Ajax-aankoop reageert met cynisch gifje op kritiek Ronald de Boer

Dinsdag, 17 september 2019 om

Edson Álvarez opereert bij Ajax doorgaans als rechtermiddenvelder, maar oud-speler Ronald de Boer heeft zo zijn twijfels bij de voetballende kwaliteiten van de Mexicaan. De Boer denkt dat Álvarez beter tot zijn recht komt in de achterste linie van Ajax. De miljoenenaankoop nam de kritische woorden van de Nederlandse analist tot zich en reageerde via Twitter met een gifje.

“Als we (Ajax, red.) veel de bal hebben, dan denk ik niet dat hij (Álvarez, red.) de kwaliteiten heeft met de bal die vereist zijn bij een club als Ajax”, concludeert De Boer in gesprek met ESPN. “Álvarez is iemand die ballen afpakt, maar creatieve oplossingen heeft hij niet. We moeten hem echter de tijd gunnen en afwachten hoe het allemaal gaat uitpakken.”

In de optiek van De Boer rendeert Álvarez veel beter in de achterhoede van de regerend landskampioen uit Amsterdam, zeker met het oog op de aankomende wedstrijden in de Champions League. “Ik denk dat hij meer een verdediger is dan een middenvelder. Ajax kan Álvarez tegen Chelsea en Valencia niet op het middenveld opstellen, dat zijn namelijk erg goede ploegen. Dat zou erg riskant zijn.” De verwachting is dat Álvarez dinsdagavond tegen Lille OSC ‘gewoon’ als middenvelder start bij Ajax.

De Boer staat niet alleen in zijn kritiek, want FOX Sports-analist Kenneth Perez was zondag ook al kritisch op de manier van spelen van Álvarez. “Ik geloof niet dat Álvarez een middenvelder is”, aldus de oud-middenvelder van Ajax. “Daar is hij veel te houterig voor. Ik zag wat cijfers van hem, hij speelt de bal haast nooit naar voren. Hij speelde 3 van de 49 ballen vooruit. En wat moet een middenvelder van Ajax vooral doen? De spelers voorin aan het werk zetten.”


Poll

Ben jij het eens met Ronald de Boer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door no.14)

En dan niet even de tweet vertalen maar wel weten dat hij een cynische tweet plaatst. Netjes VZ. Ken geen woord Spaans😂

17 september 2019 om 12:41

De alinea boven de foto vat het bericht vrij goed samen qua vertaling, maar om de tweet nog nader te vertalen staat er volgens mij: Heeft niet de kwaliteit die we nodig hebben met de bal, hij is een man meer te herstellen en niet erg creatief

17 september 2019 om 12:42

Hij bedoelt de tweet van Alvarez denk ik...

17 september 2019 om 15:04

De vertaling in de tekst komt inderdaad overeen met die tweet!

17 september 2019 om 12:42

Hij heeft geen woord gezegd hij past een gifje. De Boer wil even goedkoop scoren. Hij speelt op dit moment waarschijnlijk op het middenveld omdat we Donny missen. Dat hoop ik tenmiste.

17 september 2019 om 13:13

Het is wel een mannetje die Alvarez benieuwd hoe hij met teleurstellingen omgaat hoop niet dat het een rotte appel is.

17 september 2019 om 14:09

Heb je het interview met hem gelezen? Daarin komt hij over als een heel rustige en bescheiden speler.

17 september 2019 om 15:47

@ Fcrrr Hij staat in Mexico niet er niet om bekend dat het een "rotte appel" is, en wat ik tot nu toe van hem bij Ajax heb gezien lijkt het mij een vriendelijke gozer. Al ben ik het wel met de Boer eens dat ik hem ook liever centraal achterin zie, maar goed nood breekt nu even wetten nu van de Beek niet speelt vanavond.

17 september 2019 om 17:53

Ik hoop dat jullie gelijk hebben ik twijfel na zijn gedrag na zijn eerste wedstrijd en deze reactie op twitter. Hij is een paar weken hier beetje bescheiden opstellen zou hem sieren in mijn ogen.

17 september 2019 om 12:44

Google (translate) is your friend: Ronald de Boer, op Edson Álvarez: 'hij is meer verdediger dan middenvelder' Voor de Ajax-jeugdcoach is de Mexicaan 'niet van de kwaliteit die we nodig hebben met de bal, is een man om te herstellen en niet erg creatief, maar je moet hem tijd geven', zei hij. Maak er zelf maar fastoenlijk Nederlands van

Helemaal mee eens! Dit is mijn gedroomde opstelling: Onana Dest-Alvarèz-Blind-Nico Donny-Martinez Promes Ziyech-Tadic-Neres

17 september 2019 om 12:53

@BenAFCA precies dat is mijn opstelling en misschien Veltman rouleren met Dest want anders wordt het teveel met zo'n jonge jongen en ook Marin het vertrouwen geven maar met wie rouleren weet ik even niet.

17 september 2019 om 12:56

Marin zou kunnen rouleren met Promes en Donny, sowieso wat invalbeurten gunnen om zich te bewijzen

17 september 2019 om 12:58

Ik heb toch liever Veltman rechtsback denk ik. Stuk meer ervaren, al is de snelheid van Dest wel heel handig.

17 september 2019 om 14:40

Iets waar ik niemand over hoor: is het niet een mogelijkheid Alvarez rechtsachter te zetten? Dan Schuurs RCV naast Blind. Alvarez heeft eerder RA gespeeld en kan me niet voorstellen dat hij het slechter doet dan Nous of Veltman, zeker op verdedigend vlak.

17 september 2019 om 15:04

Promes daar droom ik echt niet van hoor. Bovendien is dit veel te aanvallend.

Wat ik tot nu toe van hem gezien heb, lijkt het oordeel van De Boer en Perez correct.ben wel benieuwd hoe hij vanavond doet tegen een sterkere tegenstander.dan zou zijn (controlerende) kwaliteiten van meer toegevoegde waarde kunnen zijn.

17 september 2019 om 12:50

Het zou zeker kunnen, maar de kritiek vind ik nogal voorbarig. Hij speelt net mee in een ander systeem. Als je zijn wedstrijden met het Mexicaans elftal ziet, speelt hij een stuk minder verdedigend, maar dat zal ook met vertrouwen te maken hebben.daarmee wil ik dus niet het tegendeel bewijzen, dat kan ik natuurlijk niet. Maar ik vind de conclusie van De Boer en Perez voorbarig. Als hij nog zo speelt over 2 maanden ofzo, ben ik het roerend met ze eens.ook denk ik dat zodra Donny terug is, Alvarez naast Blind centraal komt te staan. Dan zal deze discussie minder opportuun zijn.

17 september 2019 om 12:53

Dat is niet voorbarig; het is de observatie van vandaag. Ik deel dat met ze. Maar wees gerust Ronald de Boer geeft aan dat hij (wellicht) tijd nodig heeft. We gaan het zien en te beginnen vanavond.

17 september 2019 om 15:19

Het is wel gek dat hij zegt dat alvarez niet nodig is als je veel de bal hebt, om dit vervolgens aan te vullen : Tegen chelsea en valencia kun je hem niet op het middenveld zetten. Dat zou dus betekenen dat je m zowel tegen zwakke als sterke tegenstanders niet op het middenveld kan zetten.

17 september 2019 om 15:40

Hij zegt ook dat het (gewoon) een verdediger is.

Lol... Tja Ronald de Boer doet ook altijd ontzettend zijn best om kritisch te zijn op Ajax en probeert altijd niet teveel voor Ajax te praten want hij is bang dat hij anders zijn geloofwaardigheid verliest. Best een zielige man eigenlijk. Als Mario Been over Feyenoord praat dan heeft hij het ook gewoon over 'we' Toen Frank de Boer trainer was kroop hij hem aardig in zijn hol. Misschien dat Ronald daarom wel zo goed is in golfen.

17 september 2019 om 12:41

Hij heeft hier gwn een punt hoor. Wel een beetje onhandig om dit te zeggen net voordat Alvarez in de CL gaat spelen.

17 september 2019 om 12:46

Ik weet nog steeds niet of dit een noodoplossing is omdat Donny er nu niet is dus ik wacht het nog even af. Ik vind hem inderdaad ook nog wat houterig overkomen maar nu al afschrijven gaat wel heel ver. Hij gaf in een ander interview aan dat hij moeite had met de snelheid..

17 september 2019 om 12:43

Raak !! Voltreffer . Moet vooral gniffelen om Perez als er iemand tot 2x toe zwaar tegenviel bij Ajax....

17 september 2019 om 12:57

Perez is een opportunist die kennelijk niets leert van zijn fouten. Die heeft Neres vlak na zijn komst maandenlang bij de enkels afgezaagd, toen die wat tijd nodig bleek te hebben om te acclimatiseren in NL. Dat is uiteindelijk allemaal prima in orde gekomen en Neres heeft het inmiddels zelfs tot Braziliaans international geschopt. Dus geeft Alvarez gewoon even wat tijd.

17 september 2019 om 12:46

Ik ben het volledig met ze eens. Oogt houterige en een beetje lomp. Speelt heel veel breed en terug naar misschirn heeft dat ook met tijd en vertrouwen te maken maar hij oogt meer als een CV in mijn ogen. Zoals hij nu speelt lopen er genoeg van in NL rond. Maar goed, is er net een maand dus moeten het ook even de tijd geven natuurlijk. Zelfde met Marin.

Toch wel mooi dat echt iedereen een mening lijkt te hebben over de opstelling van Ajax. Ook de Telegraaf zal z'n messen al geslepen hebben om Erik neer te sabelen mocht Ajax vanavond niet winnen van Lille.

17 september 2019 om 12:47

Dat hebben ze al gedaan. Ze hebben al geroepen dat Ajax moet winnen want er is 57 miljoen geã¯nvesteerd. Lille heeft 80 geã¯nvesteerd maar daar reppen ze niet over. Ook schreven ze dat Lille uit nog niet gewonnen en gescoord had. Wat wel zo is, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets.

17 september 2019 om 12:51

Ik kan me vergissen, maar was de T. niet dat medium dat schreef dat Lucas Moura niet kon scoren?

17 september 2019 om 12:54

Het was eerder Driessen op persoonlijke titel in een praatprogramma, meen ik.

17 september 2019 om 13:10

Wat jij zegt, zegt ook niks aangezien Ajax het jaar daarvoor 50 miljoen heeft geïnvesteerd en Lille 8 miljoen. Een selectie bouw je namelijk niet in 1 jaar. Zo kan je bezig blijven. Ajax is gewoon favoriet voor dit duel maar dat betekent niet dat ze zomaar gaan winnen..

17 september 2019 om 13:24

Tja, daar kan je tegenover zetten dat er zowel bij Ajax als bij Lille nog voor veel grotere bedrsgen verkocht is. Dat telt ook mee lijkt me? Ik vind het allemaal een beetje geklets in de ruimte. Ajax is licht favoriet, maar het zit in deze poule allemaal heel dicht bij elkaar (alleen Chelsea steekt er echt bovenuit).

17 september 2019 om 13:27

@tilburg Ging mij meer om de simpele redenaties van de telegraaf en dat ze alweer alles in werk zetten om morgenochtend TH neer te sabelen. Tuurlijk ben je favoriet als halve finalist, maar vond dat er in dat stuk en in die podcast wel erg makkelijk gedaan werd over Lille.

17 september 2019 om 12:50

De verwachtingen zijn nu eenmaal torenhoog gespannen. Niet zo lang geleden waren we al blij met plaatsing voor de CL en droomde men stiekem van Europees overwinteren.

17 september 2019 om 15:12

@afcavosje precies en ze hebben gelukkig nooit een mening over de opstelling van PSV en Feyenoord. dit doen ze om Ajax dwars te zitten. het is 1 grote agenda om deze club uit Amsterdam ten grond te richten

17 september 2019 om 15:37

Nee dat zeg ik niet. Maar ik ben wel van mening dat de Nederlandse media te lichtzinnig denkt over Lille. Ajax is namelijk een ideale tegenstander voor een team wat stug verdedigd en met 3 á 4 razendsnelle aanvallers eruit kan komen. Ondanks dat Ajax een grotere ploeg is en wellicht betere voetballers heeft denk ik dat we niet ontevreden moeten zijn als het vanavond een gelijkspel wordt.

Uhh wat is de reactie van Edson dan precies..?

17 september 2019 om 12:49

Een popcorn etende MJ

17 september 2019 om 13:34

Thnx ik zie 't nu ja haha, eerste keer kreeg ik dat niet eruit gescrolld

Ik ben wel benieuwd voor welke positie deze Mexicaanse Bazoer is gescout. Zag PSV ook een middenvelder in hem toen ze met hem in verband werden gebracht? Daar leek hij toch meer als centrale verdediger in beeld te zijn. Waarom heeft hij daar bij Ajax nog niet gespeeld?vind dit toch allemaal apart.

17 september 2019 om 12:58

Mexicaanse Bazoer ??? Als je het voetbal een beetje volgt had je misschien gemerkt dat er een acuut probleem op het middenveld is. Blind is achter beter en hardnodig en vd Beek is geblesseerd.

17 september 2019 om 13:13

Mexicaanse Bazoer ja. Een jeugdige speler die bekend staat als centrale verdediger en dan uiteindelijk maar op het middenveld wordt gezet. Deze jongen is in zijn doen en laten geen middenvelder maar een voetballende verdediger. Mijn vraag is dus voor welke positie die jongen is gescout. Als hij daadwerkelijk als middenvelder is gescout is het erg vreemd dat er zo veel geld voor hem is betaald. Voor dat geld zullen er toch wel betere middenvelders te vinden zijn. Of in ieder geval middenvelders.

17 september 2019 om 13:27

Hij zegt zelf dat hij het beste is als middenvelder. Maar ik heb begrepen dat hij gescout is als verdediger, en ook gehaald is als verdediger. Nu Marin tegen valt en Ajax kwetsbaar blijkt in de restverdediging speelt Alvarez even op het middenveld en daarin doet hij wat hij moet doen: meer zekerheid brengen en de ballen inleveren bij de mensen die het spel wel kunnen verdelen. Ik ga er vanuit dat als van de Beek weer fit is en de ploeg beter op elkaar is ingespeeld Alvarez terugzakt naar de verdediging, maar dat zal moeten blijken.

17 september 2019 om 14:00

Die jongen kan zeggen wat hij wil. Als hij morgen zegt dat hij een ballon is ga ik niet direct een touwtje knopen om hem aan een stoel vast te binden.rafa Marquez heeft in het Mexicaanse team ook als controlerende middenvelder gespeeld, waar hij in Europa gewoon centraal achterin stond. Doordat ze in Mexico anders spelen en we hier spelers op andere kwaliteiten beoordelen moet je door dat soort bewoordingen heenkijken en naar de kwaliteiten van de speler kijken. Alvarez is bij Ajax gewoon een centrale verdediger. Het feit dat die jongen zelden naar voren open draait toont zijn ongeschiktheid voor die positie aan.als je zo'n grote aankoop doet moet je hem gewoon op zijn positie laten spelen. Schuurs is allesbehalve indrukwekkend dit seizoen, elke lange en hoge bal in zijn richting levert gevaar op. Het zou veel logischer zijn om deze jongen gewoon gelijk daar neer te zetten zodat hij zich niet twee keer aan hoeft te passen. Dan maar even door de zure appel heenbijten met Marin. Met Martinez speelt hij toch al met een andere partner dan hij eerst met Blind deed.

17 september 2019 om 14:10

Goed onderbouwde reacties misseva88, maar denk je niet dat Alvarez kan groeien in die positie ? Ik vond hem de laatste wedstrijd namelijk al een pak beter dan wat hij tot nu toe heeft laten zien. Marin zal zijn draai ook nog gaan vinden, alleen vind ik Schuurs juist prima spelen.

Ach ja. De mening van de heren de Boer, Mulder, van Halst, Derksen, Gijp, Perez, Kraay, Driessen, Van Hooydonk. We worden er elke week mee opgezadeld. Niet alleen in bla bla tv uitzendingen, maar vervolgens ook weer hier. Die meningen zijn net zo belangrijk als die van u en ik. Helemaal niks.er loopt een man rond bij Ajax die zijn spelers dagelijks spreekt, ziet trainen, begeleidt en die dan op basis vaneen hele smak gegevens waar wij geen weet van hebben een opstelling maakt. En na de wedstrijd komt heel die colonne weer vertellen hoe het had gemoeten.achteraf.

17 september 2019 om 14:39

@theo Uphus ze zeggen toch nu al voorafgaand aan het duel met Lille dat ze Alvarez geen middenvelder vinden? volgens mij worden dit soort dingen ook wel eens over aankopen van PSV en Feyenoord gezegd maar sinds die halve finale CL vorig jaar mag niemand meer wat zeggen over het almachtige Ajax lijkt het wel. iedereen die iets van kritiek heeft op iets wat met Ajax te maken heeft, heeft er opeens de ballen verstand van en dat is natuurlijk onzin

17 september 2019 om 15:14

@japie.' volgens mij worden dit soort dingen ook wel eens over aankopen van PSV en Feyenoord gezegd maar sinds die halve finale CL vorig jaar mag niemand meer wat zeggen over het almachtige Ajax lijkt het wel. iedereen die iets van kritiek heeft op iets wat met Ajax te maken heeft, heeft er opeens de ballen verstand van en dat is natuurlijk onzin'dat is natuurlijk ook onzin vooral de opmerking over het 'almachtige Ajax', iedereen is vrij om haar of zijn mening. Niet iedereen in Amsterdam deelt dezelfde mening als die van Theo.

Alvarez is als vervanger van De Ligt gehaald. Dan moet je hem ook op die positie gebruiken.Veltman en Schuurs (de nieuwe Mike Vd.Hoorn) vind ik niet van het niveau dat Ajax zou moeten nastreven.

Kinderachtige reactie. De Boer geeft enkel en alleen zijn mening en ik kan me er nog in vinden ook. Het lijkt wel of veel Ajax volgers op Voetbalzone helemaal niet meer tegen kritiek kunnen. We leven in Nederland, niet Noord-Korea.

Ben het niet altijd eens met De Boer, maar dit keer wel, Alvarez veels te traag en niet creatief genoeg voor een Ajax middenvelder, achterin beter tot ze recht gezien ze lengte ook, tot nu toe alleen Martinez geslaagde aankoop, rest is afwachten hoe ze zich ontwikkelen..

Ben het wel met beide heren eens. Is wel een wapen met zijn lengte maar dat moet geen reden zijn om hem een linie naar voren te schuiven. Ik zou hem wel eens naast Blind willen zien. Martinez zou de rol als verdedigende middenvelder beter in kunnen vullen. Heeft het vizier naar voren, is wendbaarder en loopt goed tussen de linies. Soms wel iets te fel misschien maar dat kan ook weer intimiderend zijn.

Hij kan het beter in het veld laten zien. Bewijs het tegendeel daar.

Alvarez oogt inderdaad wat houterig. De snelheid in de verdediging baart me zorgen.blind niet de snelste, Veltman niet de snelste. Hoe is dat met Alvarez? Lijkt me nou ook niet een sprintwonder, maar misschien positioneert hij zich wel heel goed?het kleinzielige gedrag van sommigen stoort me overigens wel ,als meningen van Ajax supporters direct worden gezien als arrogant, of misplaatst , omdat Ajax vorig jaar de halve finale CL heeft gehaald en daarmee "almachtig" zouden zijn.de teller staat gewoon weer op 0 en iedereen in Amsterdam (die fan is van Ajax) hoopt er het beste van. en de meningen van al die zogenaamde kenners reiken weinig verder dan de meningen op deze site, dat mag ook wel eens gezegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Manchester City gaat met een bedrag van 115 miljoen euro de transfermarkt op in januari. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren