‘Ik denk niet dat dit de ideale drie zijn voor het middenveld van Ajax’

Dinsdag, 17 september 2019 om

Ajax reikte afgelopen seizoen tot de halve finale van de Champions League, maar in de optiek van Valentijn Driessen is een herhaling van dat huzarenstukje in deze jaargang niet mogelijk. De chef voetbal van De Telegraaf denkt dat het huidige Ajax daar de kwaliteiten niet voor heeft, al kan een goede start van de groepsfase dinsdagavond tegen Lille OSC een en ander in gang brengen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Valentijn Driessen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door gabstra)

Ik denk niet dat Valentijn Driessen de ideale persoon is om hier iets van te vinden 😉

17 september 2019 om 15:49

Dat misschien niet. Maar hiermee heeft hij wel een goed punt. Alvarez zie ik ook meer als centrale verdediger. En als Marin niet kan aanhaken zal Ajax misschien met Vd.Beek, Martinez en met Ziyech moeten gaan spelen op het middenveld. En in de winterstop weer de transfermarkt op om Dani Olmo alsnog te halen.

17 september 2019 om 16:13

Niet ideaal maar vanuit zijn huidige functie volledig in zijn recht. Ik denk dat hij dit gebaseerd heeft op mijn reactie vanochtend op t stuk van Neres, als ik mag speculeren?

17 september 2019 om 17:27

Vanuit zijn huidige functie, moet hij waarheden verkondigen in de krant. Ik zit niet te wachten op de mening van een sportjournalist die nooit een bal geraakt heeft. Vanuit zijn functie moet hij vertellen dat er iemand uit de voetalwereld (noem een willekeurig voetbal persoon) dit niet de ideale drie zijn op het Ajax middenveld.

17 september 2019 om 17:16

Als dit nu al zijn stukjes waren, was er niets aan de hand. Duidelijke mening aan de hand van constateringen. Ben het zelfs met hem eens. Misschien is die valentijn wel bezig met een charme offensief. Nieuwtjes van Ajax hebben ze blijkbaar nodig en kaltgesteld worden is dan niet zo handig.....

17 september 2019 om 17:27

De eerste keer dat die man bij VI aan tafel zat was ik m al zat. Vroeg me af bij welke grootmacht hij had gespeeld, bleek dat hij stukjes in een populistische krant schrijft. Omdat hij wat contacten binnen Ajax heeft denkt de man dat hij verstand van voetbal heeft, maar t is gewoon een simpele pessimistische ziel die de kost verdient met gal spuwen. Zijn stukjes over voetbal kan hij net zo goed over hockey schrijven want het heeft 0,0 inhoud. Hij lult maar wat in de rondte als het over voetbal gaat. Hij moet toch zelf ook wel weten dat als hij aanschuift bij een tafel met Van Gaal en Guardiola dat hij niet kan meepraten over voetbal? De man denkt helaas dat hij een of andere dicipel van Johan Cruijff is.

Joh...daar hoef je geen Einstein voor te zijn. Na Lille is Donny terug op het midden en moet ie het aandurven om met alvarez en blind achterin centraal te gaan spelen

17 september 2019 om 16:00

En wie moet er naast Martinez gaan staan dan? Donny kan dat niet aangezien die altijd uit positie loopt. Als je eraf wil gaan moet je Donny daar neer zetten. Ziyech ook niet dus hou je Marin over maar dat is geen verdedigende middenvelder. Je hebt een middenvelder in Alvarez gebruik hem dan ook zou ik zeggen.

17 september 2019 om 16:38

Alvarez is meer een verdediger. Ik vind dat je de keuze moet maken tussen Alvarez of Martinez op het middenveld. Beide is teveel van het goede, lijkt het op Psv van voorgaande jaren met Rosario en Hendrix..

17 september 2019 om 17:20

Wie naast Martinez moet staan is aan de technische staf om uit te vogelen. Alvarez is een CV ongeacht wat hij zelf zegt. Het centrum van Ajax is kwetsbaar, dus Alvarez mag daar de boel verstevigen. Naast Martinez zet je voor mijn part een talent neer. Of je draait het om en gaat voor de Bosz variant. Punt naar achter en Donny en Ziyech aanvallend. Haalde daar gewoon de EL finale mee en Martinez is verdedigend echt beter dan schone.

17 september 2019 om 17:42

En jij bepaalt dat hij een CV is? Alle trainers laatste jaren zetten hem middenveld maar ninjakai heeft besloten dat het een CV is dus moet hij maar achterin.

17 september 2019 om 17:59

“Alvarez is een CV ongeacht wat hij zelf zegt” Wat een belediging zeg! Die kerel speelde bij zijn oude club vrijwel alleen op het middenveld, bij Mexico idem, maar jij zegt ff te bepalen dat hij geen Middenvelder is? Echt wat een bizarre uitspraak

17 september 2019 om 16:05

Hoewel het nu wel stabiel is denk ik ook wel dat Alvarez meer een centrale verdediger is dan een middenvelder. Alvarez naast Blind achterin zou beter zijn. Op de plek van Alvarez dan Marin of Donny als verdedigende middenvelder. Beiden niet ideaal maar weet niet wie daar anders moeten spelen op dit moment. Promes en Lang zijn beiden veel meer nummers 10 en aanvallend dan controlerend. In deze formatie met twee controleurs voor de verdediging zou Schone natuurlijk de baas zijn. In de oorspronkelijke formatie moest hij in zn eentje alle gaten die vooral Donny veroorzaakte dichtlopen. En als hij het niet meer kon belopen, wat logisch was, lag het aan hem en was hij opeens te oud.

17 september 2019 om 16:12

Gewoon Alvarez laten staan. Balans is veel belangrijker. Donny gaat daar niet goed uit de verf komen net als Marin aangezien het geen verdedigende middenvelders zijn wat Alvarez wel is. Stond hij ook bij zijn vorige club en staat hij ook bij Mexico dus waarom blijven mensen volhouden dat hij perse achterin moet is mij een raadsel al mag een ieder zijn mening hebben natuurlijk. Met Donny of Marin daar ga je het niet redden.

17 september 2019 om 16:27

@bjp79 Ben het wel met je eens. Nu even voor stabiliteit kiezen want de eerste vier weken van het seizoen waren natuurlijk een grap. Toen hield Ajax echt open huis op het middenveld. Elk team, zelfs de amateurs waar ze tegen oefenden, konden zo doorlopen op het middenveld vooral omdat Donny veel te diep bleef staan en Blind te zwak was in de omschakeling. Nu gooien ze het middenveld dicht en kunnen de creatievelingen, Ziyech, Tadic, Neres, Promes het verschil maken.

17 september 2019 om 17:37

Voor nu ben ik ook fan om Alvarez op het middenveld te houden. Dan heb je wel een kans om een talent als Schuurs rustig te brengen gezien Alvarez een deel van zijn verdedigende taken preventief overneemt..veltman zit ver boven zijn capaciteit te voetballen wat blijkt aan zijn rare fouten.. rustig optrekken in zijn 5 zal uiteindelijk meer snelheid geven dan volgas in zijn 4 blijven rijden..

17 september 2019 om 17:44

Eens en zodra de oplossing zich aanbied (misschien vanuit de jeugd) kan je altijd nog proberen met Alvarez achterin.

17 september 2019 om 18:37

Van De Beek als verdedigende middenvelder? Als centrale middenvelder voert hij ook alleen de aanvallende taken uit. Van De Beek moet je gewoon op 10 zetten. Daar kan hij momenteel het minst schadelijk zijn in defensief opzicht en bovendien rendeert hij daar het beste.

Jammer dat het in voetbal alsmaar gaat om voorspellen, speculeren, etc. Natuurlijk is het onwaarschijnlijk dat Ajax de Europese campagne van afgelopen jaar zal herhalen, dat weet iedereen en daar hoeft niet iemand een podcast over te maken en zoveel voor betaald te krijgen. Zeker niet als het de journalist is die opmerkelijk genoeg niet van plan was naar Madrid af te reizen afgelopen jaar omdat Ajax daar toch uitgeschakeld zou worden. Waarom kunnen we het niet gewoon dag voor dag zien? Lille is een sterke tegenstander en heeft een poos moeten wachten om weer in de Champions League aanwezig te zijn. Zulke facetten spelen net zo goed mee, boven de aanwezige kwaliteit van de spelers. Ik moet het nog maar zien en het lijkt me dan ook niet meer dan logisch dat Ajax zowel kan winnen als verliezen van de Noord-Fransen.

Wat is Valentijn toch een stuk negativiteit. Hij zou beter eens een stuk schrijven waarom iets wel goed kan gaan, of op welke manier het wel mogelijk is. Het enige wat er uit zijn mond komt zijn redenen waarom iets of iemand niet goed genoeg is of waarom iets niet zal lukken.

Los van dat het weer vriend Driessen is die het zegt; 1. Waarom moet er toch altijd met zo’n negatieve worden geanalyseerd? Een beetje positieve insteek, misschien lukt het niet om de halve finale te halen, misschien wel. Vorig seizoen had ook niemand dat voorspeld, toen was het eiegenlijk al bijna onmogelijk om te overwinteren. Laten we in vredesnaam gewoon met hoop en een positieve houding kijken hoe ver de NL clubs komen ipv nog voor de eerste wedstrijd is gespeeld al meteen te melden wat ze allemaal toch echt niet gaan halen en meteen maar een paar spelers afbranden in het hele proces. 2. Tegelijkertijd de houding dat Lille toch wel even moet kunnen worden weggezet. Ik begrijp daar niets van. In de CL moet je elke wedstrijd serieus nemen, laat de tegenstanders maar gemakkelijk denken. Door het niet-te-herhalen-succes vervallen Driessen en co. wel meteen weer naar een houding die in het verleden heeft bewezen een goede garantie op uitschakeling te zijn. Dus nee, Ajax is niet de beste van Europa, hooguit subtop, maar met inzet en durf en zonder onderschatting kun je ver komen en dat kan ook dit jaar weer lukken.

Tot nu toe gaat het prima met deze samenstelling. De winnende coach heeft gelijk toch. En wat defensieve kracht op het middenveld is niet verkeerd als je met zoveel druk naar voren speelt. Wanneer vd Beek terug is misschien minder noodzakelijk ivm zijn loopvermorgen. Ik ben zóó benieuwd wat het eerste positieve bericht van Driessen gaat zijn! Ik kijk er naar uit.

We moeten met z'n allen gewoon stoppen op deze artikelen te klikken, starting from now. Dan verdwijnt deze man vanzelf van ons aller dierbare VZ. Ik bedoel de beste man heeft heus wel eens een keer gelijk, maar dat heb ik ook wel eens. Of dat zijn mening interessant maakt is weer iets anders. Gewoon boycotten deze man. A better world starts with yourself! Ik ga er vanaf nu ook mee stoppen.

En hoe zal Valentijntje het dan doen zonder Donny? Erg makkelijk om overal tegen aan te pissen. Maar zelf met een oplossing of alternatief komen, ho maar.

17 september 2019 om 16:16

Ik mag die kwal ook niet, maar het is natuurlijk zijn baan niet om met oplossingen te komen. Dat dit middenveld geen lange termijn oplossing is lijkt me een logische conclusie. Dit probleem oplossen is natuurlijk heel andere koek en dat kunnen we beter overlaten aan een specialist zoals Ten Hag, al vrees ik dat Valentijn het daar niet mee eens zal zijn .

17 september 2019 om 16:27

Als meneer overal kritiek op heeft mag je best met een oplossing komen. Hij is toch analist bij voetbal inside?

Het is leuk dat Valentijn nog steeds een podium krijgt wanneer het om Ajax draait, maar waarom laat de Telegraaf Mike Verweij, ajax watcher, niet gewoon de artikelen mbt ajax schrijven. Hij heeft er tenminste verstand van, in tegenstelling tot collega Driessen die alleen maar negatieve uitspraken doet. Ze zijn niet voor niets officieel mediapartner van Ajax, gedraag je er dan ook naar.

17 september 2019 om 16:03

Dit was geen artikel, dit is de voetbal podcast van de Telegraaf, hierin zitten de clubwatchers en de chef sport. Overigens ben ik niet met je eens dat een mediapartner niet negatief mag zijn. Ajax TV is voor de PR van de club, de Telegraaf mag best onafhankelijk zijn. Ik ben het ook niet eens met de manier waarop Driessen dit invult maar ze mogen best negatief zijn.

17 september 2019 om 16:21

Natuurlijk mag je kritisch en negatief zijn als het slecht is/gaat, maar dit is de afgelopen twee jaar de standaard geworden bij Driessen. Dan kan je beter een clubwatcher die er dagelijks mee bezig is de waarheid laten vertellen, hij zit in tenminste nog dichter bij de bron.

17 september 2019 om 18:33

Ik denk niet dat je als krant volledig objectief kunt zijn met een Ajax-watcher die het voor het zeggen heeft met betrekking tot artikelen. Driessen zit er de laatste tijd vaak naast, maar al die mensen die louter positief waren deze zomer, zijn ook wel even op hun plek gezet vanwege al die mooie argumenten die uiteindelijk op niets gebaseerd waren.

Wanneer meneer Driessen stelt dat er makkelijk van Lille gewonnen wordt begint het mij alweer te jeuken. Het wordt gewoon een hels karwei met hopelijk 3 punten.

Nee en niet naar Madrid gaan kon destijds ook niet. Lapzwants eerste klas. Jammer dat je bij voetbal zone bepaalde clubs en personen uit kan zetten

Laatste 4 van Europa vast niet, maar das ook wel een flinke maatstaf.

17 september 2019 om 16:19

Precies. Bovendien zegt Nico alleen dat ze het zouden kunnen halen en dat is natuurlijk ook zo. Zou wat zijn als hij zegt dat ze geen kans maken en dat ze slechts op een schoolreisje gaan. De kans is klein maar deze spelers hebben aangetoond op de juiste momenten te kunnen pieken.zolang we Europees maar overwinteren vind ik het best. Meer dan ooit leeft het besef dat we het als Nederlandse clubs samen moeten gaan doen.

Gelukkig komt Donny nog terug, dus zal dit ook niet eeuwig het middenveld blijven.

Misschien niet het meest ideale middenveld nee, het grote verschil is echter wel dat Alvarez samen met Martinez de gaten dichtlopen op het middenveld. Daarmee een stuk stabielere verdediging heeft. Marin die had heel veel moeite om zijn positiespel. Kon het ook niet belopen waardoor gaten openvielen op het middenveld. Wellicht met Donny vd Beek op de plek van Alvarez dat het qua voetbal beter loopt.

Alvarez moet uiteindelijk gewoon een linie terugzakken waardoor er een plekje in het elftal vrijkomt voor Van de Beek. Of dat dan op '10' is of als controlerende middenvelder zal moeten blijken. Ziyech vind ik het ook fantastisch doen vanaf het middenveld. Duidelijk is in ieder geval dat de ideale samenstelling nog steeds niet gevonden is. Misschien herpakt Marin zich nog wel en ontpopt hij zich tot de gewenste controleur voor naast Martinez!

Krijg nou wat hij kan toch inhoudelijk in gaan op Ajax. En ik ben het nog met hem eens ook moet niet gekker worden. Ik zou hakim een positie terug laten zakken met opdracht ietsje minder risico in de dribbel te leggen.(ietsje )Donny er naast martinez vm alvarez naast blind promes rechts/links. Toch genoeg verdedigend en creativiteit in overvloed

De halve finale moet dan ook een ambitie zijn, geen doel. Dat zal hij toch vast ook wel snappen. Vorig jaar had je 4 sterkhouders, nu heb je er nog maar 2 en die spelen ook nog eens in dezelfde linie. Ajax heeft goede zaken gedaan zich te kwalificeren en alles wat ze nu extra pakken is mooi meegenomen. Ik heb niets tegen Driessen, maar ik vind z'n argumenten verder ook bijzonder zwak in deze. Lille is geen Europese grootmacht, maar dat is Ajax ook niet. Je kunt de poorten ook niet open gooien nu de verdediging allesbehalve stabiel oogt en is.

Geen Ajacied die rond deze tijd verwachtte dat Ajax bij de laatste 4 zou komen. Heerlijk dat het wel is gebeurd. Door twee zware mutaties zijn we gewoon weer een Nederlandse club waarvan je maar moet afwachten wat het dit jaar gaat worden. Geen idee...... we zullen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

88 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 6 1 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax-aanwinst bemerkt concurrentie: ‘Quincy Promes zit er wel lekker in’

Edson Álvarez, Reza Ghoochannejhad, Sydney van Hooijdonk, Sean Klaiber en Teun Koopmeiners maken kans op de titel Fashion Player 2020, dus een van hen mag zich straks de best geklede voetballer...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren