‘Ik kan weinig PSV’ers noemen die in Amsterdam in de basis zouden staan’

Maandag, 16 september 2019 om

De titelstrijd lijkt dit seizoen opnieuw tussen Ajax en PSV te gaan, verwacht ook oud-international Jan Peters. De oud-voetballer van onder meer AZ en Atalanta verwacht dat het team van trainer Erik ten Hag op basis van kwaliteit aan het einde van de rit aan het langste eind trekt. De twee titelkandidaten staan aanstaande zondag tegenover elkaar in het Philips Stadion.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door ajexit)

Dit is echt een onzin discussie. Bergwijn zou bij Ajax bv niet in de basis staan maar Neres niet bij PSV. Ze zijn van niveau vergelijkbaar en we zouden ze niet willen ruilen tegen elkaar want we zijn blij met onze eigen spelers. Malen V Tadic is ook maar net wat je wilt. Ik vind dat zowel Malen, als Bergwijn, Bruma en Baumgartl er gewoon in kunnen staan bij ons.

16 september 2019 om 07:45

Precies, Ajax wordt ook niet voor niets beter genoemd (op papier maar ook qua verwachtingen dit seizoen en prestaties vorig seizoen). Dan is het ook logisch dat Ajax betere spelers heeft. De selectie van Ajax is ook een stuk duurder in waarde en aankoopprijs dan die van PSV. PSV-Ajax blijft altijd een wedstrijd op zich maar zie PSV niet verliezen in Eindhoven. Ik verwacht 2-2.

16 september 2019 om 08:05

Ik heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in. PSV (zeker uit) is traditioneel gewoon zeer lastig. Afgelopen twee seizoenen zijn we afgebluft en overrompeld. Ik zeg niks meer, ze moeten het maar eens laten zien daar. Eerst zien, dan geloven.

16 september 2019 om 09:34

PSV is altijd lastig en Ajax is nog niet super ingespeeld vind ik persoonlijk. Natuurlijk zijn Bergwijn, Malen in potentie Ajax materiaal en Donyell zou in de basis staan. Hierboven wordt de vergelijking Bergwijn en Neres aangegaan maar ook Neres speelt niet tegen PSV dan kiest Ten Hag weer voor Ziyech en Tadic op de flanken. Dan klopt het natuurlijk wel dat Bergwijn er niet in zou staan als die toppers zouden spelen, zij zijn de twee beste aanvallers van de Eredivisie. Het middenveld van PSV is al helemaal geen vergelijking dan heeft ajax in de breedte veel meer terwijl juist bij PSV dat het zwakste punt lijkt. Achterin is Ajax nog af en toe onzeker maar PSV niet minder onzeker. Denk dat het een spannende pot wordt waarbij het afhangt van details. Graaft PSV zich in en spelen ze op de counter dan krijgt Ajax het lastig wil PSV meespelen worden ze denk ik weggetikt Overigens wordt hierboven Bruma genoemd maar die zou zeker niet in Amsterdam in de basis staan dat vind ik echt een doodloper.

16 september 2019 om 09:55

Bruma is anders niks anders dan Promes.

16 september 2019 om 10:16

Dan moet hij het eerst laten zien. Tot nu toe is Bruma overal mislukt (van wat ik gehoord heb) en is Promes de topscoorder geweest van Rusland.

16 september 2019 om 10:58

Bruma doet het anders best aardig, tweemaal gescoord in de wedstrijden tegen Basel en staat in de eredivisie nu op 1 goal en 2 assists in 4 wedstrijden en is nu even geblesseerd geweest. Overal mislukt is ook bullshit, Bruma deed het vrij goed bij Galatasaray en viel alleen tegen bij Leipzig en Sociedad.

16 september 2019 om 11:06

Dit dus, en het huidige Ajax heeft nog niet laten zien in een vorm te steken dat ze daar "ff" gaan winnen. Alhoewel dit altijd momentopnames zijn. Vorig jaar kregen we 6-2 klop in de kuip in een seizoen waar meer dan prima voetbal werd gespeeld door Ajax. Ik ben benieuwd!

16 september 2019 om 08:11

Ik herinner me nog een Studio Voetbal uitzending waarin een De Boer (volgens mij Frank) alleen Cilessen destijds bij PSV in de basis zou zetten. Ik vind het een mooie schommeling zo door de jaren heen, alleen denk ik dat Ajax dankzij het kapitaal dat ze tegenwoordig hebben komende jaren wel vaker de favoriet zullen zijn op papier.

16 september 2019 om 08:23

Kapitaal zal worden vernietigd als je het verkeerd gebruikt.

16 september 2019 om 08:25

Als ik een elftal moet maken en beide selecties tot mijn beschikling had denk ik dat het er zo uit zou zien: Onana;Tagliafico,Blind,Baumgartl,Dumfries;Guti,Beek,Tadic;Bergwijn/Neres,Malen,Ziyech. Bruma en Promes moeten denk ik nog meer laten zien. Martinez vind ik een erg goede speler maar niet beter dan Blind en Nico. Alvarez moet ik eerst nog zien als rcv voordat ik hem voor Baumgartl kan plaatsen.

16 september 2019 om 10:28

Heel logische verhaal naar mijn mening, maar ik zou het als volgt doennana;tagliafico,blind,baumgartl,veltman&... vd Beek, Ziyech; Malen, Tadic, Bergwijn/neresin deze opstelling heb je meer defensieve zekerheid/balans en kan je zowel op de counter als met dominant voetbal gevaarlijk zijn.

16 september 2019 om 08:43

Hulde en dat als ajax fan! Ik vind dit altijd maar zo'n onzin alsof ajax vorig jaar met 10 punten verschil kampioen is geworden.

16 september 2019 om 09:35

Ik ben het grotendeels met je eens maar qua Malen vs Tadic kiest toch iedereen blind voor Tadic? Groot talent hoor Malen, maar voorlopig nog niet op dat niveau.

16 september 2019 om 10:00

Baumgartl? Loop astu niet bla te roepen hier. Tadic of malen? Wow, Bruma???? Rare redenaties

Mwa, lastig vergelijken. Beide ploegen spelen een ander spelletje. Bruma, Bergwijn en Malen doen niet heel veel onder voor Ziyech, Tadic en Neres maar worden anders gebruikt. Zelfde verhaal met Dumfries of Veltman. Ik zou ook voor de vier van Ajax gaan, maar het is amper te vergelijken. Ik zou alleen Onana, Tagliafico en Blind zeker in het voordeel van Ajax geven.

16 september 2019 om 08:45

Please.. die mannen doen niet veel onder voor Ziyech en Tadic? Realistisch blijven mag ook wel. Ziyech is by far de beste speler in de Eredivisie en Tadic heeft bewezen op het allerhoogste niveau in de CL te kunnen imponeren.

16 september 2019 om 08:57

Realistisch als in? Ik ben een ajacied, mijn beste. Ik vind Malen niet enorm veel onder doen voor Tadic en datzelfde geldt voor Bergwijn en Ziyech. Natuurlijk zijn Tadic en Ziyech beter maar laten we niet doen of het een wereld van verschil is.

16 september 2019 om 09:12

Je mag uiteraard van alles vinden. Maar nergens op gebaseerd om Tadic en Malen op dezelfde hoogte te zetten (of ook maar in de buurt). Je praat over de meeste waardevolle speler van de eredivise van vorig seizoen, die cruciaal was in de champions league tegen een jongen, die een maand een basisplaats heeft

16 september 2019 om 09:23

Ik vind Tadic bij uitstek de beste speler in de Eredivisie. Malen is een enorm talent, maar nog niet op het niveau van Tadic.

16 september 2019 om 09:46

@Rolo en Repuiz, Jullie leggen woorden in mijn mond. Waar zeg ik precies dat Malen gelijkwaardig is tov Tadic? Ik zeg dat hij niet veel voor hem onderdoet. Dat is heel iets anders. Malen is rem geweldig talent. Natuurlijk moet hij het nog laten zien maar wat goed is, komt snel. Dat gold vorig jaar ook voor F. De Jong bijvoorbeeld.

16 september 2019 om 10:17

Haha je woordkeuze maakt het wel lastig Mario. Als je zegt dat iemand niet veel voor een ander onder doet, betekent dat inherent dat de spelers bijna gelijkwaardig aan elkaar zijn. En aangezien ze dat totaal niet zijn vind ik het een rare stelling.

16 september 2019 om 10:38

Misschien moet je het dan anders verwoorden, want ik vind namelijk wel dat hij veel onder doet voor Tadic. Wel gezegd hebbende dat Malen de potentie heeft om beter te worden dan Tadic.

16 september 2019 om 10:42

Met "doet niet veel onder voor Tadic", laat je het lijken alsof Malen dicht tegen het niveau van Tadic zit, wat alles behalve waar is.

16 september 2019 om 11:13

Wellicht geen wereld van verschil maar wel qua presteren in de top, deze spelers hebben het op het hoogste europese niveau tegen topteams meerdere keren laten zien. Wellicht dat Bergwijn en Malen daar ook toe in staat zijn maar ze hebben dat nog niet gedaan. Ik mag hopen dat Ajax wat lering heeft getrokken uit de laatste tripjes naar Eindhoven. Ik hoop op gelijk opgaande topper en geen pover Ajax waar je na half uur al ziet dat het hem niet worden.

16 september 2019 om 10:06

Ja, dus? Dus volgens jouw redenering, kun je Atletico Madrid en Barca ook niet met elkaar vergelijken..

16 september 2019 om 10:22

Hahahahahahah"bruma, Bergwijn en Malen doen niet heel veel onder voor Ziyech, Tadic en Neres"waarom niet Neymar, Suarez en Messi? Die staan ook niet veel hoger dan die 3 van Psv.nee effe serieus. De 3 spitsen van PSV hebben nog niks bewezen en Bruma is zelfs overal mislukt (van wat ik gehoord heb) en het andere trio heeft gespeeld in de Champions League (halve finale), Premier League, beste speler van de Eredivisie en gedeeld topscoorder van vorig seizoen. Oh en dan heeft Neres ook nog gescoord tegen Juventus en Real Madrid.

Bergwijn, Malen, Bruma, Ihattaren, Dumfries, Baumgartl, Guti. Dat is toch niet weinig?

16 september 2019 om 07:54

Behalve dat Ihattaren (nu nog niet), Dumfries, Bergwijn en zeker niet Guti en Bruma in de basis zouden staan Ik vind de selecties overigens erg aan elkaar gewaagd.

16 september 2019 om 07:55

Haha, mijn hemel. Jij bent die Jan Peters maar dan met een PSV bril.

16 september 2019 om 08:01

Dumfries, Bruma en Guti? Die drie sowieso niet. Bergwijn en Malen vs. Neres en Tadic is mij om het even. Ligt ook een beetje aan het spel dat je wilt spelen. Baumgartl valt mij positief op. Is beter dan Veltman of Schuurs (al vraag ik mij af hoe Alvarez het als RCV zou doen). Mo mag best deze kant op komen.

16 september 2019 om 08:05

Het is maar hoe je speelt hoor. Denk dat alleen bergwijn en Baumgartl in de basis hadden gestaan. Zelfs bergwijn heb ik mn twijfels omdat Ajax ook promes en neres in huis heeft. Mo had echt niet ipv Ziyech in de basis gestaan. Dumfries is geen type Ajax speler. Malen idem. De Ajax spits is niet te type die achter de verdediging sluipt. Guti is minder dan Martinez. Voor het PSV spel zal overigens een Veltman ook niet in de basis staan. Of een blind. PSV heeft meer aan lopende mensen.

16 september 2019 om 08:28

Martinez op het middenveld is 3 ballen van de 45 vooruit ofso, dat is ook niet echt typisch Ajax. Dat zijn Jordy clasie statistieken. En die gozer draait als een vrachtwagen daar, ik vind martinez als middenvelder nog niet heel overtuigend. Zeker niet als je daar Lasse schone gewend bent, of zelfs Frenkie. Nee geef mij dan maar guti, iemand die een pass kan geven. Ik kijk liever naar voetbal dan naar slopers, anders kan je net zo goed beugelsdijk kopen en daar net zetten, doet precies hetzelfde

16 september 2019 om 08:39

Totale onzin. Dit is gewoon de menigte napraten. Martinez speelde gisteren echt heel goed met splijtende passes naar voren. Alvarez moet ik 't nog zien maar die zie ik ook liever als CV. Martinez, van de Beek en Ziyech zou ik wel willen zien op het middenveld. Dan heb je een loper, een passer en een stofzuiger.

16 september 2019 om 08:42

Lijkt me duidelijk dat jij Martinez nog niet hebt zien spelen en puur afgaat op wat je gehoord hebt. Martinez kan geweldig voetballen, heeft absoluut geen draaicirkel van een slagschip en heeft een geweldige pass in de benen. Ik denk overigens dat je het hebt over Alvarez, die is wel wat houterig maar ook dat is geen sloper. Zometeen als vd Beek terug is gaat hij een linie naar achteren en voor een CV is hij enorm goed, voetballend gezien. Nee volgens mij heb je gehoord dat Ajax met 2 cv's op het middenveld speelt en heb je op basis daarvan je oordeel gemaakt..

16 september 2019 om 08:47

@klaashaas. Alvarez was volgens Kenneth Perez 3 van de 49 ballen vooruit. Je verwart Martinez met Alvarez. Je hele analyse over Martinez, gebaseerd op een verkeerde statistiek, gaat daarom niet echt meer op. M.a.w.: heb je die twee ooit zien spelen? Het lijkt pure scorebordjournalisiek en nog gebaseerd op de verkeerde cijfers ook.

16 september 2019 om 08:57

Haha Martinez is met afstand de beste controleur in de ed. Technisch geen betere. Ik denk dat jij in de war bent met alvarez, want Martinez dolt nagenoeg al zijn tegenstanders op het middenveld.

16 september 2019 om 12:36

Excuses idd heb ze verward. Slordig maar Kan gebeuren, soms haal je mensen wel eens door elkaar. Maar dan zou ik guti voor alvarez erin zetten. Simpel

16 september 2019 om 09:02

Dumfries zou echt vierde keus zijn bij Ajax. Ik zie Dest, Veltman en zelfs Timber van jong eerder die positie innemen als Dumfries, puur omdat er geen slechte speler is voor het spel wat Ajax speelt.

16 september 2019 om 09:15

Van Bergwijn, Malen en Bruma zou er eentje basis staan denk ik, puur omdat Ziyech en Tadic zekerheidjes zijn. Eentje is je aanvoerder en de ander is de beste speler van de Eredivisie. Dan is het verder Neres/Promes of Bergwijn/Bruma wat elkaar niet belachelijk veel ontloopt. Ihattaren zou als iedereen fit is geen basis staan, geweldig talent maar kijkende naar de opties die er dan zijn te vroeg voor basisplaats. Dumfries zou bij Ajax verketterd worden, beetje zoals Dijks/Kristensen die zij in no-time buiten basis vallen. Baumgartl zou spelen. Guti is een goede optie, zou hem graag zien ipv Alvarez op middenveld nu.

Wat volgens mij vooral het verschil is, dat is de ervaring.zoals een paar jaar terug dat Ajax 'alle talenten' had en PSV met een degelijke selectie gewoon kampioen werd.nu is het een beetje omgedraaid. Ik geloof wel dat PSV een aanval heeft met zeer veel potentie. Echter denk ik wel dat Ajax een selectie heeft die constanter zal presteren.ik had Ajax afgelopen zomer erg graag voor Malen zien gaan in plaats van Bergwijn. Heb zeker het idee dat hij een speler is met zeer veel potentie.

Vind dit een onnodige uitspraak omdat beide teams niet te vergelijken zijn! Maar malen en bergwijn zouden wij zeker plek voor hebben in de basis! Maar wie beter is zegt eigenlijk niks in de onderlinge wedstrijd die zelfs tijdens de wedstrijd 180 graden kan draaien zie vorig jaar in de arena! Ik ga er zondag voor zitten en hoop genieten van mijn Ajax maar als de jonge voorhoede van PSV het kunstje weet te flikken zal het mijn Ajax hard pijn doen maar mijn voetbal hard laten genieten! Die branie hadden wij meestal!

16 september 2019 om 08:24

Het spelletje is gewoon anders. Ajax gaat uit van eigen kracht psv zal een vanuit handbal verdediging de snelle spelers lanseren. 1 op1 in een kleine ruimte zijn de spelers van Ajax veruit beter. In handballen en de 100 meter sprint winnen de psvers.

16 september 2019 om 08:29

Dan mag joj mij vertellen wanneer PSV voor het laatst een handbalverdediging heeft neergezee tegen Ajax thuis. Ik wens je succes! Verder klopt het dat Ajax meer rondtiky en PSV beter omschakelt. Dat verhaal dat PSV alleen kan counteren is nu wel erg achterhaald.

16 september 2019 om 08:45

Onzin tegenwoordig ja, sterker nog, vorig jaar scoorde Ajax in de CL heel vaak vanuit de omschakeling..

16 september 2019 om 09:18

Handbalverdediging is overdreven maar PSV is op zijn sterkst in de omschakeling. Zo scoren ze vorig jaar ook tegen Ajax. Daar gaan geen 15 passes aan vooraf. Maar is ook niets mis mee. Ajax heeft in de CL laten zien master van de omschakeling te zijn. Daar liggen ook gewoon de meeste kansen wamt je hebt de meeste ruimte. Als beiden tegen een zeer verdedigend, goede ploeg spelen dan zal Ajax daar minder problemen mee hebben dan Psv. Vraag is hoe relevant het is want in NL heb je geen goed verdedigende ploegen. Je ziet het alleen wel in onderlinge wedstrijden. PSV speelt volgende week niet op de eigen 16 maar ze vinden het prima dat Ajax de bal heeft.

Jan wie? Bergwijn, Ihataren, Malen, Doan, Bruma, Baumi zouden allen basis spelen. Sowieso raakt de vergelijking noch kant noch wal omdat beide ploegen een andere speelstijl hanteren en dus de ene speler anders rendeert in n elftal dan de andere. Jan had beter niets kunnen zeggen.

16 september 2019 om 08:30

Ihattaren is nog niet op het niveau van Ziyech hoor, en Doan moet bij PSV eerst maar eens een basisplaats zien af te dwingen. Beide teams hebben aanvallend zoveel talent dat het lastig is om er 3 uit te kiezen.

16 september 2019 om 08:31

Doan basis bij Ajax? Bruma basis bij Ajax? Zijn beide wissel bij PSV. Je zegt het raakt kant noch wal, maar je moet wel eerst spelers opnoemen, vergelijk zelf dan ook niet😂 En naar mijn inzien vergelijk je niet eens goed.

16 september 2019 om 08:35

Je zegt eigenlijk twee dingen in je reactie. Wat is het nou?

16 september 2019 om 08:55

"jan wie?" Blijft grappig, Voetbalzone-leden die bij oud-profs net doen alsof ze niet genoeg gepresteerd hebben om een mening te mogen hebben. En vervolgens geven ze zelf wel hun mening. For the record: Jan Peters is 31-voudig international. Maakte ooit twee doelpunten op Wembley in de wedstrijd Engeland - Nederland. In Italie gespeeld voor Genoa en Atalanta. En wat heb jij zoal gepresteerd in het voetbal?

16 september 2019 om 09:03

Die "jan" was Niet zo belangrijk dus 😉

16 september 2019 om 09:22

Wat heeft het maken van een doelpunt op Wembley precies te maken met kijk hebben op voetbal? Julien Nagelsman mag dus niet met Jan Peters in discussie gaan? Ik vind oud-voetballers over het algemeen vooral veel onzin uitkramen. En helaas zijn er teveel op TV. De enige oud-voetballer, waarnaar ik goed kan luisteren is Perez. Al vind ik Bruggink ook heel aardig.

16 september 2019 om 09:41

Als je bij Genoa en Bergamo hebt gespeeld ben je best goed.... Ik ben makelaar, geen prof en als Couperus, Denneboom en Meerdink Oranje halen kan ik het ook lijkt me. Oh ja, een mening geven is normaal op een forum. Wat begrijp je nog meer niet? Geef graag bijles en draag een steen bij in de maatschappij.

16 september 2019 om 09:43

Mee eens, Jan Peters is een vd velen...hij wordt door sommigen op een voetstuk geplaatst maar is een nobody die net als alle anderen een mening hebben. Dat mag maar de meeste meningen zijn suggestief en subjectief.

16 september 2019 om 10:01

@marshmallow: Waar zeg ik dat ik iets niet begrijp? Ik vind het alleen wel grappig dat je neerbuigend doet over de mening van een 31-voudig international, terwijl je op een voetbalforum zit waarop de hele dag door meningen gegeven worden door voetbal-nobody's.

16 september 2019 om 13:00

Zo vreemd is dat nou ook weer niet. Volgens z'n profiel heb ik dubbel de leeftijd van Marshmellow en ook ik ken deze Jan Peters niet. Gewoon een generatiekloof. Neem bijvoorbeeld Promes: 38-voudig international, 7 doelpunten, maar over 30 jaar zullen er meer dan genoeg mensen zijn die niet weten wie hij is als voetballer. Zo indrukwekkend is 31 interlands nou ook weer niet in verhouding.

16 september 2019 om 13:20

@sirius: Kan zijn, maar even "jan Peters" intypen op Google of Wikipedia duurt ongeveer net zo lang als op Voetbalzone "jan wie?" intypen. En in de jaren '70 was het wel een grotere prestatie om tot 31 interlands te komen dan nu. Er werden vroeger minder interlands gespeeld dan nu (zelfs grootheden als Cruijff, Neeskens en Van Hanegem speelden maar 48, 49 en 52 interlands) en Jan Peters was daarbij ook nog eens actief in het tijdperk van de twee WK-finales, waarin de concurrentie bij Oranje niet misselijk was.

16 september 2019 om 09:42

Waar wil jij Ziyech, Neres, Promes, Tadic, Van de Beek en Huntelaar laten dan? Goede aanvallende talenten, maar jij verwacht serieus dat doan zou spelen boven Ziyech of ihattaren boven Van de Beek? Hou op hoor hahahaha.

16 september 2019 om 10:42

Maar bekijk het eens andersom dan, nu gaat het erom welke Psvers er in Amsterdam in de basis zouden staan. Dan zou je nooit een van de Beek eruit halen. Maar als ik nu zeg welke Ajacieden erin zouden staan bij PSV zou ik nooit Ihatarren eruit halen voor vd Beek. van Bommel ook niet denk ik. zeker niet in deze vorm.

16 september 2019 om 13:04

Waar het om gaat is dat PSV ook genoeg spelers heeft met veel potentie of een vergelijkbaar niveau. Verder vind ik dit soort discussies sowieso altijd opportunistisch. Ajacieden zullen stellen dat er weinig Psv'ers zijn die zouden spelen bij Ajax, terwijl PSV supporters hetzelfde zullen zeggen over Ajax-spelers.

Wat een totale onzin is dit zeg. Ik vrees de snelheid voorin van PSV, dodelijk in de omschakeling waarin Ajax tot nu toe niet goed staat.

Dit wordt weer een irritante week qua berichtgeving...In mijn ogen is PSV thuis altijd favoriet tegen Ajax en andersom is Ajax thuis favoriet tegen PSV. De selecties van beide teams zijn vergelijkbaar en er springt er niet 1 duidelijk bovenuit, dus gaat het thuisvoordeel meespelen.Het voordeel van Ajax is dan weer dat zij 2 dagen meer rust hebben na de Europese wedstrijden.Al met al verwacht ik gewoon weer een overwinning voor PSV, die weten toch hoe Ajax te bespelen.

16 september 2019 om 14:25

Zo objectief mogelijk gezien is Ajax de favoriet komende zondag, uit.ajax wordt, mede ook door afgelopen CL jaar denk ik, nog als behoorlijk sterker gezien dan Psv.maar als PSV de voorsprong weet te pakken dan kunnen ze inderdaad Ajax vanuit de counter uitstekend bespelen.

Ik denk eigenlijk dat er wel meer PSVers in de gecombineerde basis zouden staan. Dumfries, Baumgartl, Guti, Bergwijn, Ihattaren en Malen zouden opzich allemaal in de basis kunnen staan maar dan is het maar net hoe je met dit hypothetische elftal wil spelen en wie er in vorm is.

Ajax heeft meer ervaring in het team en spelers die zich veelal al hebben bewezen op het hoogste niveau. Beide teams hebben een hele sterke voorhoede maar de verdediging van beide teams zijn niet sterk genoeg en opgewassen tegen elkaars voorhoede. Mocht er snel een doelpunt vallen, dan verwacht ik veel goals. Zo niet, een saai potje.

Het gaat net als vorig seizoen erg spannend worden. Ajax heeft M.i. Meer kwaliteit, maar PSV is zoveel beter dan de rest, dus die gaan heel erg weinig punten verspelen. Het zal dan denk ik ook om de onderlinge wedstrijden gaan.

Krijgen we deze non-discussie weer. Volgens mij spelen PSV en Ajax maar twee keer per seizoen tegen elkaar en win je de competitie niet in die wedstrijden, maar tegen de andere ploegen. Sterker nog; PSV en Ajax gaan vaak gelijk op over deze twee wedstrijden.zowel de selectie van PSV als Ajax zijn stukken, maar dan ook echt stukken beter dan de rest van de competitie. Als PSV aan het einde van het seizoen niet even veel punten heeft dan Ajax dan heeft de ploeg dit aan zichzelf te danken. Dit staat allemaal los van de kwaliteit van Ajax.

Grappig toch, alleen de exAjacieden zouden in aanmerking komen. Denk dat iemand als Ihattaren ook altijd gebruikt zou worden bij Ajax. Zegt mi vooral veel over de hopeloze staat vd verdediging incl verdedigende middenvelders die je voor groot deel zelf zou moeten opleiden. Zeker bij Ajax wisselen die elkaar ontzettend snel af op rechtsback. De rest bestaat veel uit aankopen. Daar gaat mi echt iets mis bij beide clubs. Verder valt centrumpositie voorin op, heel mager qua NLers, eigenlijk alleen Malen die beide clubs gehad heeft.

Als je een team zou maken, zou dit m zijn. Tadic Malen Ziyech Martinez Guti Vd Beek Tagliafico Blind Alvarez Dest Onana. Een twijfelgeval voor anderen zou Alvarez nog kunnen zijn, maar vertrouw mij maar' die is echt wel beter. Dumfries zou bij Ajax ook zeker niet in de basis staan, technisch niet goed genoeg onderlegd. En voorin zijn zeker Bruma(Ik schrok echt nadat ik hem zag spelen, wa een matige techniek, en weet niet wanneer hij de actie aan moet gaan) En Bergwijn niet beter dan Ziyech of Tadic.

16 september 2019 om 13:09

Als jij(!) een team zou moeten maken, zou dit 'm zijn. Een ander zou waarschijnlijk weer hele andere spelers kiezen, ik in ieder geval wel. Het is aan de opstelling dan ook gelijk wel te zien van welke club jouw hart sneller gaat kloppen.

Onzinnige discussie. Ik zou Malen er overigens wat graag bij hebben bij Ajax, maar bij PSV zijn de spelers nog iets jeugdiger. Het is dus appels met peren en ik denk dat zeker in de voorhoede, de spelers van PSV wel een plekje zouden kunnen veroveren.

16 september 2019 om 10:31

Ja, vast😂 Dus jij ziet liever Bergwijn en Bruma dan Tadic en Ziyech.. Als dit echt zo is, dan kunnen we de discussie beter sluiten..

16 september 2019 om 13:13

Jij bent dan ook duidelijk nogal subjectief naar jouw club aan het discussieren. Bovendien zal hij vooral doelen op Malen en Bergwijn, of zullen we Promes ook in de discussie betrekken? Die had het bij PSV ook moeilijk gehad met betrekking tot speeltijd.

Goh de telegraaf zal is een x niet iets neerbuigends over de concurrent schrijven van hun heilige club uit de hoofdstad.on: je kan de selecties niet met elkaar vergelijken gezien het verschil in kapitaal al vind ik persoonlijk bergwijn beter als promes en baumgartl beter als schuurs

16 september 2019 om 16:24

Ik weet niet of je het nieuws een beetje gevolgd hebt, maar als er één krant (onnodig) kritisch is op die “heilige club uit de hoofdstad”, dan is het de Telegraaf wel. Bovendien roept een oud-international dit, en neemt de Telegraaf het over.

Dit is sowieso een non-discussie.Het gaat niet om de individuele spelers, maar om het team dat ze vormen.stel je zou 2 of 3 spelers gaan ruilen, dan weet je nooit zeker of je er op vooruit gaat. De teamdynamiek verandert meteen en dat heeft gevolgen voor de sfeer, de lijnen in het veld, enz enz.

Ik ken er ook weinig van Psv die basis zouden staan bij Ajax. Eigenlijk alleen Malen in de spits. Ajax heeft dus een beter basiselftal dan Psv naar mijn mening:Onana of Zoet- OnanaDest of Dumfries - Dest meer een Ajax voetballerAlvarez of Baumgartl - AlvarezBlind of Viergever - BlindTagliafico of Boscagli - TagliaficoVd.Beek of Guti - Vd.Beek Martinez of Hendrix - MartinezZiyech of Bergwijn - ZiyechNeres of Ihattaren - NeresHuntelaar of Malen - MalenTadic of Bruma - Tadic

16 september 2019 om 13:30

Knap hoor dest (5 wedstrijden gespeeld) boven dumfries en Alvarez(3 wedstrijden) boven Baumgartl.

16 september 2019 om 13:35

Dumfries is geen typische Ajax back. Dest wel. Ondanks zijn geringe wedstrijden. Van Alvarez en Baumgartl is nog niet veel te zeggen inderdaad gezien hun geringe wedstrijden maar ik zou voorlopig het voordeel aan Alvarez geven omdat hij international is. Dat wordt je niet zomaar.

Haha wat een grap, Baumgartl, Guti, Bruma, Bergwijn en Malen. zouden allemaal in de basis staan bij Ajax. Het is zo makkelijk om dit te zeggen.jan Peters, is wel een held maar dit kan hij niet.

16 september 2019 om 11:24

Ik leef met je mee hoor maatje, het is natuurlijk ook lastig als je team zich niet meer kan meten met de 'concurrent'. Maar dan hoef je nog niet zulke gekke dingen te roepen.. Bruma en Bergwijn boven Tadic en Ziyech? Hahaha.. Malen en Guti zouden zeker basis staan ten faveure van Neres en Alvarez, al zou Alvarez wel weer achterin basis staan. Al met al mag je Psv geen concurrent meer noemen en moet je hopen dat ze niet weer hopeloos falen in Europa.

16 september 2019 om 13:24

Aah daar is die nare amsterdamse arrogantie weer . Gelukkig maar was al bang dat die er niet meer was.natuurlijk Gaat Bergwijn boven Neres. Daarin tegen noem jij Tadic die normaal in de spits staat beetje vreemd, heeft dus niets te maken met met Bergwijn of Bruma.guti ten faveuren van Alvarez. Klasse beter in het passen, spel verlegen en het naar voren voetballen.ook achterin zou alvarez er uit gaan voor Baumgartl, wat een van de beste CV s van de eredivisie is. Op rechts zou elke rechtsback van PSV erin staat als Veltman erstaat, bij dest wordt het wat lastiger( misschien Boscagli als hij wat langer er staat). Al met al mag je PSV zeker een concurrent noemen en er vanuit gaand dat ze door gaan in de EL kunnen ze ver komen.zet je arrogante Ajax bril af. Dan zie je dat PSV gewoon een prima team is dat gewoon een geduchte concurrent is.

16 september 2019 om 13:43

Wat een bevoordeeld reactie dit zeg, haha. Ik ben zeker geen Ajax-fan en ik zette de opstelling juist zo objectief mogelijk neer. Voorhoede : Tadic Malen Ziyech. Lijkt me vrij duidelijk. Middenveld : Martinez Guti Vd Beek. Verdeding: Tagliafico Blind Alvarez Dest. Hierin zijn er misschien wel kanttekeningen te plaatsen. Maar dit zei ik ook... Keeper: Onana. Ziyech zou natuurlijk ook op het middenveld kunnen maar dit zag ik eerder als noodoplossing(En om iedereen tevreden te houden)

16 september 2019 om 11:44

Alvarez is de beoogd rcv van Ajax alleen heeft hij nog niet op die positie gespeeld dus kunnen we nog niet zeggen wie beter is als rcv Alvarez of Baumgartl.Maar ik neig naar Alvarez omdat hij international is.Guti zou echt geen basis staan bij Ajax want Ajax kan Vd.Beek, Martinez en Ziyech op het middenveld opstellen. Dan komt Guti echt niet aan bod hoor op het middenveld van Ajax. En ook Bergwijn niet. Bruma mag nog niet eens de veters van Tadic strikken. Alleen Malen zou een betere keuze zijn voor de centrale spits positie ipv Huntelaar.

16 september 2019 om 12:34

Klopt maar dan zou je Promes of Huntelaar op moeten stellen en dan zie ik toch liever Guti, haha.

16 september 2019 om 13:29

Alvarez is inderdaad international, maar goed ga eens naar het aanbod kijken van CV s in Mexico en naar het aanbod van Duitsland. Overigens is als voetbal land veel verder dan Mexico( meerdere malen wereldkampioen en Europees kampioen).verder acht ik Baumgartl veel verder dan Alvarez en Martinez.je standpunt richting Guti kan ik redelijk inkomen. maar kijk naar dit moment, Ziyech staat voorin. Dus komt alvarez daar te staan, en Guti is gewoon een klasse beter dan hem.daarin tegen staat Veltman op rechtsback, elke back van PSV is beter dan hem.tadic is spits dus die staat tegen malen. En in de vorm van Malen nu, legt die het gewoon af. Neres en Bergwijn zijn ongeveer gelijk, maar Bergwijn is iets beter invorm en multi inzetbaar dus die geef ik het voordeel van de twijfel.

Ondanks dat ik denk dat Ajax wel een betere selectie heeft dan PSV reken ik er toch wel op dat PSV wint. PSV thuis is al bijna een onneembare horde gezien ze in 2016 voor het laatst thuis hebben verloren, ze thuis tegen Ajax altijd net even wat extra gemotiveerder zijn en ze ook lekker hun spelletje kunnen spelen tegen Ajax. Met de spelers die PSV voorin heeft en de ruimtes die Ajax zonder meer weg gaat geven zie ik PSV toch wel hiervan profiteren. Voor Ajax is het te hopen dat ze snel de 0-1 maken zoals ze dat ook deden in de JCschaal zodat je toch iets verder achterover kan leunen zodat je minder ruimtes hoeft weg te geven en dan nog steeds is het oppassen voor de aanval van PSV.

ik weet het niet. Ajax heeft kwalitatief een flink jasje uitgedaan met het vertrek van D Ligt en Frenkie De Jong. momenteel spelen die uit nood met twee verdedigers op het middenveld. ik vind PSV en Ajax dit jaar op papier redelijk gelijkwaardig

Ajax is de Jong en de Ligt kwijtgeraakt, maar ik heb het idee dat ze dermate goed hebben ingekocht dat er inderdaad niemand van PSV In de basis zou staan bij Ajax. Malen, Baumgartl en Bergwijn zouden er misschien wel dicht tegenaan zitten, maar zouden denk ik toch banken. Bizar dat de selectie van Ajax zoveel beter is dan die van PSV

16 september 2019 om 13:33

Het elftal van Ajax is echt niet zoveel beter hoor. Ik ben benieuwd naar zondag. Ajax lijkt toch achterin kwetsbaar.

Op basis van wat ik heb gezien van beide ploegen zou ik zeggen: Onana-dumfries-baumgartl-blind-tagliafico-guti of alvarez?-ziyech-vdbeek-bergwijn-tadic-neres of malen. Mascotte: veltman . Ik denk dus echt wel dat er een paar spelers van PSV bij Ajax in zouden staan maar dat Ajax over het gehele team beter is kun je niet ontkennen. Met name het middenveld van Ajax is heel sterk waar PSV juist erg zwak is. Het wordt in ieder geval weer spannend aankomend weekend en waar PSV een maand geleden nog kansloos werd geschat voor de titel maken ze nu zeker wel weer kans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

PSV akkoord met schorsingen voor Nick Viergever en Jorrit Hendrix

PSV kan de komende twee wedstrijden niet over Nick Viergever en Jorrit Hendrix beschikken. De verdediger en middenvelder kregen afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht allebei een rode kaart en de aanklager...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Mauricio Pochettino maakt zich zorgen over Jan Vertonghens vormdip en denkt dat de verdediger zijn snelheid begint te verliezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren