Casillas en Klopp beantwoorden vraag over Van Dijk op soortgelijke wijze

Maandag, 16 september 2019 om

Iker Casillas zou het terecht vinden als Virgil van Dijk de Ballon d'Or wint. De verdediger van Liverpool is favoriet om de felbegeerde prijs in ontvangst te nemen, maar moet wel rekening houden met concurrentie van onder anderen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Casillas vindt Van Dijk een meer dan uitstekende stopper, zo laat hij weten op Twitter.

De ervaren doelman van FC Porto beantwoordt via Twitter diverse vragen van fans. Zo krijgt de sluitpost de vraag of Van Dijk de terechte winnaar zou zijn van de Ballon d'Or. "Ik ben van mening dat hij afgelopen seizoen de beste verdediger was", aldus Casillas, die wel benadrukt dat de verkiezing van de Ballon d'Or eigenlijk anders moet worden ingericht.

"De kwestie met de Ballon d'Or is namelijk dat het moeilijk aan te geven is (wie de winnaar moet worden, red.). Wie verdient het nou? Ze moeten een prijs in het leven roepen voor elke positie: doel, verdediging, middenveld, aanval", aldus de Spanjaard, die overigens wel weet wie momenteel de beste doelman ter wereld is. "Als ik nu moet kiezen, zeg ik Jan Oblak."

Ook Jürgen Klopp zou het prachtig vinden als Van Dijk de Ballon d'Or wint. In gesprek met de Liverpool Echo bespreekt de trainer van Liverpool de samenwerking met de Oranje-international. "Het mooie aan zijn loopbaan is dat, toen hij zestien jaar was, niet iedereen riep dat hij een wereldtopper zou worden. Dat toont aan dat je moet varen op talent en doorzettingsvermogen, niet op de meningen en beoordelingen van anderen."

"Je bepaalt altijd zelf de richting. Je moet er zelf het beste van maken. Dat is je taak in het leven. Ik ben blij voor hem dat hij alle sceptici die er waren hun ongelijk heeft bewezen. Hij is van een speler met 'potentie wereldklasse' naar een speler van wereldklasse gegaan. Er was nog een stap te zetten, maar dat heeft hij inmiddels gedaan", aldus de coach, die aanvallers moeilijk te vergelijken vindt met verdedigers. "Hij verdient al deze prijzen, dat vind ik echt. Ik kan niemand bedenken die echt beter was", besluit Klopp over Van Dijk.


Poll

Verwacht jij dat Virgil van Dijk de Ballon d'Or gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door formus)

Ik denk persoonlijk ook niet dat deze prijs over de meeste goals/assists gaat, maar over de invloed van een grootse speler op het team. En daarin is Van Dijk over het laatste jaar de winnaar lijkt me. Nog meer dan Messi.

16 september 2019 om 13:50

Het is en blijft een teamsport natuurlijk. De impact van Messi is misschien wel groter het afgelopen jaar, maar omdat ze daar misschien een type van Dijk missen achterin was het in de halve finale een gatenkaas. Aan de andere kant had Messi net het extra zetje kunnen geven aan Liverpool zodat ze ook de competitie hadden gewonnen. Het team van Liverpool is meer een 'team' dan Barcelona dat bijna volledig van Messi afhankelijk was vorig seizoen, dus wie er nou meer invloed op het team gehad heeft blijft ook altijd een groot vraagteken

16 september 2019 om 14:17

talentloze, tuurlijk, het is lastig te meten, maar als je ziet hoeveel vertrouwen Liverppol heeft gekregen sinds de komst van Van Dijk en hoe goed ze gespeeld hebben het afgelopen jaar, dan heeft dat imo een enorme impact. Nou speelt Messi natuurlijk al 100 jaar bij Barca en is daardoor het verschil bij Van Dijk voor mij duidelijker . Ach, appels, peren.... Hoop gewoon dat Van Dijk hem wint.

16 september 2019 om 19:30

Jij bent Messi al 15 jaren gewend en om die reden snap ik deze slappe beargumentatie. Heb jij er weleens bij stil gestaan waar Liverpool zou staan zonder Mohamed Salah? Virgil v Dijk doet het uitstekend maar beslist geen wedstrijden. We moeten nu niet omdat het een Nederlander is doen dat verdedigen net zo moeilijk is als aanvallen. Topscorer van Europa en de CL en met wat voor goals!

16 september 2019 om 21:12

Nou Objecti, slappe argumentatie.... Kom op zeg, dat je het er niet mee ons hoeft te zijn, prima. Maar benoem dat dan gewoon op een volwassen manier ipv op deze manier. Ik heb het duidelijk uitgelegd, Liverpool is ontzettend gegroeid sinds de komst van Van Dijk. Door hem staan de puntjes op de i. Liverpool scoorde veel, maar kreeg ook veel tegen en was vooral heel onzeker.achterin met Lovren en Matip. En hierdoor kan je het verschil met en zonder Van Dijk meten. Salah, Klopp, Sane, Firmino.... Allemaal heel belangrijk. Maar sinds Van Dijk er is, zijn ze ook nog eens heel stabiel. En dit valt op omdat hij als laatste kwam en dat dus de finishing touch was voor dit team. En als laatste: hij beslist geen wedstrijden? Dat vind ik zo beperkt, want verdedigers zijn net zo belangrijk, alleen wordt dat vaak onderschat.

16 september 2019 om 21:20

Duidelijk uitleg als de vraag is vanaf wanneer Liverpool constant top presteert! Van Dijk was inderdaad de finishing touch van Klopp. De vraag wie de beste speler van het jaar was voor mij een compleet andere onderwerp/vraag. Messi heeft wederom fabelachtige goals, assists, acties gemaakt en Barca een jaar lang op sleeptouw genomen. Tevens is hij kampioen geworden, topscorer van Europa en Spanje. Ook ik hou erg veel van goede verdedigers maar aanvallen is toch wel wat moeilijker. Met alle respect voor Van Dijk vind ik zelfs dat naast Messi meneer Salah meer recht zou hebben op die gouden bal.

16 september 2019 om 21:20

Duidelijk uitleg als de vraag is vanaf wanneer Liverpool constant top presteert! Van Dijk was inderdaad de finishing touch van Klopp. De vraag wie de beste speler van het jaar was voor mij een compleet andere onderwerp/vraag. Messi heeft wederom fabelachtige goals, assists, acties gemaakt en Barca een jaar lang op sleeptouw genomen. Tevens is hij kampioen geworden, topscorer van Europa en Spanje. Ook ik hou erg veel van goede verdedigers maar aanvallen is toch wel wat moeilijker. Met alle respect voor Van Dijk vind ik zelfs dat naast Messi meneer Salah meer recht zou hebben op die gouden bal.

Dat Cassillas het heeft over de beste per linie; volgens mij vinden heel veel volgers dat al jaren. En zelfs is het dan nog apart om in een teamsport de beste individuen aan te wijzen. Het hangt allemaal ook af van je team(genoten).

Als een verdediger moet winnen een keer, is hij het nu wel. CL titel + 95 punten gehaald mede dankzij zijn uitstekende verdedigwerk

Van Dijk is er als laatst bijgekomen om het team compleet te makken. Wat nou als dat bijvoorbeeld Salah of Mané was geweest en dat er dan pas ook de CL word gewonnen. Zouden we dan met ze allen 1 van die 2 willen uitroepen tot beste ter wereld?van Dijk is een geweldige speler maar ik vind het niveau van veel spelers bij Liverpool gelijkwaardig in het belangrijk zijn voor het team

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Mauricio Pochettino maakt zich zorgen over Jan Vertonghens vormdip en denkt dat de verdediger zijn snelheid begint te verliezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren