‘Hogeschoolvoetbal’ van trio dient als indicator voor duidelijke kansen Ajax

Maandag, 16 september 2019 om

Komende dinsdagavond start Ajax de groepsfase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Lille OSC. De Amsterdammers bereikten vorig seizoen de halve finale van het miljardenbal, maar menigeen is van mening dat dit huzarenstukje waarschijnlijk niet snel zal worden herhaald. Henk Spaan gelooft wel dat Ajax de groepsfase door kan komen.

De columnist schrijft in Het Parool dat spelers als Hakim Ziyech, David Neres en Dusan Tadic tot hogeschoolvoetbal in staat zijn. “En een club als Lille, biedt men daar iets waaraan weinigen kunnen tippen? Denk het niet: de grootste talenten zijn verkocht. Chelsea? Hoogstens Mason Mount. Valencia? Die hebben een eigenaar die in verkniptheid zijn weerga niet kent.”

Spaan doelt op het feit dat Marcelino onlangs de laan is uitgestuurd door eigenaar Peter Lim. De trainer is rap vervangen door Albert Celades, een oud-voetballer die eerder assistent-trainer was bij Real Madrid en ook coach van diverse Spaanse jeugdelftallen. Spaan vraagt zich af of Valencia wel veel spelers met bijzondere kwaliteiten heeft.

“Beschikt Celades over een speler die zou kunnen meekomen met voetballers uit bovenstaand rijtje?”, vervolgt de columnist. “Alleen Gonçalo Guedes (22) misschien, met zijn innovatieve bewegingen, snelheid en immense talent. Zonder te willen jinxen, denk ik dat Ajax na de winterstop nog meedoet in de Champions League”, besluit Spaan.


Poll

Verwacht jij dat Ajax na de winterstop nog steeds actief is in de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

Het is allemaal gewaagd maar ik verwacht Chelsea als nummer 1 in de groep en Ajax, valencia en Lille die vechten om een 2de plek. Maar alles kan heb ik het idee in deze groep. Dus we zullen zien.

16 september 2019 om 12:45

Ik ga voor 1.lille, 2.ajax, 3.chelsea, 4.valencia.

16 september 2019 om 12:57

Volg jij Lille erg goed? Ik weet niet precies waar ik ze neer moet zetten. Ik schat Lille en valencia even hoog in. En ik vind het ook lastig om dit Ajax te vergelijken met hun omdat Ajax in een matige competitie speelt. Chelsea vind ik erg goed voetballen en die hebben goeie talenten. Die schat ik boven de andere 3.

16 september 2019 om 14:08

Meer gebaseerd op de recente prestaties en de flow waar de ploegen inzitten. Daarbij heeft Valencia te weinig kwaliteit en is Chelsea tamelijk jong en onervaren. Daarboven op zal er bij Chelsea de nodige druk zijn (grote naam) en ben ik benieuwd hoe die jonge gasten daarmee omgaan.

16 september 2019 om 14:27

Bij Chelsea kan het 2 kanten opvallen, die jonge jochies kunnen volledig bezwijken onder de druk maar het kan ook juist heel onbevangen zijn.

16 september 2019 om 15:03

In de PL is er ook hoge druk en daar presteren ze prima. Ik verwacht weinig problemen in de CL voor Chelsea.

16 september 2019 om 14:47

Het gaat heel close worden tussen ajax en Chelsea maar denk dat ten Hag tactisch beter is dan lampard en dat dat het verschil maakt. Ajax 1 Chelsea 2 Valencia 3 lille 4

Ik moet het nog maar zien, zonder Donny vind ik dat we vooral leunen op de voorste spelers en de diepgang van hem missen.

16 september 2019 om 12:48

Donny wordt niet heel erg gemist hoor. Zolang de 2 absolute uitblinkers Ziyech en Tadic spelen zitten we goed hoor. Tadic Huntelaar en Ziyech kunnen ook diep spelen als het moet.

17 september 2019 om 13:27

Donny is wel iemand die altijd de 16 induikt en een tegenstander met zich meeneemt. Tuurlijk kunnen anderen diep spelen, maar de diepgang van Donny is wel van een andere klasse hierin.

Haha we doen nu net alsof Ajax ineens Europese top is na een keer halve finale champions league. Hij praat alsof Ajax Chelsea en Valencia zo met 2 vingers in de neus even wegspeeld

16 september 2019 om 12:55

@tigran eens dat Spaan hier veel te positief is. Hij roemt de aanvallende kwaliteiten van Ajax die wel eens vertoont zijn maar zeker niet “standaard” zijn. Daarnaast vergeet hij dat voetbal uit meer bestaat dan alleen aanvallen. Wat mij betreft is het allemaal niet zo duidelijk. Oftewel: Ja Ajax heeft in deze poule kansen maar dat hebben de andere teams ook.

16 september 2019 om 13:55

Bovendien, bij Chelsea speelt volgens mij de gedeeld topscorer van Engeland. Die Abraham vind ik geen misselijk spelertje. En volgens mij loopt daar ook nog steeds de misschien wel beste defensieve middenvelder van de wereld. Plus de duurste keeprer

16 september 2019 om 14:49

Hij zegt niet eens dat Ajax 1e word in de poule en zeker niet dat Ajax Chelsea zomaar van de mat speelt dus.

16 september 2019 om 17:36

Ach gewoon eerste worden in de poule. Dat staat denk ik wel vast. Daarna in de KO fase Barcelona, City en Psg uitschakelen, om in de finale de cup te pakken tegen Liverpool. Al zal Ajax daar nog een flinke kluif aan hebben.

Als het gaat lopen is Ajax moeilijk af te stoppen, maar verdedigend is het nog dunnetjes hoor. Toch denk ik ook dat Ajax door moet kunnen komen.

Laten we eerst eens realistisch worden. Gaat Ajax weer de halve finale halen, nee. Ajax kan overwinteren in de CL, de kans is er maar wordt uitermate moeilijk. Als je EL overwintert heb je gewoon aan je verwachtingen voldaan en mocht je 4e worden is het balen maar het ligt dichtbij elkaar in deze groep.Er is niets te zeggen over deze groep, het ophemelen van de tegenstanders van Nederlandse clubs vindt ik echt schrijnend (was vorig jaar ook). Lille schat ik gelijkwaardig aan Ajax. Valencia en Chelsea de betere in de poule. Dus 3e worden dan heb je het prima gedaan. En in de CL is het toch altijd dat je thuis alles sowieso moet winnen en uit 2 tot 3 punten moet halen om te overwinteren.

16 september 2019 om 12:50

Dit Ajax sloopt Valencia. Valencia is dit weekend nog met 5 goals in hun kont geneukt door een Barca ZONDER Messi. Valencia verloor met 1-0 van een matig Celta Vigo. En kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Sociedad. Dus nogmaals: dit Ajax sloopt Valencia. Lille gelijkwaardig aan Ajax? Really?? Lille heeft al 2 keer verloren in de 5 wedstrijden van dit prille seizoen. En dat waren nog geen eens tegen toppers. Dit seizoen scoorde Lille slechts 7x....Ajax scoorde al 19x....in allebei 5 wedstrijden. En dat komt dan praten over "realistisch"... De ironie.

16 september 2019 om 12:55

Dus dat Damian

16 september 2019 om 13:01

Ajax komt niet verder dan een gelijkspel tegen Vitesse dat 5 klasse slechter is dan real sociedad. Oftewel niet te vergelijken. Barcelona heeft zonder Messi nog altijd een wereldselectie. Suarez, griezmann noem maar op. De wedstrijden zijn wedstrijden opzich oftewel je kan competitie niet vergelijken met CL.

16 september 2019 om 13:07

Jij snapt het dus echt niet.Sociedad werd 9e vorig seizoen en Vitesse 5e, ja Spaanse competitie is moeilijker, maar zelfs na correctie kun je stellen dat Sociedad iets beter is maar zeer zekers geen "5 klasse beter" zoals jij onterecht beweert.

16 september 2019 om 13:10

Jij snapt het principe niet. Ik durf te beweren dat jij nooit naar die teams kijkt als je er zo over praat. Jij onderschat die teams echt. Je kunt resultaten niet vergelijken. Anders kun je Ajax net zo goed vergelijken met Liverpool omdat Ajax bijna alles wint in de competitie.

16 september 2019 om 13:12

Ajax speelt gelijk tegen een Vitesse wat met 5-0 klop krijgt van een ploeg waarvan ik de media vooral lees dat ze mijlenver achter lopen op Ajax. Ajax gaat maar net door tegen Paok dat verliest van Slovan Bratislava. Jouw reactie slaat nergens op, net zoals mijn uitspraak hierboven.

16 september 2019 om 13:15

Als je toch de prestaties van vorig seizoen erbij haalt, ga even kijken hoe Valencia heeft gepresteerd na de winterstop. Als je 4e wordt in Spanje en minder goals tegenkrijgt dan Real en Barca ben je gewoon een topclub.

16 september 2019 om 13:53

het geldt idem dito voor jouw reactie, die vergelijkingen zijn echt gebaseerd op dikke lucht.uiteindelijk gaat het er om dat je moet zorgen dat je de thuiswedstrijden wint, en uit als het kan wat puntjes wegkaapt. en het kan wel degelijk, op basis van vorm en ranking liggen deze ploegen gewoon bij elkaar in de buurt. het zijn tevens ook 4 ploegen die er wedstrijd van willen maken.

16 september 2019 om 14:18

Hou op hoor. Dat was de 1e wedstrijd van het jaar, die speelt Ajax nooit goed.

16 september 2019 om 12:51

op basis waarvan schat jij Chelsea en Valencia als de betere? Chelsea kan ik slecht inschatten, maar is kwa materiaal niet beter dan verleden jaar. kwa spel waarschijnlijk wel.valancia speelt op dit moment zeker niet goed.lille is in mijn ogen de minste van de 3 tegenstanders. Ik denk dat Ajax tegen alle 3 een goede kans maakt, maar ik besef ook dat ze zomaar van alle 3 kunnen verliezen ook. Dat maakt dit jaar wel extra interessant.

16 september 2019 om 14:02

Chelsea wel de EL winnaar he. En missen 'alleen' Hazard, voor de rest is iedereen gebleven. En de jongeren zijn weer een jaartje verder. Mount, Abraham, Rlc, Cho, Bats, Pulisic.... Nou, wordt een aardige tegenstander. Snap niet dat men hier makkelijk over denkt. En Valencia is echt geen misselijk team. Een iets mindere naam dan de grote 2 (3) in Spanje, maar echt niet verkeerd.

16 september 2019 om 14:09

Even de marktwaardes van de selecties gecheckt: Chelsea 800, Valencia 500, Ajax 350 en Lille 180 miljoen. Zegt ook wel iets lijkt me.

16 september 2019 om 14:43

Als dat de doorslaggevende factor is kunnen we wel stoppen met voetballen, dan is alles al bekend. Het is niet makkelijk, maar tegen Engelse ploegen doet Ajax het vaak vrij goed. Dus wie weet. En zolang ze bij Valencia zo blijven rommelen, zal het spel ook niet veel beter worden

16 september 2019 om 15:04

De laatste wedstrijden tegen engelse ploegen was anders gewoon slechts hoor? Verloren van man united en uitgeschakeld worden door spurs. Dat zijn de laatste wedstrijden.

16 september 2019 om 14:24

@damian433 de tegenstanders tegen wie Lille en Valencia spelen zijn wel van een ander niveau dan de tegenstanders die Ajax dit seizoen in de Eredivisie is tegen gekomen dus dat vind ik niet echt een graadmeter. Ajax is zeker niet kansloos maar we moeten niet gaan doen of Lille en Valencia er niks van kunnen

16 september 2019 om 14:54

Lille en Valencia zijn 3 klasse slechter dan de teams ajax vorig jaar tegen kwam in CL dus die moeten gewoon gewonnen worden. Ajax mist dan wel de ligt en frenkie maar ze hebben promes erbij waardoor zyech naar het middenveld kan. Ook zijn de jonge talenten als neres weer beter geworden.

16 september 2019 om 15:05

Neres beter geworden? Weinig van te zien. Ziyech speelt nu op 10 omdat vd beek geblesseerd is. Ajax is niet hetzelfde als vorig seizoen dus kun je de tegenstanders niet vergelijken.

''chelsea? Hoogstens Mason Mount''. Die heeft zeker geen wedstrijd van Chelsea gezien dit seizoen? Wat een heerlijke voorhoede met spelers als Abraham en Pulisic hebben die zeg. Dan laat ik werkpaard Pedro nog buiten beschouwing. Ajax zal het toch moeten laten zien morgen, want met Chelsea en Valencia erop volgend, wordt het niet makkelijker erop. Ben benieuwd!

16 september 2019 om 13:17

Inderdaad en dan was Kante de afgelopen wedstrijden nog geblesseerd. Tegen de tijd dat Chelsea tegen Ajax speelt is hij ook weer terug.

16 september 2019 om 13:58

Die moeten we ook zeker niet vergeten inderdaad

16 september 2019 om 14:08

Dat middenveld van oa Mount, Kante, Barkley en Jorginho is ook geen verzameling koekebakkers.

16 september 2019 om 14:29

Ik vind Pulisic niet zo denderend eerlijk gezegd. Abraham wel, maar die is nog wel wat inconsistent, wat inherent is aan zijn leeftijd. Ik vind vooral de verdediging van Chelsea hun zwakke punt, ze laten echt veel ruimte liggen.

16 september 2019 om 14:57

@lucasandersen, klopt wel wat betreft de verdediging maar naast Kante is ook Rudiger de afgelopen tijd geblesseerd geweest. Ook die is er tegen Ajax er weer bij

16 september 2019 om 15:36

Dat is zo, dat scheelt wel. Kante scheelt nog wel het meest denk ik.

Tja de voorhoede kan nog zo goed zijn. Probleem is die achterhoede. Dat gaat echt een groot probleem worden tegen counterploegen. En laten we eerlijk zijn, daar hadden we vorig jaar niet mee te maken.

16 september 2019 om 12:51

Juve is inderdaad een team dat heerlijk combinatiespel speelt en niet van counteren houdt. Ook Real Madrid is een team dat binnen 5 sec aan de andere kant van het veld kan zijn en juist zeer goed zijn als ze kunnen counteren.

Het trio Bamba, Ikone en Araujo met Osimhen in de spits doet zeker niet onder tov Ajax z'n aanval imo

16 september 2019 om 13:44

Zou je denken? Lille's aanval heeft slechts 7 x gescoord uit 5 wedstrijden. Ajax al 19 x (!!) uit ook 5 wedstrijden.😬Nogal een verschilletje qua effectiviteit tussen Lille en Ajax's aanval...

16 september 2019 om 13:58

Nogal een verschilletje qua competitie zul je bedoelen.

16 september 2019 om 14:00

En tegendoelpunten?

16 september 2019 om 14:15

Ah daar is Arsenal huppeldepup weer.De Franse competitie wordt nou niet voor niks de "farmers league" of de "Mickey mouse competitie" genoemd.Dus ja, Franse competitie is iets beter dan de Nederlandse, maar het is nou geen wereldschokkend verschil zoals jij (wederom) onterecht beweert. 🤭🤫Verre van de Premier League of La Liga.

16 september 2019 om 14:15

Als Lille tegen teams als Emmen moet zouden ze ook prima cijfers hebben

16 september 2019 om 14:19

Nee, Lille speelt tegen ene Dijon FCO 😂😂😭😭 Scheelt niet zo heel veel met Emmen hoor

16 september 2019 om 14:26

@damian433 daarom belanden spelers van die Franse kleinere clubs vaak in de absolute Europese top. wie is de laatste speler van een Emmen of Heracles die de Europese top heeft gehaald? een Mahrez bv speelde in de Franse 2e divisie toen hij naar Leicester ging. we kunnen niet zeggen dat die er weinig van kan

16 september 2019 om 14:26

Lille heeft net als Ajax 5 tegendoelpunten volgens mij. Blijft lastig in te schatten in hoevere clubs als Vitesse, Emmen, Vvv, Sparta en Heerenveen zich verhouden tot Nantes, Amiens, St. Etienne, Riems en Angers. Voor mij althans. Maar ze zullen het morgen zien in hoevere Ajax en Lille aan elkaar gewaagd zijn.

16 september 2019 om 14:26

Nog steeds een beter team dan Emmen, spelen op normaal gras met stadion van 19k punt is even beseffen dat de eredivisie een vreselijk zwakke competitie is

16 september 2019 om 14:42

@krekelJa zo ken ik er ook wel een paar.Leicester is niet de absolute top, en Mahrez ging pas na/via Leicester naar de absolute top. Precies hetzelfde traject als Frenkie, Willem II.... Ajax.... absolute top.

16 september 2019 om 14:59

@damian433 ik had ook Varane kunnen noemen die rechtstreeks van Lille naar Real ging en daar vrij snel doorbrak, Guendouzi van FC Lorient die nu al basisspeler is bij Arsenal of Ousmane Dembele die kwam van Stade Rennes bv en gelijk een belangrijke speler was bij Dortmund. noem mij 1 speler van een Nederlandse club buiten de top 3 die dat voor elkaar heeft gekregen. het niveau tussen Ligue 1 en de Eredivisie is een wereld van verschil

16 september 2019 om 15:05

@damian433, kan je wel lacherig over doen maar transferwaarde van 'ene FCO Dijon' is het viervoudige van Fc Emmen

16 september 2019 om 15:23

@primetimeOh?Graag een linkje met de desbetreffende feiten en bewijzen die je bewering bevestigen.

16 september 2019 om 15:38

Linken is altijd lastig op voetbalzone maar als je op transfermarkt kijkt is de marktwaarde van Emmen 11 miljoen en die van FCO Dijon 42 miljoen. 4x zoveel klopt wel aardig dus.

16 september 2019 om 15:40

@damian433, op voetbalzone kan je op de een of andere manier geen linkjes plaatsen, die plaats voetbalzone altijd maar voor de helft maar je snapt vast wel hoe google werkt

17 september 2019 om 00:30

Varane heeft nooit bij Lille gezeten.

heeft Spaan uberhaupt naar Chelsea gekeken? hoe kan je nou zeggen dat Mount daar de enige speler is die hoge school voetbal kan spelen? tegen Wolverhampton heb ik wel meer geweldige talenten gezien waaronder die Tammy Abraham die de kers op de taart is natuurlijk

Heeft Ajax voor de Champions League andere middenvelders dan dat ze tot dusver hebben gebruikt dan? Want ik ben nog niet echt onder de indruk van dit Ajax en met name het middenveld kan me niet echt bekoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Mauricio Pochettino maakt zich zorgen over Jan Vertonghens vormdip en denkt dat de verdediger zijn snelheid begint te verliezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren