje, aanvoerder van Ajax en had al 2 Europese finales gespeeld en een nations league finale. De hele top zat ook achter Kluivert aan die voor een recordbedrag wegging. Als je serieus denkt dat die 2 situaties met elkaar te vergelijken zijn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

145 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 0 0 0 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Pirlo komt dag voor clash met Barcelona met helder statement over De Ligt

Giorgio Chiellini doet vanwegee een spierblessure woensdagavond sowieso niet mee in het Champions League-duel van Juventus met Barcelona, terwijl er daarnaast onzekerheid is over de inzetbaarheid van Leonardo Bonucci. De verdediger...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren