‘Waren net robots bij AZ, ze werken hun training af en gaan naar huis’

Dinsdag, 17 september 2019 om

AZ opent het Europa League-seizoen donderdag tegen FK Partizan en voor Rajko Brezancic is dat een duel met een speciaal tintje. De linksback speelde in de jaargang 2015/16 in het shirt van AZ. Brezancic kijkt echter niet met al teveel plezier terug op zijn kortstondige dienstverband in de Eredivisie.

“Nederland is een heel mooi land, maar de mensen daar zijn een beetje afstandelijk”, zegt Brezancic in een voorbeschouwing op de website van Partizan. “Het is heel anders dan de mentaliteit op de Balkan. Je traint met ze en als je ze dan vervolgens later in de stad tegenkomt, dan doen ze je alsof ze je helemaal niet kennen. Het zijn wat dat betreft net robots. Ze werken hun training af en gaan dan gelijk naar huis.”

Brezancic komt met nog een voorbeeld op de proppen. “Het gebeurde zelden dat we na een training met collega's ergens koffie gingen drinken of gingen lunchen. En als we zoiets al een keer deden, dan betaalde iedereen voor zichzelf. Dat had ik nog nooit ergens meegemaakt.” Brezancic ruilde AZ in de zomer van 2016 in voor Huesca. Via een korte periode bij Málaga kwam de 26-jarige linksback deze zomer bij Partizan terecht.

Brezancic weet dat AZ doorgaans aanvallend voetbal speelt. “Maar we moeten geen angst voor ze hebben”, benadrukt de voormalige AZ'er. “Ik denk dat AZ in mijn tijd een beter elftal had dan nu. Dat betekent echter niet dat we ze moeten onderschatten, want dan gaan we zeker niet winnen.” AZ treft in de groepsfase van de Europa League verder ook nog Manchester United en FK Astana.


Poll

Zie jij AZ donderdag winnen van FK Partizan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door varkenoord19)

Die jongen is warmte gewend en niet van die kille hollandse mentaliteit

17 september 2019 om 18:33

Ik zie het al voor me. Zijn ze gaan lunchen met de selectie komt Ron Vlaar even naar deze jongen. "So Rajko, you had the Salmon and cream cheese bagel? Yes that was 4,80 euro's. I will send you a tikkie! Do you know tikkie?". Heerlijk zo die Nederlandse cultuur.

17 september 2019 om 18:44

Ik zie het al helemaal voor me hahaha

17 september 2019 om 19:57

Haha die voetballers verdienen al bakken met geld en dan nog gierig zijn. Gewoon elke lunch een ander speler die betaald, scheelt heel wat tijd bij het afrekenen😉

17 september 2019 om 18:48

Jij noemt het "kille Hollandse mentaliteit", een ander noemt het wellicht topsport. Het is ook maar net wat je gewend bent als speler.

17 september 2019 om 18:56

Heeft weinig met wel of geen topsport te maken, in Nederland is men gewoon wat afstandelijker dan bijvoorbeeld hier in zuid Europa en ook als je het vergelijkt met de Balkan landen, dat is geen diskwalificatie maar gewoon anders als dat hij gewend was, of jij moet vinden om een keer samen íets te gaan drinken of uit eten te gaan een gebrek aan topsport mentaliteit is, dan heb ik niets gezegd.

17 september 2019 om 19:13

Topsport? Daarom hangen Ziyech en Onana zovaak samen na de training en nog een hele hoop andere. Dat heet team. Zijn altijd gasten waar je beter mee klikt dan andere, maar 0??

17 september 2019 om 18:57

Warmte is er toch genoeg, alleen wat minder wanneer je richting de randstad gaat. Bij Limburgse en Brabantse clubs lijkt het me toch allemaal wat warmer.

17 september 2019 om 19:00

Het zou natuurlijk ook kunnen dat Rajko zelf een enorme lul is die je er liever niet bij wil hebben als je wat leuks gaat doen.

"Dat az in mijn tijd een beter elftal had dan nu". Heb niet het idee dat deze man az nog volgt😉. Als voorbeeld, we speelde toen nog met hupperts en tankovic voorop dat deze man bij az speelde. Ik denk dat az op elke positie zowat sterker is geworden.

17 september 2019 om 18:48

Klopt, maar voor deze vent is het beter om andersom te beweren. Lijkt t alsof ie er bij een heel sterk elftal niet aan te pas kwam, terwijl ie in werkelijkheid er gewoon niks van bakte in een matig elftal

17 september 2019 om 19:04

Die gaat helemaal gek worden Donderdag als hij Stengs tegenkomt ipv Hupperts

Soms betalen ze voor je en dan krijg je een tikkie voor €0,25. Maar tja als mensen doen of ze je niet kennen dan mogen ze je waarschijnlijk niet zo.

AZ kan in deze poule zo maar doorgaan hoor, denk ik. Ze zullen de wedstrijden tegen Partizan en Astana, waar ze imo niet erg voor onder doen, zakelijk moeten afwerken. Een stunt tegen dit United sluit ik ook niet uit..

17 september 2019 om 19:05

Thuis op het kunstgras waarop Engelsen niets gewend zijn zie ik ze op een goede dag zo maar winnen van ManU.

En als dat wel gebeurde dan betaalde iedereen voor zichzelf, haha het is geen date waar je indruk wilt maken op een meid of beleefd wil zijn. Verder vind ik het wel meevallen dat die selectie van toen beter was dan nu. Nu heeft AZ natuurlijk ook veel talent die je goed tegenover spelers van toen kan zetten

Ik herinner Brezjancic als een aardige vriendelijke man die mijn zoon een handtekening heeft gegeven. Volgens mij heeft hij nooit gezeurd of geklaagd over AZ. Nu doet hij alsof alles vrezelijk was. Gewoon een spelletje voor de media.

De selectie van 2015/2016 had geen koopmeiners, idrissi, boadu en stengs.... weliswaar Janssen en jahanbaksh maar ook Rochet op goal (lol) van der linden en Johansson achterin maarja we zien het wel

17 september 2019 om 19:45

Dat dacht ik ook al, toen waren er wel sterkhouders in de selectie maar met Koopmeiners, Stengs en Boadu op die posities hebben jullie goede vervangers en misschien zelfs wel talentvoller.

17 september 2019 om 21:31

Met name Bizot, Svensson en Midtsjo i.p.v. rochet, Johansson is al een groot verschil. Jahanbaksh was er toen nog maar 1 jaar dus veel minder dan in zijn laatste jaar

De selectie van 2015/2016 had geen koopmeiners, idrissi, boadu en stengs.... weliswaar Janssen en jahanbaksh maar ook Rochet op goal (lol) van der linden en Johansson achterin maarja we zien het wel

Bijzonder. Mensen in de Balkan komen ook wel nors over. Maar dat betekent nog niet dat iedereen zo is daar. Het is ook maar net waar je in Nederland bent en wie je collega's zijn.

Kan me nog herinneren dat de zaakwaarnemer van deze beste man riep (voor het seizoen begon), dat hij binnen 10 wedstrijden zou worden erkend als de beste linksback van de competitie. Wat een drama was dat. Goed dat Haps er dat seizoen door kwam .

Hij heeft helemaal gelijk, trouwens het is precies hetzelfde als bij alle top clubs in Europa. Dus voor de gezelligheid in de stad dan kan hij inderdaad beter bij Partizan blijven.

Hopelijk laten die Alkmaarse robots die Bourgondische Balkanmannetjes een poepje ruiken. Maar dit is gewoon een cultuurverschil. Hij heeft zich niet verdiept in de Nederlandse cultuur en dan komt het misschien robotachtig over, maar alsnog willen heel veel mensen naar dit robotland komen Als Nederlanders in de Balkan gaan voetballen dan denken ze wellicht dat ze lui of onprofessioneel zijn, maar je moet je gewoon aanpassen en verdiepen in de heersende cultuur.

Geloof er niks van. Wat afstandelijker ja oke maar net doen of je een collega niet kent? Nee nog nooit meegemaakt. En ieder drankje apart afrekenen ? Ook nog nooit meegemaakt dan ga je met de verkeerde mensen om.

Weet niet eens of het team slechter is dan toen. Als het al zo is kwam het in ieder geval niet door deze Brezancic. Man wat was die slecht.

Of AZ nu een slechter team heeft dan toen weet ik niet, maar Partizan heeft een stuk beter team dan toen het AZ versloeg. Het wordt nog een leuk bezoekje in Alkmaar voor mij. Het voetbal zal iig mooi zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren