Johan Derksen kraakt uitleg Ten Hag: ‘Hij voegt helemaal niets toe aan Ajax’

Maandag, 16 september 2019 om

Siem de Jong maakte afgelopen weekeinde na bijna anderhalve jaar zijn rentree in het shirt van Ajax. De aanvallende middenvelder mocht als invaller ongeveer tien minuten meedoen in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1) en is een serieuze optie voor het middenveld, nu Ajax kampt met wat personele problemen. Johan Derksen begrijpt daar echter weinig van.

Donny van de Beek en Noussair Mazraoui zijn op dit moment geblesseerd bij Ajax, terwijl zomeraanwinst Razvan Marin nog niet aan de verwachtingen wist te voldoen. Edson Álvarez en Lisandro Martínez vormden daardoor de laatste weken het blok op het Ajax-middenveld en het is niet ondenkbaar dat ook De Jong de komende weken nog een rol van betekenis gaat spelen. Trainer Erik ten Hag geeft daags voor het Champions League-duel van Ajax met Lille OSC namelijk aan dat de routinier een optie is voor het middenveld.

De Jong werd vorig seizoen verhuurd aan Sydney FC en leek deze zomer definitief te mogen vertrekken. Afgelopen zaterdag mocht hij tegen Heerenveen echter plots weer opdraven. Dat was geen cadeautje, verzekert Ten Hag voor de camera van Veronica Inside. "We delen hier geen cadeautjes uit", zo zegt de oefenmeester. Ten Hag legt uit dat de terugkeer van De Jong in Amsterdam het vertrek van Dani de Wit naar AZ mogelijk maakte. "Hij is onderdeel van de kleedkamer en daarom hebben we Dani de Wit ook laten gaan. Wij denken dat Siem de Jong heel goed is. We zijn hem aan het optrainen. Hij wordt steeds fitter en hij zal nu wedstrijdfit moeten worden. Hij moet wedstrijdfit worden in de wedstrijden van het eerste, want hij mag niet meer voor Jong Ajax spelen."

De uitleg van Ten Hag kan op weinig begrip van Derksen rekenen. "Siem de Jong heeft al vijf jaar bewezen dat hij te licht is voor Ajax. Die hebben ze een paar keer weggedaan, maar hij komt steeds weer terug. Het is een ontzettend sympathieke jongen, maar hij voegt helemaal niets toe aan Ajax", zo vindt de ervaren analist. "Dan laten een jong talent vertrekken om Siem de Jong in de kleedkamer te laten zitten…"


Poll

Ben jij het eens met Johan Derksen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Dankje voor je bijdrage Johan!

16 september 2019 om 21:51

In ieder geval inhoudelijker dan deze nietszeggende bijdrage

Well done voetbalzone. Nu ik weet dat het over Siem gaat heeft Derksen hier wel een punt. Dit is niet het niveau wat je zou willen als stand-in. Heeft in Australie lekker geld verdiend met niks doen en geblesseerd zijn. Dat hij nog eens in de wedstrijdformulier verscheen was voor mij wel een verrasing, dacht nog van hè, sinds wanneer was hij dan terug bij Ajax.

16 september 2019 om 21:51

Ik sluit me gedeeltelijk aan bij jouw mening. Maar dat hij al 5 jaar te kort komt slaat nergens op. In de kampioenjaren van de Boer was hij echt een belangrijke (en goede!) pion. Heeft ook pech gehad met blessures in het buitenland, maar gun hem die minuten van afgelopen zaterdag van harte. Mochten we een goal moeten forceren zou ik hem inderdaad niet inbrengen. Maar wat respect voor zijn geleverde prestaties is wel op zijn plaats.

16 september 2019 om 23:54

Siem de Jong vertrok in de zomer van 2014 bij Ajax. We leven nu in 2019. Dus die 5 jaar die Derksen noemt klopt helemaal!

17 september 2019 om 01:16

Hij vertrok op zijn 25ste naar Newcastle, op zijn 28ste terug naar PSV en nu 30 jaar 'terug' bij Ajax. Eigenlijk echt erg wat er met zijn carriere is gebeurd. Zo'n speler gunde ik veel meer en dan heb je zoveel pech. Ik ben er zeker van dat er ergens wel een ploeg op niveau was geweest waar hij kon uitblinken maar die kans heeft hij nooit gehad. Dat kan gebeuren. Moet echt wel kut zijn voor hem. Wat hij ooit was, heeft hij nooit meer kunnen waar maken.

17 september 2019 om 00:55

Oneens. Siem de Jong is een stuk doelgerichter als Dani, en heeft net als De Wit een uitstekende positionering in en rondom de zestien. Daarnaast is Siem technischer en in vorm ook een speler die een team op sleeptouw kan nemen. Ik denk dat je met Siem de Jong, een sterkere pinchhitter als de Wit hebt, en Siem kan natuurlijk ook nog in de spits, wat zorgt voor meer flexibiliteit in het aanpassen van je spelsysteem (mogelijk 2 spitsen bijv). Daarnaast veel meer ervaring in verschillende competities, en zal gebrand zijn om elke minuut die hij maakt van waarde te zijn. Daarnaast een echt ajax-hart. Ik ben het eens dat het niet de Siem was die vijf jaar geleden bij Ajax vertrok, maar het is vooral blessureleed dat hem tot zo'n laag punt heeft gebracht, men doet hem enorm te kort door hem weg te zetten als iemand die niet goed genoeg zou zijn om een paar minuutjes te pinch-hitten in de CL-wedstrijden.

Qua niveau is het geen speler die Ajax naar een hoger niveau gaat tillen, maar mits fit en in vorm heeft hij alsnog kwaliteiten die niet veel spelers bij Ajax hebben. Wat dat betreft kan hij zeker nog wat toe gaan voegen dit seizoen. En zeker in wedstrijden tegen de mindere goden in de Eredivisie is dat het geval.

16 september 2019 om 21:47

Siem loopt alleen talenten in de weg. Gravenberg, Unavar, Traore etc heb ik veel liever als invallers. Siem voegt niks meer toe.

16 september 2019 om 22:01

Mits fit, dat gaat niet gebeuren. Mits in vorm, dat gaat ook niet gebeuren. Dus iets toevoegen aan Ajax? En in de wedstrijden tegen de mindere goden? Dat zijn toch wedstrijden waar je bij uitstek talenten de kans kan geven ipv een Siem de Jong die al klaar is met professioneel voetbal op dit niveau? Ik snap dat je uit respect voor zijn verdiensten het hem misschien gunt, maar het is Ajax hé, geen plaatselijke amateurclub. Gaat er alleen maar voor zorgen dat jonge talenten minder snel hun kan krijgen. Siem gaat waarschijnlijk ook gewoon in het bekertoernooi spelen, met wat voor reden? Om hem nog wat minuten te gunnen? Hij gaat het verschil daar ook echt niet meer maken hoor.

17 september 2019 om 01:01

Hoezo zou hij niet een blessure-vrij seizoen kunnen hebben? Zijn blessures zijn niet allemaal aan en op dezelfde plek/pees/spier geweest, hij heeft ook vaak gewoon pech gehad met terugslagen (een klaplong is bijv. een zeer zeldzame blessure die niks te maken heeft met blessuregevoeligheid maar hem wel zeer lang aan de kant heeft gehouden, zeker omdat het nog eens terug kwam). Hij laat bij Jong toch zien nog heel makkelijk te kunnen scoren, en over veel organiserende kwaliteiten te beschikken. Het is niet de siem van 5 jaar terug, maar als pinchhitter in de CL-wedstrijden, zie ik best zitten. In de beker zullen ook de jonge jongens minuten gaan maken, en je hebt ehet over unuvar en gravenberch maar voor die jongens is een heel traject uitgestippeld. Wellicht dat die één of twee keer aan een wedstrijd mogen ruiken, maar het is niet de bedoeling dat één van de twee nu al vast bij ajax 1 aansluit, want ze moeten genoeg minuten maken.. Je kan ze wel overhevelen naar ajax 1 maar je remt juist de ontwikkeling als je ze vervolgens 2 minuten laat pinchhitten ipv 93 minuten in Jong te laten spelen.

17 september 2019 om 06:46

Opzich kan je talenten de kans geeft maar Siem is uitermate geschikt om een wedstrijd tegen een mindere god toch over de streep te trekken. Als het lang 0-0 blijft is Siem een prima optie, prima 16e man in de selectie. we kunnen hem wel afzeiken, maar ook die jongen doet zijn best en probeert Ajax beter te maken. Hij weet heus wel dat hij niet bij de beste 11 hoort, maar met zijn ervaring en zijn doelgerichtheid zijn er momenten waarop hij van waarde kan zijn.

16 september 2019 om 22:05

Je eerste zin raakt werkelijk kant noch wal; dus met andere woorden de huidige selectie van Ajax heeft niet veel kwaliteit?

16 september 2019 om 23:11

Haha altijd intelligent over willen komen met inhoudsloze gezegdes.. Ajax had een '6' moeten halen deze zomer.. Vind echt dat ze matig ingekocht hebben..

16 september 2019 om 23:44

Matig ingekocht? Ik vind spelers als Martinez, Alvarez en Promes best goede aankopen. Martinez kan je echt wel als verdedigende middenvelder posteren, desnoods met Donny dan op '8' en Ziyech, Tadic, Promes en Neres zwervend in de voorhoede. Het seizoen is pas net begonnen, hè? Ik kan me herinneren dat vorig seizoen de eerste echt goede wedstrijd Bayern-uit was. Als het middenveld ineens weer klikt kan je gewoon weer een mooi seizoen maken. Geen halve finale, maar toch zeker weer in Europa actief blijven en misschien nog voor een stuntje zorgen.

17 september 2019 om 01:07

Marin hebben ze gehaald als 6. Dat hij nog niet in de buurt komt bij de vorm die hij bij Standard aantikte kan aan verschillende factoren liggen, het is hoe dan ook nog te vroeg om hem af te schrijven, en al lukt het Marin niet om te slagen, dan nog kan je niet áltijd raak schieten. Ik vind dat er zeer goed ingekocht is dit seizoen en snap echt niet waar je op doelt.

17 september 2019 om 05:05

Ik ben altijd positief maar wat Marin tot nu toe heeft laten zien is echt slecht. Heeft al veel kansen gehad. Dit wordt hem echt niet meer. Net als magallan. Kan gebeuren. Snel in de winter stop verkopen met verlies. Je kan niet allemaal voltreffers hebben. Dit gaf Overmars zelf ook nog aan. Dan heb je ook nog Bandé en de Jong. Die mogen ook vertrekken. Gewoon doorselecteren. Dat Dani de Wit vertrok was ook een goede zaak.

17 september 2019 om 06:50

Hij heeft 9 wedstrijden gespeeld.. 9 .. dat zijn niet veel kansen dat stelt geen drol voor.marin heeft het inderdaad niet zo goed gedaan maar ik heb hem vorig jaar zien schitteren voor Luik en die jongen moeten we goed gebruiken dan is die waardevol.magallan heeft 6 wedstrijden gespeeld voor Ajax.laten we eens aanleren dat spelers minimaal een wedstrijd of 12 de tijd krijgen. Magallan was matig maar geen slechte speler, hoogstens niet goed genoeg voor Ajax. Marin heeft nog geen 3 maanden gespeeld en heeft toevallig niet de defensieve zekerheid die Martinez en Alvarez bieden, maar ik verwacht nog wel toegevoegde waarde van hem.

16 september 2019 om 22:33

Heel kort door de bocht, je zegt dat hij geen speler is die Ajax naar een hoger niveau gaat tillen, maar dat hij wel kwaliteiten (mits fit en in vorm) heeft die niet veel spelers hebben.... Normaal zou je dan denken dat hij iets toevoegt en dat blijft in mijn ogen vreemd. Als je namelijk iets toevoegt dan zou je denken dat hij dit huidige Ajax wel naar een hoger niveau kan tillen (al is het misschien minimaal, maar toch).

Veendam was het toch? Verbijsterend dat dit soort laagvliegers zo'n groot podium krijgen. Derksen, Kraaij, Gijp. En ons aller Valentijn. Journalistiek van het niveau Santegoeds c.s.

16 september 2019 om 21:45

In Engeland heb je de oud topper Lineker die presentator is geworden. Ferdinand als analist. Neville en Caragher als duo, allemaal oud toppers. In NL lijken we alles een niveautje lager te doen. Genee, een mislukte amateurkeeper. Derksen, een mislukte semi-prof uit het jaar 0. Gijp, iemand met 0 mentaliteit en alleen een grote bek. Echte profs zoals Eric Gerets ergerden zich dood aan zijn fratsen. En dan denken ze over alles een mening te moeten hebben, zelfs als zij nooit Lille hebben zien spelen moeten ze zeggen dat het niets voorstelt, terwijl je 2 seconden eerder zegt die ploeg nooit gezien te hebben. 1 grote grap.

16 september 2019 om 22:12

Die Engels internationals bewijzen vrijwel allemaal dat het geen hol uitmaakt hoe goed je kan voetballen. Ze maken TV, ze trappen niet tegen een bal. Maar goed, jij kijkt vast graag naar een tactische analysrle van Maradona en George Best.

16 september 2019 om 22:21

Je hebt gekeken maar niet geluisterd. Ze geven aan ervan uit te gaan dat ze het hartstikke lastig gaan krijgen en dat zoals bij alle Franse ploegen fysiek en qua snelheid het bij Lille wel goed zal zitten.

17 september 2019 om 07:34

Het is dus een misverstand dat alleen oud voetballers inhoudelijk over voetbal kunnen praten. Neem bijvoorbeeld Pieter Zwart van Voetbal International. Die heeft VI pro opgezet en maakt wedstrijdverslagen die inhoudelijk zo goed zijn dat onder abdere Peter Bosz en Louis van Gaal ze gebruiken. Naar dat soort niet oud voetballers luister ik liever dan naar de broertjes Neville die bij Valencia wel hebben laten zien dat we ze nooit meer serieus hoeven nemen. Je kunt dus best goed over voetbal praten zonder ooit een topper geweest te zijn. Daarmee wil ik trouwens niet zeggen dat Veronica Inside wel inhoudelijk is hoor, het ligt alleen niet perse aan hun verleden als matige voetballer.

17 september 2019 om 19:25

Ken je Mourinho? Je moet eens opzoeken hoe goed hij kon voetballen. Je hoeft geen topper te zijn om veel over voetbal te weten, net als andersom. Ken zat voetballers die beter waren dan Derksen maar absoluut niet als analist zou willen.

16 september 2019 om 21:50

Dit is ook meer een entertainment programma dan een echt journalistiek programma. Overigens heeft het zijn van een goede voetballer niks te maken met het zijn van een goede journalist dus snap die link niet helemaal. Overigens zegt Derksen hier niks raars in mijn ogen. Als die mening je niet bevalt dan kijk je toch niet. Je moet het allemaal niet zo serieus nemen al ben ik het wel met je eens op voetbalgebied komt er vaak onzin uit. En dan al helemaal op het gebied van internationaal voetbal waar vooral Johan echt compleet geen verstand van heeft..

16 september 2019 om 21:51

@gerhardlindhout... toch vind ik ze zinnigere dingen zeggen dan oud profs als Zenden, De Ridder, Heitinga en Bruggink dus dat zegt ook niet altijd wat. Gijp vind ik een van de betere analysten op de Nederlandse TV persoonlijk. zo ingewikkeld is voetbal nou ook weer niet dat je prof moet zijn geweest of een opleiding in Zeist moet hebben gevolgd om te zien of iemand goed speelt of niet. bovendien hebben ze iig een voetbalverleden. ik kan me een tijd herinneren dat er hockey- en basketbalcoaches zaten bij Studio Sport die dan wedstrijden gingen analyseren. dat vond ik dan een stuk vreemder

16 september 2019 om 21:55

Gijp was vroeger een aardige voetballer kan ik je vertellen.

16 september 2019 om 21:56

Gijpie heeft lekker voor PSV gespeeld man ouwe reus

16 september 2019 om 21:58

Jij geeft hier toch ook je mening, waar heb jij gevoetbald? Dat podium hebben ze afgedwongen. Gijp heeft bij PSV gespeeld, en niet onverdienstelijk. Derksen is na een profcarriere als voetballer 35 jaar hoofdredacteur geweest van een gerenommeerd voetbalblad en zit zodoende al meer dan 50 jaar in het wereldje. Ik ben het ook niet altijd met ze eens, maar je kunt niet beweren dat ze laagvliegers zijn. Daarbij zegt dat niet alles over iemands voetbalverstand. Waar heeft Leo Beenhakker gespeeld?

16 september 2019 om 23:11

Zo zeg! Daar doe je toch een man die als redacteur en hoofdredacteur veertig jaar aan het roer stond van een van de meest karakteristieke voetbalmagazines in Europa en dit wist uit te bouwen tot een vakkundig crossmediaal medium voordat zijn opvolgers het de vernieling in reden toch aardig tekort mee. Ik ben wel erg benieuwd naar jouw dagbesteding wat maakt dat ik jouw mening meer op prijs zou moeten stellen.bovendien heeft Derksen een punt. Ik vind De Wit geen groot talent, maar als er een reden is waarom die jongen voor niemand meer dan Siem de Jong moet plaatsmaken bij Ajax hoor ik hem graag. Ten Hag deed een poging, maar faalde daarin jammerlijk, zoals ook de rest van zijn bijdrage kant nog wal sloeg. In reactie op hele normale vragen van de Wytse van de Goot neemt de coach zijn publiek regelrecht in de maling met dooddoeners als 'wij hebben opties op het middenveld', 'je bouwt aan een team' en 'als je goed speelt is de kans groot dat je wint.' Als je niet verder komt dan dat, vermoedt ik niet dat de Stegeman de enige coach is in de Eredivisie die drinkt. Over niveau gesproken zeg. FC Twente was het toch?

17 september 2019 om 01:54

Derksen was 13 jaar hoofdredacteur van VI en al zeker geen 35 jaar zoals Bobiku suggereert. Daarvoor was hij gewoon verslaggever en interviewer. Hij stond ook zeker niet 40 jaar aan het roer. Bovendien was de VI groot geworden en geprofessionaliseerd door zijn voorganger Cees van Cuilenborg, die 20 jaar hoofdredacteur was. Onder hoofdredactie van Derksen nam het succesperiode Van Cuilenborg juist af: van een oplage van 188.000 in 2000 naar een oplage van 127.000 in 2013 onder Derksen. Je doet de man veel teveel eer aan. Derksen pretendeert dat het weekblad na zijn leiding in de vernieling werd geholpen, maar feitelijk was de teneergang al ruim onder zijn bewind ingezet. Wat crossmedia betreft: dat naar was mijn idee vooral een gevolg van de veranderende tijdgeest met de opkomst van de commerciële zenders en het internet als medium.

17 september 2019 om 06:50

Precies dit. En in het verleden was Derksen goed geïnformeerd en had hij nog leuke weetjes. Tegenwoordig hebben de heren totaal geen inhoud meer. Zoveel mensen kijken er ook niet meer naar. Wordt tijd voor vernieuwing.

17 september 2019 om 07:24

Wat fantastisch crossmediaal zeg. Zo goed, dat een podium als VZ, waar minder diepgaande journalistiek wordt gevoerd, het thuis is van het grootste voetbalforum van NL.

17 september 2019 om 10:32

@barmhouten alsof Rondo, De Tafel van Kees en Studio Sport vernieuwend zijn

17 september 2019 om 10:59

Je hebt gelijk buitenspelval, ik was in de veronderstelling dat hij langer hoofdredacteur was. Doet echter niets af aan het feit dat hij meer dan vijftig jaar in het wereldje heeft gezeten en zeker wel recht van spreken heeft. Helemaal met je eens over crossmedia. De behoefte aan tijdschriften is gewoon enorm afgenomen en het is moeilijk om daar tegenop te boksen. Dat Derksen roept dat het na hem mis is gegaan, is onzin. Maar nogmaals: recht van spreken heeft hij wel

17 september 2019 om 11:01

Haha inderdaad Japie. Bij VI valt er in ieder geval wat te lachen. Bovendien vind ik analyses van Gijp vaak echt goed. Hem valt dingen op die anderen niet zien

17 september 2019 om 15:24

Totaal niet te vergelijken. VZ staat vol roddel, achterklap en wandelgangenonzin. Wanneer pakweg VI of een Nederlands dagblad met een diepgravend interview komt, melkt VZ aan de hand van een handvol quootjes daar nog dagenlang artikelen met clicklustige koppen uit. En masse zenden is hier de roeping, waarheidsvinding en diepgang is nauwelijks aan de orde, waardoor je een snel verloop van berichten kan brengen en natuurlijk heeft dat de interesse van de voetbalvolger. Maar hoewel het blad onderhand verkwanseld raakt, doet de ontwikkeling van VZ niets af aan de kwaliteit waar het merk VI altijd voor stond. Die twee konden en kunnen prima langs elkaar leven.

17 september 2019 om 07:45

Dus je moet hoog hebben gevoetbald om daar een goede mening over te kunnen vormen? Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Verder heeft hij ook gewoon gelijk, want Siem de Jong gaat je niet kampioen maken. Om over de cl nog maar niet te praten..

Zelden eens met hem maar nu zeker, veel respect voor Siem maar hij is helaas brandhout geworden.

16 september 2019 om 21:53

Je moet de persoon en voetballer uit elkaar houden. Inderdaad een sympathieke kerel,maar bij Ajax kan gewoon niet.

16 september 2019 om 23:53

Wellicht kan hij vanaf de winterstop bij een Heerenveen of Groningen nog sympathiek gaan lopen doen op het veld. Het is niet dat hij er niks van kan maar Ajax heeft hem toch ook echt niet nodig

17 september 2019 om 08:48

Als je Schã¶ne jaren laat staan, de man die alleen een stilliggende bal behoorlijk raakt, kan Siem zeker nog 5 jaar mee. Als Siem brandhout is, is Lassie de as daarvan.

kraakt is ook weer overdreven. hij kon niet begrijpen dat een talent weg moest voor een Siem De Jong die sowieso niks toevoegt aan Ajax volgens hem. op zich zegt hij dan niks raars maar zo kan je van elke mug een olifant maken

17 september 2019 om 08:46

Wat Derksen heeft gezegd, raak zoals gewoonlijk kant noch wal en is kritiek om de kritiek, zonder inhoud. Als Ajax Dani de Wit had laten vertrekken en Siem de Jong daarvoor had terug gehaald, had hij misschien een punt gehad, maar dat is niet zo. Siem was er al. Wat Ten Hag heeft gezegd, is dat Ajax met Siem een speler in de gelederen heeft die vergelijkbaar is met Dani de Wit en het daarom niet noodzakelijk was om laatstgenoemde aan zijn contract te houden. Waar de club voor Sierhuis nog een terugkoopoptie in het verkoopcontract met Groningen heeft opgenomen, is dat bij Dani de Wit niet het geval, waaruit duidelijk blijkt dat die geen echte toekomst had bij Ajax en als hij dit jaar niet was vertrokken, dat het jaar er op wel was gebeurd. En dat is niet meer dan logisch omdat een blinde met zijn stok kan zien dat Dani de Wit van alles tekort komt voor het niveau dat Ajax tegenwoordig weet aan te tikken. In de jeugd lopen alternatieven rond die nu al beter zijn en nog uitsluitend fysiek tekort komen om al naar de eerste selectie te worden overgeheveld. Uiteindelijk zal het niet lang duren voor een speler als Noa Lang Siem in de pikorde is gepasseerd, maar Ajax is in alles nog ver verwijderd van de geoliede machine die het vorig jaar was en daarom is het niet meer dan logisch om in dit stadium van de competitie voor een ervaren speler te kiezen die weet wat er van hem gevraagd wordt. Noa Lang is nog veel te kwetsbaar in de omschakeling en Ajax is op dit moment nog niet ver genoeg omdat nu al te kunnen opvangen. Ook dit commentaar van Derksen voegt zoals we van hem gewend zijn, helemaal niets toe en is volstrekt inhoudsloos. Dat Siem de Jong niets zou toe voegen, vind ik al volslagen onzin omdat de jonge talenten heel veel van een speler als hij kunnen leren en hij misschien wel een soort mentor voor hen is. Derksen geeft zelfs met enige regelmaat toe dat hij al lang niet meer in een stadion is geweest en het is ook algemeen bekend dat nooit trainingen bezoekt zoals De Mos dat bijvoorbeeld wel doet. Derksen is totaal niet geinformeerd omdat hij sinds zijn vertrek bij de VI (het weekblad) al zijn bronnen kwijt is, zijn onderbuik is de enige bron die hij nog over heeft. Hij kan dan ook helemaal niet beoordelen of Siem de Jong iets aan de Ajax toevoegt, dat is een oordeel als dat van een blinde over de kleuren. Als dat al zo zou zijn, is het bovendien ook nog altijd zo dat hetzelfde geldt voor Dani de Wit, als hij nog maar enige toekomst had gehad bij de club, had die hem natuurlijk nooit laten gaan voor een marginaal bedrag of op zijn minst een terugkoopoptie bedongen. Dus kan je gemakkelijk concluderen dat het vooral deze uitspraak van Derksen is die niets toevoegt. Maar dat is feitelijk het geval met al zijn uitspraken. Aad de Mos is een enorme blaaskaak die zich graag profileert als de grote deskundige, maar die is in ieder geval altijd uitstekend geinformeerd.

Ja Johan jij voeg ook niets toe het programma is een roddelshow en daar word je helaas te veel voor betaald

Ja Johan jij voeg ook niets toe het programma is een roddelshow en daar word je helaas te veel voor betaald

Siempie voor de sfeer, voor de sfeer, Siempie voor de sfeer. Ik zie hem gewoon een paar goaltjes meepakken dit jaar.

Stel dat Siem de Jong er niet zou zijn, hoeveel mensen zouden dan pleiten voor zijn komst zelfs zonder dat hij een transfersom zou moeten kosten? Ik denk niemand. Maar hij is er nou eenmaal en als de opties schaars zijn dan snap ik wel dat hij in aanmerking komt voor een plek bij de selectie. En puur vanuit de gunfactor hoop je dat hij dan nog scoort ook in die paar minuten. Maar kijk je voorbij het sentiment zie ik liever een wat jongere speler met potentie.

Snap ook niet echt idee achter Siem. Dan misschien beter een jeugd speler. Het is te hopen dat hij een comeback kan maken alla Luuk bij PSV.

Zowel Siem als Dani komen te kort. Dan heb je liever iemand wat met ervaring in je selectie hebben dan iemand die nog niks heb kunnen laten zien. Plus je laat een jonge jongen niet een paar seizoen af en toe invallen. Dan gun je hem gewoon een transfer en misschien komt hij weer met een goed bagage terug bij ajax.

16 september 2019 om 22:08

Ik ben het niet met je eens dat Siem te kort komt. Als hij in vorm is en fit, is hij gewoon iemand die in aanmerking hoort te komen voor minuten. Ik denk dat Siems piek hoger ligt dan die van Dani de Wit +\+ dat hij meer ervaring heeft,, dus ik snap wel dat ze De Wit hebben laten gaan.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik inderdaad niet meer kijk. Dat gemaakte kwetsende gedoe was ik zat. Dan heb ik bog liever dat mijn vrouw Netflix kijkt.

Wat een trainer ziet en wij niet, is hoe het er op de training aan toe gaat. Misschien dat Siem voor een bepaalde balans zorgt met al zijn ervaring. Zo makkelijk om hem op individuele kwaliteiten te beoordelen en vergelijken. Gaat om het geheel.

Siem de Jong was iets meer dan 5 jaar geleden een zeer waardevolle speler voor en van Ajax. Nu over the hill, overal aangeboden, hier en daar tijdens de blessurevrije perioden nog een balletje getrapt, en prima verdiend. Dus voor zichzelf een goede professional, en ik geloof best dat hij bij Ajax ook geen hinderlijke speler is, maar eigenlijk niet meer bruikbaar voor het eerste elftal. Dat hij toch weer wordt gebruikt - net als Veltman, maar die is ietsje meer bruikbaar - is weer eens een voorbeeld dat er niet adequaat is ingekocht. Dat is jammer, maar met het gemis van De Ligt en De Jong wel een probleem aan het vormen. Tel daar bij op dat Ten Hag ongeveer een jaar nodig heeft om het elftal goed neer te zetten en we moeten maar hopen dat de enige betrouwbare linie, de aanval, ons er doorheen trekt. En dat was tijdens het voortraject om de groepsfase CL te bereiken, al moeilijk genoeg. Nu krijg je met veel sterkere tegenstanders te maken, die waarschijnlijk wel korte metten maken met het defensieve gepruts.

Johan voegd helemaal niets toe met zijn afzijk TV en dat heeft geen toelichting nodig door alleen maar 1x te kijken.

Een fitte Siem zal menigeen nog gaan verbazen als hij er een paar belangrijke goals inknalt dan wil ik de media graag weer horen kraken om het kraken.Ten Hag komt zeker niet uit een paasei als hij denkt dat Siem iets kan toevoegen ik betwijfel of de bromsnor (Derksen) vorig jaar had kunnen bereiken wat Ten Hag heeft bereikt, dit Ajax is nog zoekende naar de perfecte balans dus wie weet?

Die Ten Hag..... Blijft toch eigenzinnig mannetje. Rare wissels, Siem leek zelf ook verbaasd dat hij weer op het veld in de Arena stond. Gun het die jongen wel hoor maar ook ik ben van menig dat ik bij 4 - 1 liever talenten zie komen.

ik denk persoonlijk dat het hebben van siem, zo lang Donny gebleseerd is, best handig is. yeeft altijd bewezen dat hij het eredivisie niveau aan kan, met loop vermogen en scorend vermogen. wanneer Donny weer kan spelen zie ik alleen geen noodzaak om hem er bij te houden. jammer want blijft natuurlijk wel een echte ajacied. daarbij vind ik hem wel beter dan De Wit, waar ik niet van gecharmeerd ben. al met al aan het eind van het seizoen bedanken voor de bewezen diensten en de trouw aan de club en hem de stap gunnen.

17 september 2019 om 03:12

dus ik ben het niet helemaal met Johan eens dat het een ongegronde reden is.

Aan de ene kant heeft Ten Hag wel een punt maar aan de andere kant is talent de kans geven veel zinniger. Siem de Jong gaat niet zomaar z'n oude niveau halen en er is talent zat dat je ook de kans kan geven. Als er nou geen talent was had Ten Hag best kunnen gokken op de Jong maar nu is er talent met wedstrijdritme en met veel meer toekomst dan Siem.

De Wit verkocht vanwege Siem de Jong? Een fitte en in vorm verkerende De Jong is gewoon een goeie voetballer maar hij is niet zo vaak voor langere tijd fit, dat is zijn grootste probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

439 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 2 0 0 0
2018/2019 Sydney 17 4 2 0
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
2017/2018 Ajax 21 4 0 1
2016/2017 PSV 19 6 0 0
Laatste voetbalnieuws

Siem de Jong bekent: ‘Natuurlijk gaat het spoken door het hoofd’

Siem de Jong bracht vorig seizoen door in Australië, waar hij op huurbasis voor Sydney FC speelde. De dertigjarige aanvallende middenvelder keerde afgelopen zomer terug bij Ajax, waarvoor hij dit seizoen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren