Jammerlijke reeks van Galatasaray tegen Belgische clubs houdt aan

Woensdag, 18 september 2019 om

Club Brugge en Galatasaray hebben woensdagavond genoegen moeten nemen met een punt. Het onderlinge duel in Groep A van de Champions League eindigde gelijkop én zonder doelpunten: 0-0. Galatasaray wacht zodoende nog altijd op de eerste zege ooit op een Belgische club in de Champions League: drie remises, twee nederlagen.

Het aantal grote kansen in de eerste helft was op een hand te tellen, maar Club Brugge was het dichtst bij een openingsdoelpunt. Elf minuten voor rust werd een schot van David Okereke geblokt, waarna het leer terechtkwam bij Federico Ricca. De inzet van de verdediger eindigde op de lat boven Fernando Muslera. Ook Emmanuel Dennis had de Bruggelingen aan de leiding kunnen: in de achtste minuut miste zijn kopbal, na goed voorbereidend werk van Ruud Vormer vanaf rechts, het doel van de Turken.

Een inzet van Matej Mitrovic met zijn schouder, na een vrije trap van Vormer, had ook zomaar de 1-0 kunnen zijn. Galatasaray had ogenschijnlijk moeite om in de wedstrijd te komen. Het team van Fatih Terim startte traag en maakte uiteindelijk een betere indruk naarmate de eerste helft vorderde. Het ontbrak de bezoekers echter aan kwaliteit op de momenten rondom het doel van Simon Mignolet. De enige doelpoging van Galatasaray, een schot van Ryan Babel na iets meer dan een half uur spelen, was een prooi voor Mignolet.

Muslera hield Galatasaray na de onderbreking in leven. Dennis soleerde zich zes minuten na rust langs drie verdedigers en leek ook de doelman te passeren, maar de Uruguayaan voorkwam met een reflex de 1-0. Luttele minuten later kopte Okereke de bal uit een corner van Vormer richting het doel, waar Muslera opnieuw attent was. Het duel ging daarna ietwat op en neer, met een mooie maar mislukte inzet van Sofiane Feghouli richting de bovenhoek en een schot van Loïs Openda ging over het doel van Muslera.

Club Brugge zette richting de slotfase meer druk op de helft van Galatasaray, maar was niet slagvaardig genoeg in de laatste meters. Het was het team van Terim dat uiteindelijk dicht bij een doelpunt was. Een inzet van Yuto Nagatomo ging slechts centimeters naast het doel van blauw-zwart. In de extra tijd eindigde een kopbal van Radamel Falcao na een corner in het zijnet. Ryan Donk maakte als vervanger van Jean Michaël Seri nog zijn entree in de slotfase.


Poll

Wie gaat hoger eindigen in de groepsfase?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door esenbuka27)

Club Brugge moet efficiënter zijn. 4-5 reuze kansen. Galatasaray zeer zwakke partij. Het enige echte kans was van Babel na die fout van Mata en dan verder die afstandschot van Feghouli. Muslera MOTM. Vanaken imo aan de kant van Brugge.

18 september 2019 om 22:22

Wat jammer, had makkelijk 3-0 kunnen zijn maar scoren blijkt al enkele weken zeer moeilijk te zijn. De afwerking was zelfs zo slecht dat Muslera geen mirakels hoefde te verrichten. En in het slot krijg je dan nog een zuivere penalty niet (bravo VAR), frustrerende avond. Maar goed, hadden het zelf al lang moeten afmaken. Nu moet je in Istanbul wat gaan halen en dat wordt zeer moeilijk, ik ga er toch vanuit dat Galatasaray thuis wel sterker voor de dag zal komen. Zondag Okereke en Rits maar eens op de bank zetten.

18 september 2019 om 22:25

Was inderdaad onbegrijpelijk dat die penalty niet gegeven werd. Bal kwam van een meter of 5 en de arm was duidelijk van het lichaam.

18 september 2019 om 22:49

Een schande. De zoveelste. Je loopt hier gewoon 1,8 miljoen en 2 punten en wellicht plaats 3 mis door die VAR, maar die gast zit volgende wedstrijd gewoon weer in dat busje, zal niet eens een vermaning krijgen van zijn baas. Laat dit soort sukkels nooit meer wedstrijden leiden aub.

18 september 2019 om 23:26

Ik zeg niet dat ik hem zelf niet had gegeven, maar ik denk dat ze misschien dachten dat die bal wel aan de achterkant van de man werd geschoten. Hij maakt tenslotte een loopactie waarbij de armen bewegen.

19 september 2019 om 00:22

@Bon JoviDie save op de kopbal van Mitrovic (corner), was wel een grote

19 september 2019 om 00:24

@Yasemin Het was redelijk duidelijk, ze hadden zo'n 2min om het te bekijken

19 september 2019 om 00:31

Je zegt het zelf: redelijk. In slowmotion zien dingen er vaak ook anders uit omdat fracties van secondes extreem lang worden bekeken.

19 september 2019 om 01:12

Wat ik ermee bedoel is dat het geen hands was waarvan je echt over kan discussiëren... Iedereen die de wedstrijd heeft gezien, heeft een uitgestoken hand gezien. Het zat niet aan het lichaam geplakt, dus de regels werden niet toegepast.

19 september 2019 om 01:56

Ik weet niet of je zelf weleens een balletje hebt getrapt, maar als je een loopactie maakt is het erg vervelend om met je armen in je broek te lopen. Ik had hem wel gegeven, daar niet van. Noem het goedkope mazzel.

19 september 2019 om 10:37

Ik ben zelf absoluut geen fan van de nieuwe regel, maar die stelt gewoon dat handsbal penalty is. Echt gewoon een onbegrijpelijke beslissing dus.

19 september 2019 om 13:34

Yasemin Je kan inderdaad moeilijk als een pinguin met je armen tegen je lichaam rondlopen. Daarom pleit ik al vanaf dag 1 om die verandering van de regel terug af te schaffen. Maar zolang dat niet gebeurt, is een fase zoals die van gisteravond gewoon duidelijk penalty, regels zijn regels, ook al vinden velen de nieuwe regel onnozel.

19 september 2019 om 14:34

@BonJovi. Agreed, maar ik ontken nergens dat ik het zelfs als scheids ook had gegeven. Maar voetbal is een contactsport waar emotie en achterliggende gedachtes ook een grote rol spelen. Alles volgens het boekje doen is niet altijd mogelijk.

19 september 2019 om 14:47

Ik ben ook tegen dit regel, maar dit is eenmaal de regel, dus is er geen discussie mogelijk, ik zie geen enkele reden/excuus waarom je de regel niet toepast.

19 september 2019 om 15:01

Kijk, in België heb ik het meeste sympathie voor Club Brugge. Vorig seizoen de titel verloren door deze regel. (dat was in de belangrijkste 6-puntenwedstrijd vh seizoen: het uitwedstrijd in de playoffs tegen de nr 1 en latere kampioen. Bij een gelijke stand krijgt verdediger Mechele de bal tegen zijn arm, vanuit zijn rug. Hij wist zelfs niet waar de bal was. Aangeschoten achter zijn rug van zo'n halve meter afstand.) Hoe moeilijk dat ook is, uiteindelijk accepteer je het, omdat de regel gewoon werd toegepast. De ref floot duidelijk tegen zijn zin.Dat je nu door dezelfde regel nu alweer geconfronteerd wordt, maar nu omdat de nieuwe regel GENEGEERD wordt, voelt het extra zuur aan.

Kon de tweede helft niet kijken maar Gs speelde niet al te best voor zover ik kon lezen. Had van tevoren al geen hoge verwachtingen en de eerste helft heeft mijn mening niet veranderd. Turkse teams hebben eenmaal niks te zoeken in de cl, hooguit in de el. We maken elkaar alleen maar wijs dat we wat voorstellen door bepaalde namen binnen te halen maar structuur, lange termijn beleid en tactiek is gewoon nauwelijks te vinden in Turkije.

18 september 2019 om 23:30

Ja goedenavond, ben dus niet de enige die gewoon liever niet Europees speelt.

19 september 2019 om 00:16

Over Fener had ik het al vaker gezegd. Het enige voordeel wat een Turks team zou hebben met het meedoen is het geld, niet meer en niet minder. Als je dat geld dan ook nog constant verkeerd gaat uitgeven dan bevind je in een cirkel waarbij je continu trots bent om het feit dat je alleen mee mag doen in de cl maar ondertussen niks presteert. Het enige waar Gs mee pronkt tegenover andere teams in Turkije is dat ze mogen meedoen in de cl. Dit zijn tegenwoordig de standaarden voor de team die de afgelopen twee jaar kampioen is geworden van Turkije. Als je al blij bent met dit soort lage standaarden dan kom je dus geen mm vooruit. Sorry voor mijn lange betoog het moest even eruit 😁. Dit geldt trouwens voor alle turkse teams niet alleen gs.

19 september 2019 om 00:32

Geld, marktwaarde spelers en de punten voor de ranglijst, dat is het enige wat in mij opkomt. Mweh, we hebben wel meer om over te pronken. Er moet iemand gewoon opstaan in belang van het Turkse voetbal en de ouwe garde aan de macht moet er zsm uitrotten.

Blij met een punt. Ik tekende al voor een derde plek, en nu je buitenshuis je directe concurrent op een gelijkspel houdt, is het mooi meegenomen. Nu is elke punt dat we kunnen krijgen tegen PSG en Real een mooi verdienste. Nzonzi absolute heerser op het middenveld, Vanaken speelde een puike wedstrijd. Als Babel echter gewoon de bal erin draait in plaats van te schieten op Mignolet, zou dit een hele andere wedstrijd zijn. Muslera heeft ons trouwens mooi op been gehouden, ondanks de vier tijdbommen van ons achterin. Falcao moet meer aanvoer krijgen in de toekomst, en graag terug naar de 442 met Falcao en Babel als spits. Seri eruit, Nzonzi en Belhanda op het middenveld. Je ziet hoe veel we de Marokkaan missen, geen creativiteit te bekennen in ons spel. Emre Mor mag trouwens eerder invallen. Liet direct mooie dingen zien.

18 september 2019 om 22:07

Je kan het ook anders bekijken. Als Dennis aan het begin, die vrije kopkans van zo dichtbij (onbegrijpelijk mist), of als Dennis en Openda niet als laatste man 1tegen1 missen, of als Muslera die kopbal niet saved op die corner tegen Mitrovic (super redding btw), dan had het een heel andere wedstrijd kunnen zijn... Thuis verwacht ik een sterkere Gala, want het was alweer niet best.

18 september 2019 om 22:31

Zeker, Brugge had de ‘grotere’ kansen maar voor mij is die van Babel net ietsje meer ‘niet te missen’. Het was gewoon een wedstrijd tussen 2 zeer povere teams hoor, CL-onwaardig. Vond Vanaken, zoals ik boven zei, erg goed en bij ons viel me Nzonzi alleen positief op. Ja, in Istanbul wordt het moeilijk, maar het is niet de oude Galatasaray die het iedereen moeilijk maakte in Turk Telekom. Een resultaat is haalbaar.

Babel was niet goed zeg, zeker met zijn aannamens. En maar een aktie proberen te maken terwijl er 2 man voor hem stond. 0-0 is voor Gala een goede uitslag

18 september 2019 om 23:25

Babel was na de 70’ op, hij was zeker tot aan die minuten gewoon een schakel naar de voorhoede. Juist zéér balvast met een actie in huis.

Voor tactiek hoef je niet bij Terim te zijn. Prima gozer hoor, daar niet van. Maar zelfs de meest armoedige dorpjes hebben tegenwoordig gasleidingen, die van Gs is op?Geen lijn in het spel. Je haalt Falcao, pure afmaker, terwijl er geen aanvoer is. De verdediging slaapt zoals gewoonlijk, ze weten niks van uitstappen, laat staan een simpele 1 op 1 mandekking. Ik denk dat een 4-4-2 met Babel en Falcao voorin beter zal renderen, middenveld een ruit om af en toe de backs eroverheen te laten komen en om elkaar vooral NIET in de weg te lopen? Het middenveld is veel te compact. Balletjes over 3m naar elkaar tikken terwijl de ruimte soms gewoon 20m verderop ligt, eerste aannames die ze bij de D-elftallen beter beheersen. De eerste wissel pakte goed uit, Emre bracht meer diepgang waardoor Gala af en toe BIJNA gevaar stichtte. Je staat 0-0, het is bijna klaar en je brengt 2 spelers in die niks kunnen forceren in aanvallend opzicht. Waar heb je die bankzitters voor? Kan iemand de achterliggende gedachte uitleggen?

18 september 2019 om 23:15

Een 4-4-2 met Babel en Falcao als spitsen klinkt mooi. Maar wir wil je als Linkervleugel speler? Belhanda is goed wanneer het hem uitkomt, Mor weet ik niet zozeer of hij op links kan. Voor de rest mooi geschreven Yasemin!

18 september 2019 om 23:22

Well thank you!Ik zou gewoon een keer proberen Bayram daar neer te zetten. Die speelt sws op links, is eigenlijk een back maar vrij vaak te vinden voorin. Hem een beetje laten combineren met Nagatomo, elkaar overnemen etc.

18 september 2019 om 23:31

Als je jonge backs zou hebben die in vorm zijn dan zou ik het met je eens zijn, jullie backs zijn echter dit jaar echt dramatisch begonnen en het is de vraag of ze nog hun oude niveau gaan halen. Als je 4-4-2 speelt en ook nog eens twee flankspelers gaat zetten, dan wordt je overlopen als je tegen de Psg’s en de Madrids gaat spelen. Met een 4mans middenveld kan je nog een stevige blok hanteren en kan je je backs veel laten opkomen alleen laat die backs nou net dramatisch uit vorm zijn dit seizoen.

18 september 2019 om 23:35

Jong, oud, I don’t care. Het gaat om je type backs. Nagatomo houdt van de combinaties, Linnes bijvoorbeeld ook, zijn beiden niet traag en kunnen prima een mannetje stoppen. Ben nog steeds boos over die beslissing, maar goed. Ik vind dit middenveld veel te compact, je speelt nu een 4-1-4-1 waar de linies te ver van elkaar staan. Je kunt gewoon met je middenveld in een ruit spelen om ruimtes in te lopen, want we lopen onszelf klem. In de aanval krijg je dus een soort 4-3-3 situatie, en defensief kun je je verdediging ontlasten.

19 september 2019 om 00:35

Het probleem is dat je bij die 4-4-2 dan backs moet hebben die continu opkomen, die twee die jullie nu hebben kunnen dat niet meer belopen elke wedstrijd en spelen kwalitatief gewoon slecht. Dan neem je dus wel een heel groot risico terwijl de kans groot is dat je er weinig vanuit zal halen (vind ik tenminste). Wanneer je achterstaat kan je beter andone erinzetten voor een lemina of een seri, dan ben je wat dreigender vind ik voorin. In ieder geval moeten ze niet in de cl 4-4-2 beginnen want dat wordt denk ik zelfmoord als je zo gaat spelen tegen psg en real.

19 september 2019 om 00:44

Wie zegt dat? Tactiek, my friend. Een opstelling is niet gebonden aan maar een type tactiek. Wij hebben backs die van combinaties houden, laat ze dat lekker doen met een aanspeelpunt aan hun zijde in de ruit. Ze kunnen elkaar ook prima overnemen in de posities. Nu lopen de backs eroverheen en laat je gaten achter omdat de ruimte tussen de linies te groot is. Laat die spelers werken voor elke meter, ze wandelen momenteel. Een Seri die weinig diepgang heeft wisselen voor een speler die dat wat meer heeft is geen rare keuze, maar eveneens zelfmoord omdat we dodelijk worden overlopen in omschakelingen. Ik pleit voor een gebalanceerd middenveld met een 6 a la Nzonzi, 2 spelers die meters maken en een creatieveling.

Nu wil ik niet te snel oordelen maar wellicht heeft Club Brugge een overwintering in de Europa League verspeeld. Thuis tegen een slechte Galatasaray niet kunnen winnen is een slechte uitgangspunt. Had je hier 3 punten gepakt dan had je in Istanbul genoeg aan een punt. Dit Gala pakt naar mijn idee maximaal 1 punt uit de 4 wedstrijden tegen PSG en Real Madrid. Daarbij heeft Galatasaray 38 competitie wedstrijden niet verloren in eigen stadion. Te vroeg om te oordelen maar ik denk dat het al klaar is... ik hoop het niet

19 september 2019 om 00:05

Ik heb een gevoel dat wij Real gaan laten shaken. Van de laatste 6,7 officiele duels met Real hebben wij er iets van 3 gewonnen. Natuurlijk dateren twee zeges wel van 16 jaar terug, maar in 2013 hadden we zo ook aangepakt thuis. We zijn niet kansloos !

19 september 2019 om 00:29

Pff, 3 klasse goals maar die van Drogba heb ik ingelijst in my mind. Vergis je niet: Real was al door, en bij de 3-1 hoefde Ronaldo maar ff aan te zetten om er 3-2 van te maken. Real is dit jaar niet erg sterk, maar of we winnen.. ik shake in ieder geval wel tegen PSG.

19 september 2019 om 19:11

Shaken zeker. Dat kan. Fenerbahce scoorde 3 doelpunten tegen deze Real. Maar of dat in de CL, met Terim lukt... Daar twijfel ik aan. Ik sta open voor verassingen maar ik verwacht het niet. In de tijden dat Galatasaray won van Real Madrid was de situatie anders, had Galatasaray ook een betere elftal en was de motivatie zeer hoog. Hier zie ik een betere elftal noch motivatie. Terim krijgt ze niet meer gemotiveerd zo te zien.

Terechte uitslag. Het had net zo goed ook een 1-0 of 0-1 kunnen worden. Vanuit Galatasaray oogpunt ben ik tevreden. We spelen op het middenveld aardig positiespel, maar er is weinig diepgang. Dan krijg je dat gezapige positiespel om de bal maar in de ploeg te houden. Resultaat is natuurlijk prima. Ik verwacht namelijk dat wij boven Club Brugge zullen staan als zij naar Istanbul komen. Seri speelde een van zijn betere wedstrijden, maar hij heeft zo weinig de drang om de diepte op te zoeken. Balverovering, uitkappen en uithalen. Continue. De beste speler was natuurlijk Nzonzi. Wat een absolute klasbak. Geen idee hoe we hem twee jaar hebben kunnen huren voor twee snoepzakjes. Falcao stond op een eiland. Hij werkte hard voor het team, maar werd niet in staat gesteld. Niet geheel onbelangrijk: €900,000 binnen geharkt.

19 september 2019 om 00:32

Ik vond een terechte uitslag 3-1, duidelijk een andere wedstrijd gekeken. misschien eens de highlights terug zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder102
M. DiagneAanvaller94
A. TuranMiddenvelder81
R. BabelAanvaller81
R. FalcaoAanvaller65
F. ÖztürkKeeper70
O. ÇağlayanAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

31 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren