‘Matthijs de Ligt en ik moeten tegenovergestelde doen van wat we gewend zijn’

Woensdag, 18 september 2019 om

Juventus neemt het woensdagavond op tegen Atlético Madrid en voor de twee clubs wordt het het tweede Champions League-seizoen op rij dat zij tegenover elkaar staan. De twee grootmachten troffen elkaar in de afgelopen voetbaljaargang ook al in de achtste finales van het miljardenbal, waarbij de Italianen uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Sindsdien is er het nodige veranderd bij de twee ploegen. Zo verloor Atlético Diego Godín aan Internazionale, terwijl Giorgio Chiellini vanwege een zware blessure voorlopig niet inzetbaar is bij Juventus. Leonardo Bonucci probeert het gemis van zijn landgenoot zo goed mogelijk op te vangen: “Dat zijn twee leiders. Het wegvallen van Giorgio is een groot verlies voor ons, zowel op het veld als in de kleedkamer. Godín is een uitstekende verdediger en ik bewonder zijn kwaliteiten”, vertelt hij tijdens een persmoment.

“Atlético is een belangrijke speler kwijtgeraakt, maar zij zijn verder gegaan en wij gaan proberen om het gemis van Giorgio op te vangen.” Bonucci vormde door het wegvallen van Chiellini de afgelopen weken samen met nieuwkomer Matthijs de Ligt het hart van de verdediging, maar de kritieken in de Italiaanse pers op de Oranje-international waren niet altijd even lovend. Bonucci denkt echter dat zijn nieuwe ploeggenoot tijd nodig heeft.

Juventus-trainer Maurizio Sarri waarschuwt zijn spelers.

“De Ligt maakt momenteel een gewenningsperiode door, net als ikzelf om eerlijk te zijn, aangezien de trainer (Maurizio Sarri, red.) ons vraagt om min of meer het tegenovergestelde te doen van wat we gewend zijn in de verdediging. Spelen in de Champions League wordt misschien zelfs wel makkelijker voor ons, aangezien we tegen teams zullen spelen die zelf ook initiatief nemen, in plaats van alleen maar naar achteren lopen en verdedigen. We willen Sarri’s ideeën uitvoeren en genieten van het balbezit”, gaat Bonucci verder.

De stopper won vooralsnog zeven landstitels met la Vecchia Signora, maar de Champions League ontbreekt nog in zijn prijzenkast. Toch zou hij dit seizoen het landskampioenschap niet zomaar willen opgeven voor winst van het miljardenbal: “Ik houd de titels die ik heb gewonnen dicht bij mijn hart en wil ze voor niets loslaten. We hebben dit seizoen een geweldig team en kunnen meedoen voor alle prijzen. Wanneer je het shirt van Juventus draagt, kun je niet iets opgeven in ruil voor een andere prijs. We zullen gedurende het seizoen te maken krijgen met pieken en dalen, maar ik zou nooit het ene resultaat inruilen voor het andere.”


Poll

Denk jij dat Juventus gaat winnen van Atlético Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door clutch)

Had De Ligt niet beter naar een club kunnen gaan die een speelstijl speelt waar De Ligt wel gewend aan is? Het lijkt vooralsnog dat De Ligt stappen achteruit aan het maken is ipv vooruit. Hij moet dingen afleren ipv nieuwe dingen aan te leren.Ik heb een sterk vermoeden dat hij zich teveel heeft laten leiden door Raiola in zijn clubkeuze.Bij Frenkie De Jong heb ik veel meer het gevoel dat hij de juiste vervolgstap heeft gezet.

18 september 2019 om 15:06

Het seizoen is net een maand oud. Zullen we De Ligt even de tijd geven en dan pas oordelen ? Pas na 6 maanden of een heel seizoen, kun je zeggen of Juve een goede of slechte keuze is geweest.

18 september 2019 om 15:34

Je kan daar bij voorbaat toch ook wel ideeën over hebben. De Ligt zal ongetwijfeld wat leren in Italië. Ik denk alleen niet dat het dingen zijn waar hij in zijn verdere carrière veel aan heeft, tenzij hij zijn hele leven in Italië wil blijven spelen. Als hij in de toekomst bij Bayern, Barca, RM of een dergelijke club speelt zal hij er naar mijn mening weinig aan hebben. Idem voor het Nederlands elftal.

18 september 2019 om 17:40

Kukelokoki: Precies mijn gedachte. Het zo geroemde Italiaanse verdedigen, voortkomend uit het catenaccio, is al lang niet meer wat het geweest is.bovendien heb ik het idee dat de Ligt niet in de aitaliaanse macho cultuur past. Het is weliswaar een mannetje, maar volgens mij simpelweg te Hollands en te nuchter.

18 september 2019 om 20:27

Vind ik ook. Kleine slimmigheidjes kun je altijd wel leren van een meer ervaren verdediger en dat zal hij ook wel doen. Maar het Italiaanse verdedigen heb je niks aan bij Barcelona. Die spelen op de middellijn.

18 september 2019 om 15:08

Denk ik ook. Ik denk ook niet dat de Ligt ondanks de potjes tegen Napoli en Roma niet erg veel gaat leren in de Italiaanse competitie. Ze worden namelijk al bijna 10 jaar lang achter elkaar met twee vingers in de neus kampioen. Bij een City of Liverpool had hij veel meer zijn spel als bij Ajax kunnen spelen.

18 september 2019 om 15:52

Wat leer je bij city dan? Die worden kampioen zonder een goede centrale verdediger te hebben, wauw wat zou je daar toch zoveel leren...

18 september 2019 om 16:00

Hahaha Oakie Poakie blijft maar onzin uitkramen op Voetbalzone. Jouw haat richting de Serie A is echt hilarisch. City is natuurlijk een goede optie? Twee jaar achter elkaar met bijna 100 punten kampioen worden. Wauw, wat een uitdaging Ook lekker voor een achterbakse coach als Guardiola spelen. Jij moet geen adviseur worden Oak, want je kraamt alleen maar onzin uit en door jouw rancune kun je niet helder nadenken, hetgeen jouw beoordelingsvermogen niet ten goede komt.

18 september 2019 om 16:46

Noemt guardiola achterbaks terwijl sarri emre can niet mee neemt in de champions league selectie terwijl dat wel afgesproken was

18 september 2019 om 16:54

Kun je me eens uitleggen hoe dan? Naar mijn weten zijn er veel gelijkenissen tussen de speelstijl van Guardiola en Sarri.

18 september 2019 om 17:03

City en Liverpool spelen werkelijk compleet verschillend voetbal.

18 september 2019 om 18:51

Super bedankt voor je nuttige, maar vooral inhoudelijke reactie. Laat duidelijk zijn dat de competitie in Engeland vele malen zwaarder is dan de Italiaanse. Kijkend naar het spel van City en Liverpool vind ik de Ligt beter bij hem passen en waar echt een nieuwe CV nodig is. Dat was bij Juventus in principe niet het geval. Daarnaast, is City inderdaad kampioen geworden. Maar is het net zo spannend als de Italiaanse? Nee. Zelfs als Juventus een minder jaar heeft, worden ze blind kampioen. Daar waar elke week moet worden gestreden, omdat de tweede ploeg achter hen in de nek hijgt. Elkaar in Italiã« is het hetzelfde liedje, dat Napoli tot aan het begin van het nieuwe jaar meedoet om het kampioenschap. De Serie A was ongeveer 10 jaar geleden de aller sterkste. Met een super sterk Milan, Inter en Juventus. Die glorie tijden zijn helaas voorbij en is er sindsdien weinig veranderd. Ook is de bezetting in de meeste stadions werkelijk bedroevend laag. Daarnaast is het voetballend gewoon minder sterk en saaier om naar te kijken. Daar waar ik de Duitse, Engelse en Spaanse competitie niet alleen leuker vind, maar ook beter vind. Wil je meedoen met de beste en wekelijks meten met de sterkste? Dan is mijn advies (ja advies ik adviseer lekker puhh), probeer je omhoog te werken naar City, Liverpool, Real, Barca, Bayern en zelfs Spurs momenteel. Mijn geweten is helder. Dat die anders dan die van jou, is helemaal geen probleem. Tenminste niet bij mij. Ik geef tenminste aan waarom ik dit vind. Geef mij dan een tegen argument, want daar leer je namelijk van. Dan kan het wellicht mijn beoordelingsvermogen ten goede komen.

18 september 2019 om 15:09

Als je stappen vooruit wilt maken, moet je juist buiten je comfortzone gaan.

18 september 2019 om 16:20

Hij heeft voor Juventus gekozen, omdat die met Sarri een speelstijl willen hanteren die aanvallend is met hoog druk zetten. Dat geeft Bonucci ook aan, dat hij moet wennen aan de speelstijl. De Ligt moet gewoon wennen aan de absolute topclub cultuur van Juventus vermoed ik, de taal en zijn teamgenoten.

18 september 2019 om 16:55

Hij heeft 2 wedstrijden gespeeld. En Bonucci zegt hier min of meer dat ze juist anders zijn gaan spelen sinds Sarri, ofwel veel verder vooruit verdedigen

18 september 2019 om 18:38

Ik heb niet het idee dat bonucci zegt dat hij en de ligt het tegenovergestelde moeten doen. Dat staat ook niet in de tekst. Maar in de tekst staat ‘wij’. Wij als zijnde de verediging van juventus. De ligt is gewend om naar voren te voetballen, dat is nodig onder sarri. Bonucci hoefde dat nooit, die moest verdedigen. De ligt moet wat minder voetballend oplossen, bonucci wat meer.

Ik begrijp niet waarom Bonucci de voorkeur krijgt boven Merih Demiral. Laatstgenoemde heeft uitstekend gespeeld in de voorbereiding en ook vorig jaar laten zien dat hij makkelijk meekan in de Italiaanse competitie. Zonder Chiellini staat Bonucci trouwens minder sterk op zijn voeten. Dat hebben we ook kunnen zien bij Milan.

18 september 2019 om 15:03

Op naam van bekendheid. Ik heb ook liever Demiral - De Ligt...

18 september 2019 om 15:04

Demiral kon beter naar ac milan gaan. Juventus heeft teveel concurrentie

18 september 2019 om 15:05

Meeste Italiaanse clubs kiezen liever voor Italiaanse verdedigers. Dus wel logisch dat dit niet het centrale duo van Juventus is.

18 september 2019 om 15:31

2 jonge redelijk onervaren spelers aks duo neerzetten.. goed idee..! Doe dan Bonucci-Demiral ipv De ligt-Demiral

18 september 2019 om 15:53

Ja joh een golden boy van 75 mil banken. Jouw denkwijze over Nederlandse spelers wordt opvallend

18 september 2019 om 16:09

Wel als die golden boy het tot nu toe minder doet dan die andere aanwinst. Die overigens niet minder is, zijn plafond ligt wellicht lager, dat wel. Dus met het oog op de toekomst is de ligt de meest logische keuze. In het hier en nu zou ik altijd voor Demiral kiezen

18 september 2019 om 16:24

Want Demiral heeft vorig seizoen ook de halve finale van de CL gehaald? Denk dat je Demiral graag ziet spelen, maar dat zegt niet dat hij een betere keuze is als De Ligt. Daarnaast is het zo dat Demiral al een seizoen in de Serie A erop heeft zitten, dus die gewenning is al voltooid. De Ligt moet aan alles wennen.

18 september 2019 om 16:29

Prijskaartje betekent tegenwoordig niks meer met betrekking tot de speeltijd die je krijgt. Jovic & Mendy banken allebei bij Real Madrid maar hebben ook 50+ miljoen gekost. Coutinho & Dembele hetzelfde verhaal bij Barcelona, en die zaten qua transfersom allebei dik boven de 100.

18 september 2019 om 17:35

Maurootje, ik ga je even vertellen waarom dit beter is. Bonucci en Chiellini zijn aan het verouderen. Mind you, Chiellini zal echt niet meer terug komen als de oude na deze blessure. Kan zelfs beter focussen op afbouwen nu. Bonucci, die leunde zoveel op die andere italiaan, dat het opvallend was hoe zwak hij wel niet was bij jouw geliefde club. Met de goldenboy die een EL finale speelde op zijn zeventiende, halve finale CL en Nationd League finale op zijn 19e, heb je gewoon een ervaren verdediger. Nu is het alleen maar wennen en meer ervaring opbouwen. Demiral is al wat gewend van de Serie A en wat mij betreft zijn deze twee de opvolgers van die andere 2, wat mij ook rationeel lijkt. Demiral is ook dan weer meer een LCV en De Ligt een RCV. Logisch dit toch?

18 september 2019 om 16:08

Ik snap niet waarom de ligt de voorkeur krijgt, enkel het prijskaartje. Demiral heeft het tot nu toe veel beter gedaan bij Juve. Bonucci is nog steeds een leider en 2 nieuwe, redelijk jonge en onervaren verdedigers naast elkaar zetten lijkt me ook niet wenselijk.

18 september 2019 om 16:59

Waarom is de Ligt dan gekocht als ze Demiral zo goed vonden?

18 september 2019 om 17:40

Omdat Bonucci 32 en Chiellini 35 is. Dat betekent dus dat ze op korte termijn hun centrale duo moeten vervangen. Met De Ligt, Demiral en Rugani hebben ze nu 3 spelers die 10 jaar meekunnen.

18 september 2019 om 16:17

Als je met twee zo jonge spelers achter gaat spelen, dan is de kans groot dat je in de problemen komt door gebrek aan ervaring. Ten tweede is bonucci nog steeds een topverdediger, hij had in milan een slecht seizoen gehad, maar dat maakt hem niet opeens een kleuter die er niks van snapt. Het is dus verstandiger om met tenminste één ervaren verdediger te spelen.

18 september 2019 om 17:42

Geen enkele ploeg op topniveau speelt met 2 jonge verdedigers. Demiral en De Ligt zullen moeten gaan strijden om dat plekje naast Bonucci.

18 september 2019 om 18:28

Zwak argument, goed genoeg is oud genoeg.

19 september 2019 om 17:10

Ooit gehoord van ervaring?

Ik denk dat de Ligt geluk heeft gehad dat Chiellini geblesseerd is geraakt, anders had hij het hele seizoen op de bank gezeten. Aan de andere kant had hij dan wel rustig kunnen wennen, nu moet hij er staan en dat doet hij vooralsnog niet..

Ik snap deze titel niet helemaal, De Ligt speelde toch juist altijd in aanvallend ingestelde teams die balbezit willen bij Ajax? Sarri wilt precies hetzelfde, lijkt me toch niet echt het tegenovergestelde van wat hij gewendis

18 september 2019 om 16:28

Dan heb je alsnog 10 andere op het veld die dat niet gewend zijn.

18 september 2019 om 22:02

'De Ligt en ik moeten..' dat de rest iets anders gewend is ben ik het mee eens. Maar de Ligt dus niet.

18 september 2019 om 17:04

De Ligt is in mijn ogen juist veel meer een pure verdediger dan een voetballende/opbouwende speler.

18 september 2019 om 17:37

Niet echt, De Ligt was vooral een middenvelder in de jeugd van Ajax en werd op een gegeven moment omgebouwd naar CV. Door zijn motoriek oogt hij soms wat lomp maar hij is een goede opbouwende verdediger, naast Blind leek dat alleen niet zo.

Ben het met hem eens in het punt dat je niet de titel wil inruilen voor de cl. Hoewel ik echt zoo graaag wil dat we die champions league pakken (netals elk ander juve fan), zal het seizoen niet compleet zijn als we in de serie a niet eerste eindigen. Ik weet niet, maar het voelt dan raar.

Vind het wel lastig om hem bij deze ploeg te zien. Het ziet er allemaal zo akward en onwennig uit, alsof die (nog niet) op z'n plek zit daar. Wat natuurlijk helemaal logisch is. Zag hem laatst op Twitter ook als laatste erbij komen voor een groepsfoto. Hoop echt dat ie snel aanpast, tuurlijk het seizoen is nog jong maar hij kan het! Hopelijk laat hij het snel zien.

Zo als ik al heb gezegd. Waarom maakt zich men druk om de Ligt. Hij heeft ervoor gekozen. Niet Nederland. De trainer bepaalt alles toch. Niet wij bepalen als hij wel of niet speelt.

Wat is de uitleg van deze trainer dat ie De Ligt links centraal zet en Bonucci rechts. Hij maakt het beide moeilijk. En waarom dacht Raiola en de Ligt dat verdedigen bij Juve hem completer zou maken? Heeft ie het dan over het verdedigen als vak op zich? Want inschuiven en op de middenlijn verdedigen met pressie en veel ruimte achter zich, dat mag ie nu niet meer, en dat wordt weer afgeleerd. Dat had ie bij Barcelona wel geperfectioneerd. Ik snap er niks van. Volgens mij leert een verdediger van Barcelona veel meer met een speelstijl die risicovol is. Legt veel meer verantwoordelijkheid op de verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli135
5.AS Roma122
Voor de complete stand: Serie A

52 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Serge Gnabry heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren