Bayern-top haalt uit naar Ter Stegen: ‘Hij heeft geen recht van spreken’

Donderdag, 19 september 2019 om

Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge hebben in de Duitse media uitgehaald naar Marc-André ter Stegen. De Duitse keeper van Barcelona uitte onlangs zijn ovrede over zijn reserverol bij de nationale ploeg achter eerste keus Manuel Neuer. De beleidsbepalers van Bayern München vinden dat Ter Stegen geen recht van spreken heeft en nemen het op voor Neuer.

Neuer is al jarenlang de eerste keus van bondscoach Joachim Löw. Ter Stegen is op zijn beurt al lange tijd eerste keeper van Barcelona, maar moet bij Die Mannschaft de sluitpost van Bayern München voor zich dulden. Tijdens de afgelopen interlandperiode gaf Ter Stegen aan dat hij allesbehalve blij is met zijn rol als tweede keeper. Neuer liet zich in de media uit over de woorden van zijn collega en gaf na afloop van de 2-4 nederlaag tegen Nederland in de EK-kwalificatie aan de uitspraken van de Barcelona-keeper niet handig te vinden. Ter Stegen reageerde op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund geprikkeld.

Bekijk hier de reactie van Uli Hoeness op de discussie over Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen

In gesprek met Sport1 mengen Hoeness en Rummenigge zich in de discussie. “Het is een grap”, begint Hoeness fel. “Ter Stegen heeft geen recht van spreken. De West-Duitse pers steunt hem op extreme wijze. Er wordt gedaan alsof hij al zeventien wereldkampioen is geworden. Er bestaat geen discussie en we zien niet graag dat onze spelers beschadigd worden. Ter Stegen is een goede keeper, maar Manuel is veel beter en hij heeft veel meer ervaring. Zolang hij fit blijft, is hij de beste. Er bestaat geen twijfel, Neuer is de nummer één.”

“Wat mij niet bevalt aan deze hele kwestie, is dat niemand bij de DFB zich uitgesproken heeft”, vult Bayern-voorzitter Rummenigge aan. “Zo blijft het onderwerp leven en dat gebeurt deels achter de rug van Manuel om. Dat is oneerlijk.” Ook Bayern-trainer Niko Kovac spreekt zich uit: “Ik sta absoluut aan de kant van mijn bazen. Ik sta achter mijn aanvoerder, hij is de nummer één van Duitsland. Dat zal zo blijven zolang hij door blijft gaan.” Neuer probeert zelf weg te blijven van de discussie. “Het gaat mij erom dat ik mijn ding blijf doen. Ik ga niet mee in het debat. We zijn een team.”


Poll

Wie is volgens jou de beste keeper van Duitsland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Gaat de Bayern top zich nu ook al uit laten over de keepersdicussie bij die Manschaft? Wat blijven het daar toch een stel hypocriete gasten

19 september 2019 om 09:35

IK verbaas me hier ook over, als je dit zo doet dan heb je dus blijkbaar geen vertrouwen in je eigen keeper. Komt erg zwak over, helemaal dat vinger wijzen en....de west duitse pers die links van de weg om de hoek van tante Jopie wonen.....blijft och een griezelig clubje daar in die ivoren toren van bayern Munchen.

19 september 2019 om 11:59

Ik verbaas me hier juist niet over. De beleidsbepalers van Bayern hebben altijd overal een mening over. Verschrikkelijke mensen daar aan het roer. Dat zo’n hoeness na jaren cel zo weer terug mag komen op het oude nest is veelzeggend over de club

Wat opvallend zeg, iedereen van Bayern München vindt Neuer beter. Wie zouden ze beter vinden bij WC eend? Ik snap eigenlijk niet waar de mensen van Bayern zich mee bemoeien. Dit is een persoonlijk dingetje tussen Neuer, Ter Stegen en de bondscoach lijkt me. Daar hoeft een club geen energie in te steken. Wat je nu hebt is dat een paar volwassen mannen moddergooien via de media...

19 september 2019 om 17:03

@arnout108 geld toch ook voor Ter Stegen die zichzelf beter vind als Neuer?

Ik vind het raar dat neuer nog keept toen low wou verjongen door boateng,hummels en muller had neuer ook vervangen moeten worden. Maar neuer mocht zelfs keepen toen die bijna een jaar geblesseerd was geweest. Op dit momen doet ter stegen het ook beter maar denk dat neuer en low goed bevriend zijn

19 september 2019 om 08:01

Een keeper kan toch veel langer mee dan een speler , zo moeilijk is dat niet te begrijpen. Bovendien loopt iedereen elkaar na te praten dat Neuer niet meer op niveau is.... nee misschien niet op zn prime , maar daar zit ie na zn blessure weer dicht tegen aan ... oftewel , nog steeds/alweer de beste doelman op aarde. Ter Stegen is zeer goed en behoort tevens tot de top5 momenteel , maar is niet beter dan Neuer. Bovendien speelt ie voor Duitsland niet zo sterk als voor Barca. Dan heb je nog zo’n grappenmaker rondlopen hier (weet ff niet meer wie) die beweerd dat Trapp beter is dan Neuer.

19 september 2019 om 08:57

Als ik iemand momenteel beter vind dat neuer dan zijn het er 2. Ter stegen en Oblak dat is mijn mening waar ik echt achter sta. Neuer is wereldklasse laten we daar die mening zoiezo delen maar op dit moment heb ik ee lichte voorkeur voor die 2 en Oblak vind ik de beste van allemaal

19 september 2019 om 11:32

MSN10 100% mee eens! Oblak is momenteel de beste keeper en ter Stegen komt daar met zijn huidige vorm vlak achteraan. Neuer ie inderdaad nog steeds wereldklasse, maar niet meer de neuer van 4-5 jaar geleden.

Dit soort dingen ga je dan natuurlijk krijgen. Natuurlijk zullen ze zich bij Bayern uitspreken en Neuer hier steunen. Ik vind deze discussie ook een beetje vreemd, op dit moment speelt Neuer volgens mij prima. Had ook tegen Oranje nog een paar zeer goede reddingen. Leuk dat Ter Stegen het ook goed doet bij Barça, maar er lijkt mij geen reden om nu Neuer, die tevens captain, te gaan vervangen.

Kansloos als je je als bestuur zo uitlaat over deze discussie. En als je dat per sé wat wilt zeggen dan kan je ook zeggen dat je simpelweg achter je doelman staat ipv Ter Stegen afkraken en beledigen. Wat mij betreft is de tijd van Neuer voorbij. Niet omdat ie slecht is, maar meer omdat Ter Stegen voor mij de beste keeper van de wereld is.

19 september 2019 om 09:35

Dat is wel heel gemakkelijk gezegd. Ter Stegen had hier zichzelf gewoon nooit over moeten uit laten. Dat Manuel Neuer nog steeds een basisplaats heeft, geeft aan dat hij nota bene volgens Löw, die plek verdient t.o.v. Ter Stegen. Daar heeft Ter Stegen gewoon mee te “dealen”.

19 september 2019 om 10:02

Hoezo zou Ter Stegen niet mogen zeggen dat hij er mee zit dat hij 2de keeper is? Hij presteert al een tijd erg sterk bij Barcelona, terwijl Neuer toch een tijd niet of juist minder gespeeld heeft. De laatste tijd is Manuel weer wat beter.

19 september 2019 om 10:42

Dat vind ik eigenlijk nog een understatement hoor, dit seizoen speelt hij gewoon weer weergaloos. Bij Duitsland speelt hij eigenlijk nooit een slechte match, dus ik zie niet meteen de noodzaak om Ter Stegen meteen de voorkeur te geven.

Heeft geen recht van spreken of juist wel. Manuel N was een jaar geblesseerd geweest en in die jaar keepte ter stegen top. Hij had er gewoon moeten staan klaar. Je kan hoog of laag springen maar ter stegen geef ik gewoon helemaal gelijk en geloof het of niet het maakt me geen reet uit dat het een barca speler is. Waardeloze bestuur, soort van we komen op voor onze spelers. Applausje hoor voor die Uli de aardappel

19 september 2019 om 08:46

De ene x is het een waardeloos bestuur. En de andere x (transfer coutinho) is het een bestuur van wereldklasse. Dus ik snap jou niet helemaal...

19 september 2019 om 08:52

Je hoef mij niet te snappen of laat me het zo zeggen ik snap jou niet maar dan ook echt niet. Het gaat hier niet om transfers en wanneer heb ik ooit gezegd bestuur is top omdat ze Coutinho hebben aangetrokken? Ik vind het juist dood zonde dat hij niet nog een jaartje is gebleven want het is een speler van wereldklasse maar goed nu ga ik mee met jou verhaal wat niet de bedoeling is.

19 september 2019 om 13:23

Het bestuur is ook waardeloos. Ze zijn ontzettend hypocriet, leven nog in het verleden en ze hebben moeite zich aan te passen aan de regels van het hedendaagse voetbal. Ik vind Bayern een mooie club hoor, maar Rummenigge en Hoeness zijn hun houdbaarheidsdatum allang voorbij.

19 september 2019 om 10:45

Neuer heeft altijd goed gespeeld voor Duitsland en is hun aanvoerder, dan mag Ter Stegen nog heel goed spelen maar dan zie ik de reden voor het wisselen niet meteen. Ook dit seizoen speelt Neuer weer op een extreem hoog niveau, dus dat verschil is sowieso minimaal tussen deze twee.

Tja waarom zal je Neuer wisselen. Die presteert altijd top bij Duitsland in tegenstelling tot Ter Stegrn.

19 september 2019 om 09:52

Beetje lastig om goed te presteren als je nauwelijks speelt. Tevens was Ter Stegen geweldig op de Confederations Cup.

19 september 2019 om 11:53

Ook genoeg flaters gemaakt. Terwijl Neuer al 10 jaaar stabiel keept bij Duutsland. De discussie is niet eens relevant. Ik vind het veel interssanter dat een Hummels bijv weer wordr opgeroepen of dat Low kapt met het defensieve spelsysteem.

En ik maar denken dat Barcelona diegene is met een triest bestuur.

Maar al is neuer 10x zo goed, dan nog hoeft ter stege toch niet blij te zijn met n plek op de bank. De jongen die bij Portugal op de bank zit voor Ronaldo, zal toch ook liever zelf in het veld staan. Ik snap het probleem niet helemaal. Ter stege heeft toch niet gezegd dat hij veel beter is dan neuer

Aanval is de beste verdediging. Neuer wás veel beter , maar is ouder/slechter geworden. Ter Stegen laat al tijden zien zijn concurrent voorbijgestreefd te zijn..

Ik had geen idee dat die oost- west-Duitsland sentimenten er nog zo leefden in Duitsland.van die oude garde snap ik het. Maar bij de 'west-Duitse' pers zullen nu toch ook genoeg mensen werken van na de val van de muur?

19 september 2019 om 09:38

Dat speelt heel erg alleen hoort Beieren gewoon bij west Duitsland....bovendien het rijkste Bundesland en tevens het grootste en machtigste (veel beleid komt rechtstreeks uit Beieren op landelijk niveau)....verwende mensen zijn het.

19 september 2019 om 10:15

Ja dat vond ik ook al zo raar. Lijkt op calimero gedrag van nota bene Bayeren Munchen, moet niet gekker worden. De keepers zelf komen ook gewoon uit west-Duitsland dus ik heb echt geen idee waarom dat erbij wordt gesleept.

19 september 2019 om 14:21

Het gaat hier om de journalisten in het westen (zeg maar de regio tussen Köln en Dortmund) die volgens het bestuur van Bayern Ter Stegen massaal steunen en de journalisten uit het zuiden (dus Beieren maar eigenlijk vooral München zelf) die Neuer niet zo steunen. Mij is dit wat betreft Ter Stegen nog niet opgevallen maar het is wel zo dat er hier in het westen een aantal journalisten zijn die bij belangrijke media werken en waar je het gevoel hebt dat ze een hekel an Bayern München hebben.

19 september 2019 om 16:13

Die haat tegen Bayern hoort er toch ook een beetje bij? Dat krijgt Ajax hier toch ook gewoon? Hoge bomen vangen eenmaal veel wind. Ik vind het een beetje aanstellerig van die twee bobo's

Het was al schandalig dat hij het vertrouwen kreeg na een heel jaar geblesseerd te zijn geweestt, toch het WK spelen. Hij is momenteel aanvoerder en speelt niet slecht maar ter Stegen speelt ook heel sterk momenteel dus hij heeft zeker recht van spreken. En het is toch logisch dat wissels ontevreden zijn? Iedereen wil spelen lijkt me.

Ik wist niet dat WC eend en Bayern hetzelfde bestuur hadden, wat een hypocriet geneuzel zeg. Ze hebben er helemaal niets mee te maken, want de keuze is aan de bondscoach. Waarom moet er vanuit de DFB gereageerd worden en is dit ‘oneerlijk’ voor Neuer? Volgens mij heeft hij nergens last van. Daarnaast hoop ik ook dat de heren van Bayern hebben gezien dat ter Stegen deze week, nota bene op Duitse bodem, nog heeft laten zien dat hij Neuer in kwaliteit weinig ontloopt.

Wat is dat Bayern toch ook een walgelijke club zeg. Eerst Neuer en nu deze vreselijke figuren. Wat heeft deze jogen nou precies verkeerd gezegd? Hij baalt van het feit dat hij niet speelt. Duh wat vreemd zeg.

19 september 2019 om 13:20

Het bestuur van Bayern is walgelijk. Ik vind niet dat je een club in zo'n brede schaal kunt afrekenen op een paar seniele hypocrieten die nog in het verleden leven.

19 september 2019 om 16:10

Daar heb je gelijk in. Dat bedoelde ik eigenlijk met die opmerking. Al vind ik Neuer in deze discussie ook erg vreemd gedrag vertonen.

Het is toch normaal als topsporter dat als je niet speelt dat je teleurgesteld bent

Kunnen die mensen zich niet een keer op de vlakte houden? Wat een stel hypocriete pipo's lopen daar rond, zeg! Prima dat je een mening hebt en ik zie ook niet echt een reden waarom Low zou moeten wisselen van doelman nu Neuer weer in vorm is, maar hou dat voor je als je naar eigenbelang discussieert. Die mannen in dat bestuur moeten zichzelf eens in de spiegel kijken, want buiten Bayern zijn er maar weinig mensen die niet moeten lachen als ze zich weer eens belachelijk maken.

En natuurlijk gaat iedereen weer haten op Bayern om de mening van Hoeness. Als mensen Neuer hebben gevolgd de afgelopen tijd zouden ze anders in deze discussie staan. Neuer hoort in de basis te staan en daarmee basta. Dit hele drama begon toen Ter Stegen zijn ongenoegen niet in de kleedkamer kon houden dus dat daar vervolgens publiekelijk op wordt gereageerd is niet vreemd. Wat wel vreemd is, is dat mensen vinden dat Neuer en Hoeness zich niet openlijk mogen uitspreken maar Ter Stegen wel. In Nederland heerst een soort anti-Bayern cultuur of zoiets.

19 september 2019 om 15:30

Wat een domme opmerking, leuk dat je als Bayern fan iedereen in Nederland gaat bekritiseren en dan heel dom vragen waarom Hoeness zich niet openlijk moeet uitspreken... Niemand zegt dat Neuer dat niet mag doen, maar Hoeness heeft hier niks mee te maken het gaat tussen hun 2 en niet met al die bemoeials erbij die alleen maar de grote van Bayern kunnen respecteren. Stelletje hypocriete idioten zijn het zeg.je bent voetballer, je wilt altijd spelen, wauw wat een vreemde opmerking wauw! Gaat lekker daar in Duitsland.

Daar hebben we de Walldorf en Stattler van het Duitse voetbal weer. Er is iemand die voor zijn belang opkomt (ter Stegen) en dan is er in die mening een speler van Bayern Munchen bij betrokken en dan komen die twee meteen weer in de pers huilen. Waarom zij dat dan doen terwijl Neuer heel verstandig buiten de discussie blijft is mij een raadsel. Ze zijn helemaal geen partij in deze discussie. En terwijl zij mensen van de DFB verwijten dat zij de discussie laten leven door niks te zeggen zijn die Walldorf en Stattler zelf degenen die de discussie laten leven.ik snap best dat die twee de belangen van hun cluppie moeten verdedigen, maar dat kun je ook overdrijven. Dat doen die twee wel heel erg vaak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

266 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester United krijgt concurrentie van Paris Saint-Germain in de strijd om Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren