Papiss Cissé en Júnior Fernándes dienen Fenerbahçe eerste verlies toe

Maandag, 16 september 2019 om 20:57Demen Bulbul

Fenerbahçe heeft maandagavond de eerste competitienederlaag dit seizoen geleden. De Turkse grootmacht kwam op bezoek bij koploper Alanyaspor nog wel op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven: 3-1. Voor Alanyaspor betekende het de vierde overwinning in vier wedstrijden, waardoor het elftal van succestrainer Erol Bulut vier punten losstaat aan kop in de Süper Lig. Fenerbahçe is met zeven punten uit vier duels terug te vinden op een derde plaats

Met Garry Rodrigues in de basis was er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Fenerbahçe. De ploeg uit Istanbul domineerde het balbezit en wist na 39 minuten voetballen op voorsprong te komen via Tolga Cigerci. De middenvelder schoot vanaf een meter of vijftien laag raak, nadat Max Kruse fraai de bal met de hak had klaargelegd: 0-1. Fenerbahçe wist de voorsprong vervolgens echter niet mee te namen naar de rust, want Papiss Cissé werkte in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker tegen de touwen na gestuntel van doelman Altay Bayindir.

Cissé was kort na rust opnieuw trefzeker, weer na geblunder in de achterhoede van Fenerbahçe. Anastasios Bakasetas kreeg de bal in de opbouw tegen zich opgeschoten door een verdediger van Fenerbahçe, waarna Cissé alleen voor Bayindir kon scoren. De 3-1 van Júnior Fernándes betekende na ruim een uur de genadeklap voor de bezoekers. Ferdi Kadioglu deed als invaller nog wel ruim twintig minuten mee bij Fenerbahçe, maar ook hij kon het tij uiteindelijk niet meer keren.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door clutch)

Denk dat de eufurie snel plaats maakt voor schaamte bij Fener supporters. Onlangs nog aangegeven dat ik het maar moest zien of ze het vol konden houden. Blijk weer eens gelijk te hebben. Niet dat ik veel mag zeggen met de prestaties van mijn team wat gewoon verziekt wordt door een incompetente Voorzitter en nog incompetentere trainer die zijn team Baklava ziet worden maar niks doet!

16 september 2019 om 21:08

Ik denk dat onder een wedstrijd verslag letterlijk niemand wat interesseert dat bjk haar voorzitter incompetent is of niet. Lekkere uitslag voor Alanya,fener was nergens te bekennen.

16 september 2019 om 21:19

Misschien jou niet maar mij wel. En wilde het even toegevoegd hebben, omdat ik mijn frustratie over de wedstrijd van Besiktas nergens kwijt kon aangezien er geen topic was over de wedstrijd van Besiktas. Als het jou niet interesseert, hoef je ook niet te reageren .

16 september 2019 om 21:17

De kampioen is al bekend reacties waren net zo voorbarig als jouw blijk weer eens gelijk te hebben reactie. We zijn vier weken bezig en alle ploegen zijn dramatisch. Ik schrok nog het meest van Trabzon. Kan iemand Unal vertellen dat je naast de linies aanval en verdediging ook een derde linie hebt, dat het middenveld heet ?

16 september 2019 om 21:22

Had het over de eufurie na de eerste twee wedstrijden door de supporters van FB hierop VZ, ze dachten er al te zijn, terwijl ze bij de eerste beste tegenstand meteen door de ijs zakken. Unal is een typische Turkse trainer, die tactisch gewoon een onbenul is. Gezien de selectie had ik wel verwacht dat ze goed en leuk zouden spelen maar ze stellen mij ook echt teleur. En dat heeft idd te maken met dhr. Karaman.

16 september 2019 om 21:33

Over de euforie ben ik het wel zwaar met je eens Arnavut. Dat was niet alleen hier op voetbalzone te voelen maar ook hier bij mij in de buurt. Trainingspakken en tenues waren na jaren weer uit de kast gehaald, denk dat ze wel voorzichting weer de kast weer in gaan. Denk dat Unal gewoon pech heeft met de vele blessures. Je zag dat hij de eerste wedstrijden leunde op de voorhoede dat bestaat uit Omur, Ekuban en Nwakaeme en in wat mindere maten Sosa en als aanspeelpunt Sorloth, waar vooral de eerste 3 geweldige combinaties lieten zien in de knockoutfase van de Europa League.

17 september 2019 om 13:47

Als je even je brein gebruikt zie je dat Fener op dit moment 3 basisspelers mist in de verdediging en onlangs dat alleen punten heeft verloren als de scheids er zelf voor kiest dat we punten gaan verspillen.

17 september 2019 om 15:07

Als de scheids er voor kiest? 2 penalty's van Alanyaspor niet gegeven. Worden die wel gegeven, wordt het 4/5-1 en dan heeft niemand het meer over die overtreding op Alper.

17 september 2019 om 16:16

En de eerste en 2e goal van Alanya die niet mochten tellen? Tot bij de live meepraten topic wanneer deze wedstrijd opnieuw gespeeld wordt

De top 3 is nog bij lange na niet ready voor de titel! Die fernandes behoort gewoon tot de beste flankspelers van deze competitie samen met de spits cisse. Konden ook wel bij ons op linksbuoten en spits staan.

16 september 2019 om 21:20

Fernandes echt een baas. Toen met Vagner Love een lust voor het oog. Die sloopten destijds. Cisse lijkt ook weer back. Lekker teampie dat gewoon bovenaan staan en zoals altijd in de Turkse media nul aandacht krijgt.

16 september 2019 om 21:25

Ongeloof hé. Alanya staat op 12 uit 4, en op tv gaat het nu alleen over Fener, Fener en Fener. Waar zijn de analyses over Alanya, over hun aankopen, hun 'gameplan', hun coach etc etc. Dit geldt niet alleen voor Fener, maar voor de gehele grote vier. Zo kan het Turkse voetbal nooit verder groeien.

16 september 2019 om 21:26

Gangstarr als je in de turkse competitie net als hier in NL technische snelle buitenspelers hebt die een actie naar BINNEN durft te zetten heb je gewoon goud in handen. Kijk na Feghouli en daar is deze Fernandes ook 1 van. Je kan ook spelers als Nkoudou halen die aardig kan ballen maar niet beseft dat een doelpunt belangrijker is dan een versnelling (loop helaas elke wedstrijd dieper naar de cornervlag met de bal).

16 september 2019 om 21:29

Nkoudou is jeman Lens 2.0. Blinde paard met nul komma nul rendement. Daarin tegen heeft deze Fernandes zowel snelheid, techniek als rendement.

Dirar haalt een doorgebroken speler neer en krijgt geel, Zanka duwt een speler in de zestien maar er wordt niet gefloten. Toen Vida dit zaterdag deed was het rood + penalty. Gisteren had trabzonspor ook op dezelfde wijze een strafschop tegen moeten krijgen. Er wordt gemeten met twee maten maar onze zogenaamde voorzitter is druk bezig met zijn functie als voorzitter van de clubvereniging. Waarom wordt de VAR niet gebruikt?

16 september 2019 om 21:16

Ik denk dat het vrij duidelijk is: Nihat Ozdemir. Hij is en blijft een fanatieke supporter van Fener, ik kan geen andere reden verzinnen om de situatie die jij hebt geschetst hierboven te verklaren.

16 september 2019 om 22:56

Het probleem in Turkije is dat iedereen een clubvoorkeur heeft, zelfs de president. Ik heb geen idee van welke club Rutte en onze koning supporter zijn maar in Turkije kan je het zo opnoemen. En dan wordt er al heel snel een verband gelegd.

16 september 2019 om 23:07

In Nederland weten ze amper wie de clubsvoorzitter is joh. Die doen daar gewoon hun werk. Beleid neerzetten en de club draaiende houden. In Turkije is hun belangrijkste bezigheid telefoon verbindingen met talkshows.

16 september 2019 om 23:42

Nu je het zegt, de laatste Feyenoord-voorzitter van wie ik de naam kon opnoemen was Jorien van den Herik.

16 september 2019 om 21:26

Kijken of ze Avci gaan straffen voor zijn uitspraken. Zal wel niet, omdat Fiko ook mag zeggen dat het kampioenschap van Galatasaray lekeli of saibeli is zonder ervoor gestraft te worden. Dan is er niks aan de hand. Walgelijke voetbalcultuur in Turkije.

16 september 2019 om 21:43

Fikret Orman mogenn ze voor heel het seizoen schorsen, aangezien hij toch zijn lippen op elkaar houdt.

16 september 2019 om 21:43

Je moet toch echt naar specsavers als je de positie van Vida gaat vergelijken met die van Dirar. Tegenstander van Vida ging direct af op de keeper terwijl de lange bal bij de positie van Dirar richting de vleugel ipv door het midden waardoor je niet een soortgelijke situatie hebt.

16 september 2019 om 22:12

Hij zegt letterlijk dat Dirar een doorgebroken speler neerhaalt en geel krijgt, daarna zegt hij dat Vida dit ook deed en rood krijgt. Staat toch echt letterlijk in zijn reactie.

16 september 2019 om 22:53

Ik heb inderdaad uit frustratie wat te snel gereageerd. Het is een lastige situatie, geel is op zijn plaats.

16 september 2019 om 22:57

We hebben verloren bro als iemand hier het recht heeft om uit frustratie zo te reageren ben ik het wel 😁😁

17 september 2019 om 13:46

Cisse staat in de 16 bij de doeltrap van Altay, de scheids geeft eerst aan de Alanyaspeler dat de ingooi op een andere plek moet nemen maar als die speler te snel ingooit laat hij het links liggen. Alper die geen penalty krijgt bij een positie waar Gala er 3 had gekregen. En dat is allleen vandaag, laten we het niet hebben over de penalty die niet gegeven is tegen Trabzon en de penalty die niet gegeven is aan Konya tegen Gala.

17 september 2019 om 15:11

Dan had Altay moeten wachten tot Cisse weg was? En je noemt de overtreding op Alper in de laatste minuten, maar je 'vergeet' de 2 overtredingen in de zestien op een Alanyaspor-speler. Eentje waarbij Gustavo op de hiel van de speler trapt trapt in de eerste helft en eentje waarbij Zanka Cisse in de rug duwt bij een 2-1 stand. Dus noem niet alleen de beslissingen in jullie nadeel op.

17 september 2019 om 16:17

Wat is dat voor argument? Altay had moeten wachten? Doe die bril eens af jonge. De “overtreding” van Gustavo waar jij het over hebt is nooit een penalty en het zelfde geld voor die van Zanka. Anders had Fener 2 jaar terug tegen Gala 4 penalties verdient.

17 september 2019 om 21:43

Waarom moet jij bij elke reactie GS erbij betrekken??? Volgens iedereen word zijn eigen club wel benadeeld, maar persoonlijk ben ik van mening dat Fener toch echt de laatste ploeg is die moet zeiken.. beide acties in mijn ogen een pingel!

18 september 2019 om 10:31

Fener laatste die mag zeiken? Laten we anders even aan Konya vragen hoe ze genaaid zijn tegen Gala (Ex-Fenerbahce coach) en hoe Trabzon geholpen is tegen Fener

Stel je voor dat je drie centrale backs op de bank hebt zitten en je voor de zoveelste keer de risico neemt om je middenvelder daar te zetten.. een wedstrijd gaat dat goed, twee ook, maar bij de derde gaat het mooi mis. Hulde aan Alanyaspor trouwens, hebben een mooie elftal opgebouwd en spelen goed voetbal.

Wauw. Kan me geen ander jaar herinneren waarin ik de Anadolu ploegen zo sterk als nu heb gezien. Dan de wedstrijd: Alanya begon erg nerveus, en begon pas zijn ware kwaliteiten te tonen na dat tegendoelpunt. Mijn punt over Fener is nog steeds hetzelfde; er ontbreekt creativiteit. Emre zorgde hiervoor (als enige), en nu hij weggevallen is met een blessure kon niemand anders dit invullen. Tolga probeerde het zoals gewoonlijk met zijn lange wannabe-pirlo pasjes, en zoals altijd faalde hij hierin. Naast creativiteit is ook de defensie van Fener erg zwak, en Altay zag er ook heel onzeker uit. Altijd pijnlijk als ik een jonge Turkse speler fouten zie maken. Alanya gewoon koploper met 12 uit 4, wauw.

Al snel gebleken dat de 39-jarige 75% van deze ploeg is, kan toch niet. Een zekere en een twijfelachtige penalty niet gegeven naar mijn mening (kopduel tussen Zanka en Cisse was 100%). Daarnaast, Ozan rechtsback en Jailson cv kan echt niet. Nu sta je ineens even veel punten als Gala.

16 september 2019 om 21:24

En maar 3 punten boven de dramatische Besiktas tot nog toe. Zo hou ik natuurlijk wel hoop😂😂

16 september 2019 om 23:43

Basaksehir, Trabzon-uit, Alanya op komst. Ik denk dat we over 3 wekem dat probleem niet meer hebben.

16 september 2019 om 21:58

Vorige week kreeg Ozan een heldenstatus omdat hij de winnende goal tegen Andorra maakte.. Zijn spel tegen Moldova werd ook als uitstekend bestempeld. Wij zijn als volk te snel lovend en bekritiserend. Hoe was Ozan vandaag...? Bij derde goal...?

Harde klap voor Fener. Had er rekening mee gehouden dat er vandaag puntverlies zou kunnen voorkomen, maar om drie doelpunten op zo’n amateuristische wijze weggeven is best wel schaamtelijk. Jailson experiment is duidelijk mislukt, Altay moet zwaar oefenen op hoge ballen en er moet snel een cv spelen naast Zanka, anders ga je teveel goals krijgen in uitwedstrijden en in de derbys.

16 september 2019 om 23:57

Altay kon niet veel doen bij die 1-1,die Zanka staat gewoon op de verkeerde plek terwijl Altay die bal wil vangen.

17 september 2019 om 01:53

Als Altay heeft gecommuniceerd dan is het idd de fout van Zanka maar ik baseer dit niet op die ene goal. Hij zag er eerder ook al onzeker uit tijdens de wedstrijd en ook in de voorgaande wedstrijden. Hij is 1op1 goed, heeft goeie reflexen maar hoge ballen en schoten die dichtbij zijn benen langsgaan heeft hij moeite mee. Alsnog een talentvolle keeper en dit soort fouten moet je incalculeren.

Plofkip. Groot doen, is anders dan daadwerkelijk groot zijn. Nihat Ozdemir kan Fenerbahce misschien in top 3 loodsen, maar kampioenschap.......

16 september 2019 om 23:55

Ga je nou zeiken dat Fener werdt geholpen door Nihat Özdemir volgens mij waren jullie degene die vorig seizoen de hele tijd geholpen werden door de tff.

17 september 2019 om 06:52

Dit seizoen worden jullie geholpen, gister al begonnen, Alanya heeft gewonnen tegen 12 man van Fener, doet pijn he?

17 september 2019 om 13:43

Jij snapt vast niks van voetbal. Hoe is Fener geholpen als het 2e doelpunt van Alanyaspor niet had mogen tellen? Je gaat vanzelf zien dat Fener gelijk gaat krijgen als we de wedstrijd opnieuw mogen spelen.

17 september 2019 om 13:44

Als ze Fener wilden helpen hadden ze bij het eerste goal van Alanya de ingooi op de juiste plek laten nemen, het 2e doelpunt afkeuren en Fener een penalty geven. Wij hebben geen hulp nodig om kampioen te worden. Gala daarintegen...

17 september 2019 om 21:48

Jullie praten nu alsof er nooit een ingooi op een verkeerde plek is gebruikt.. als een wedstrijd opnieuw gespeelt moet worden voor een ingooi dan zou dat bij gala fener wel geweest zijn 2jaar terug.. mocht het dit jaar wel gebeuren met deze wedstrijd dan zegt het toch wel genoeg over de TFF

18 september 2019 om 10:33

Helaas, jij snapt de regels niet. Wat er destijds bij Gala- Fener gebeurde was een fout van de scheids. Wat er nu is gebeurd is een Kural Hatasi (Regel fout). En dat tot 2x toe!!!

Ongelooflijk hoeveel overtredingen die Gustavo mocht begaan en geeneen keer niet eens een waarschuwing! De ballon van Fener is al heel snel in het seizoen geklapt, ondanks een Fener-voorzitter. PS: VZ waarom vandaag wel een topic maar vanaf afgelopen vrijdag al zijn er wedstrijden gespeeld in Turkije?!

Ik heb een garage waarin 2 monteurs werken. 1 daarvan is meer ervaren en beter in zijn werk, Als hij ziek is of op vakantie is neemt de 2de monteur zijn werk over niet mijn schoonmaakster.

16 september 2019 om 23:10

Heet jouw schoonmaakster Jailschoon ?

Fener speelde zeker maar dan ook zeker niet top. Toch heeft Alanya in de eerste helft geen normale kans kunnen creëeren en waren we de bovenliggende partij. De schandalige fout van Zanka en Altay heeft de wedstrijd gekanteld. Toch vreemd dat de scheids eerst aangeeft dat de ingooi op een andere plek moet maar zodra hij ziet dat Fener in de problemen raakt laat hij het lekker links liggen. Het 2e doelpunt had natuurlijk ook niet mogen tellen en daar was de wedstrijd verloren. Laten we hopen dat de TFF (eindelijk) een juiste beslissing maakt en de wedstrijd opnieuw laat spelen. Fenerbahce heeft er al een formeel verzoek voor ingediend.

17 september 2019 om 23:14

Nee joh wat opnieuw ? Vanaf de 0-1 een ingooi voor Fenerbahce. Misschien zelfs 0-2, omdat ze Fener zo tegen zaten.

18 september 2019 om 10:34

Zou eerlijker zijn idd, maar lijkt me heel sterk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7037
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
O. TufanMiddenvelder305
A. BayındırKeeper320
Luiz GustavoMiddenvelder271
J. SosaMiddenvelder273
M. YandaşMiddenvelder274
M. ThiamAanvaller276
E. ValenciaAanvaller277
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

21 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Sergio Peña wordt gevolgd door clubs uit België, Spanje en Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren