Cristiano Ronaldo in tranen: ‘Een normaal gesprek was onmogelijk’

Maandag, 16 september 2019 om

Cristiano Ronaldo heeft het niet droog gehouden tijdens een interview met ITV. In gesprek met Pierce Morgan barst hij in tranen uit wanneer hij wordt geconfronteerd met beelden van zijn aan alcohol verslaafde vader Jose Dinis Aveiro, die in 2005 op 52-jarige leeftijd overleed aan het gevolg van leverfalen. Op de niet eerder vertoonde beelden vertelt de vader hoe trots hij is op zijn zoon, die toen nog voor Manchester United speelde.

Ronaldo had weinig contact met zijn vader. “Ik kende hem eigenlijk niet voor de volle honderd procent. Hij was namelijk altijd dronken. Een normaal gesprek was onmogelijk, het contact was uiterst moeizaam”, aldus Ronaldo in tranen. “Ik heb deze beelden nooit gezien. Ze zijn uniek! Dit doet me zó goed en ik wil ze hoe dan ook hebben om aan de familie te laten zien. Ik wist helemaal niet dat hij zo positief over me was.”

De Portugese aanvaller van Juventus wist voorafgaand aan het interview dat hij met videobeelden uit het verleden zou worden geconfronteerd. “Ik dacht dat het interview met Pierce grappig zou worden. Ik had nooit verwacht dat er zoveel emotie bij mij zou loskomen”, aldus Ronaldo, die er moeite mee heeft dat zijn vader zijn successen niet heeft mee kunnen beleven. De vijfvoudig Champions League-winnaar begrijpt hoe het komt dat zijn vader alcoholist was.

“Hij raakte getraumatiseerd toen hij als soldaat vocht in Mozambique en Angola. Hij is veel te jong overleden”, aldus Ronaldo, die ook in gaat op het zedendelict waar hij tot voor kort van werd beschuldigd door Kathryn Mayorga. “Als er iets over op televisie was, zapte ik direct naar een andere zender om mijn vriendin en kinderen niet met die onzin te hoeven confronteren. Ik ben blij dat mijn vader dát bespaard is gebleven. Hij was trots, zo blijkt maar weer eens, en zou me ook in deze zaak hebben gesteund. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sanogo)

Mooie speler met een mooie persoonlijkheid. Messi en Ronaldo zijn 2 goats waarvan ik de afgelopen 13 jaar heb mogen genieten. Dank daarvoor.

16 september 2019 om 10:26

Wat is Messi zijn rol hier in? Gaat hier toch puur over de familie Ronaldo?

16 september 2019 om 11:37

SwissneurtalAlles, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, willen of niet. Mooie reactie van AppieNourie.

16 september 2019 om 10:34

Ronaldo is veel meer mens in het voetbal en zelfs aan politieke keuzes kan je dat terugzien. Geld heeft hem nooit veranderd.

Ik kan nergens de beelden vinden van de video waarbij zijn vader verteld dat die trots is, iemand anders wel?

16 september 2019 om 10:20

Het volledige interview komt morgen pas uit, dan zullen ze wel te vinden zijn.

16 september 2019 om 10:26

Morgen op ITV.

Het zijn soms net mensen. Ondanks zijn capriolen op het veld komt hij daarnaast altijd sympathiek over. Ook mooi dat de beelden veel goeds doen. Wel een sneu verhaal met zijn vader.

16 september 2019 om 13:40

Welke capriolen?

Logisch dat hij zo emotioneel is bij het zien van deze beelden, maar wat moet je leven toch zwaar zijn als je deze gevoelens op beeld mag gaan staan etaleren. Ik zou er zelf in ieder geval heel erg veel moeite mee hebben als de wereld met mijn rouwproces mee zou kijken, een alcoholistische vader is niet niks. Natuurlijk, de financiele vergoeding, ik weet het. Maar toch..

16 september 2019 om 10:54

Ja, maar zoals hij aangaf had hij zich op een heel ander soort gesprek voorbereid.. Wist ook niks af dat er zulke beelden waren van zijn vader überhaupt. Lijkt me voor ieder mens enorm moeilijk, vooral als je relatie met je vader zo gecompliceerd is... pff die ninja union choppers zijn vroeg op de ochtend al bezig...

16 september 2019 om 11:38

Precies. Ik zou me redelijk overrompeld voelen, zou dit mij zijn overkomen. Denk ook niet dat ik het droog had gehouden.. Het is enorm complex en als je denkt dat je een normaal interview krijgt en dan dit, tsja..

16 september 2019 om 10:55

Welke financiele vergoeding. Van het interview? Weet ik niet. Dit draagt ook bij aan het merk Ronaldo. In Amerika is het juist een dikke boost voor je Carriere als je bij Saturday Night Live of andere bekende talkshow aan tafel mag zitten. Daar zou je zelfs geld op toe willen leggen.

16 september 2019 om 10:57

Denk niet dat Ronaldo bezig is met zijn status, of zijn merk op dat moment

16 september 2019 om 11:37

Ik bedoel dat je als wereldbekende topvoetballer natuurlijk een hoop salaris krijgt, zeker Ronaldo, maar dat dat ten koste gaat van je privacy. De gebeurtenissen rond zijn vader lijken me enorm lastig om op tv te bespreken.

16 september 2019 om 10:56

Helemaal eens met jou. Het financiele aspect verliest in dit soort situaties natuurlijk gelijk zijn waarde. Mooi dat hij het toch zo goed nog onder woorden kan brengen

Mooi mens. Zwz vind ik het raar om een oordeel te geven over mensen te aan de hand vh gedrag op het veld. Hij heeft zijn gedragingen/attitude waar je aan kan irriteren maar buiten het veld, blijft het een man met de hart op de juiste plek.

Je vader op jonge leeftijd verliezen aan de gevolgen van een alcoholverslaving en dan zelf zo een ongekende winnaarsmentaliteit hebben. Daar kan ik alleen maar heel veel respect voor hebben.

16 september 2019 om 12:23

Precies dit. Alles aan hem ademt de wil om te slagen, om te winnen. Ronaldo heeft een power en drive die geen enkele andere voetballer heeft. Uiteraard getalenteerd, maar nog veel meer is het zijn mentaliteit die ervoor zorgt dat hij al jaren zo ontzettend goed is. Als Messi dezelfde mentaliteit had, legde hij er elk weekend 4 in.

16 september 2019 om 12:33

Ik ben het eens met heel jouw bericht Feye88, alleen het laatste stukje wat betreft messi is jammer. Dit gaat over Ronaldo, niet Messi

16 september 2019 om 16:29

Verslaving en winnaarsmentaliteit is niet per definitie met elkaar verbonden. Misschien had zijn vader ook wel een ongekende winnaarsmentaliteit (en misschien zelfs voetbaltalent), echter is hij door trauma verslaafd geraakt. Ik vind het knap hoe Ronaldo daar zonder oordeel over praat, ondanks dat dit ongetwijfeld niet makkelijk voor hem geweest kan zijn.

Dit is TV dat aan de ene kant mooi is om te zien. Maar ik vind het jammer dat dit soort privézaken niet gewoon privé gedeeld kunnen worden met de persoon in kwestie als het op beroemdheden aankomt. Dat is toch wel een teken van deze tijd. Dat terzijde is het mooi voor iedere man om iets positiefs te zien of horen dat van zijn (overleden) vader komt.

Erg zielig dat hij zijn vader is verloren op zo'n jonge leeftijd. Een ouder verliezen door scheiding, overlijden of ziekte is altijd een pijnlijke gebeurtenis in het leven, iets wat je je hele leven mee blijft. Ik heb veel respect voor Cristiano dat hij het maximale uit zijn talent heeft gehaald door ervoor keihard te hebben gewerkt en elk tegenslag heeft kunnen overwinnen. Hij mag na zoveel jaar zichzelf gewoon een van de beste voetballers aller tijden noemen. Een mentaal zwak persoon die niet met tegenslagen om kan gaan had dit nooit voor elkaar kunnen krijgen ongeacht of diegene een talentvolle voetballer is of niet. Hij is een typisch voorbeeld van iemand die de top heeft gehaald door non-stop te werken en te trainen en die niks cadeau heeft gekregen. Hij is niet alleen een voorbeeld voor veel jonge voetballers maar eigenlijk voor iedereen. Hij zal erg gemist worden en uiteraard ook nooit vergeten worden als hij over een paar seizoenen stopt.

16 september 2019 om 11:58

Prachtige reactie en zo is het helemaal, jammer dat ik niet op PC zit want dit verdiend een groene omkadering!

16 september 2019 om 13:06

Ook de broer van Ronaldo was alcoholist. Ronaldo heeft er alles aan gedaan om hem ervan af te helpen. Hij beheert zijn museum op Madeira.

alcohol maakt alles kapot en mensen worden er een totaal ander mens van als ze dronken zijn. Het heeft alleen maar voor problemen gezorgd en is nergens goed voor

Maar als je zoveel geld hebt, dan stuur je je vader toch naar de duurste afkickkliniek. Triest verhaal verder

16 september 2019 om 12:55

Zo makkelijk gaat dat niet. De persoon moet zelf willen. Zoals Ronaldo zegt had hij een niet al te beste relatie met zijn vader. Dan is de ingang om tot iemand door te dringen des te moeilijker. En zelfs al was hij naar een kliniek gestuurd was de kans op overlijden alsnog redelijk groot

16 september 2019 om 13:01

Een afkickkliniek helpt niet als een persoon al zo ver heen is. Kijk naar Gascoigne, meerdere keren opgenomen maar die kan ook niet stoppen. Daarnaast is de vader van Ronaldo overleden aan het begin van zijn carriã¨re, toen was hij natuurlijk nog niet zo rijk als hij nu is.

16 september 2019 om 13:08

Ronaldo heeft wel zijn broer naar een afkickkliniek kunnen sturen maar zijn vader was al te ver heen toen Ronaldo nog heel jong was.

Ronaldo is een prachtig mens. Ook als oud Barca fan heb ik altijd van hem gehouden. Emoties tonen en huilen is onwijs menselijk iedereen doet dat. Ik word kots misselijk van die decennia oude clichés mannen zogenaamd "sterk" moeten zijn en niet mogen huilen en of hun emoties delen. Dit is voor iedereen heel zwaar en emotioneel een ouder verliezen op wat voor manier dan ook. Ronaldo is en was binnen en buiten veld heel mooi persoon. Heeft nog steeds geen enkel tattoo omdat nog altijd bloed geeft. Zelfs met Barcelona als voorkeur heb ik nooit vergelijking met die ander gemaakt. Ze hebben allebei hun clubs en het Spaans voetbal naar hoger niveau getild. Aan ene kant jammer idd dit niet privé had gekund maar aan andere kant heel mooi gaat worden uitgezonden. Laat iedereen zien zelfs super sterren gewoon mensen zijn en recht hebben op hun verdriet net als Pietje, Priscilla of Kader

Ik heb een pleurishekel aan Piers Morgan maar af en toe heeft hij wel echte pareltjes te pakken.. Dit interview is daar een goed voorbeeld van. Het vermenselijkt een enorm arrogante voetballer van de televisie tot een weerbaar en kwetsbaar mens. Het is hele mooie televisie waardoor je een zwak kunt krijgen voor iemand!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli135
5.AS Roma122
Voor de complete stand: Serie A

3822 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 6 3 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Van Dijk is natuurlijk een veel betere verdediger dan Koeman was’

Wim Kieft vindt Virgil van Dijk een betere verdediger dan Ronald Koeman ooit is geweest. De huidig bondscoach van het Nederlands elftal was in zijn tijd als speler volgens Kieft en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Serge Gnabry heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren