Leonel Pontes: ‘Die combinatie is kenmerkend voor het Nederlandse voetbal’

Woensdag, 18 september 2019 om

Leonel Pontes, de trainer van Sporting Portugal, schat de kansenverhouding voor de Europa League-wedstrijd tegen PSV van donderdagavond op fifty-fifty. De opvolger van Marcel Keizer laat op de persconferentie in Eindhoven weten onder de indruk te zijn van PSV. Toch ziet hij mogelijkheden om een goed resultaat mee te nemen uit Portugal: volgens Pontes ligt de zwakte van PSV achterin.

PSV lijkt Sporting op een goed moment te treffen. De club ontsloeg Keizer begin deze maand en zijn opvolger Pontes begon zondag met een 1-1 remise bij Boavista. Daarentegen wist PSV zeven van de laatste acht officiële wedstrijden te winnen. Pontes hecht er niet te veel waarde aan. "We hebben gezien dat ploegen die in vorm zijn wedstrijden verliezen, en het tegenovergestelde. Het hangt allemaal af van de dynamiek tijdens de wedstrijd", wordt de oefenmeester van Sporting geciteerd door A Bola.

Europa League preview: PSV - Sporting Portugal, Rangers FC - Feyenoord en Partizan Belgrado- AZ

"We weten van tevoren al wel dat we een ploeg treffen met veel collectieve kwaliteit, die veel kracht heeft in de voorhoede. Maar ze hebben achterin wat zwaktes liggen. Die combinatie is kenmerkend voor het Nederlandse voetbal", voegt Pontes eraan toe. PSV werkt dit seizoen met een begroting van naar schatting 78,5 miljoen euro, terwijl Sporting het moet doen met 70 miljoen. "Maar als we elkaar op het veld treffen, dan spelen de begrotingen en het verleden geen rol", verzekert hij. "Het gaat om het moment."

Volgens verdediger Luís Neto mag de wisseling van de wacht bij Sporting geen excuus zijn voor een mindere prestatie. "We moeten ons kunnen aanpassen aan de veranderingen", benadrukt hij. "Als je op het hoogste niveau speelt, moet je voorbereid zijn op veranderingen. Het heeft geen negatief effect op de groep, want in het voetbal heb je hiermee te maken." Volgens Luís Neto ontlopen de ploegen in Groep D, naast PSV en Sporting ook LASK Linz en Rosenborg BK, elkaar niet veel. "Ik denk dat de verschillen in de groep heel klein zijn. PSV is een sterke tegenstander en we hebben al een idee van hun speelstijl. Het is een team met snelle, nieuwe spelers die gretig zijn. Het is een club die gewend is aan het spelen van zulke wedstrijden. Het wordt een mooie wedstrijd tussen twee grote teams."


Poll

Wint PSV donderdagavond van Sporting Portugal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door bommmel)

Nu ben ik alles behalve een PSV fan, maar om als coach van Sporting de defensie van PSV kwetsbaar te noemen vind ik gezien de centrale verdedigers die Sporting zelf heeft (Mathieu, Luis Neto, Coates) toch wel bijzonder.. achterin bij Sporting vind ik het minstens even kwetsbaar. Het aantal tegendoelpunten van Sporting dit seizoen lijkt dat toch ook wel te bevestigen.

18 september 2019 om 18:54

Verdediging van psv is gewoon klasse of 2 a 3 slechter dan die van Sporting. Dus gelijk heeft die trainer

18 september 2019 om 19:03

En toch het minste aantal doelpunten tegen in de eredivisie, wat zegt dit dan over de rest.

18 september 2019 om 18:55

De komst van Baumgartl heeft de verdediging van PSV een stuk betrouwbaarder gemaakt. Vind alleen Zoet niet heel best het afgelopen jaar.

18 september 2019 om 19:40

Maar Zoet en Viergever die trekken helaas voor jullie het niveau omlaag. Dumfries is een goede back en vaak betrokken bij veel goals en assists. Jammer dat psv niet heeft doorgeselecteerd. Een 4gever hoort back-up te zijn.

18 september 2019 om 19:49

Er is helemaal niets mis met Viergever hoor. Maakt zelden fouten en is gewoon betrouwbaar, Zoet daarentegen.

18 september 2019 om 20:08

Zoet is bezig met een herstel. Hij moet wel, Lars komt eraan.

18 september 2019 om 20:55

@AsRoma8 Maar toch niet voor het niveau wat osv graag wil. Kampioen en cl spelen. Komt in mijn ogen te kort voor dat niveau

Moet een simpele overwinning voor PSV worden, Portugese competitie een beetje in het verval geraakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Mikel Oyarzabal blijft de ideale kandidaat voor Manchester City om een zomers vertrek van Leroy Sané op te vangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren