Chagrijn bij Lille: ‘Het zegt genoeg dat hij de man van de wedstrijd was’

Woensdag, 18 september 2019 om 07:53Chris Meijer • Laatste update: 08:26

Lille OSC begon dinsdagavond aan de groepsfase van de Champions League met een 3-0 nederlaag tegen Ajax. Trainer Christophe Galtier baalt na afloop van de nederlaag en heeft het gevoel dat er in de Johan Cruijff ArenA meer in zat voor zijn teams. “Er is wel degelijk een behoorlijk verschil tussen deze twee ploegen, maar ik vind de uitslag toch behoorlijk zwaar”, zo tekent France Football op uit de mond van Galtier.

“Ik denk dat drie doelpunten veel is, ondanks dat we al vroeg een treffer moesten incasseren. We wisten dat we in de eerste tien of vijftien minuten onder druk zouden worden gezet. In die periode kregen we een doelpunt tegen, maar langzamerhand kwamen we steeds beter in de wedstrijd. We creëerden kansen”, zo analyseert de oefenmeester van Lille. “Het is een verdiende overwinning voor Ajax, maar een zware nederlaag voor mijn spelers. Ze hebben er alles aan gedaan om ons voetbal te spelen.”

Erik ten Hag erkent: 'Soms was het iets te veel circus'

“Het zegt genoeg dat André Onana tot man van de wedstrijd werd gekozen door de UEFA. Zijn reddingen in het strafschopgebied waren erg belangrijk. In aanvallend opzicht waren zij erg efficiënt en wij niet”, vervolgt Galtier. “Ajax is in technisch opzicht een hele sterke tegenstander. Wij zijn op dat niveau geweest. Ik had in gedachten wanneer we ze hadden moeten vastzetten, maar dat is uiteindelijk zonder succes geweest.”

“Het is moeilijk om positief te praten na zo'n nederlaag, ook al vond ik het zwaar. We zullen moeten werken aan de punten die wat minder gingen. In defensief opzicht, bijvoorbeeld. Er is een verschil tussen de competitie en de Champions League. Maar we moeten niet vergeten dat er ook positieve fases waren”, aldus Galtier, die tevens gevraagd wordt naar het spel van Renato Sanches. “Hij heeft weinig gespeeld, dus hij moet weer ritme opdoen. Ik heb hem gevraagd om op een specifieke positie te spelen binnen ons tactische plan, dat was niet zijn favoriete positie. Hij heeft goede en slechte dingen gedaan, maar uiteindelijk zal hij zijn niveau vinden.”

“We wisten dat het moeilijk zou worden en we hebben een beetje teveel weggegeven. Als we ons eigen spel konden spelen, konden we het hen moeilijk maken”, voegt Benjamin André toe in gesprek met RMC Sports. “We zijn er daarentegen niet in geslaagd om onze kansen te verzilveren. Zij waren natuurlijk ook gevaarlijk. We kunnen onszelf verwijten dat we geen doelpunt hebben gemaakt, denk ik. Wat dat betreft hebben we het hen niet moeilijk genoeg gemaakt.”


Poll

Snap jij dat dit gevoel leeft bij Lille?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door hms 030)

Ik vind de stemming rondom Ajax ook heel overdreven. Gisteren waren ze bij vlagen sterk, maar er konden er ook zomaar 3 invallen van Lille. Ze werden in de counter toch redelijk vaak weggespeeld.

18 september 2019 om 08:25

Ajax had er ook twee bij kunnen maken hè! Nico of Ziyech waren met Onana de mannen de wedstrijd. Veltman en Blind waren ook heel stabiel.

18 september 2019 om 08:44

Heel stabiel?? Als je een goede spits tegen hebt krijg je er gewoon 2 om je oren en dan hebben ze het slecht gedaan. Ajax heeft behoorlijk wat kansen weg gegeven hoor.

18 september 2019 om 08:57

Ajax geeft altijd kansen weg. Zit in hun DNA. Gisteren speelde Ajax vaak met 7/8 man in de aanval. Dan krijg je counters tegen ja. Maar zoals Cruijff zei: je moet gewoon altijd 1 meer scoren dan de tegenstander. Heerlijke filosofie vinden Ajax fans, om van te gruwelen vinden weer andere mensen. Ach, er is altijd wel wat. Wij hebben gisteravond genoten.

18 september 2019 om 09:01

Dat lag niet aan Veltman en Blind. Die kregen vaak meerdere tegenstanders voor zich. Puur vanuit de omschakeling. Veltman heeft ook behoorlijk wat mogelijkheden voorkomen door positioneel heel goed te staan.

18 september 2019 om 09:05

Ik vond Veltman inderdaad, op wat schoonheidsfoutjes in het begin, sterk spelen. Hij zat er vaak goed tussen.

18 september 2019 om 10:07

En wat is dan een goede spits? Want Blind zijn directe tegenstander is toch echt momenteel topscorer van de ligue 1.

Lille had een aantal goede mogelijkheden, maar dat weegt niet op tegen de hoeveelheid grote kansen van Ajax. Er zijn elk seizoen wedstrijden waarin punten verspeelt worden doordat de tegenstander ineens alle kansen benut maar dat gebeurt statistisch gezien nou eenmaal veel vaker niet dan wel.

Ook vorig seizoen kreeg Ajax elke wedstrijd wel kansen tegen, maar ja dat risico hoort ook een beetje bij de aanvallende speelstijl. Eigenlijk in mindere mate een beetje het Sir Alex Ferguson concept —> “wij scoren altijd minimaal 1 x meer dan de tegenstander”

En daarnaast, is het niet perse de schuld van het centrale duo wanneer je als team kansen tegen krijgt.

18 september 2019 om 10:23

De kansen die Ajax in de tweede helft tegen kreeg kwam vooral door het lakonieke spel van Ajax met veel slordigheden waardoor je Lille zelf sterker maakte in de omschakeling. Dit had denk ik puur te maken met dat het na de 2-0 misschien wel erg makkelijk ging. Die Fransen waren wel erg matig zeg. Voor Ajax viel de 3-0 wel op het goede moment, wedstrijd was gespeeld, maar de volle focus op deze wedstrijd was toen al wel verdwenen. Ajax was echt wel een klasse beter gister, maar Valencia is denk ik een sterkere tegenstander en dan moeten ze er wel weer staan.

18 september 2019 om 12:20

Precies dat. Hoewel er geluiden opgingen na de dramatisch verloren halve finale tegen de Spurs vorig jaar dat men daar in de toekomst beter op moest letten lijkt dat nog niet erg het geval. Veel aanvalsdrift waardoor de tegenstander er gevaarlijk uit kan komen met weinig verdedigende tegenstand tot gevolg.. Hopelijk zondag wat minder driftig naar voren..

18 september 2019 om 08:32

Snap helemaal wat je bedoelt jottem. Ik denk dat die positiviteit voortkomt juist uit het feit dat het bij vlagen weer wervelend was. Dit in tegenstelling tot de moeizamere kwalificatieronden voor de CL. Het staat met name in defensief opzicht nog lang niet helemaal goed bij Ajax, maar er is wel een positieve ontwikkeling gaande in het team. Dat geeft mij bijvoorbeeld wel het vertrouwen dat het maar zo weer eens een leuk seizoen kan gaan worden voor Ajax.

18 september 2019 om 09:06

Ik vind alleen wel dat Ajax dan verdedigend stabieler moet worden. Ik prefereer dan toch om te gaan spelen met de punt naar achter. dan zet je je tegenstander eerder vast. Wat je nu vaak ziet is dat martinez en alvarez te laat aansluiten mrt drukzetten. Hierdoor wordt je middenveld overlopen en komen ze er sneller doorheen.

18 september 2019 om 08:56

De bal is rond. Eerste wedstrijd 3 punten 3 goals. Publiek vermaakt. Door het aanvallende spel krijg je altijd kansen tegen zeker op CL niveau. Heel tevreden en in een overdreven blije stemming so what. Hopen dat de andere Nederlandse clubs ook weer lekker winnen en punten pakken.

18 september 2019 om 10:09

Met alle mutaties en veel nieuwe speler is dit gewoon een top resultaat. Lille is ook gewoon een prima tegenstander met kwaliteit. We hebben ze niet volledig in toom gehouden maar hebben in ieder geval ons eigen spel gespeeld en dat heeft zich (weer) uitbetaald in resultaat.

18 september 2019 om 10:37

Ja de kans dat Lille 3x scoorde was net zo groot als dat Ajax 6x scoorde.

18 september 2019 om 12:51

@jottem, als Ajax in het verleden domineerde maar niet won was jij vast ook degene die benadrukte: “als Ajax de kansen gewoon had afgemaakt, dan....”

18 september 2019 om 13:01

@jottem, kun je even toelichten wat je bedoelt met: “ik vind de stemming rondom Ajax ook heel overdreven”? In dit artikel geeft de trainer van de tegenstander aan dat de uitslag geflatteerd was. Ik neem aan dat je het daar niet over hebt. In de nabeschouwing op Veronica staken Derksen en Kieft nou ook niet bepaald een ‘loftrompet’ op om het meer even zo uit te drukken..., dus ik neem dat je het daar ook niet over hebt. Welke stemming is precies overdreven?!

18 september 2019 om 13:01

@jottem, kun je even toelichten wat je bedoelt met: “ik vind de stemming rondom Ajax ook heel overdreven”? In dit artikel geeft de trainer van de tegenstander aan dat de uitslag geflatteerd was. Ik neem aan dat je het daar niet over hebt. In de nabeschouwing op Veronica staken Derksen en Kieft nou ook niet bepaald een ‘loftrompet’ op om het meer even zo uit te drukken..., dus ik neem dat je het daar ook niet over hebt. Welke stemming is precies overdreven?!

18 september 2019 om 08:20

Heel overdreven is wellicht wat zwaar gezegd. Maar dat ‘men’ erg enthousiast is, is te verklaren. Als je hele middenveld vernieuwd is en je weet met 3-0 te winnen van de #2 van Frankrijk dan heb je daar alle reden toe.

We moeten niet doorslaan want je hebt helemaal gelijk dat Lille erg gevaarlijk was op momenten maar uiteindelijk gaat het om het resultaat. Als dit dan dat telt niet want anders had Ajax vorig jaar de CL gewonnen.

Ajax verdiend gewonnen maar wel met een geflatteerde uitslag. Het verbloemd ook veel dingen die bij Ajax toch echt verkeerd gingen. Goede snelle jongens voorin trouwens bij Lille, alleen erg onrustig..

Realistische reactie van deze trainer. Inderdaad, het had anders uit kunnen pakken, maar Ajax heeft desondanks verdiend gewonnen.

De stemming rondom Onana is ook wel wat overdreven. De reddingen die hij verricht waren dan wel belangrijk maar elk van die ballen kwam recht op hem af. Lijkt me dan niet teveel gevraagd dat hij die keert. Bovendien leidt hij die 2e grote kans (kopbal) zelf in door de bal laconiek naar voren te peren. Ook de gele kaart is weer een Onana momentje. Alhoewel ik hem een fantastische keeper vind (vooral qua reflexen) blijven die domme gele kaarten een irritatiepunt. Voor mij was Martinez de beste van Ajax gisteren. Wat een machine op het middenveld!

18 september 2019 om 10:29

Ik ben het eens met de eerste 2 reddingen van Onana dat die wat gelukkig waren, maar hij stond wel op de goede plek (is ook een kwaliteit) de laatste redding waar Ajax stond te slapen bij de vrije trap van hun waar ze 1 op 1 kwamen was wel echt een goede redding. Blijft lang staan en maakt zich erg breed dan is het moeilijk om het nog te passeren en vrij logisch dat ze de bal tegen hem aanschieten oftewel dat was een goede actie van Onana

Wat mij opvalt is dat Lille misschien nog steeds als het zwakste team in onze poule wordt gezien. Zoals ik had verwacht kan deze groep echt alle kanten op. Het spel moet echt beter, maar de 3-0 staat nu wel in de boeken. Dat is zeer belangrijk. Lille heeft absoluut kwaliteiten maar was gisteren niet geconcentreerd op de meest belangrijke momenten. Ze krijgen nu tegen Chelsea een tegenstander die ook moet winnen. Ik ben erg benieuwd naar de volgende wedstrijd.

18 september 2019 om 08:59

Let maar op. Geen andere club in deze poule wint met 3-0 van Lille. Gewoon een goede ploeg. En nog in ontwikkeling, zijn ook de nodige toppers kwijt geraakt. Daarom super lekker de punten zitten in de tas.

Ik vind het wel grappig om te zien dat mensen denken dat de nr 2 van Frankrijk geen kansen kan creeëren. En dat je er 3 ''weggeeft''. Ajax had in die redenatie ook nog 3 keer kunnen scoren.

Lille zat niet voor niets in pot 4 bij de loting. Teleurstellend niveau, AEK-niveau. Ze zullen zeker als laatste eindigen in deze poule. Neemt niet weg, dat Ajax een goede prestatie heeft neergezet. Volgende wedstrijd zullen ze wat meer tegenstand ondervinden.

18 september 2019 om 10:36

Lille is een prima ploeg. Niet te vergelijken met AEK vorig jaar. Die pakken gewoon punten

18 september 2019 om 11:21

Het typische ritueel van een Ajax wedstrijd. Van tevoren is die tegenstander echt wel goed en gaat Ajax het zeer lastig krijgen, en als Ajax dan wint was de tegenstander slecht en stelde het allemaal niks voor.

Het was een hele leuke pot waarin Lille ook zijn aanvallende intentie liet zien. Gelukkig hebben ze verzaakt in de afronding.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lille OSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Lille OSC18-3
14.Reims16-2
15.Lorient15-10
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
José FonteVerdediger150
J. IkonéMiddenvelder151
J. DavidAanvaller1510
Y. YazıcıMiddenvelder141
I. GrbićKeeper130
T. WeahAanvaller130
B. YılmazAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina Lille OSC.

74 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ongeïnspireerd Ajax boekt dankzij Tadic zuinige zege op Sparta

Ajax heeft zondagmiddag een moeizame overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag wist op bezoek bij Sparta Rotterdam allerminst te overtuigen, maar won wel: 0-1. Dusan...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren