Driessen bevestigt interesse Ajax: ‘Denk je echt dat ze hem kunnen ophalen?’

Maandag, 16 september 2019 om

Ajax is na het zomerse vertrek van Lasse Schöne en Frenkie de Jong nog altijd zoekende op het middenveld. Trainer Erik ten Hag houdt de laatste weken op het middenveld vast aan Lisandro Martínez en Edson Álvarez, ondanks het feit dat de twee zomeraanwinsten te boek staan als verdedigers. Bij FOX Sports wordt maandagavond de discussie gevoerd of Ajax in de afgelopen transferperiode geen creatievere middenvelder had moeten toevoegen aan de selectie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Davy Pröpper was een topaanwinst geweest voor Ajax


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door juventurin)

Ze gaan er even lachend aan voorbij dat propper ook nog een factor is binnen deze transfer. Wie zegt dat hij naar Ajax zou willen. Weer lekker in de eredivisie ballen met gegarandeerd een handvol Europese wedstrijden, wat er meer kunnen worden, maar die zekerheid heb je niet. Ik zou ook gewoon lekker in de premier league blijven voetballen.

16 september 2019 om 23:42

Tja, voor het wekelijkse niveau speel je beter tegen Norwich en Aston Villa dan tegen Willem II en Sparta. Maar ja, het is wel tegen degradatie voetballen zonder enige roem. Wie weet in Engeland over 5 jaar nog wie Davy Propper is? Wat verstookte Brighton fans misschien. Uiteindelijk ben je een van de 30 spelers in een kleurloos seizoen in de clubhistorie daarvan. Waar je bij Nederlandse topclubs geschiedenis kan schrijven en echt herinnert zal worden. Maar goed, voor iedere keuze valt iets te zeggen. Zelfs als Propper voor 10 miljoen per jaar in China gaat spelen valt daar nog steeds van alles voor te zeggen.

16 september 2019 om 23:54

Wie zegt dat propper geen stap meer kan maken in Engeland? Ach en wat is echt herinnerd worden? Het is niet dat je met een kampioenschap met Ajax opeens een legende wordt. Dan ben je ook gewoon 1 van de vele hoor. Bij PSV is propper ook niet echt een legende en zal die over 20 jaar bij een gemiddelde voetbalquiz ook wel vergeten worden. Denk dat dat herinneren ook wel mee zou vallen. Menig Ajacied zal nu al moeite hebben met het opnoemen van alle basisspelers die onderdeel waren van de kampioensploegen van Frank de boer, laat staan de niet ajacieden. Zo'n halve finale Champions league, dat word je wel aan herinnerd, maar de kans dat je dat weer haalt is zo klein.

17 september 2019 om 00:22

Dat zeg ik toch niet, dat een stap maken in Engeland op voorhand uitgesloten is? als je een serieuze stap in Engeland kan maken dan moet je dat doen. Maar eigenlijk spelen er maar 6 clubs om de knikkers. 1 kampioenschap in Nederland zal je zeker niet automatisch in het geheugen van mensen doen griffen, hoewel je wel onderdeel uitmaakt van een succesvolle bladzijde uit de geschiedenis. Maar reken maar dat Lasse Schone over 10 -15 jaar nog herinnert zal worden. En je kan me niet wijsmaken dat Schone nou zo'n wereldspeler was. Spelers als Ooijer, Bosvelt of Galasek : die raken echt niet zomaar vergeten. En de rol die Propper nu misschien zou spelen bij Ajax (of Psv) is veel prominenter omdat hij verder in zijn ontwikkeling is.

17 september 2019 om 08:51

Ja uit deze zin 'wie weet in Engeland over 5 jaar nog wie Davy propper is? Wat verstokte Brighton fans misschien' haalde ik eruit dat je het uitgesloten vond dat Davy nog een stap zou kunnen maken. Schone zal vooral herinnerd worden door zijn verhaal bij Ajax. Transfervrij voor de breedte, maar toch heel bepalend. Elk jaar worden afgeschreven, maar toch weer terug in de basis knokken. En natuurlijk aan zijn domme uitspraken die vaak niet uitkwamen. Nou ik vind spelers als Ooijer en Bosvelt wel echt spelers die in de vergetelheid raken hoor. Bosvelt wordt alleen herinnerd door de wissel op het EK, niet echt door zijn prestaties op het veld hoor. En Ooijer heeft toch ook niks spectaculairs gedaan? Galasek is inderdaad wel een speler die bij Ajax herinnerd wordt. Maar zekerheid dat propper dat zal overkomen? Dat is zo afhankelijk van momenten en met zijn leeftijd zie ik hem niet bepaald een lange tijd bij Ajax blijven. Zal wanneer die in de winterstop of volgend seizoen naar Ajax gaat, echt nog wel een stap willen maken hoor. Hij zal Ajax gewoon als een tussenstation zien.

16 september 2019 om 23:48

Propper heeft meermaals aangegeven dat Ajax een interessante optie is. Google maar

17 september 2019 om 00:00

Ja en zo heeft die ook aangegeven dat die nog graag een stap in Engeland zou willen maken, of in de Spaanse of Duitse competitie zou willen spelen. Dus Ajax is misschien wel interessant, maar daar is denk ik ook alles mee gezegd. Heeft zijn pijlen toch ergens anders op gericht.

17 september 2019 om 10:09

Meneer in het rood vraagt zich hardop af of Propper wel naar Ajax zou willen en Svenzxzy antwoord dat Propper wel degelijk in Ajax een interessante optie ziet. dit is zijn 3e seizoen en met Brighton valt er helaas weinig eer te behalen in de Premier League. Ze mogen van geluk spreken dat ze er nog in zitten, het scheelde maar 2 punten. We hebben met bijvoorbeeld Richarlison gezien dat het snel kan gaan als je het goed doet, hij kan nu bijvoorbeeld weer een stap omhoog maken. Dit is niet het geval bij Propper en ik vraag mij ook af of hij wel op de radar staat van andere Premier League ploegen. Hij werd ook door Brighton gehaald toen ze net promoveerden.

Everton betaald echt niet lachend 50 miljoen voor propper. Wel voor andere binnenlandse transfer voor spelers van een hoger kaliber maar niet voor hem. Heeft trouwens ook niet echt een heel goed jaar gehad met Brighton maar eerder een grijs seizoen,niet heel goed niet heel slecht. Ik denk dat je eerder aan een miljoen of 20 a 25 zit dan dat je hem krijgt voor 18 miljoen. Maar met Overmars weet je het nooit,zeker niet na de afgelopen jaren!

Het is een keyplayer voor Brighton en ze hebben 13 miljoen voor hem neergelegd. Verwacht dus dat ze genoegen zouden nemen met op z'n minst 25, met als kanttekening dat het ook de nadrukkelijke wens van Davy zou zijn. Als ze zijn contract dit seizoen niet verlengen staat ie na dit seizoen nog maar een jaar onder contract, dan kun je het met 15 proberen..

17 september 2019 om 10:10

Als ze degraderen dan kan het ook voor minder dan 13 miljoen gezien zijn aflopende contract.

Nee, niet Propper maar Olmo hadden ze moeten halen!

17 september 2019 om 10:57

Schreeuwen om een voetballer die je wellicht 5 wedstrijdjes hebt zien voetballen vind ik altijd een beetje vreemd. Edit: Evenals ik de roep om Propper ook niet snap.

Serieus, denken deze lui dat de realiteit een soort manager spelletje is wat je op de pc speelt? Ajax kan wel dertig miljoen op de tafel leggen, wie weet of Propper zelf wel wil? De Engelse ploegen snakken ook niet naar geld dus ook dat is iets waar we rekening mee moeten houden. We hoorden vandaag ook van Overmars hoe moeilijk het soms is om spelers te strikken. Dat wij fans vaak opportunistisch zijn is één, maar dat journalisten ook zo zijn dat kan ik niet begrijpen.

16 september 2019 om 23:41

Perez is de enige in dit verhaal met realiteitszin. Blind wilde ze lozen en dat koste gewoon 20 miljoen. Een wisselspelers. Propper is een keyplayer, die laten ze echt niet zo maar gaan. Eind van dit seizoen zou je het kunnen proberen en dan nog moet Propper zelf willen en dan is er een kleine kans. Daarnaast moet je je afvragen, is Propper de speler die Ajax nodig heeft. Denk zelf namelijk niet. Martinez doet het goed, mocht die blijven staan, heb je juist een speler nodig die het spel versneld op de helft van de tegenstander en daarbij niet te veel risico neemt. Meer de kruising tussen Ziyech en Tadic in. Ziyech heeft de drive, agressie en techniek en Tadic heeft de techniek, het balvaste en ook het tactische gevoel. Waar simpel, waar risico en waar balbezit. En dan moet die speler ook nog eens heel goed de restverdediging in de gaten houden. Ga er maar aanstaan. Propper is dat niet echt.

17 september 2019 om 00:09

Ik denk dat een type Propper wel degelijk de juiste versterking zou zijn. Nog even los van de beoordeling van Martinez. De opbouw verloopt gewoon te moeizaam. Dat kan je Alvarez niet kwalijk nemen, dat is teveel een verdediger. Martinez verrast positief, hoewel ik vind dat het verplaatsen van het spel soms wel beter kan. Uiteindelijk zal Van de Beek waarschijnlijk naast Martinez spelen maar dan heb je nog steeds niet alles opgelost. Van de Beek zal er na dit seizoen waarschijnlijk niet meer staan. En dan zitten we opnieuw met dit vraagstuk.

17 september 2019 om 06:57

Blind koste 20 miljoen omdat Ajax hem al voor de Cl kwalificatiewedstrijden wilde hebben. Hadden ze iets langer gewacht, dan hadden ze wellicht 15 miljoen betaalt. Overmars gaf dit zelf toe en naar mijn mening heeft hij ook terecht gehandeld.

17 september 2019 om 07:00

Valt het je niet op dat Ajax goed is gaan spelen nadat v/d Beek niet meer speelde?van de Beek zorgde voor disbalans, liet Marin zwemmen en Mazraoui verergerde dat door veel te hoog te staan.die gasten hebben ontegenzeggelijk kwaliteiten maar moeten wel beseffen dat ze ook achterin werk te doen hebben.on: Propper lijkt mij inderdaad een versterking, maar ik geef deze selectie gewoon een dikke 8, je hebt zoveel talent dat er aankomt Propper is niet nodig.

Het zijn allemaal rare aankopen geweest. Promes heb ik nog nooit een fatsoenlijke pot zien voetballen, Alvarez lijkt me meer een verdediger en komt nogal houterig over, Martinez maakt een goede indruk en Marin heeft nog helemaal niets laten zien. Overmars wordt altijd wel op een voetstuk geplaatst, echter had ik wel wat meer kwaliteit verwacht gezien het vertrek van de Jong en de Ligt. Veltman heeft nota bene een basisplaats. Blijkbaar snappen ze nog steeds niet dat je beter 1 goede kan halen voor veel geld in plaats van drie twijfelgevallen. Dat is niet voor het eerst met miskopen als Bande, Cassierra, Magallán, Orejuela en Kristensen. Waarom kan ik na 1 wedstrijd al zien dat die Magallán niet goed genoeg is voor Ajax, maar krijgt hij een positief rapport?

16 september 2019 om 23:47

Overmars kan er weinig aan doen dat Alvarez op het middenveld geknald wordt terwijl hij voor de verdediging is gehaald en ook echt speelt als een verdediger op het middenveld. Martinez doet het tot nu toe goed, ongeacht waar hij wordt neergezet. Promes lijkt per wedstrijd beter en beter te spelen en Marin is tot nu toe niets. Dat is een directe aanwinst, een verkeerd gebruikte, een twijfelgeval en een tot nu toe niets. In de eerste anderhalve maand. Dat is dikke prima. Van de 4 zijn er 3 namelijk direct inzetbaar en bruikbaar. En ondanks het verlies van 2 absolute toppers speelt Ajax gewoon weer CL en itt eerdere jaren staan ze boven aan in de competitie ipv de achtervolging in moeten zetten na de eerste 2 speelronden.....

16 september 2019 om 23:58

Het is altijd makkelijk achteraf te roepen dat je beter 1 goede speler kan halen dan 3 twijfelgevallen als je al weet wat de uitkomst is. Cassierra kwam dezelfde zomer voor een vergelijkbaar bedrag als Sanchez. De ene groeit uit tot een geweldige speler en de andere maakt het niet waar. Orjuela en Kristensen zijn miskopen geweest, maar Tagliafico was dan wel weer geweldig. Met de kennis van nu is het makkelijk verwijten maken door te doen alsof de succesaankopen allemaal duidelijk waren op voorhand en de miskopen al op voorhand gedoemd te mislukken. Zo zit het niet in elkaar, niemand heeft een glazen bol. Tuurlijk moet je de rapporten alsnog gaan bekijken en evalueren met de scouting. Maar het blijft op veel punten koffiedik kijken. Bande moet wat mij betreft uit je lijstje, die jongen heeft louter niks gespeeld door een gruwelijke blessure in de voorbereiding vorig jaar. Je kan alleen mensen beoordelen als ze een kans hebben gehad, want een onvoorspelbare blessure kan de beste overkomen.

17 september 2019 om 01:40

Je vergeet Zimling, Duarte, Van der Hoorn, Zivkovic, Bazoer.

Mario Goetze is transfervrij, wil niet bijtekenen en is wissel bij Favre. Geef die jongen 5 miljoen per jaar en hij bezorgt Ajax de CL.

16 september 2019 om 23:44

Die jongen is op, kan je beter voor een Olmo gaan voor minder salaris.

16 september 2019 om 23:54

Olmo kost 25 miljoen euro en wil naar Engeland of terug naar de Primera Division. Een aantal clubs uit de Buli oa Leverkusen, Bvb en Leipzig wilde hem hebben maar leek onhaalbaar. Goetze is na dit seizoen transfervrij.

17 september 2019 om 23:28

Wat hij wil blijven geruchten, Gotze heeft het al jaren niet laten zien.

Er zijn velen die nu denken dat Ajax maar kan kopen wat ze willen. Het is nog steeds maar de Eredivisie waar je de meeste wedstrijden in speelt waar alleen de wedstrijden tegen PSV en Feyenoord serieus in het buitenland worden genomen. Dus veel spelers zeggen ook dat ze liever in een sterkere competitie blijven spelen. Verder moet Propper veel geld kosten en telkens zulke bedragen uitgeven in een grote gok.

Pröper heeft niet de kwaliteiten die Frenkie heeft en dat kan ook niet maar zou wel een uitstekende alternatief zijn.

Propper is natuurlijk ook niet alles, hij is aardig maar ook niet meer dan dat. Daarnaast is hij ook niet goedkoop en dus kan je je afvragen moet je dan zoveel voor die speler gaan betalen. Laat ze dan nu juist een half jaar goed scouten en koop dan in de winterstop een perfect talent. Ze hebben meer liggen slapen door dat geflirt met Bergwijn dat ze niet aangeklopt hadden bij Malen. Daarnaast hadden ze ‘gewoon’ Neres voor 70 miljoen moeten verkopen en dan Malen, Stengs en Boadu moeten kopen ik denk dat je met 25/25/20 miljoen ze alle drie had kunnen kopen en dan had je voor de prijs van Neres 3 toptalenten gekocht en had je Ziyech op de ‘10’ kunnen neerzetten en was je er echt 10x meer op vooruit geweest dan met de aankoop van een dure Propper.

17 september 2019 om 07:02

Had niet gekund. Je kan niet 70 mln uitgeven als je 70mln hebt ontvangen. De afschrijving komt immers op de begroting, dat wordt dan 14mln per jaar ipv de 2,5 per jaar van Neres. Betekent een jaarlijkse hogere post van 11,5 mln en dan ga je het dus niet redden om een solide begroting in te dienen.

Hopelijk gaat Ajax in de winterstop alsnog proberen om Davy Propper of Dani Olmo te halen. Ik denk dat Ajax nog wel een goede middenvelder kan gebruiken. Want ik ben nog niet overtuigd van het huidige middenveld van Ajax.

Ik vind boufal wel passen bij ajax, als vervanger van tadic.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

77 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren