Klopp laat fout Van Dijk buiten beschouwing en wijst naar andere oorzaak

Woensdag, 18 september 2019 om

Liverpool kende dinsdagavond een tegenvallende start van het hoofdtoernooi van de Champions League. De winnaar van vorig seizoen ging met 2-0 onderuit op bezoek bij Napoli, mede door een fout van Virgil van Dijk. Jürgen Klopp, manager van the Reds, is voornamelijk niet te spreken over het besluit van scheidsrechter Felix Brych om de bal na 82 minuten spelen op de stip te leggen.

De Duitse arbiter zag een overtreding van Andrew Robertson op José Callejon, waardoor Napoli een buitenkans kreeg op de openingstreffer. “Wat kan ik zeggen? Voor mij was het duidelijk dat dit geen strafschop was, omdat Callejon springt voordat er contact is. Maar dat kunnen we niet veranderen. We moeten kritisch op ons eigen spel zijn, we hadden het beter kunnen doen”, zegt Klopp in gesprek met BT Sport. “Zij hebben veel goed gedaan op veel momenten. Wij hebben ook goed gespeeld, maar verzuimden de kansen af te maken.”

“Er waren momenten waarop we een vrije trap hadden gewild. Ik begrijp niet waarom er niet wordt gefloten voor overtredingen op Sadio Mané. Je denkt: wat gebeurt er hier? Er was van beide kanten veel respect, wij hebben over het algemeen goed verdedigd. Iedere bal die we verloren, was direct dreigend”, vervolgt de Duitse oefenmeester. “Dit zou pijn moeten doen, omdat we kansen hebben gehad om de wedstrijd te winnen. Dit was veel beter dan vorig seizoen, toen ze in de laatste minuten met 1-0 van ons wonnen. We hebben de wedstrijd bij vlagen gecontroleerd.”

Waar Klopp geen woord rept over de fout van Van Dijk, die de 2-0 van Fernando Llorente inleidde, brengt Rio Ferdinand het in de studio van BT Sport wel ter sprake. “Hij had waarschijnlijk anders gehandeld als Liverpool niet op achterstand stond. Daarom probeert hij de bal in het spel te houden, omdat de tijd wegtikt. Daar wordt hij uiteindelijk voor gestraft. Het is afgelopen jaar amper voorgekomen dat we het zo over Van Dijk moeten hebben. Hij heeft een fout gemaakt, maar daar hoef je hem niet voor te vermoorden.”

Napoli-trainer Carlo Ancelotti was na afloop als vanzelfsprekend beter te spreken dan diens collega. “Ik heb tegen Klopp gezegd dat hij zich geen zorgen hoeft te maken. Want als je hier verliest, win je uiteindelijk de Champions League. Ik heb het hem verzekerd”, wijst Ancelotti in gesprek met Sky Italia naar vorig seizoen. “Ik wil een team zien dat gelooft in de eigen kwaliteiten, dat vond ik goed. Het spel van Llorente hielp, want de spelers waren moe en de aanleiding voor de strafschop kwam uit een lange bal. Dat is normaal gesproken niet ons spel, maar het is geen schande om af en toe zo te spelen.”

Kompany: 'Van Dijk beste verdediger Premier League'
Meer video's

Poll

Vond jij de nederlaag van Liverpool terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Ik ben blij dat van dijk een fout heeft gemaakt. Het is verder een uitstekende speler maar je hoort steeds dat die de ballon dor moet winnen maar volgens mij is de enige meetlat voor de ballon dor dat je de CL moet winnen. City won vorig seizoen alle nationale prijzen maar niemand heeft het daarover. Mocht Liverpool dit Seizoen ook nog slecht presteren in de CL dan vraag ik me af naar wie de ballon dor moet gaan. Het kan toch niet zo dijn dat een wedstrijd in mei genoeg is om over een heel jaar beoordeelt te worden als de beste? Nieuwe seizoen moet ook meetellen als je de prijs in december uitreikt

18 september 2019 om 10:38

er wordt soms sowieso te veel naar prijzen gekeken.de laatste poule wedstrijd vorig jaar tussen liverpool en napoli, miste milik een kans die hij 99 van de 100x maakt.3 cm naar links en liverpool was uitgeschakeld en dan hadden ze gewoon weer een drama seizoen.maar van dijk speelde zeker een heel heel erg goed jaar, dus dat hij genoemd wordt is niet raar.al komt ie natuurlijk niet bij messi in de buurt

18 september 2019 om 14:03

Als als ....Als Mane zijn 2 open kansen afmaakte die wedstrijd dan was het 3-0 en dan werd er nooit gesproken over die kans van Milik. Cl winst zorgt er inderdaad voor dat je een grote kanshebber bent maar Van Dijk zijn impact of Liverpool is evengroot als die van Messi op Barca.En idd ben ook blij dat Van Dijk een fout maakte zo weet ik dat die toch nog menselijk is 😉

18 september 2019 om 16:35

Ben ik de enige die dit geen fout van V. Dijk vind? Het is duidelijk te zien dat Robertson als Adrian naar de bal toe willen en de bal makkelijk kunnen halen (vooral Robertson met zijn snelheid), maar op elkaar wachten waardoor niemand gaat en Napoli kan scoren.

18 september 2019 om 17:03

Vind ik ook. Het is wel een matige terugspeelbal, maar uiteindelijk vond ik het vooral een fout van Robertson die de bal liet lopen.

Het kan zo zijn dat de scheids dacht dat het een penalty was, het was een mooie fopduik en je moet zoiets in een split second beslissen. Kwalijker vind ik het dat de VAR vervolgens niet ingrijpt, onvoorstelbaar. En dat Van Dijk eens een blunder maakt, wordt hem direct vergeven. Hij heeft inmiddels al zoveel krediet opgebouwd, dat zo'n incident eens kan gebeuren.

18 september 2019 om 10:39

en vooral omdat de blunder niks uitmaakt. 1-0 of 2-0...als het nou halverwege de wedstrijd gebeurde

Staat Lozano in de basis omdat die het goed doet of omdat er iemand geblesseerd is.?wel leuk om te zien dat die tot nu toe mee kan op het niveau.

18 september 2019 om 10:40

Lozano doet het prima bij Napoli (tot zover). Gisteren speelde hij niet zijn beste wedstrijd zag en hoorde ik in de samenvatting.

Ben ik de enige die Koulibaly de betere van de 2 vind? Alles wat hij gister deed was nagenoe perfect.

18 september 2019 om 10:42

Eentje wint de CL, maakt van een top 4 kandidaat een titelkandidaat en wint de prijs beste speler van Europa. De ander speelt sterk bij Napoli, maar heeft veel minder impact op het team als geheel. Mensen die Koulibaly beter vinden, baseren zich op een enkel potje in de CL. Verder zal jouw aversie tegen alles van en uit de PL ook een rol spelen.

18 september 2019 om 11:10

Lfc11, dat de ene cl wint vind ik niet echt veel zeggen. Ik vind van dijk een geweldig verdediger en ik zou niet weten wie beter is ( schat ze min of meer gelijk in). Maar over prijzen gesproken, scheelde het een paar cm ( oftewel een geweldiger redding) en Liverpool was met geen enkele prijs geëindigd en waren de rollen omgedraaid. Dus ik zou mn mening in dit geval niet daarop baseren.

18 september 2019 om 11:24

Eerlijk gezegd baseer ik dat meer op het aantal goeie seizoenen wat Koulibaly al aan het spelen is in Napels. Maar voor de Italiaanse competitie is standaard minder aandacht. Het feit dat Laporte, Vertonghen en Maguire al als topverdedigers worden gezien zegt genoeg. Maar fijn dat ik geen andere mening mag hebben. Voor de rest beweer ik ook nergens dat Napoli beter is dan Liverpool. Die zijn zekers een klasse minder, maar als individu vind ik Koulibaly beter dan Van Dijk. Bij Van Dijk ziet het er misschien wat sierlijker uit, Koulibay vind ik een pure monster als verdediger.

18 september 2019 om 11:25

Ga dan ook op de rest van de onderbouwing in en pik er niet eentje uit om die te ontkrachten met een 'wat als'-argument. Kijk anders na het afgenomen aantal tegendoelpunten, slechts 1 verliespartij in 18/19 in de PL, etc.. En dat je een CL niet veel vindt zeggen dat mag, maar hoe vaak is er wel niet geroepen dat als Van Dijk zo goed is hij maar een keer prijzen moet winnen met Liverpool.

18 september 2019 om 11:28

Gaan we prijzen nu als de maatstaf nemen? Je weet toch dat Napoli nauwelijks prijzen wint omdat Juventus oppermachtig is. Als Van Dijk bij Napels zal spelen, wordt Juve ook gewoon kampioen hoor. Ik vind Van Dijk ook een absolute topper. Die gaat over 10 jaar in een heel mooi rijtje komen. En op sommige aspecten is Van Dijk ook gewoon de betere. Opbouwend is die beter en hij is ook slimmer in de duels. Echter vind ik als je puur naar het verdedigen kijkt dat ik Koulibaly de betere vind. Ik zal als spits zijnde liever tegen Van Dijk willen spelen in ieder geval.

18 september 2019 om 11:44

Gelukkig rijgt Liverpool al jaren de prijzen aaneen en hebben die geen concurrentie. Het is slechts een van de argumenten waarom Van Dijk beter is (en in principe ook degene waar bij individuele vergelijkingen het minst waarde aan gehecht moet worden). Verder prima onderbouwing en vergelijking, maar Van Dijk is verdedigend gelijkwaardig, voetballend en opbouwend beter en bovendien een leider. Verder mag je je eigen mening hebben, maar dat jij enige aversie hebt tegen de PL en Engelse clubs is toch geen geheim?

18 september 2019 om 14:38

Dat de PL teveel geromaniseerd wordt is algemeen bekend. Blijft de best competitie van de wereld, maar hoe sommige PL fanboys andere competities altijd na de afgrond willen praten (Farmers league etc) is gewoon ronduit lachwekkend. Ik snap sowieso niet waarom je dit argument dan ook wil gebruiken in je discussie. Als ik over 1 club positief ben dan is het over Liverpool qua spel, resultaten en beleid. Dat is ook wel eens anders geweest.

18 september 2019 om 11:01

Ik vind Koulibaly een beresterke verdediger, maar aan de bal nog wel eens onrustig. Daarin is Van Dijk voor mij een stuk verder.

18 september 2019 om 11:24

Als pure verdediger vind ik Koulibaly beter. Maar goed even goeie vrienden.

18 september 2019 om 13:18

Wat is jou definitie van pure verdediger?

18 september 2019 om 11:56

Koulibaly speelt ook best anders dan Van Dijk. Zit meer risico in zijn spel, gaat ook sneller naar de grond. Gisteren was het indrukwekkend inderdaad, maar in de competitie laten ze blijkbaar wel makkelijk(er) goals binnen. Van Dijk valt minder op, maar is daarom niet de mindere vind ik.

18 september 2019 om 13:51

@elphenomeno Objectief gezien is van dijk de betere. Beiden hebben raakvlakken, maar er zijn grote verschillen. Wat ze in gemeen hebben is dat ze beiden snel zijn (al denk ik dat van dijk iets sneller is), ze zijn beiden fysiek sterk, beiden zijn normaliter redelijk goed aan de bal (van dijk is beter met lange ballen), beiden hebben een redelijke dribbel (echter verlaat Koulibaly vaker zijn positie om naar voren te gaan), ze hebben beiden een fear factor en ze zijn beiden redelijk constant. De verschillen. Koulibaly is proactief in zijn druk zetten. Dit betekent dat hij een gat achterlaat in zijn positie. Dit gaat niet altijd goed. Virgil is een verdediger die zijn defensieve lijn niet breekt en de tegenstander uitnodigt om te komen. Zodoende heeft hij ook een hoog aantal buitenspelvallen opgezet. Afgaande op vorig seizoen was dit iets meer dan het dubbele van Koulibaly. In de lucht is hij uiteraard beter en kiest voor positionering in plaats van tackles zoals Koulibaly dat doet. Het is een trademark van de Napoli man en normaliter is een (sliding) tackle het resultaat van fout positioneren ipv 'jockeying' of een staande tackle. In duels is van dijk beter (grond en lucht). Tot slot is Koulibaly geen leider en kan zijn defensie niet organiseren zoals van dijk dat kan en maakt hij zijn teamgenoten zichtbaar beter. Hij is kalmer, maakt minder overtredingen en de tegenpartij maakt bewust een aanvalsplan om van dijk te kunnen ontlopen. Dat moet voldoende zeggen over hoe men over Virgil denkt. Nee, Koulibaly deed niet nagenoeg alles perfect. Als jij dit perfect vindt dan negeer je bepaalde momenten waar hij overduidelijk het beter had kunnen doen. Hij leed balverlies waarbij het tot gevaarlijke momenten van Liverpool leidde. Werd voorbij gedribbled door Salah die daarna helaas niet het doel kon vinden. Daarbuiten speelde Koulibaly een hele goede wedstrijd tegen een voorhoede in slechte doen.

Het is zeker jammer dat Brych de wedstrijd eigenlijk (samen met de Var) beslist. Als Callejon doorloopt in plaats van eroverheen duik dan was het een zuivere strafschop geweest want het been van Robertson hoort daar niet te staan maar ja, dat deed hij niet dus in het een fopduik. Ik vond Brych sowieso de tweede helft een stuk minder fluiten aan beide kanten.daarnaast misten beide ploegen (maar vooral Liverpool) scherpte voorin waardoor het te lang 0-0 bleef. Al met al een leuke wedstrijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Gelijkspel was prima geweest qua verhoudingen.

Van Dijk is dus toch menselijk... Die penalty was inderdaad echt belachelijk wat een fopduik , 2 wedstrijden na elkaar waar de VAR Liverpool in de steek laat. Maar ok Liverpool was gewoon ook niet goed , maakt me ook niet echt uit deze wedstrijd als er matchen zijn waar je het is mag laten afweten dan is het wel in de groepsfase. Ben al blij dat er niemand geblesseerd is geraakt want zondag is veel belangrijker.

Het is gewoon een gedrocht van een club om tegen te spelen. De hele ambiance daar is gewoon haat tegen de bezoekende club. Waar het bij de grootste clubs blijft bij bijzondere wedstrijden en gebeurtenissen is het bij Napoli standaard een leeuwenhol wat je in gaat. Het stadion en de stad. Niets mis mee, maar ik vind dat ook een factor voor 'waarom' Liverpool minder in het spel zat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

186 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Liverpool 8 1 0 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Van Dijk is natuurlijk een veel betere verdediger dan Koeman was’

Wim Kieft vindt Virgil van Dijk een betere verdediger dan Ronald Koeman ooit is geweest. De huidig bondscoach van het Nederlands elftal was in zijn tijd als speler volgens Kieft en...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona is bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren