Feyenoord bindt wederom jeugdexponent: ‘Compliment naar de trainers’

Woensdag, 18 september 2019 om

Feyenoord heeft een principeakkoord bereikt met Lutsharel Geertruida over verlenging van het contract tot medio 2022, zo meldt de Rotterdamse club woensdagmiddag via de officiële kanalen. De oude verbintenis van de negentienjarige centrumverdediger in De Kuip liep na afloop van deze voetbaljaargang af.

“Jarenlang reed ik dagelijks met de tram langs De Kuip en liep ik naar Varkenoord”, reageert Geertruida op zijn nieuwe contract bij Feyenoord. “Toen ik een aantal jaar geleden (in 2017, red.) mijn eerste contract mocht tekenen en bij Feyenoord 1 mocht aansluiten, kwam er al een droom uit. Tegelijkertijd begon het toen pas, dan moet je het nog laten zien. Ik ben daarom minstens even blij, misschien nog wel blijer, met dit nieuwe contract.”

Jaap Stam is tevreden over de ontwikkeling die Feyenoord dit seizoen doormaakt

“Het is voor mij enorm leerzaam om bij de eerste selectie van Feyenoord mee te trainen. Het tempo ligt hoog en ik leer veel van de ervaren spelers om me heen. Ik wil de komende jaren alleen maar belangrijker worden voor de club”, voegt Geertruida daaraan toe. De centrale verdediger speelde twee wedstrijden in de voorronde van de Europa League en kreeg dit seizoen speeltijd in drie competitiewedstrijden van Feyenoord.

Feyenoord is er met Geertruida opnieuw in geslaagd om een jeugdexponent langer aan de club te binden. “Dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws en een compliment naar onze trainers op de Academy en op 1908 (trainingscomplex van Feyenoord, red.)”, aldus technisch directeur Sjaak Troost. “Lutsharel is een sterke verdediger met veel potentie. We zijn heel erg blij dat we hem langer hebben weten te binden aan Feyenoord.”


Poll

Zie jij Lutsharel Geertruida uitgroeien tot basisspeler van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Voorlopig is er weinig uitzicht voor hem op een vaste basisplek. De verdediging staat nu wel redelijk vast met Karsdorp, Ie, Senesi en Haps.Als dat volgend seizoen nog zo is moet hij zich misschien beter gaan laten verhuren om meer aan spelen toe te komen.

18 september 2019 om 14:52

Speelt in de jeugd beter als cvm, zie hem zelf daar ook veel liever.

18 september 2019 om 14:58

Met Europees en Bekervoetbal erbij heeft Feyenoord een vrij druk seizoen voor de boeg. Ik verwacht dat hij nog wel speeltijd zal krijgen.

De wedstrijden die hij mee deed vond ik hem nog wel onzeker overkomen. Tegen Willem 2 viel hij wel goed in. Denk als hij een beetje de schroom van zich af weet te gooien en met wat meer zelfvertrouwen in het veld staat, dat het best wel goed komt.

18 september 2019 om 17:05

Een jonge gast die in een, toen nog zelfvertrouwen, onzeker elftal moet spelen zal het zeker moeilijk hebben als niemand hem coached. Als hij eenmaal wat zelfvertrouwen heeft getankt komt het wel goed.

Erg mooi nieuws! Er was toch wel wat twijfel of hij z'n contract zou verlengen, met de vooruitzichten die hij had. Maar hij is nu in elk geval de directe vervanger van Karsdorp en eventueel voor in het centrum. Vind/vond hem zelf ook erg sterk als controleur/box to box (in de jeugd) en zou de opvolger van Fer kunnen worden. Met z'n 1.80m is hij toch niet de grootste voor een centrale verdediger en hij is voetballend goed genoeg onderlegd om op het middenveld te spelen. Ben benieuwd wat Feyenoord of Stam uiteindelijk de beste plek voor 'm vindt. In elk geval erg blij dat z'n contract verlengd is, ook al is het niet heel lang. Nu aansterken bij het eerste, voldoende minuten maken in de roulatie en volgende zomer weer verder kijken.

18 september 2019 om 16:07

Zie wel erg veel kleine spelers de laatste tijd.iets langere speler die beetje kunnen ballen lijken er steeds minder te komen.

18 september 2019 om 16:23

1.80m is toch wel een mooie lengte, maar lijkt - over het algemeen - iets te klein voor een centrale verdediger. Met andere kleine spelers doel je denk ik op Azarkan en Summerville? Die zijn inderdaad behoorlijk klein, maar daarentegen wel weer ongelooflijk behendig en snel. Maar op wie doel je nog meer, gezien 'erg veel'?

18 september 2019 om 19:39

Burger heeft een mooie lengte

Erg blij mee! Geertruida is een talentvolle jongen die helaas vaak wordt opgesteld op de verkeerde posities. In de voorbereiding werd hij vaak als middenvelder uitgeprobeerd, of als rechtsback. Logisch dat hij daar nog niet heeft weten te overtuigen. Ik hoop dat hij zijn kansen gewoon gaat krijgen als centrale verdediger, daar vind ik hem zelf het beste. Dit jaar rustig aan brengen, af en toe minuten laten maken en wie weet dat hij volgend jaar er wel aan toe is om een heel seizoen in het hart van de defensie te spelen samen met Senesi.

18 september 2019 om 15:46

Geertruida speelde in de jeugd ook vaak als verdedigende middenvelder en als rechtsback. Centraal in de verdediging naast Lewis was ie ook goed. Hij kan eigenlijk op alle 3 de posities uit de voeten. Kan niet direct zeggen dat ie het beste is als centrale verdediger want ik zie in hem ook potentie als verdedigende middenvelder of zelfs als rechtsback. Nu is ie de directe vervanger van Karsdorp dus ik denk dat ie zich daarop moet richten.

Leuk ter opvulling van de selectie maar geen basis materiaal. En ik denk dat Stam dat ook heeft gezien.dit een aardige speler voor een club als Den Haag, of misschien Heerenveen, maar komt op alle fronten tekort voor de Nederlandse top. En dat is toch het niveau waar Feyenoord weer naartoe wil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

1 fan
19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren