Marc Overmars maakt zich zorgen: ‘We zaten daar met zes man’

Maandag, 16 september 2019 om

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is bij Ajax verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid en die hoedanigheid raakt de oud-aanvaller nog weleens in opmerkelijke situaties verzeild. Overmars praat in de Ajax Podcast over de totstandkoming van de transfer van verdediger Davinson Sánchez, die medio 2016 naar Ajax werd gehaald.

“De voetbalwereld wordt steeds gekker. Een speler heeft soms vijf verschillende agenten”, opent Overmars, die gelijk met een voorbeeld op de proppen komt. “Met Sánchez zaten we in het kantoor van Edwin (Van der Sar, algemeen directeur van Ajax, red.) met zes agenten. Twee uit Italië, twee uit Argentinië, een uit Uruguay en een twee uit Engeland. Dat zijn er zelfs zeven volgens mij.” Sánchez werd drie jaar geleden voor circa vijf miljoen euro overgenomen van het Colombiaanse Atlético Nacional en een jaar later voor veertig miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur.

Overmars constateert mede door de aanwezigheid van zaakwaarnemers een zorgwekkende ontwikkeling in de voetballerij. “De belangen worden steeds groter voor agenten, spelers en voor familie. Sommige transfers duren gewoon maanden. Dan denk ik weleens: Waarom moet dat allemaal zolang duren? Het liefste wil je zo snel mogelijk doorpakken, dat is ook een beetje mijn stijl. Niet teveel nadenken, maar doen.”

Overmars heeft desondanks ook goede herinneringen aan transferdeals, zoals in het geval van Kasper Dolberg. De spits kwam begin 2015 van het Deense Silkeborg IF over naar Ajax. “Met Kasper was het binnen een halfuurtje geregeld.” Dolberg verbleef uiteindelijk ruim vier seizoenen bij de Amsterdamse club, dat hem in augustus voor een transferbedrag van 20,5 miljoen euro liet vertrekken naar OGC Nice.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door payleep)
16 september 2019 om 14:32

Zo staat het ook inde tekst. Marc rekent zelf mee.

16 september 2019 om 14:39

"twee uit Italië, twee uit Argentinië, een uit Uruguay en een twee uit Engeland. Dat zijn er zelfs zeven volgens mij.”

16 september 2019 om 14:47

En toch tel ik er 6 i.p.v. 5.. Waar staat die 7e dan? Hahaha

6 zaakwaarnemers? Waarom zoveel nodig man damnn

16 september 2019 om 14:39

Allemaal mensen met financieel belang denk ik.

Had hij maar wat meer nagedacht bij aankopen als Gudelj, Sigthorsson, Van der Hoorn, Orejuela, Kristensen, Magallan, Bandã©, Labyad, Marin, Siem de Jong, etc. En bij het samenstellen van de huidige selectie, waarin ineens twee spelers die voor de verdediging gehaald zijn, het op het middenveld moeten doen. Martinez kan er voetballend als middenvelder mee door, Alvarez niet, is een pure Cv. Het is niet meer des Ajax, met heel veel voetbal van achteruit, het is nu meer een verdedigend blok, zodat ze voorin alle vrijheid hebben, meer richting de stijl van Psv. Tegen mindere tegenstanders valt het niet zo op, straks tegen sterkere tegenstanders die ook een beetje druk durven/gaan zetten, zal Ajax door de mand vallen. Vorig seizoen waren ze daar ook al niet best in, in onder druk uit voetballen, en in de kleine ruimte opbouwen. Frenkie zorgde dat dat nog enigszins liep. Eigenlijk zou Ajax vooral nu met de punt naar achter moeten spelen, en Martinez op 6, Van de Beek rechtshalf, en een heel creatieve en handige speler op linkshalf, zoals Tadic, Ziyech of Lang.

16 september 2019 om 14:39

Siem? Gast ga je mond spoelen, deze man heeft veel betekent voor ajax.

16 september 2019 om 14:45

sscajax. Ja maar het was wel al een beetje aflopende zaak op het moment dat Overmars hem terughaalde, dat ben ik wel met Daneman eens.

16 september 2019 om 15:36

Maakte hij bij Psv niet nog de nodige belangrijke goals?

17 september 2019 om 09:27

Siem heeft echt helemaal miets betekent voor Ajax. Hij was gewoon part of the team. Zimling, Boilesen en Kishna waren ook in de kampioensteam. Wat een overschatte speler. Als je zo goed bent speel je nooit 5-6-7 jaar voor Ajax en wordt je wel door een Europese club weggekocht. Tenzij je leeftijd niet meespeelt misschien, en natuurlijk als je zelfde soort salaris bij Ajax kan verdienen. Als hij zo goed was, dan had hij het ook bij Oranje gered.

16 september 2019 om 14:44

Ja of bij die van Milik, Ziyech, Neres, Sanchez, Tadic, Blind, Onana, Frenkie de Jong, Tagliafico, Martinez, etc. Edit: Ik zie dat je er nog een stuk bij hebt geedit wat ik niet kan laten lopen. Ajax was vorig seizoen niet goed in onder druk uitvoetballen in de kleine ruimte? haha, dat was juist 1 van de sterke punte flippo. Onder aanvoering van een aankoop van Overmars inderdaad: Frenkie de Jong. Wedstrijden tegen Real, Bayern, Juventus gemist?

16 september 2019 om 14:55

Je bedoelt die Ziyech die uit paniek werd gehaald na uitschakeling in de voorronde Champions league? Als die toen eerder had gehandeld en de selectie direct op orde had gehad, dan was dat natuurlijk niet gebeurd. Tuurlijk levert Overmars echt goed werk, maar fouten zoals te laat halen van ziyech en het halen van magallan, mag je overmars gewoon aanrekenen hoor, net zoals de positieve namen die jij benoemt.

16 september 2019 om 15:06

Ja klopt die Ziyech inderdaad. Ja er zitten een hoop missers tussen , maar ook een hele hoop voltreffers. En wat mij betreft, en ook wat de transferbalans betreft (die heeft hele dikke groene cijfers) wegen die voltreffers echt gigantisch op tegen de missers. Overmars heeft het spelletje in de gaten en weet ook dat hij af en toe wat risico kan nemen, zolang de balans maar positief blijft uitslaan. Daardoor hebben we wel enorme talenten, maar relatief onbekende spelers op dat moment als Sanchez, Neres en Tagliafico onder contract (gehad).

16 september 2019 om 15:20

Vind eigenlijk dat de transferbalans erbij pakken niet echt een eerlijke graadmeter is, althans in de zin dat het makkelijk is om de transferbalans in deze tijd groen te krijgen, als je creatief scout. Nogmaals Overmars doet echt goed werk hoor, en zie niet snel een technisch directeur het beter doen, maar 1 Frenkie de Jong zorgt er al voor dat je 7 spelers van 10 miljoen kan halen, zonder rode cijfers te krijgen. De kans dat 1 of meerdere spelers van deze 7 weer winst oplevert is natuurlijk zeer groot. Daarom vind ik het vergelijken van aantal geslaagde en niet geslaagde spelers eerlijker om een balans op te maken. Overmars sleept er (te) hoge transfersommen uit, wat zeker een kwaliteit van hem is en ook zorgt voor groene cijfers, maar ook zonder keiharde onthandelingstechnieken kan je groene cijfers schrijven.

16 september 2019 om 15:38

Je kan natuurlijk je blind staren op individuen, maar ik kijk graag naar het grote plaatje. Dan zijn er twee criteria: de transferbalans en natuurlijk de prestaties. Als je een positieve transferbalans hebt en dus voor meer geld verkoopt dan je terugkoopt, doe je het financieel goed. Als je dan ook nog eens goed presteert (en ik vind halve finale CL, finale EL en de dubbel in de afgelopen 3 jaar daar wel onder vallen), doe je het imo uitstekend als Td.had Ajax meer geld over kunnen houden als ze geen miskopen hadden gedaan? Uiteraard. Maar miskopen horen er ook een beetje bij: als je alle posities dubbel bezet hebt, heb je in principe altijd goede spelers op de bank zitten die daar eigenlijk te goed voor zijn. En die gelden dan al gauw als miskopen, terwijl ze vaak hun sportieve waarde wel hebben. Bv Sinkgraven viel vorig seizoen goed in in de CL tegen Juve. Alleen al die ene goede wedstrijd helpt Ajax de finale te halen met alle miljoenen van dien. Heeft natuurlijk over de hele periode, mede door blessures, niet gebracht wat men hoopte. Maar is wel waardevol geweest voor de club, sportief en (indirect) financieel.

16 september 2019 om 16:39

Wat jij wil zeggen is dat je dus met een beetje 'creatief' scouten heel makkelijk vermogen op kan bouwen. Dit is hetzelfde wat Derksen over Ten Hag zegt, Dat iedere trainer het net zo goed gedaan zou hebben als ten Hag. Klinklare onzin natuurlijk. Overmars heeft Ajax weer ontzettend vermogend gemaakt. De beste TD van de afgelopen 25 jaar.

16 september 2019 om 17:00

Voor hij Overmars kwam, boekte Ajax rode cijfers. Nu zijn ze volgens mij samen met Bayern de meest gezonde club van Europa.

16 september 2019 om 17:30

Nou ik zeg wel dat het gemakkelijker is om groene dan rode cijfers te schrijven als technisch directeur van Ajax ja. Gewoon omdat er nu zoveel geld omgaat in de markt. Ajax heeft in Nederland misschien wel de 1e keus qua talenten en heeft een goed scoutingsapparaat in Zuid-Amerika. Ajax heeft als doelstelling om geld te verdienen aan spelers en transfers. De echte topclubs hebben dit een stuk minder en die willen gewoon de beste spelers hebben, al moeten zij er honderden miljoenen voor betalen. Clubs als Ajax pikken deze talenten op, worden getest en wanneer goed genoeg bevonden voor dikke winst doorverkocht. De grotere clubs hebben geen tijd om dit soort spelers rustig te brengen, daar moeten de meeste spelers er gewoon meteen staan. Ik zeg nogmaals dat Overmars echt goed werkt levert en niet iedere technisch directeur dit resultaat zou kunnen bereiken, maar groene cijfers schrijven met de mogelijkheden van Ajax (de opleiding, de naam en ideale opleidingscompetitie) vind ik niet heel bijzonder nee. Daarom moet je ook niet alleen maar de positieve dingen benoemen, maar ook wel tegelijk de negatieve dingen.

16 september 2019 om 18:16

Het zijn trouwens zwarte cijfers en geen groene cijfers. Maar dat terzijde. Ik vind dat je het allemaal erg simplistisch schets. Hoezo willen de topclubs geen geld verdienen aan spelers? Die doen niet anders. Clubs als Chelsea, Barça kopen jaarlijks zo'n beetje alle talenten op die ze kunnen kopen om ze vervolgens te verhuren en als ze niet voldoen gaan die spelers voor een meerprijs weg. Dat is het hele verdienmodel van de vermogende clubs. Des te knapper dat Ajax er in weet te slagen om keer op keer weer hele goede spelers aan zich te binden en ze beter te maken.

16 september 2019 om 14:45

Bande nog geen kans gehad vanwege blessure, Marin nog veelste vroeg. Iedere directeur heeft een miskoop. Daar tegenover staat Milik 32 miljoen, Sanchez 40 miljoen, Frenkie 75/86 miljoen, De Ligt 75 miljoen, Neres een voltreffer, Ziyech. Die gast zorg allen maar voor positieve cijfers

16 september 2019 om 14:47

Want hij had kunnen voorspellen dat Bandé lang geblesseerd zou zijn? Marin speelt nog geen half seizoen bij Ajax. Gudelj was ook lang niet zo slecht, Sigthorsson heeft ook zijn aandeel gehad in kampioenschappen. Als je wat langer zou nadenken over je lijstje had je wellicht gekomen met andere namen als bijvoorbeeld Sana, dan had je wellicht een punt gehad.maar goed, je kan niet altijd goede aankopen doen. Alleen al met de voorbeelden uit de text zijn alle 'miskopen' uit jouw lijstje goed gemaakt.

16 september 2019 om 14:52

@giesburts, en zelfs Sana koste maar een ton ofzo. Die heeft dat in de 5 topwedstrijden toen hij net begon al weer ongeveer terugverdiend door zijn prestaties. Was een bijna gratis gokje en dat gokje leverde nog bijna wat op ook (helaas had Sana door geen vakantie te hebben een soort burn-out/ vermoeidheid waardoor hij naar een paar wedstrijden wegzakte qua niveau.

16 september 2019 om 14:59

Kwam het echt door vermoeidheid? Ik dacht dat het kwam omdat die nog in de flow van het seizoen zat en de overige spelers nog in de voorbereiding zaten.

16 september 2019 om 15:11

@ Giesburts. Helemaal gelijk in. Gelukkig vallen deze missers in het niet met al het geen wat in Amsterdam heeft gelopen. En waarschijnlijk vond hij aankopen als Atouba, Zimling, Kouffour etc etc. wel topaankopen.

16 september 2019 om 14:48

@Daneman....blijf jij maar lekker denken dat overmars in zn eentje beslist wie er gehaald worden. Marin nu al afschrijven terwijl hij bij Ajax nog niet in zijn gebruikelijke rol heeft gespeeld. Bande erbij noemen terwijl zij vantevoren niet kunnen ruiken dat ie zwaar geblesseerd zou raken. Niet serieus te nemen dus.

16 september 2019 om 15:07

Hij beslist het niet in zijn eentje, maar is wel eindverantwoordelijke voor zijn team.

16 september 2019 om 17:52

Ik weet de hiërarchie niet zo, maar is het niet zo dat hij (Overmars) voor een groot gedeelte afhankelijk is van het scoutingsapparaat? Hij lijkt me niet de kwaliteiten te hebben om iemand dusdanig te scouten dat de speler goed genoeg is voor Ajax. Met dat in mijn gedachte vind ik, dat ik Overmars alleen maar voor de volle100% aansprakelijk mag stellen voor de verkopen.

16 september 2019 om 14:51

Ik vind dat Bandé een ander verhaal is. Die raakte erg zwaar geblesseerd aan zijn knie, dat had natuurlijk niemand kunnen verwachten.tevens is Kristensen voor hetzelfde bedrag verkocht als hij gehaald is.dan houd je inderdaad de rest van de namen over die je noemt, maar je kan niet altijd een schot in de roos hebben. Verder vind ik bijvoorbeeld een Marin nog helemaal niets, maar hij is er ook pas 2 maanden, moeten we denk ik nog een beetje tijd geven.

16 september 2019 om 14:52

Lachwekkende reactie dit. Overmars heeft aangetoond absoluut van toegevoegde waarde te zijn voor Ajax. Indien je alles tegen elkaar wegstreept is het resultaat van Overmars buitengewoon positief te noemen. Daarbij is het noemen van Siem de Jong, Marin, Bandé etc. totaal misplaatst.

16 september 2019 om 15:12

Volgens mij is het de taak van Erik ten Hag om de spelers op hun beste positie te zetten. Overmars heeft Alvarez aangetrokken als verdediger. Verder zijn Gudelj, Sigthorsson en Van der Hoorn op verzoek van Frank de Boer gehaald. Kristensen was een gokje wat helaas niet goed heeft uitgepakt, maar waar ook geen verlies op is geleden. Orejuela idem. Bandã© heeft een zeer zware beenbreuk opgelopen vlak nadat hij is aangekomen. Marin nu al afschrijven is voorbarig. Hij heeft een handvol wedstrijden gespeeld op een middenveld wat nog erg zoekende was. Daar kunnen we echt over een (half) jaar pas wat zinnigs over zeggen. De transfers van De Jong en Labyad vind ik inderdaad ook onbegrijpelijk, maar dat zijn twee missers op een veel langere lijst voltreffers. Over het spel van Ajax ben ik het wel in grote lijnen met je eens. Frenkie was de enige reden dat het spelen met de punt naar voren werkte vorig seizoen, omdat hij het gat tussen middenveld en verdediging in zijn eentje kon opvullen. Dat gaat nu overduidelijk niet meer. Met de punt naar achteren spelen lijkt me dan ook een goed idee. Verder denk ik dat je dan prima met Van de Beek en Marin als halven kan spelen dan.

16 september 2019 om 16:03

Wat een onzin. Blind doet niet meer mee? Of kan die niet voetballen? Juist in dit team heb je breekers nodig zodat de creatieve jongens voorin daar op kunne focussen.

16 september 2019 om 17:50

Ik ben het redelijk oneens met jouw mening + argumenten. Alvarez speelde bij Club America regelmatig op het middenveld, en doet het voor een nieuweling naar behoren daar momenteel. En miskopen horen er nou eenmaal soms bij, maar het feit is ook dat Overmars financieel niet veel verlies heeft geleden met die miskopen! Mede dankzij het succes van Ajax. En je bent wel erg kritisch voor een club die de halve finale van de Champions League heeft gehaald, plus de landstitel en de beker! Want Ajax was van tijd tot tijd juist een meester in het onder de druk door voetballen. Ik denk dat de nieuwe aankopen voornamelijk een btje ah spelletje moeten wennen, maar heb je een speler zoals Ziyech of vd Beek voor dat verdedigende blok op het middenveld staan compenseert dat ook weer de aanvallende impulsen vanuit het middenveld met verdedigende kwaliteiten.

16 september 2019 om 17:56

@Daneman Je zegt het zelf, Martinez kan er voetballend mee door op het middenveld. Is het dan niet misschien een middenvelder. Andere middenvelders vallen namelijk hard door de mand en pakken er weinig van. En een verdediger zou zomaar mee kunnen met het niveau dat op het middenveld gevraagd wordt?...... Martinez voetbalt ook flink beter dan die 2 verdedigende middenvelders bij PSV (tot nu toe). Sterker nog, hij durft gewoon tegenstanders uit te spelen, heeft een goede dieptepass, goede aannames, niet bang de bal tussen twee man aan te nemen. Dat zijn toch echt kwaliteiten die van een Ajax middenvelder gevraagd worden. En eigenlijk al veel meer dan wat van een verdedigende middenvelder gevraagd wordt. Vergelijk maar eens wat Martinez laat zien met wat spelers als Blind, Anita en Poulsen hebben laten zien op die positie. We moeten niet te hard van stapel lopen, maar tot nu toe bevalt het zeer. Alvarez ben ik met je eens. Dat is gewoon een cv. Maak me trouwens meer zorgen over Marin.

16 september 2019 om 19:36

Marin en Bande in dat lijstje zetten, lachwekkend gewoon. En noem vooral ook niet alle toptransfers op, want waarom zou je een eerlijk lijstje maken? Per saldo doet Overmars het geweldig. Overal worden miskopen gedaan, maar worden ook overal spelers gehaald voor een paar miljoen en verkocht voor het tienvoudige?

17 september 2019 om 01:18

Je kan als TD wel 100 miskopen doen, maar als je aan het einde van het seizoen dik in de zwarte cijfers staat, heb je het gewoon prima gedaan. Om nog maar niet te spreken over 200 miljoen euro te plussen. Een goede TD hoort ook wat risico's te nemen en dan kan het nog wel eens mislukken. Maar de Td's die het minste risico nemen (zie Feyenoord met grotendeels oud Eredivisie spelers die ze al zeker goed kennen) maken toch maar bar weinig winst de laatste jaren.volgens mij heeft Overmars ieder jaar nog winst gemaakt met zijn aan en verkopen.bovendien moet hij ook veel vertrouwen op zijn scouts en adviseurs, uiteindelijk maakt hij de beslissing natuurlijk maar als een scout met een speler komt waar die 100% zeker van weet dat hij gaat slagen, zal Overmars ook sneller toehappen en vertrouwen op zijn advies.overmars is een uitstekende TD en zou een goede TD zijn voor Barca in mijn ogen, die maken totaal de verkeerde keuzes de laatste jaren naar mijn inziens. Groetjes een Psv'er.

17 september 2019 om 01:41

Stel je voor; Je wordt aangenomen als bedrijfsleider bij de lokale supermarkt. Jou hoogste prioriteit en doel is aan het eind van het jaar winst te maken met de supermarkt. Voor jou aanstelling ging het wel prima, maar er werd te weinig winst gemaakt, stond weinig cash op de bank en de omzetten schommelde te veel. De vorige manager koos er voor veel meer ervaren medewerkers tussen 20-30 jaar aan te nemen. Hij nam dus weinig risico met ziekmelding/kennis/ervaring. Daardoor werd hij gewoon als prima manager gezien. Want er was tenslotte nooit een probleem, alles liep vlekkeloos en iedereen was blij. Maar eind van het jaar werd er te weinig omzet gemaakt door de hogere loonkosten die deze medewerkers met zich meebrengen.jij kiest ervoor om jongere 16+ jaar aan te nemen, ,met het risico dat de helft ervan het niet aan kan, alleen werkt omdat ze het moeten van hun ouders, snellere ziekmeldingen en meer ontslagen. Je neemt ze aan als je ergens het idee hebt dat er potentie in zit en neemt het risico.degene die het wel redden werken net zo hard als een 30er en kosten de helft.je krijgt kritiek van de werknemers, de klanten (fans), omdat er telkens nieuwe gezichten zijn en er vele via de achterdeur uitlopenof het fysieke aspect niet aankunnen en weg willen.eind van het jaar, na alle kritiek over de vele ontslagen en onrust staat er wel dikke winst op de balanslijst en heeft deze manager het dus meer dan uitstekend gedaan. Het draait in het bedrijfsleven nergens anders om dan cijfers, je doelen behalen en winst maken. Ongeacht wat de offers daarvoor zijn. Ajax is niets anders dan elk ander bedrijf, zelfs beursgenoteerd.dat is de visie van Overmars en dat resulteert in 200 miljoen euro winst dit jaar.dus die miskopen zeggen mij niet zoveel, als Psver ben ik erg jaloers op deze Td.ondanks dat John de Jong mij achteraf toch positief heeft verrast!

echt lachwekkend de bovenstaande reacties, het zoeken naar alleen het negativisme. dan heb je toch echt een betrekkelijk zuur leven. niets dan lof voor overmars die gewoon meer dan ooit heeft bewezen, hoe je te werk gaat als grote man bij een grote club. de belangstelling van de grote clubs in europa is er niet voor niets.ik ga weer verder met het vegen van de tranen die te voorschijn kwam bij het lezen van bovenstaande hilarische reacties.

Hulde aan Overmars laten we vooralsnog niet vergeten waar Ajax vandaan komt sinds Marc Overmars zn aanstelling als technisch directeur “fluwelen revolutie” broodnodige missie toentertijd finaleplaats UEFA League plus halve finale Champions League als Nederlands clubje uit de Mickey Mouse League, diep diep respect voor Marc als OUD speler en TD

Als Ajacied ben ik erg blij dat Ajax tegenwoordig meer spelers uit het continent Zuid-Amerika haalt en zoals Overmars al aangeeft: spelers uit dat continent (maar ook 'n land als Mexico) zijn lastig om binnen te halen door het aantal personen/investeringsmaatschappijen/zaakwaarnemers etc. dat erbij komt kijken en over het algemeen zijn spelers uit Zuid-Amerika natuurlijk een stuk duurder dan pakweg spelers uit Scandinavië.natuurlijk loop je ook het risico dat deze spelers zullen mislukken door o.a een ander continent, cultuur, weersomstandigheden, taalbarrière, etc. maar dat risico heb je in principe bij iedere aankoop. Spelers als Sánchez, Tagliafico, Neres, Martinez (speelt nog niet lang bij Ajax, maar ben ervan overtuigd dat hij zo door zal blijven gaan) en Álvarez (komt uit Mexico, doet het als middenvelder prima maar ik zie meer een centrale verdediger in hem) presteren prima of hebben prima gepresteerd en Sánchez heeft Ajax een behoorlijke bedrag opgeleverd en mochten de andere namen die ik hier heb genoemd in de toekomst verkocht worden, dan zullen ook hun Ajax een mooi en fors bedrag opleveren.en ja, Ajax heeft daar ook miskopen vandaan gehaald met Orejuala, Cassierra en Magallán die bij elkaar ruim 15 miljoen hebben gekost (weet de exacte transfersommen niet en kan ze nu even ook niet opzoeken) maar helaas is dat niet anders.

Overmars doet goed werk. Natuurlijk zitten er wel eens missers tussen, maar dat is overal. En het kan aan zoveel factoren liggen. Alexis Sanchez speelde de sterren van de hemel bij Arsenal, gaat naar united en raakt geen knikker meer. Is dat dan de schuld van de technisch directeur? Of slecht gescout? Ik denk het niet. Vroeger had je ook die Shevchenko die bijna god in italie was. Wat een spits was dat zeg. Maar hij gaat naar engeland en ineens leek het alsof hij er helemaal niks meer van kon. En daar zijn zoveel voorbeelden van. Maher bij Az versus Psv is nog een voorbeeld. Soms klikt of past het gewoon niet. De balans bij Overmars met successen versus missers is in ieder geval positief. Dus dan doe je goed werk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

61 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Serge Gnabry heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren