Joël Veltman laat het aan Erik ten Hag over: ‘Het is allang geen geheim meer’

Woensdag, 18 september 2019 om

Op zijn favoriete positie bracht Joël Veltman dinsdagavond de wedstrijd van Ajax tegen Lille OSC tot een goed einde. “Het is allang geen geheim meer dat ik het liefst centraal achterin sta”, zei de verdediger na de gewonnen eerste groepswedstrijd in de Champions League (3-0). “Maar als rechtsback kan ik ook uit de voeten.”

“Is de trainer gek als hij mij uit het centrum van de verdediging haalt? Nou, dat weet ik niet”, vroeg Veltman zich openlijk af in gesprek met het ANP. “Ik kan me ook wel eens een wedstrijd tegen PSV herinneren dat ik als rechtsback tegenover Hirving Lozano stond. En volgens mij deed ik het laatst in die wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook best aardig als rechtsback.”

Erik ten Hag erkent: 'Soms was het iets te veel circus'

Vorig jaar opende Ajax de groepsfase van de Champions League ook met een zege van 3-0. Vier dagen na de zege op AEK Athene volgde een kansloze nederlaag tegen PSV (3-0) in Eindhoven. Komende zondag is Ajax ook weer te gast in het Philips Stadion. “We kunnen er daar voor zorgen dat we in de Eredivisie eens een keer niet in de achtervolging moeten”, zei Veltman. “Al laten onze resultaten in Eindhoven zien dat we het niet makkelijk zullen krijgen.”

“Ik denk dat PSV een beetje hetzelfde gaat spelen als Lille. Ze spelen thuis, dus misschien gaan ze even druk zetten. Maar daarna zullen ze denk ik een beetje inzakken en de snelle aanvallers aan het werk zetten.” Veltman kwam dit seizoen in tien officiële duels van Ajax binnen de lijnen en miste geen minuut van deze reeks. Tussendoor maakte hij ook nog eens zijn rentree als Oranje-international, negentig minuten in en tegen Estland (0-4).Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door harmr)

Wat mensen ook over Veltman menen te moeten zeggen, hij doet het alleraardigst na z'n blessure. Ik zag hem voorheen ook liever gaan dan komen maar tegenwoordig toch aardig onomstreden in de basis en dat is knap na zo'n lange absentie..

18 september 2019 om 07:24

Alleraardigst? Hij was uitstekend gister en heeft geen duel verloren.

18 september 2019 om 08:10

Hij heeft het toch over de 'Veltman na zijn blessure' en niet over de 'Veltman tegen Lille'. Dus lees eerst voordat je zo overstuur reageert.

18 september 2019 om 12:17

Alleraardigst is vrij in te vullen maar ik bedoel natuurlijk dat het het gewoon heel goed doet, no stress..

18 september 2019 om 07:29

Mee eens. Dat komt door zijn enorme drive en wilskracht. Geeft nooit op en geeft altijd alles voor zijn club. Ik vind zie hem persoonlijk wel liever op rechts en als schuurs nog wat slimmer word in het Centrum.

18 september 2019 om 07:55

mooi verhaal die gozer, doorliep zelfs elke jaarlijks schifting in de jeugd op deze manier, iedereen twijfelde maar niemand kon om hem heen. daar kan zelfs lasse schone nog een puntje aan zuigen. die gaat net als daley blind ooit zijn carrière afsluiten met nauwelijks erkenning maar geweldige cijfers. dat hij altijd wanneer hij fit is een basisplek verovert vertelt het hele verhaal.

Waarschijnlijk ben ik de enige maar ik vind Veltman Blind het beste duo centraal achterin dat Ajax heeft en zeker het duo waaraan we dit seizoen moeten vasthouden. Heb ze nu aantal keer in actie gezien en ze snappen het Ajax spel met hoog drukzetten beter dan de alternatieven. Ajax oogt minder kwetsbaar dan eerder dit seizoen met Schuurs, Martinez of Alvarez op die posities. Daarbij wint Veltman als laatste man erg veel kopduels van grotere en sterkere spelers. Ze hebben wel moeite met snelle spelers maar ik vond dat ze gister gewoon te vaak 1 tegen 1 stonden. Dat is ook de schuld van de backs. Ook organisatorisch stond het goed bij al die hoekschoppen van Lille. Last but least ben ik wel beetje klaar met negatieve commentaar. 3-0 winnen tegen Lille is echt heel erg knap. Zijn geen koekenbakkers zoals sommige beweren en gewoon sterkste ploeg uit pot 4. Beter dan Inter, Salzburg, Genk, Slavia, Lyon, Zenith, mis wel Napoli.

18 september 2019 om 07:28

Met alle respect, Lille is zeker niet beter dan Inter, Salzburg, Lyon en zeker niet dan Napoli. Snap dat je best wat kan als je 2e van Frankrijk word maar Lille heeft voor 130 miljoen verkocht dus die zijn ook niet meer hetzelfde team als vorig jaar. Alsnog is het een stabiele ploeg en moet je er nog maar van winnen op zo’n dinsdag avond.

18 september 2019 om 07:35

Ajax heeft voor 200 mil verkocht en speelt in de Eredivisie. De nummer 2 van Frankrijk is doorgaans beter dan de nummer 1 van Nederland. Dit is zeker geen normaal resultaat voor Ajax.

18 september 2019 om 07:44

Ik weet het niet hoor. Lille is Pepe kwijt geraakt die voor vrijwel alle aanvallende impulsen zorgde. Dan komt daarbij kijken dat Lyon dit seizoen wel sterker ingeschat wordt dan Lille en als jij denkt dat Inter en Napoli zwakker zijn dan Lille neem ik je in dat opzicht niet heel serieus. Je hebt wel gelijk over het centrale duo, want momenteel zie ik ook geen betere alternatieven dan deze jongens. Maar het negatieve commentaar valt allemaal ook wel mee. Maar dit is echt geen prestatie van wereldformaat hoor. Je bent verplicht om thuis te winnen van Lille als je vorig jaar in de halve finale van de CL stond. Weet trouwens ook niet waar jij 200 miljoen vandaan haalt, want in principe hebben de Ligt en Frenkie samen rond de 140 opgebracht. Verder heb je geen grote uitgaande transfers gehad, wat fijn is voor Ajax. Ajax is het aan zijn stand (Eredivisie of niet) om door te gaan in deze poule.

18 september 2019 om 07:45

Vraag jezelf eens af voor hoeveel Lille heeft ingekocht... Daarnaast is Ajax toch ook niet hetzelfde als vorig jaar. Ajax heeft zelfs voor meer verkocht. Verbeeld je de ligt op rcv en Frenkie naast Martinez op het middenveld.

18 september 2019 om 07:50

Ach doe normaal man met je verplicht om thuis te winnen van Lille. Wat een Nederlandse arrogantie. Omdat we een keer de halve finales hebben gehaald ? We hebben de beste middenvelder in de cl verloren en 1 vd beste verdedigers. Niet iedere speler (Neres) is nog in vorm en Donny (zeer belangrijke schakel) is geblesseerd. Kortom Ajax is verzwakt. 3-0 in een CL wedstrijd winnen is een geweldige prestatie. Ff zien of de overige ploegen in de poule dat ook kunnen...

18 september 2019 om 08:02

Als je iets wilt in de cl dan zul je toch echt thuis moeten winnen van de op papier slechtste ploeg.

18 september 2019 om 08:18

@Martyn Frenkie en de Ligt zijn samen voor zo’n 160 miljoen verkocht. Dolberg is nog voor ruim 20 miljoen verkocht. Zit je al op 180 miljoen. Daarnaast nog wat kleine verkopen zoals Schone, Kristensen en Wöber (afgelopen halfjaar verhuurd en vd zomer officieel verkocht) Dus totaal kom je zelfs over de 200 miljoen uit.

18 september 2019 om 08:19

@Martyn, Frenkie 86, De Ligt 75 maakt al 161 miljoen. Verder is Ajax Schöne kwijt. Leverde amper geld op, maar was wel een basisspeler. Wöber heeft 12 miljoen opgeleverd en Dolberg 20. Kom ik toch op een kleine 200 miljoen. Jij ook?Edit; Iseldiroed was me net voor.

18 september 2019 om 07:49

Sterkste ploeg uit pot 4 is Leipzig naar mijn idee. Verder kan je kwalitatief enkel Genk en Slavia van dat rijtje minder scharen dan Lille en Slavia heeft het ploegen als Chelsea, Sevilla en gister Inter ook gewoon lastig gemaakt. Hoe je bij Napoli in dat rijtje komt is mij sowieso een raadsel, die hebben op iedere positie een betere speler dan Lille..

18 september 2019 om 08:04

Ik denk dat los van supporters van lille niemand van mening ouds dat lille beter is dan Napoli. Met zulk soort opmerkingen kun je grote vraagtekens zetten bij alle andere opmerkingen.

18 september 2019 om 10:35

Ben het helemaal eens met je reactie, behalve dan die laatste anderhalve zin. Lille is zeker niet de zwakste ploeg uit pot 4, maar je kunt ook overdrijven. Imo wel een bovengemiddelde tegenstander uit pot 4, maar niet de zwaarste die we konden loten. Schat persoonlijk iig RB Leipzig en mogelijk Atalanta hoger in. En zeker teams als Napoli, Lyon, Inter en Salzburg zitten niet voor niets in een hogere pot. Doet er niets aan af dat Lille wel een serieuze tegenstander is en dan ben ik zeker met je eens dat je zeer tevreden mag zijn met een 3-0 overwinning.

Hij is geen De Ligt en zal het ook nooit worden, maar de mensen zijn daardoor vergeten dat je een uitstekende verdediger kunt zijn zonder een De Ligt te zijn.

18 september 2019 om 07:56

@shepherd amen

18 september 2019 om 08:06

Maar desondanks is het verschil wel groot. Ik vraag me alleen af hoe mensen zouden reageren als Veltman een penalty tegen had gekregen. Dan was het waarschijnlijk weer de persoon met de domme acties. Wat domme acties blijft hij wel houden.

18 september 2019 om 08:22

Tagliafico begaat soms ook domme acties. Maar bij hem is het grinta of winnaarsmentaliteit.

18 september 2019 om 09:40

@Kyle66 en toch kan ik me van Nico geen actie als dat vasthouden in t begin van de wedstrijd herinneren. Maar goed, miss is mijn geheugen selectief.. Verder was Veltman echt top, maar er zijn met de VAR sowieso scheidsies die m op de stip leggen daar. Had t shirt stevig in t vuistje gekneld..

18 september 2019 om 11:39

Ah, je hebt die maaiactie op Sanchez waaruit dat opstootje en in die gele kaarten volgden even gemist dus? Dat had ook zomaar een dikke gele kaart voor Nico kunnen zijn, was toch een akelige trapbeweging. Vorig seizoen die actie tegen Bayern meen ik...muller als ik me niet vergis.als je elke speler van Ajax onder een vergrootglas ligt vind je altijd wel mankementen of slippertjes. Ik heb tot nu toe nog geen letter gelezen over Promes die letterlijk alle ballen verspeelde in de beginfase. Of een Neres bij wie het in de beginfase niet lukte, Tadic die vrijwel onzichtbaar was. Het is altijd weer de usual suspects eruit pikken. Waarom individuen en momentjes uit de context rukken en beoordelen?als team heeft Ajax gewoon een goed resultaat behaald. Soms was het erg slordig, soms kwamen ze goed weg en soms waren ze weergaloos.er zit potentie in dit elftal. Voor elke CL-deelnemer geldt dat er altijd een stukje geluk mee moet spelen om ver te komen in het toernooi. Ajax is alvast weer goed op weg om dat beetje geluk af te dwingen in plaats van wachten tot het kwartje hun kant op valt. Het doet me deugd om te zien dat ten Hag er wederom in lijkt te slagen om een sterk collectief neer te ztten, een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

Mss ben ik de enige, maar na 5 min had je ook een pingel tegen kunnen krijgen door veltman en werd hij afgelopen weekend tegen heerenveen ook nog gered door de var. In de toekomst zal Ajax toch een hoger niveau nastreven.

18 september 2019 om 11:13

Je bent niet de enige. Maar dat is gewoon Veltman. Hij heeft letterlijk elke wedstrijd wel van zulke "domme" dingen. Nu wordt hij 2x "gered" door de var waarbij het ook zomaar de verkeerde kant op kan vallen.

18 september 2019 om 14:00

Das waar, FCkorsou & XIII. Voor hetzelfde geld ga je eraf met 0-2,3 of 4 🙉.

Waarom denkt ie dat PSV gaat inzakken? PSV zakt thuis nooit in. Ook niet voor Ajax. Vorig jaar werd Ajax ook volledig op eigen helft vastgezet.

Heel leuk en aardig maar toch zie ik je zo snel mogelijk verdwijnen op de CV positie. Gister binnen 5 minuten al een penalty tegen kunnen krijgen. Waarbij we echt niet hadden mogen klagen als de scheids hem gaf. Tegen de wat mindere tegenstanders kan het misschien maar niet tegen de betere. Ik hoop echt dat hij tegen PSV er niet instaat anders weet ik nu al dat het moeilijk verhaal gaat worden. Veltman op CV is het gewoon niet.

Veltman is altijd een gewaardeerde kracht gebleken. Nooit zeuren of de boel opdraaien. Een echte pro. Persoonlijk denk ik dat het Argentijnse/Mexicaanse blok voor de verdediging Blind & Veltman goed aanvuld cq ontlast. Daarvoor de creativiteit van Ziyech, Beek, Promes, Neres en Tadic. Dan heb je volgens mij een team dat voor elkaar door het vuur wil gaan. Ooh ja Onana en de brede bank natuurlijk niet te vergeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

168 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 9 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Veltman licht opponent bij Chelsea uit: ‘Ik heb vooral naar hem gekeken’

Voor Ajax wacht woensdagavond in de Champions League de thuiswedstrijd tegen Chelsea. Joël Veltman benadrukt in gesprek met NUsport dat er bij de Amsterdammers geen sprake van onderschatting zal zijn. Daarnaast...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Manchester United is bereid om aankomende zomer mee te werken aan een transfer van Paul Pogba naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren