Xavi wijst opvolger van Messi aan: ‘Hij kan de allerbeste worden’

Woensdag, 18 september 2019 om

Volgens manager Josep Guardiola is het zinloos om Raheem Sterling te vergelijken met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar Xavi is een andere mening toegedaan. De oud-speler van Barcelona denkt dat de aanvaller van Manchester City kan uitgroeien tot de beste speler ter wereld, mochten Messi en Ronaldo op termijn een punt achter hun loopbaan zetten.

“Messi en Ronaldo zijn al ontzettend lang dominant aanwezig in de Voetballer van het Jaar-verkiezingen, het is moeilijk om de tijd voor hen nog voor de geest te halen”, zegt Xavi in gesprek met de Daily Mirror. “In mijn optiek is Messi de beste speler ooit en hoewel ze beiden (Messi en Ronaldo, red.) nog op topniveau acteren, er komt een tijd dat een opvolger zich aandient.”

Josep Guardiola vindt het zinloos om Raheem Sterling te vergelijken met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo

“Wat dat betreft denk je aan jonge spelers die in de toekomst kunnen worden verkozen tot beste speler ter wereld”, vervolgt Xavi zijn relaas. “Daarbij denk ik aan Neymar, Kylian Mbappé, Mohamed Salah en natuurlijk ook Raheem Sterling. Ik denk dat Sterling de beste papieren heeft om uit te groeien tot de allerbeste speler ter wereld. Hij is altijd al een goede en gevaarlijke speler geweest en onder Pep is hij een van de beste spelers ter wereld geworden.”

Xavi speelde enige jaren onder Guardiola toen laatstgenoemde trainer was van Barcelona. De oud-middenvelder weet daarom hoe de Spaanse manager te werk gaat. “Ik denk dat hij vanaf zijn entree bij Manchester City intensief aan de slag is gegaan met Sterling, om vooral aan zijn zwakke punten te werken. Daar plukt Sterling nu de vruchten van. Hij is nog jong (24 jaar, red.) en heeft nog steeds enorm veel potentie.”


Poll

Ben jij het eens met Xavi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door porque)
18 september 2019 om 15:09

Mbappe (en wellicht Felix en Sancho) zijn in mijn ogen de enige kandidaten. Sterling is immers "al" 24 (bijna 25). Als je kijkt waar Messi en Ronaldo op die leeftijd stonden komt Sterling niet in de buurt

19 september 2019 om 02:31

Sancho op dit moment nog overrated vind ik

Ik persoonlijk gok toch dat M’bappe de ‘opvolger’ gaat worden van die 2, als dat al mogelijk is. Sterling is onder Guardiola enorm gegroeid. Maar ik zie hem meer van het niveau Suarez, Lewandowski etc.

18 september 2019 om 13:49

Begrijpelijk toch? Tuurlijk is Sane een erg getalenteerde speler, maar nog lang niet op het niveau van Neymar, Salah of Sterling. Vorig seizoen was het een roulatie speler en dit seizoen zal hij vanwege een zware blessure nog minder spelen.

18 september 2019 om 13:55

Sane is nu nog wat wisselvallig. Als je kijkt naar de consistente prestaties van Mbappe en Sterling dan is dat nog een klasse beter dan Sane. Neymar is daarnaast de enige (aanvaller) geweest die de afgelopen jaren in de buurt is gekomen van het niveau en spektakel van Messi en Ronaldo. Dus zijn naam kan je ook beargumenteren. Jongens als Sane, Frenkie, Dembele, Sancho en Havertz hebben allemaal de potentie om de beste en meest spektaculaire speler van de wereld te worden wat mij betreft. Maar je komt wat mij betreft pas in aanmerking om die top aan te vallen als je een constante periode van topvoetbal laat zien. De jongens genoemd hierboven hebben dat nog niet laten zien. Zelfs Sane niet die een geweldige periode bij City heeft gekend

Ik zie Leroy Sané naast Mbappe en Gnabry uitgroeien tot de nieuwe grotere der aarden a la Ronaldo en Messi. Ansu Fati heeft ook in korte tijd zijn talent laten zien maar hoe het er over een jaar bij staat als Messi alles weer speelt op zijn positie en als hij misschien een terugval krijgt weet niemand.

18 september 2019 om 14:20

Sane is bankzitter achter Sterling en B. Silva. Hoe kun je hem dan bij Gnabry en Mbappe scharen? Verder vergeet je ook nog Sancho op te noemen. Hij is getalanteerder dan Sane.

18 september 2019 om 14:57

Dat zegt niets, Messi was gisteren ook bankzitter achter Fati.

18 september 2019 om 23:09

Dat is een tekortkoming van Guardiola, niet van Sané. Het is gewoon een schande als je Sané negeert en al zeker ten faveure van Bernardo Silva. Sancho kan inderdaad ook in het rijtje, net als Joao Felix en misschien Rashford (al is Rashford meer een spits).

Dacht dat dit over Sancho zou gaan. Vergelijkbare speler als Sterling maar nu al een stuk beter. Fantastische dribbel op hoge snelheid met een hoop rendement. Sancho gaat echt een gouden toekomst tegemoet.

18 september 2019 om 15:51

Sancho een stuk beter dan Sterling? Ben erg benieuwd hoe je daarbij komt. Sterling is een stuk belangrijker bij het nationale team en kan in een zwaardere competitie betere stats neerleggen dan Sancho. Neemt natuurlijk niet weg dan Sancho een onwijs goede speler is, maar ik sla Sterling toch wel wat hoger aan.

18 september 2019 om 23:35

Daar kom ik bij omdat ik ze beide zo goed als wekelijks zie spelen. Puur qua talent schat ik Sancho een stuk hoger in. En statistieken vergelijken is natuurlijk onzin aangezien Sterling al flink wat jaartjes langer meedraait dan Sancho zowel in clubverband als in het nationale team.

De 'nieuwe Messi' of de 'nieuwe Ronaldo' zal er niet komen, de sterren die na Messi en Ronaldo zullen opstaan zullen gewoon zichzelf zijn.persoonlijk heb ik hoge verwachtingen van Mbappé, die nu al van een behoorlijk hoog niveau is en dat al een volgens mij zo'n 3-jaar en hij is 20-jaar. Ook van Sancho, de Jong en Joao Felix heb ik hoge verwachtingen en deze spelers hebben de toekomst. Waarschijnlijk vergeet ik er nog wel een paar die in het rijtje erbij kunnen van Mbappé, Sancho, de Jong en Joao Felix, maar spelers als Salah, Mané, Neymar, Hazard, Sterling en nog een aantal andere spelers uit deze leeftijdscategorie kunnen nog makkelijk 5 jaar of langer mee en die tikken ook echt een goed, hoog en constant niveau aan.verder vind ik zelf Ronaldinho de beste voetballer die ik ooit heb zien spelen. Ik kon (en kan nu nog steeds) gigantisch genieten als ik Ronaldinho zag spelen. Tot op de dag van vandaag kijk ik iedere week meerdere malen naar filmpjes op Youtube over Ronaldinho en ik heb een hoop fantastische spelers gezien (o.a de Braziliaanse Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Messi, Bergkamp, Henry, Kaka, Zidane, etc. etc.) maar Ronaldinho is voor mij de absolute nummer 1.ik zag hem voor het eerst op het WK in 2002 (toen was ik 5-jaar) spelen en sindsdien ben ik hem blijven volgen. Hij kon alles met 'n bal en hij had er altijd plezier in. Hij liep altijd met een glimlach over het veld, alleen is het jammer dat Ronaldinho eigenlijk nooit zolang als Messi of Cristiano zijn topvorm heeft weten te behouden, want waar Ronaldinho na zo'n 5 of 6 jaar wel klaar was, presteren Messi en Cristiano dit al meer dan 10 jaar en zo goed als Ronaldinho kon voetballen, zo goed kon hij ook feesten en dat had uiteindelijk ook wel impact op zijn carrière.maarja, Ronaldinho heeft wel echt schitterende dingen laten zien en was/is ook wel een levensgenieter.

18 september 2019 om 14:46

Het is net als met 'de nieuwe haring'. Die blijft nieuw, totdat een nieuwe batch binnenkomt. Messi en Ronaldo zijn momenteel de beste spelers ter wereld. Zodra die met pensioen gaan, zullen er weer nieuwe spelers opstaan. Uit het oogpunt van lijstjes (want daar zijn we dol op) zal er altijd iemand bovenaan staan: ofwel de beste zijn. Of Sterling dat kan worden, geen idee. Misschien staat er wel een ander op als het eenmaal zo ver is. Het heeft inderdaad geen zin om vervolgens het beste van Sterling te vergelijken met het beste van Messi. Dat is onmogelijk. Net zoals Messi vergelijken met Cruijff. Of Ronaldo vergelijken met Hendry. Andere tijden, andere tactieken, andere omstandigheden. Dus ben het met je eens hoor

Uiteindelijk doet het er niet toe wie de beste wordt. Net als Mbappe (die ik persoonlijk wat beter vind) is Sterling ook ver verwijderd van Messi en Ronaldo qua niveau en consistentie. Als we het over technisch talent hebben, komen ze niet eens in de buurt. Overigens zit kwaliteit niet altijd in het rendement. Ik kijk veel liever naar een type Busquets, Iniesta, Arthur, De Jong enzovoort dan naar een Mbappe die het toch vooral van z'n snelheid en z'n scherpte moet hebben, maar dat is persoonlijke smaak.

18 september 2019 om 14:48

Een diepe spits vergelijken met een controlerende middenvelder is sowieso al niet te doen. Dat vergt hele andere kwaliteiten. Aan een spits zonder scherpte heb je niet veel. Net zoals een verdediger die geen sliding kan maken.

Niemand gaat een opvolger worden. Dat wat Messi laat en liet zien is en was uitzonderlijk tot een niveau dat nooit eerder is aangetoond. Natuurlijk zul je wel topspelers hebben maar geen van die topspelers zullen zo goed zijn.

18 september 2019 om 14:50

Waarom niet? Beetje raar om het nu al voor de toekomst uit te sluiten. Er staat altijd wel iemand op die het op het oog kan evenaren. Puur kwalitatief is het niet te vergelijken. Hoe zou je Romario met Messi vergelijken, als de complete wereld waarin ze leven anders is?

19 september 2019 om 00:09

Iemand die even 60+ goals in een seizoen gaat scoren. Lijkt mij niet echt realistisch. Ik verbaas me er nog over hoe Messi het gedaan heeft.

18 september 2019 om 16:45

Gohja 15 jaren geleden dacht niemand dat er iemand zou zijn die ooit Maradonna of Pele zou kunnen evenaren, nu zijn er zelfs twee extra spelers bij die meedoen in de discussie over 'beste voetballer allertijden'. Kan zijn dat het nog even duurt, maar er zullen er nog opstaan die in dat rijtje kunnen horen.

Ook Messi en zelfs Ronaldo gaan ooit geëvenaard worden, hoe vervelend dat nu ook klinkt. Voetbal zal nog eeuwen bestaan, en als je kijkt wat voor stappen de afgelopen 20/30/40 jaar gemaakt zijn, dan is het meer dan logisch om te veronderstellen dat er ooit een voetballer op zal staan die nóg groter gaat worden.

18 september 2019 om 14:52

Ben ik met je eens, misschien maken wij het niet meer mee, maar dat het gaat gebeuren is vrijwel net zo zeker als dat er in het universum een andere planeet is waar dezelfde voorwaarden voor leven bestaan als hier op aarde. Dit is overigens niet sarcastisch bedoeld, mocht iemand dat zo opvatten.

Mijn toekomstige top 3 bestaat uit: Mbappé, João Félix en Sancho. Dan heb je ook nog de ietwat oudere spelers als Neymar, Sterling en Pogba (die ik nog steeds hoog heb zitten). Ik vind het positief dat het niveau van de spelers dichterbij elkaar ligt. Messi en Ronaldo staken er jarenlang kop en schouders boven uit. Maar ik zie niet echt een speler die met voorsprong de beste zal zijn. De Ballon D'Or zal terug ieder jaar naar een ander speler gaan.

Het is natuurlijk wel in een Engelse krant gezegd.. Sterling heeft zeker stappen gemaakt en wordt op een of andere vreemde manier in Engeland altijd als de kop van jut aangewezen. Sterling is erg goed maar ik denk toch Messi, Neymar, Ronaldo en Mbappe net iets verfijnder zijn en ook iets meer potentieel hebben. Sterling zit daar net als Mane, Salah, Griezman, om er een paar te noemen, net achter.

Tja als ik vandaag weer even kijk naar de statistieken van de jarige Elphenomeno. Gozer had meer dan 200 goals op 23 jarige leeftijd en 2 gouden ballen in zijn tas. Dat zijn toch cijfers waar de talenten van nu en ook Messi en Cristiano nooit hebben aan kunnen tippen. Sterling is een topper hoor maar ik kan er wel 10 betere noemen als ik eerlijk ben (messi, Cristiano, Neymar, Mbappe, Hazard, Salah, Lewandowski, Griezmann) vind ik van de aanvallers bijv al beter. En eigenlijk vind ik ook Reus beter en completer. Dan heb je natuurlijk ook nog toppers als Kane, Sancho (die er aankomt), Sane (vind ik er niet veel voor onderdoen), Suarez, Bale (mits die zijn ding doet), Mane, B. Silva en Aguero. Dus nee Sterling gaat nooit de gouden bal winnen.

18 september 2019 om 20:52

Ronaldo was echt de meest getalenteerde speler ooit. Op zijn 19e al de gouden bal en al 30+ goals topscorer voor barca. Zwaar geblesseerd geraakt waardoor hij bijna 2 jaar eruit lag, en dat volgens mij 3x in zijn carriere. Heeft de helft van zijn carriere gemist. En steeds was ie een stukje slechter maar altijd kwam ie terug nog steeds goed genoeg voor de wereldtop. Dat was echt een fenomeen. Heeft niet voor niets die bijnaam. Wie weet wat we hadden gezien als hij die blessures niet had gehad.

Beste, meest potentiële, spelers lopen mmtl op de toekomst rond. Unuvar is 8 jaar jonger dan Sterling. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Heeft hij aandelen van Man City? Hoe kun je nou serieus Sterling als opvolger van Messi zien. Is toch niet serieus te nemen. Ik vind Mane trouwens nog beter dan Salah.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

98 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester City 7 6 2 0
2018/2019 Manchester City 34 17 3 0
2017/2018 Manchester City 33 18 4 1
2016/2017 Manchester City 33 7 7 0
2015/2016 Manchester City 31 6 1 0
Laatste voetbalnieuws

Bulgaarse bondscoach trekt keutel in na ophef: ‘Ik wijs racisme af’

De Bulgaarse bondscoach Krasimir Balakov heeft woensdag alsnog excuses aangeboden voor het wangedrag van een gedeelte van de aanhang van Bulgarije tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland van maandagavond (0-6). Balakov bagatelliseerde...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Serge Gnabry heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren