Driessen: ‘Hij kan tegen Ajax zijn naam als topspits definitief vestigen'

Maandag, 16 september 2019 om

Donyell Malen kwam afgelopen zaterdag in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse maar liefst vijf keer tot scoren. Valentijn Driessen maakt bij de prestatie van de twintigjarige spits van PSV een kleine kanttekening, door te wijzen op het niveau van de verdedigers in de Eredivisie. De journalist van De Telegraaf voorspelt dat komende zondag, als de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma staat, een ‘proef van bekwaamheid’ wacht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

PSV - Ajax eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door nick_10)

Wat een gelul. Om een topspits te zijn is meer nodig dan een enkele wedstrijd tegen Ajax en een 5 klapper tegen Vitesse. Nog meer oneens met een loze kreet als '' Ja, Heerenveen gebruikte ook de ruimte. Dan gaat Malen er helemaal gebruik van maken ''. Je bent als sport journalist wel heel Naïef als je denkt dat Ajax bij PSV uit hetzelfde gaat doen als tegen Heerenveen thuis. Natuurlijk gaat Ajax zich licht aanpassen en de linies dichter op elkaar houden om PSV niet in de kracht te laten komen.

Het is leuk als hij scoort maar het zegt niks. Als hij 2 verdedigers bezig kan houden zodat een ander kan scoren is het ook prima. Het blijft natuurlijk wel gek dat Ajax geen interesse in Malen had na zijn Arsenal-periode.

16 september 2019 om 07:59

Raiola, nieuwe huismakelaar van Psv. De nieuwe Lemic...

16 september 2019 om 08:33

Zolang hij goeie aanwinsten aanlevert is dat voor PSV meer dan prima. Zo ook bij verkoop. Win/Win.

16 september 2019 om 08:46

Het was als antwoord op de vraag waardoor hij niet naar Ajax is gegaan. Maar als antwoord op jouw stelling: bij Raiola is het altijd win/win! Voor zichzelf wel te verstaan. Zolang iets goed gaat dan hoor je er ook niets over, dat is met alles in het leven.

16 september 2019 om 09:15

Vreemd antwoord als je Raiola noemt als nieuwe huismakelaar van PSV... maar goed. Raiola zorgt goed voor zichzelf, maar ook voor de verkopende club en speler. Dus ja, win/Win, Malen, PSV en zichzelf

16 september 2019 om 13:17

Er zijn anders genoeg (ex-)Ajacieden die Raiola als zaakwaarnemer hebben. De man heeft tegenwoordig zoveel spelers in z'n stal, dat je al snel op Raiola stuit als je een speler wilt hebben. Nogal een zielige reactie.

16 september 2019 om 08:10

Waarschijnlijk omdat Ajax toen voorzien was.

Voor mij waren zn invalbeurten vorig seizoen de bevestiging dat hij topspits is. Hij was ongekend productief en niets is moeilijker dan vanaf de bank erin komen en dan scoren. Hij heeft duel tegen ajax niet nodig. Dolberg maakte tegen Feyenoord op bergkampiaanse wijze een doelpunt. Waar speelt ie nu ook alweer? Juist. Malen zal dit seizoen 30+ doelpunten maken en ajax kan er tussen ,zitten, maar dat hoeft niet.

16 september 2019 om 08:15

Je doet net alsof Dolberg er slecht vanaf is gekomen, maar dat valt reuze mee. Voor hetzelfde geld scheurt Malen net als Sane zijn kruisband en kan hij het boek seizoen 19/20 sluiten. Niet zo voorbarig, maar laten we vooral hopen dat hij er 30 scoort en Oranje er een topspits bij heeft.

16 september 2019 om 09:03

(martinarody)oh dus Ghoochannejhad is ook een topspits ? want die maakt er als invaller 4 in een half uur tijd en dan ben je dus een top spits hij heeft in het buiten land 3 goals in 3 jaar gemaakt , dus ook Malen moet zich gewoon bewijzen echt een topspits te zijn want als hij weggaat is dat echt geen garantie dat hij hierna in de top/sub top meekan , kijk even naar Luuk de jong hier 30 goals al 2 keer mislukt bij buitenlandse ploegen en ook nu nog niet een goal gescoord dus zo'n zekerheid is het allemaal niet hoor hoor topspits in wording eerst maar eens even afwachten .

16 september 2019 om 09:34

Luuk de Jong en Malen zijn toch totaal niet te vergelijken

16 september 2019 om 09:41

Nee dat klopt maar het zijn wel allebei spitsen en Malen wordt gezien als spits en van Malen wordt gezegd dat hij een top spits in wording is maar dat moet we toch maar even afwachten toch , dat ze niet vergelijkbaar zijn doet er niet zo toe want ze staan allebei in de spits .

16 september 2019 om 12:02

@sloep01 dat zegt niet altijd wat natuurlijk. Tadic was bij Southampton ook niet zo indrukwekkend als bij Ajax. soms kom je gewoon bij een club waar je optimaal rendeert en soms bij een club waar je bv minder uit de verf komt in het systeem

16 september 2019 om 14:33

Kijk even naar zijn statistieken bij Southampton niet zo indrukwekkend als bij Ajax dat snapt een blinde nog wel de PL is van een iets hoger niveau als onze eredivisie , dat is appels met peren vergelijken maar hij speelde bijna alles in 4 seizoenen dus best wel indrukwekkend lijkt mij , maar wat ik bedoelde is dat Malen het moet laten zien na PSV bij de top of subtop en dat heeft Tadic al wel laten zien .

16 september 2019 om 13:13

''niets is moeilijker dan vanaf de bank erin komen en dan scoren '' Wat?? Mocht je al voorstaan en een tegenstander dus ruimte moet weggeven is het juist vele vele malen makkelijker om te scoren als invaller.ook is de tegenstander dan al vermoeid terwijl jij nog fit bent. Hoevaak zie je het wel niet gebeuren dat men roept om een bepaalde speler te laten starten omdat hij het een paar keer leuk heeft gedaan als invaller, ''ja met hem erbij loopt het veel beter'' hoor je dan, terwijl dat in veel gevallen juist komt omdat je in de slotfase veel makkelijker kan voetballen, als de tegenstander ruimtes moet weggeven. Hoe denk je dat het komt dat PSV vaak in de slotfase uitloopt naar grote scores, dan ligt er de ruimte om te counteren.als de betreffende speler het dan vanaf de basis mag laten zien is het vaak een compleet ander verhaal.

Malen is toch echt een leuk spelertje, scoort 5x tegen Vitesse, tegen Duitsland en verder wachten we het af. Kan zich zondag en in de EL campagne gaan bewijzen dat hij het vol kan houden tegen betere defensie. Bij Vitesse hadden ze een een offday. Neemt niet weg dat hij ze er makkelijk in tikt en dat is precies wat een spits moet doen.

16 september 2019 om 15:13

Je doet net alsof Malen voor het eerst aardig gespeeld heeft deze weken. Maar Malen is al lange tijd bezig om stapje voor stapje steeds zich te ontwikkelen. Het is gewoon een beloning voor zijn harde werken. Hij heeft het zelf gewoon afgedwongen en ik denk dat het er gewoon 2 maakt tegen 020 en daarmee PSV de overwinning mee bezorgt.

16 september 2019 om 15:35

"Malen is toch echt een leuk spelertje". Is dus een leuke speler waar ik enkel de laatste wedstrijden bij aanhaal als dat hij het 'nog' verder moet laten zien. Die kans krijgt hij nu tegen Ajax en in de EL. Schrijf volgens mij nergens dat dit de enige weken zijn waarin hij goed speelt Of dat hij het niet afdwingt, gewoon een leuke speler die lekker kan ballen. Aannames zijn vaak bedrog en vertroebelen je blik. Enne.... je kunt gewoon Ajax schrijven ipv 020, kinderlijk gekwek en bevorderd de discussie niet.

Zeer knap dat hij er 5 inschiet. Maar laten we niet vergeten dat hij tot 2 weken geleden Europees 0,0 indruk maakte, hij in de competitie kans op kans nodig had en niet benutte. Natuurlijk is dit een mooie prestatie van hem. Maar we moeten niet na 1 wedstrijd gaan springen, wacht eens een half seizoen af, daarna mag je juichen.

Nee, dat kan hij niet. Contant presteren over een aantal jaar en het in Europa laten zien zouden dat bevestigen, een maand in bloedvorm doet dat niet..

Ik ben nog steeds niet overtuigd. Nu scoort die er ineens 5 maar in al die wedstrijden hiervoor heeft die me niet kunnen overtuigen. Laat het hem nou maar eens zien in Europa, dat is het niveau dat telt.

tjaa, het is gedeeltelijk waar wat driessen schrijft. 5 doelpunten tegen Vitesse is knap en erg goed. En het is gewoon een feit dat clubs als PSV en Ajax beter zijn dan Vitesse dus wanneer Malen laat zien dat hij tegen Ajax ook zulke geniale momenten heeft dan mag je wel zeggen dat hij het echt stappen aan het zetten is naar een niveau hoger. 5 er in schieten slaat natuurlijk nergens op want dat is zelden. Het is ook te makkelijk om te zeggen dat wanneer je het tegen Ajax goed dat je dan klaar bent voor de europese top, er zit nog heeeeeeel wat tussen.

Wat mij altijd nog twijfel gaf over Malen is dat hij relatief veel kansen nodig heeft/had om te scoren. En vroeg mij af of hij effectiever zou worden. Nu lijkt het een beetje met vertrouwen te maken te hebben, want na een goede week bij onder andere Oranje leek het alsof hij vleugels had gister. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken! M.u.v. volgende week

Lijkt me uitstekende analyse. Als je ziet hoeveel moeite Ajax had met Heerenveen dan zijn Bergwijn, Malen en daarachter Bruma, Gakpo en Ihattaren helemaal een verschrikking. Gaan ze mi meteen ook merken tegen Lille, een ploeg die ook door iedereen en alles enorm onderschat wordt. Wordt allemaal veel te makkelijk over gedacht

16 september 2019 om 09:54

Duidelijk dat jij de wedstrijd van zaterdag niet heb gezien.

Wat een heerlijke speler is die Malen toch ook al speelt hij bij de concurrent. Daar kan je als liefhebber alleen maar van genieten. Hopelijk voor hem en voor Nederland gaat hij een mooi seizoen maken, hij is al aardig op dreef.

16 september 2019 om 10:00

Driessen heeft een nieuwe stok nodig en hoopt dat PSV wint dan is ten hag weer de lul die komende maandag let maar op

16 september 2019 om 10:33

ja ik denk ook dat hij hoopt dat PSV wint want dat kan hij weer los op ten Hag en dan kan hij weer zeggen dat hij tactisch weer niet deugd en foute wissels doet moet maar op , het is en blijft een minkukel eerste klas die man ,

Ik weet niet wat er in het artikel staat, maar het is Valentijn Driessen dus ik ben al bij voorbaat boos.geintje, gewoon logisch verhaal dit. Leuk tegen de kleintjes, maar je transfer verdien je in Europa of tegen Ajax.

Malen is nog jong en zal straks ook een mindere periode gaan kennen. Dolberg werd in het begin ook een toekomst toegedicht als potentiële wereld spits. Hopelijk blijft hij blessure vrij en kan hij dit over een langere periode laten zien. Zou ook een meer dan welkome vaste toevoeging voor het NL elftal zijn.

Alsof Ajax de enige topclub is in NL

16 september 2019 om 11:31

Wel de enige waar PSV zondag tegen speelt. Bovendien, ik vind de middelmaat die Feyenoord opstelt inderdaad wel van een andere orde dan Ajax (en Psv).

16 september 2019 om 11:41

Einde van het seizoen zullen we zien wat voor middelmatig elftal PSV heeft. Zeer sterke voorhoede maar daar blijft t dan verder ook wel bij. Succes Gomes

16 september 2019 om 11:31

Nee dat is het zeker niet maar je kunt moeilijk als spits zijnde in je eigen goal gaan scoren he.

Ik hoorde gisteren bij Studio Voetbal iemand beweren dat Ajax voorin zo superieur is. Natuurlijk heeft Ajax met Tadic, Neres en Ziyech veel aanvallende kracht, maar weegt die zoveel zwaarder dan wat PSV te bieden heeft? Met Malen, Ihattaren, Bergwijn en Bruma heeft Van Bommel een swingend, dynamisch geheel voorin, waarbij ik Gakpo evenmin een verzwakking vindt. Ik denk dat de Ajax-verdediging het met deze aanval niet gemakkelijker heeft dan Psv’s defensie met de voorste linie van Ajax. En op het middenveld blijven beide teams nog een beetje zoekende vergeleken met vorig jaar. Voor zondag zie ik daarom geen duidelijke favoriet; hooguit kan PSV thuisvoordeel putten.

16 september 2019 om 11:34

Ik zie ook geen duidelijke favoriet al denk ik wel dat de verdediging van Ajax wat beter is dan de verdediging van Psv. daarnaast van ik de aanval van PSV eigenlijk beter en heeft in mijn ogen echt meer potentie dan die van Ajax, als het begint de lopen bij de 4 voorin van PSV is dat echt smullen en van een zeer hoog niveau. Helaas is het te wisselvalig waardoor het ook eens flink tegen zal vallen.van het middenveld en dan bedoel ik vooral de twee controleurs die bij PSV en Ajax staan ben ik totaal niet onder de indruk.

16 september 2019 om 11:49

Het antwoord is ja, die weegt inderdaad zoveel zwaarder dan die van psv.als je 5x scoort tegen Real, 3x tegen Juve, 2x en tegen Munchen 4 keer, dan zegt mij dat meer dan wanneer je tegen Vitesse 5x scoort.volgens mij heb jij niet in de gaten dat Ajax afgelopen seizoen met deze voorhoede 30 seconden van de CL finale af was, en niet door verdedigend voetbal te spelen. En wat heeft de voorhoede van psv tot nu toe laten zien? Behalve Bergwijn hebben ze net een paar wedstrijden gespeeld. Hoe kan je ze dan al vergelijken met spelers als Tadic (vorig seizoen gedeeld topscorer en veel assist), of ik kan beter vragen hoe Durf je zelfs die vergelijking te maken?ik vind het nogal vroeg in het seizoen geoordeeld over spelers die amper hebben gespeeld.

16 september 2019 om 13:25

Volgens mij heb jij niet in de gaten dat Ajax met het verlies van De Ligt, De Jong en Schone een enorme jas heeft uitgedaan en dit Ajax toch echt een minder team is dan de ploeg die vorig jaar de Champions League onveilig maakte. Op het middenveld kent Ajax nu de grootste problemen en als het centrale blok uit Blind en Veltman moet bestaan terwijl er alternatieven te over zijn geeft dat ook te denken over de kwaliteit en het vertrouwen in hen. Dat Ajax favoriet is lijkt me evident, maar dat melodramatische gedweep met de CL-campagne vorig jaar vermoeit me onderhand een beetje. Het zou de opmaat zijn voor een niet te stoppen hegemonie, een Bayern Munchen-achtige overheersing die uit onze landsgrenzen ging knallen en gepaard ging met een ongekende investeringsdrang op de transfermarkt. Dat Ajax vanaf nu op het voetstuk staat in Nederland is duidelijk, maar laten we wel wezen: de interesse in Bergwijn was pure bluf, Promes is je duurste aankoop is en vooralsnog is alleen Martinez een schot in de roos en moet je op Veltman terugvallen als basisspeler, dan vind ik een arrogante opmerking als deze totaal ongepast!

16 september 2019 om 14:29

Volgens mij ging het hier over je voorhoede, daarvan maakte zowel Frenkie als Matthijs geen onder van uit. Het wiel met Tadic, Neres en Ziyech liep vrijwel perfect. Er werd veel gescoord. Hoe kan je Bruma (komt net kijken) en Malen(speelde tot nu toe pas 3/4 wedstrijden verdienstelijk, buiten wat invalbeurten om) vergelijken met een aanvalslinie die het vorig jaar toch duidelijk heeft laten zien, zowel in de competitie als op Europees niveau?ik vind deze reactie net zo krom als dat je nu zou zeggen dat Reza een topspits zou zijn omdat hij gisteren 4 keer scoorde. Laat het nou maar gewoon een volledig seizoen zien, pas dan mag je praten. En ik ben er van overtuigd dat Malen er wel gaat komen en in de toekomst onze vaste spits van de oranjeleeuwen zal zijn. Maar vind het vrij optimistisch om Bruma nu al zo hoog aan te schrijven. Bergwijn zit bij psv gewoon goed op zijn plaats, denk dat hij subtop Italie o.i.d. ook wel aan zou kunnen, maar komt imo tekort voor de absolute top.

16 september 2019 om 15:20

Misschien is het te snel gezegd dat ik ze nu al beter vind. Als ze hun niveau halen zijn ze zeker gelijkwaardig op dit moment. Maar goed wat ik zei in potentie vind ik de voorhoede zeker beter dan die van Ajax. Die van Ajax is zeker nu nog een stuk consequenter. In potentie zit er zo veel dynamiek en technisch vernuft in de voorhoede van Psv. Ihattaren, malen bergwijn en gakpo. Daarnaast heb je met bruma een degelijk speler waar de potentie zeker nog in zit en er van alles nog uit kan komen. Doan idem.... tadic zit op zijn top, ziyech zie ik ook niet beter worden ( overigens een geweldige speler hoor), neres kan nog wel wat beter worden ( beetje het zelfde als bergwijn vind ik) Huntelaar.. tja lijkt me logisch, die gaat zeker niet beter worden. Maar goed om te zeggen dat Ajax veel verder is als aanval is onzin ondanks hun goede prestaties van vorig jaar. Ze zijn vooral een stuk consequenter dan die van Psv. Dus misschien op dit moment een klein beetje beter?

Ajax mag zoals het nu staat PSV - Ajax gewoon verliezen. Ze mogen alleen thuis niet verliezen van Psv. Verder wordt je kampioen tegen de kleintjes.

16 september 2019 om 14:21

Seizoen is nog veels te lang voor dit.er kan van alles gebeuren

Zou gaaf zijn als hij tegen Ajax ook 5 ballen achter Onana schuift. PSV heeft een concurrerend elftal vol met potentie. Rosario aankomend weekend op de bank zou mooi zijn. Dat is de enige speler die wekelijks door het ijs zakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren