Nicolás Tagliafico waarschuwt Europa met verrassende uitspraken

Dinsdag, 17 september 2019 om

Het vertrek van smaakmakers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt ten spijt, Nicolás Tagliafico steekt zijn ambities voor dit seizoen met Ajax in de Champions League niet onder stoelen of banken. “We willen dezelfde prestatie leveren als vorig jaar”, verzekert de linkerverdediger op de dag van het eerste groepsduel met Lille.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door psvnec)

Ik ben persoonlijk zeer benieuwd hoe Lille gaat spelen. Ik volg zelf de Franse competitie totaal niet en ze hebben natuurlijk de sterspeler Pepe verkocht. Als Ajax ook maar enige kans wil hebben op overwintering moet deze wedstrijd in ieder geval gewonnen worden. Tijd om die coëfficiënten punten binnen te harken met 4 clubs in Europa. Ajax zal het goede voorbeeld moeten geven vanavond.

17 september 2019 om 09:22

Volgens mij hebben ze dat al een beetje verklapt afgelopen dagen. Ajax krijgt het initiatief en Lille probeert Ajax te verslaan op de counter. Veel rooskleuriger ga je het niet krijgen

17 september 2019 om 09:49

Is dat zo rooskleurig? Zo snel is onze verdediging niet, we zijn best vatbaar voor counters.

17 september 2019 om 10:01

Ja.... ik heb het over de spelopvatting van Lille, dat heet cynisme.

17 september 2019 om 10:28

Je gebruikt het woord rooskleurig verkeerd en om het af te toppen gooi je het woord cynisch erin, mooi man.

17 september 2019 om 09:37

Ik denk dat Lille erg onderschat wordt en dat een Valencia eigenlijk niet echt beter is dan Lille. De selectie vegt veel talent en met Bamba, Osimhen en Ikone toch echt 3 razendsnelle jonge aanvallers die uit het niets een doelpunt kunnen maken. Niet voor niks dat de sluw Loic Remy daar op de bank zit. Defensie is wel wat minder, al hebben ze wel een goeie keeper.

17 september 2019 om 10:25

Lille heeft echt een goed elftal en is minimaal gelijkwaardig aan Ajax. Ik denk dat Chelsea, Lille en Ajax om de eerste 3 plekken gaan strijden en dat Valencia 4de wordt. Ik vind dat team toch wel echt minder dan de andere 3. Maar goed is allemaal op papier. Het is in ieder geval wel een leuke poule, zonder uitgesproken favoriet.

Ik ben benieuwd naar de wedstrijd vanavond, dan pas zullen we echt zien hoe het ervoor staat.Als het aan Nico ligt dan wordt het weer halve finale....alleen van hemzelf uitgaande is dit zeker haalbaar, hij heeft echter nog 10 ploeggenoten die momenteel zeker niet zijn niveau aantikken. Wat is hij goed zeg.

17 september 2019 om 09:04

Gezien het voetballende en verdedigende vermogen wat Ajax ingeleverd heeft ben ik bang dat Nico een beetje waanideeën heeft. Hoop dat Ajax ver komt maar realistisch gezien ben ik bang dat de speelwijze uiteen is geklapt.

17 september 2019 om 09:19

Halve finale is inderdaad niet realistisch, maar ik word ook een beetje moe van die nadruk op het voetballende vermogen dat Ajax heeft ingeleverd. Alsof een Frenkie de Jong met welke aankoop dan ook te vervangen was geweest. Echt niet. Dan wordt er geroepen om Pröpper, maar heb je die tegen Estland zien spelen? Dat is echt geen vervanger die in de buurt komt. Hij doet het prima bij Brighton, maar is ook niet zonder gebreken. Anders was er ook wel binnen Engeland nog wel wat meer interesse voor hem geweest. Je zult het vooral anders moeten gaan invullen daar op het middenveld en dat heeft tijd nodig. Vorig jaar rond deze tijd werd er ook nog geschoven. Martinez doet het op het middenveld gewoon prima en blijkt naast zijn verdedigende kwaliteiten en gif ook gewoon heel aardig te kunnen voetballen. Alvarez is in balbezit misschien wat kleurloos, maar is wel heel degelijk en biedt verdedigend meer zekerheid dan een Schöne. Hoewel Schöne nu opeens wordt geprezen werd er vorig jaar tot aan de laatste wedstrijden aan toe regelmatig geklaagd over dat hij vaak het tempo niet kon bijhouden en je verdedigend zo kwetsbaar was met hem voor de verdediging. Zo is er altijd iets. Als Donny terug is gaat Alvarez naar de verdediging en heb je gewoon een prima elftal staan. Is er een blessure ergens, zoals nu, dan moet je dat op een andere manier opvangen. Maar dat was vorig jaar niet anders. Sterker nog: met jongens als Martinez en Alvarez die op meerdere posities kunnen heb je zelfs meer opties.

17 september 2019 om 09:39

23VDV23, je kunt er moe van worden maar het is een vaststaand gegeven dat het voetballende vermogen afgenomen is. Frenkie is idd niet te vervangen maar is meteen tevens het bewijs, maar een het ieder die dit benoemt draagt een realistisch punt aan. Vele automatismen zijn verdwenen, de schakel momenten zijn zga weg en dat zal tijd vergen om dit terug te krijgen met de nieuwe jongens. Alvares is idd een beetje kleurloos, misschien wel 'te', vind het niet een speler voor jullie maar wie ben ik als jullie er blij mee zijn. Pröper, tsja, die reken je af op 1 wedstrijd, hoe makkelijk is dat. Hiermee niet zeggend dat hij gehaald moest worden. Lasse was idd traag, maar belangrijker dan menigeen dacht of zich realiseerde Ajax heeft een prima elftal, zien waar het schip dit seizoen strand, hopelijk door de poulefase heen en vanaf daar zijn jullie beter ingespeeld. Maar ik blijf bij mijn mening dat Ajax veel verloren heeft wat niet op te vangen is.

17 september 2019 om 09:48

@fr_jc: tsja maar dat Ajax heeft ingeleverd dat is een open deur in trappen. Dat had iedereen na vorig seizoen wel verwacht. Ook in het feit dat het met welke aankoop dan ook niet zomaar is op te vangen. Het lijkt wel alsof mensen zitten te wachten tot Ajax afgaat en er gezegd kan worden dat het allemaal niet meer zo goed is als vorig jaar. In plaats daarvan kan er ook worden gefocust op positieve zaken. Zoals al die spelers die wel zijn gebleven en tot het bot gemotiveerd zijn om er binnen de omstandigheden gewoon nog steeds het beste van te maken. Dat betekent dat wij als Nederlandse voetballiefhebbers nog langer kunnen genieten van deze spelers. Daar is deze Tagliafico een uitstekend voorbeeld van. Die had na vorig seizoen niet misstaan in de Europese subtop, maar is gebleven. Dat is toch mooi? Jongens als Onana, Blind, Van de Beek, Ziyech, Neres en Tadic idem. Goed voor het aanzien van het Nederlandse voetbal en goed voor onze competitie.

17 september 2019 om 10:04

@23DVD23, Toegegeven, het is wel een beetje open deuren intrappen, echter zoals je zegt zag iedereen dit aankomen. Waarom heeft Overmars niet 'een zelfde soort positionele speler teruggehaald'? Zat spelers die meer voetbal brengen wat Ajax nodig heeft om hetzelfde aanvallende spel te realiseren, simpele vraag, het antwoord is ook een open deur, echter Martinez is niet die persoon (Goeie speler hoor). Dat Ajax 3/4 van het team behouden heeft is een geweldig iets voor de club en voor de ED dus NLse voetbal aanzien. Maar er zijn verwachtingen gekomen nu, realistische? Ik hoop het maar ben terughoudend en zeer voorzichtig.

17 september 2019 om 10:39

Ajax is met De Ligt een talent van de buitencategorie kwijt geraakt, maar met aankopen als Alvarez, Martinez, Schuurs en de ontwikkeling van Dest is de verdediging er in de breedte juist sterker op geworden. Dat Alvarez en Martinez nu op het middenveld staan geposteerd doet daar niets aan af. Met Frenkie de Jong heeft Ajax onvoorstelbaar veel kwaliteit ingeleverd, die is onvervangbaar. Maar dat wil daarmee niet meteen zeggen dat het team daardoor ook als geheel minder sterk is geworden. Ajax zat in 93 na het vertrek van de tandem Jonk-Bergkamp in exact hetzelfde schuitje. Ook toen waren de meeste mensen daarover vooral pessimistisch gestemd en 2 jaar later won de club de CL. Het vertrek van spelers als De Ligt en De Jong is door geen enkele club op te vangen, dus ook niet door Ajax maar het geheel is niet hetzelfde als de som der delen.

17 september 2019 om 12:29

@scepticus38 natuurlijk is De Jong niet te vervangen alleen zijn er genoeg andere middenvelders die wel voetballend vermogen kunnen toevoegen aan een elftal. Ajax dacht natuurlijk dat Marin dat was maar helaas blijkt dat geen succesaankoop. nu heb je wel heel veel voetballend vermogen ingeleverd op je middenveld. wil je een hoog baltempo hanteren word dat denk ik wel een probleem want een Alvarez gaat het spel niet versnellen. heel misschien Martinez maar dat moet je nog afwachten tegen een tegenstander als Lille

Een paar open deuren, maar die uitspraak over vorig seizoen evenaren mag voor mijn part voortaan achterwege blijven. Het is namelijk totaal niet realistisch, je bent gewoon zwakker dan vorig jaar en ploegen zullen zich niet meer laten overrompelen door Ajax. Op onderschatting hoef je in elk geval niet meer te rekenen.

17 september 2019 om 09:26

Of ze zwakker zijn, kun je pas na het seizoen beoordelen. Vorig jaar gaf ook nog niemand een stuiver voor de kansen van Ajax en was het spel misschien zelfs minder dan nu. Het was zeker nog niet sprankelend. Bovendien is er zelfs wat bijgekomen aan kwaliteit voorin en heeft Ten Hag meer opties, dus aan wapens ook geen gebrek. Spelers zijn ook nog meer ervaren en zelfbewuster... Geen gekke uitspraken van Nico dus.

17 september 2019 om 10:04

Ze zijn zeker zwakker geworden, on iig te domineren. Dat ze de baas waren tov real, juve en tottenham gaat niet lukken met het vertrek van frenkie.

17 september 2019 om 11:47

Hij heeft gelijk als hij zegt "wacht het even af". Rond deze tijd vorig jaar gaf niemand een stuiver voor de kansen van Ajax. Ze hadden een slechte voorbereiding en zwak begonnen aan de competitie. Riepen er hier zelfs al een aantal dat plek 3 nog een klus zou worden. Ajax heeft ingeleverd maar niemand weet nog welke resultaten ze gaan behalen.

17 september 2019 om 13:54

Ik kan denk ik prima beoordelen dat je geen ervaren breker achterin als de Ligt meer hebt en er op het middenveld een groot, gapend gat is gevallen omdat Frenkie weg is. Voor de goede orde, de halve as van het veld is vertrokken. Het kan, maar vorig seizoen blijft bij mij de uitzondering. Niet de regel.

17 september 2019 om 13:01

Je mag best ambitie tonen en zelfverzekerd zijn, zeker als je bij Ajax zit.

Het is om meerdere redenen niet realstisch om te stellen dat Ajax de halve finale weer gaat halen. Het kan zeker, maar een Lille of Valencia zou dat dan net zo goed kunnen. Los van het feit dat je 3 sterkhouders kwijt bent geraakt die echt exceleerden in de CL, zijn er nu ook totaal andere verwachtingen van Ajax. Waar een Ramos in het heenduel tegen Ajax nog een gele kaart pakte uit onderschatting zal dat nu niet meer gebeuren. Ajax moet er een leuke campagne van maken en ik zie ze best door komen. Echter zou ik het niet te veel meer over vorig jaar hebben, dat kan enkel en alleen teleurstellingen opleveren.

Wat is nu precies de verrassende uitspraak in dit interview?heerlijke speler trouwens. Als iedereen zo een instelling heeft als hij komen we al een heel eind dit seizoen.

We kunnen vanavond zien waar Ajax echt staat. In de competitie is het lastig te vergelijken. We zullen zien of het mogelijk is ook al is de kans uiteraard nihil. De clubs gaan Ajax niet meer onderschatten.

17 september 2019 om 09:07

Onderschatten deden de clubs in de poulefase na Bayern al niet meer. Enige die dat deed was Ramos. Ajax speelde gewoon geweldig vorig jaar, zie ze het niet evenaren gezien wie er zijn vertrokken.

17 september 2019 om 09:34

Inderdaad maar enigszins toch wel denk ik. Vooral de terugwedstrijd in Madrid. Ik zie Ajax het ook niet evenaren. Maar de poulefase overleven is ook al een knappe prestatie.

17 september 2019 om 09:45

Zodoende schreef ik al 'Ramos dus Real'. Wat een foute inschatting, kan nog genieten als ik zijn gezicht en gebaren terugzie hoop dat ze (Ajax. Red) de poulefase doorkomen. Zou een knappe prestatie zijn.

17 september 2019 om 09:53

Inderdaad, vanavond en tegen PSV zijn twee absolute graadmeters om te kijken hoe Ajax er nu daadwerkelijk voorstaat. Ook is dit een mooi moment om aankopen als Martinez, Alvarez en eventueel Promes eens op topniveau te zien en te kunnen beoordelen.

17 september 2019 om 10:08

Dat is zeker waar! Denk dat een blok martinez en alvarez erg goed werkt in dit soort wedstrijden. Promes kan misschien ook nog verrassen.

Bwa ik denk dat Ajax het aan zijn stand verplicht is om de tweede ronde te halen. Opnieuw halve finale is natuurlijk een ander maar mouwen! Maar zeg nooit nooit... Het moet echter fijn zijn naar een CL campagne te kunnen toeleven met enige verwachting en hoop. Als Belg, met Brugge en Genk in een zware poule, is het maar te hopen dat ze er beiden niet met 0 op 18 uitgaan ( al zie ik Genk echt geen enkel punt pakken) Europa League is sowieso meer het niveau van de Belgische ploegen, en daar pakken we tenminste punten voor ons coëfficiënt!

Hoe kun je dit nu zeggen. De 2 beste spelers verkocht en je bent toch beter geworden, erg knap. Maar goed, Ajax moet de grote praat waar maken en gewoon de knock out halen. Maar ik vrees voor vnv, vrees dat Ajax eruit gecounterd wordt, de aanvallers van Lille zijn razendsnel en zeer effectief. Ajax heeft het lastig als er ruimte achter de verdediging ligt. Hoop dat ze het redden maar ik vrees een 1-2

17 september 2019 om 11:59

Je hebt het over "grote praat". Hoe noem je de uitspraak van Bergwijn dan dat PSV de EL kan winnen?

17 september 2019 om 19:09

Het zelfde. Maar dat is een niveautje lager, de beste spelers zijn gebleven(hij zelf oa.) en het team is er sterker op geworden. Allemaal facetten die bij ajax niet van kracht zijn.

17 september 2019 om 22:32

Aangezien jij een verlies van Ajax voorspelde en ze nu ruim voor staan, neem ik je niet heel serieus. Neem aan dat je dat begrijpt.

17 september 2019 om 13:00

Zeer effectief? Lille heeft dit seizoen in 5 wedstrijden Ligue 1 pas 8 doelpunten gemaakt, dus ik weet niet waar jij je op baseert, maar dat valt dus wel mee hoor, de aanval van Ajax is veel productiever. Je moet niet overdrijven, we hoeven Lille niet te onderschatten maar ze hebben ook verloren (zonder dat die zeer effectieve aanvallers wisten te scoren trouwens) van Reims en Amiens dit seizoen...

Thats the spirit Nico, ik hoop op een mooie avond en een overwinning, een goed begin is het halve werk!

Hadden ze in de voetbalwereld ook maar realistisch besef als bij beleggen: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodige risico's, blijf nuchter!'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

36 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 9 2 4 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
2016/2017 Independiente 29 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag kiest in Waalwijk niet voor Blind als vervanger geschorste Tagliafico

Erik ten Hag heeft de opstelling van Ajax bekendgemaakt voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De trainer kiest ervoor om de geschorste Nicolás Tagliafico te vervangen door Noussair Mazraoui, die voor...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren