Erik ten Hag gedecideerd: 'Het zijn twee voltreffers voor Ajax’

Maandag, 16 september 2019 om

Ajax benoemde Erik ten Hag begin 2018 als hoofdtrainer, met als doelstelling om de Amsterdamse club weer Europaproof te maken. Ten Hag trof een jonge en getalenteerde selectie aan, maar miste de vereiste ervaring om op topniveau successen te boeken. Mede hierdoor werden Dusan Tadic en Daley Blind enkele maanden na zijn entree als trainer aan de selectie van Ajax toegevoegd.

“Richting het einde van het seizoen (2017/18, red.) heb je wel voor ogen wat je nodig hebt. We hebben heel veel goede talenten, maar die hebben sturing nodig van jongens die het klappen van de zweep al kennen”, blikt Ten Hag in de Ajax Podcast terug op zijn eerste maanden als trainer van Ajax. “Daar zijn we nadrukkelijk naar op zoek gegaan en dat is toch ook wel een heel traject geweest.”

“Ik kan me nog herinneren dat Marc (Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, red.) en Henk (Veldmate, hoofd scouting van Ajax, red.) destijds naar Southampton zijn gegaan om Dusan Tadic te overreden om mee te gaan op de trein die wij in gang hadden gezet. En later kwam Daley Blind ook in beeld. We kunnen wel zeggen dat het twee voltreffers zijn geweest.” Blind keerde na vier seizoenen bij Manchester United in 2018 terug bij Ajax, terwijl Tadic, voormalig speler van FC Twente en FC Groningen, Southampton inruilde voor een terugkeer in de Eredivisie.

Tadic mocht Southampton verlaten bij degradatie uit de Premier League, maar the Saints wisten dat op het laatste moment te voorkomen. Desondanks slaagde Overmars erin om de Servische aanvaller naar Amsterdam te halen. “Dat het dan net goed uitpakt, soms moet je ook dat geluk hebben.” Tadic tekende afgelopen zomer een nieuw zevenjarig contract bij Ajax. De routinier blijft in ieder geval tot 2023 actief als speler, waarna hij zich gaat richten op zijn trainersloopbaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door raulista)

Zeker voltreffers! Eigenlijk hebben we voor dit seizoen ook nog een middenvelder met een vergelijkbaar profiel als blind en tadic. Vind dat we daar nog voetballend en ervaring te kort komen. Maar goed, nu hopen dat donny snel terug komt, mag hij naast martinez. Maar moet hij wel zn drang maar voren kunnen doseren. Ik ben overigens wel bang dat de komende 2 wedstrijden verloren gaan worden als we zo blijven spelen. Hoe wij zo makkelijk counters tegen krijgen zoals tegen heerenveen is dodelijk straks. Vooral tegen psv in eindhoven met al hun snelle en wendbare spelers.

16 september 2019 om 16:43

We hebben helemaal niks verloren tot nu en jij denkt opeens dat we tegen Lille die uit 2x hebben verloren en nog helemaal geen team hebben nu de boot in gaan? Tegen PSV is een wedstrijd op zich, maar als we morgen winnen gaan die gasten er met energie op tegen PSV. Natuurlijk moet het er achter beter uitzien, maar ben je vergeten hoe weergaloos Blind in alle topwedstrijden vorig seizoen speelde, zeker 2e seizoenshelft?

16 september 2019 om 17:23

Daarbij heeft Psv ook nog 2 dagen minder rust.

Ten Hag doet het uitstekend bij Ajax natuurlijk. Maar ik vind wel, dat er altijd bijgezegd moet worden, dat hij de eerste ajax trainer in jaren, en misschien zelfs wel ever is, die zulke aankopen mag verwelkomen in de selectie! Ik bedoel hiermee niet te zeggen dat zijn prestaties niets voorstellen, maar een belangrijk detail is dat toch wel. Ik geloof niet, dat meneer de Boer in al zijn jaren als trainer van Ajax, zoveel geld heeft mogen uitgeven, dan ten Hag alleen al aan Blind en Tadic heeft uitgegeven! En dan heb ik het nog niet gehad over de (absurde) bedragen die betaald worden aan salaris voor deze mannen! Nee, dan vind ik hetgeen wat Frank gepresteerd heeft, toch net iets knapper.

16 september 2019 om 15:16

Helemaal mee eens maar die prestaties van Frank worden denk ik niet genoeg op waarde geschat door ajax fans.

16 september 2019 om 16:19

Hoge salarissen heeft Ajax wel eerder eens uitgegeven. Bijvoorbeeld aan Luque, Atouba en andere miskopen. Toen ging het ook bijna mis met de club.

16 september 2019 om 16:36

@ Frans77,de Boer heeft Ajax zeker wel veel goeds bezorgd met 4 kampioenschappen en 1 Johan Cruijff schaal en ondanks dat ik wat voetbal betreft geen fan ben van de periode onder de Boer (en eigenlijk ook niet echt een fan van de Boer als coach), denk ik wel dat hij toch ook wel een beetje het fundament heeft gelegd samen met Overmars voor het gene wat er momenteel mogelijk is bij Ajax in (vooral) financieel en sportief opzicht.ten Hag verdiend ook gewoon de credits. Natuurlijk heeft ten Hag geluk dat hij fors kan investeren (voor Nederlandse-begrippen), maar dan nog is het aan de coach om er een eenheid van te maken en dat is ten Hag gelukt en ten Hag heeft er zeker een aantal goede, dure en kwalitatief gezien zeer goede versterkingen bijgekregen maar het waren geen aankopen waarbij je zou denken dat je de halve finale van de Champions League (en op 10 seconden voor het einde de finale mislopen van de Champions League) kan bereiken en dan ook nog de Knvb Beker en de Eredivisie winnen.maar zoals ik al schreef: de Boer verdiend ook wel de credits. Heeft in mijn ogen toch wel een soort fundament gelegd bij Ajax destijds voor het gene wat er nu mogelijk is.

16 september 2019 om 19:20

Klopt wel alleen er zit zeker wel een lijn in het spel bij Ajax. Laten echt mooi voetbal en dat kan niet elk team met goede spelers zeggen.

Ongelofelijk amateuristisch hoe Blind tegen Heerenveen de boot inging en vooral hoe hij betreffende Heerenveen speler achterna liep. Ongelofelijk het leek wel een man van 80 jaar. Een schande dat een dergelijke speler bij Ajax speelt. Hij dient snel vervangen te worden om erger te voorkomen in de toekomst.

16 september 2019 om 15:26

De fout maakte hij inderdaad in eerste instantie door die bal verkeerd in te schatten, maar hij zou never die razensnelle Van Bergen, die al op topsnelheid was, meer in kunnen houden. Na Blind zijn fout was het alsnog 4 Ajacieden tegen 2 Heerenveen'ers. Hoe Perr achter Onana ging staan op de doellijn vond ik ook opmerkelijk.

16 september 2019 om 15:52

Dat is toch geen instelling? 'ik kan hem toch niet meer houden, dus ga ik maar wandelen'? Er kan altijd iets gebeuren dat je nog van waarde kan zijn. Ook bij deze actie had die nog iets kunnen doen. Van Bergen kapte nog terug en keek rustig naar wie hij de bal kon spelen. Blind had hierdoor nog bij kunnen komen of Van Bergen zou niet zo rustig de tijd nemen om de bal te spelen. Gewoon slecht gedaan van Blind.

16 september 2019 om 16:37

Of hij heeft vertrouwen in zijn teamgenoten, en blijft op het middenveld staan voor een mogelijke counter. Ik vond het niet zo heel gek.

16 september 2019 om 17:27

Blind zat gewoon mis, klaar. Dat gebeurt iedere speler meerdere keren tijdens een wedstrijd. Nu werd het Ajax fataal, dat is ook meteen het nadeel van een verdediger die een fout maakt. Daarbij had hij zelfs een terugkappende van Bergen niet meer in kunnen halen. Dan heb ik liever dat hij zijn energie spaart voor de volgende actie.

16 september 2019 om 15:35

Waarom trek jij je voetbalschoenen niet meer aan johannes?!

16 september 2019 om 15:35

Waarom trek jij je voetbalschoenen niet meer aan johannes?!

16 september 2019 om 15:35

Waarom trek jij je voetbalschoenen niet meer aan johannes?!

16 september 2019 om 15:39

@johannes, een foutje tegen Hveen als voorbeeld noemen om Blind te verkopen! Heel knap van je. Vertel je er dan ook even bij hoeveel goede dingen Blind al heeft gedaan voor Ajax (op meerdere posities)? Ik vind dat jij na zoveel onnodig komma gebruik nu ook niet meer op dit forum mag komen.

16 september 2019 om 15:42

Ja precies. Helemaal mee eens. Laten we vooral vergeten hoe Blind vorig jaar speelde en hem vooral afkraken op 1 wedstrijd. Op 1 actie eigenlijk. Vergeet zijn ervaring en inzicht, vergeet hoe belangrijk hij is voor dit Ajax. Hij heeft het verpest tegen Heerenveen. Ook Ronaldo speelt wel eens een mindere wedstrijd.

16 september 2019 om 16:02

Dat eeuwige gezeur over Blind. Ja hij maakte een fout tegen Heereveen zoals iedereen een fout maakt. Ik weet niet beter dat Blind altijd maar afgezeikt wordt. Te traag enz enz daarom is het ook beter dat hij centraal zou blijven staan want hij geeft rust achter in en heeft fantastische oplossingen aan de bal, mooie pass maar daar hoor ik niemand over. Blind is gewoon een hele belangrijke schakel bij Ajax en was afgelopen seizoen 1 van de beste spelers

16 september 2019 om 16:43

Klopt. Voetbal is een spel van fouten en ook Blind is geen robot die wel is iets verkeerd kan inschatten. Een schande hoe jij reageert als leek want ik neem aan dat je verder niks met Ajax hebt?Blind blijft lekker voorlopig staan.

Ik vind vooral tadic boven verwachting presteren en is zeer belangrijk. Blind vind ik wisselvallig en lijkt dit seizoen met minder interesse te spelen dan vorig jaar. Het zal lastig zijn voor ajax om steeds de juiste ervaring naar Amsterdam te halen. Je bent heel afhankelijk van wat je nodig hebt en wie naar Nederland zou willen en welke ambitie die speler nog heeft. Maar tot nu toe doen ze het vrij goed natuurlijk

@johannes. Respect voor je mening, maar ik vind het onzinnig. Ik weet niet of je zelf ooit gevoetbald hebt, maar indien wel, heb jij nog nooit een stomme fout in het veld begaan ? Indien niet dan wil ik graag weten wie je werkelijk bent, want dan moet je eigenlijk dus een kanjer geweest zijn.blind en Tadic, daar gaat het in dit topic over, zijn beiden van groot belang voor de club sinds ze bij Ajax spelen. Maar het zijn gewoon mensen die ook gewoon eens fouten maken. Zoals Blind tegen Heerenveen en Tadic bij de eerste strafschop tegen Nicosia. Het blijven ook gewoon mensen.

Wat een aankopen, ongekend. Tadic stond er gelijk en nagenoeg het hele seizoen. Blind speelde met name Europees fantastisch. Ik vind het dan ook wel logisch dat we in dat licht Promes hebben gekocht. Heeft net als beide heren goed gepresteerd in de eredivisie en heeft het ook buiten de landsgrenzen laten zien. Wat mij betreft proberen we ieder jaar 1 a 2 van dit soort spelers te halen.

16 september 2019 om 17:31

Volgend jaar (bij een eventueel vertrek van Huntelaar) vol inzetten op Suarez en Ibrahimovic. Dan kunnen die achter Traoré spits nummer 2 en 3 worden bij Ajax. Dan heb je voor Eredivisiebegrippen gewoon een degelijke bezetting voorin.

16 september 2019 om 18:11

Jij wilt oprecht Luis Suárez en Zlatan Ibrahimovic achter Lassina Traore laten fungeren? Let wel dat Traore nog heel veel te bewijzen heeft en dat Suárez en Ibrahimovic dit allang gedaan hebben! Suárez zou zeer welkom zijn, maar ik denk dat The Hunter voorlopig nog wel doorgaat! Wat straalt hij veel fitheid en plezier uit zeg!! Geweldig!

16 september 2019 om 19:14

Huntelaar heeft volgens mij aangegeven na dit seizoen te stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

335 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 10 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Het is voor mij fiftyfifty wie er wint, Ajax heeft nu meer ervaren spelers’

Chelsea reist deze week af naar Amsterdam, waar woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA het Champions League-treffen met Ajax op het programma staat. Voor de Londenaren wordt de ontmoeting met de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Manchester United is bereid om aankomende zomer mee te werken aan een transfer van Paul Pogba naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren