Gemoederen lopen op bij Rondo: ‘Waar moet Ziyech dan spelen in Oranje?!’

Zondag, 15 september 2019 om

De interlandtoekomst van Mohamed Ihattaren en Sergiño Dest houdt de gemoederen bezig. De talenten van PSV en Ajax kunnen kiezen voor een interlandloopbaan bij respectievelijk Marokko en de Verenigde Staten, maar ook nog voor het Nederlands elftal. Aan de tafel van praatprogramma Rondo ontstond zondagavond een verhitte discussie tussen Youri Mulder en Ronald Waterreus over de mate waarop de KNVB zich moet mengen in de keuze van talenten met een dubbel paspoort.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Met wie ben je het meer eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door onlogisch)

Nou idd, wees blij dat Ziyech voor Marokko heeft gekozen. Zou in dit team alleen maar de bank warm houden

15 september 2019 om 21:00

Ja maakt dat de kat wijs. Ziyech zou gewoon rechtsvoor speler in het Nederlands elftal netzoals hij bij Ajax speelt.

15 september 2019 om 21:03

Was denk ik een sarcastische opmerking. Denk niet dat er iemand is die kan zeggen dat er een betere speler rondloopt dan Ziyech de afgelopen 5 seizoenen (psv fan). En ja, ik vind hem ook belangrijker dan MdL en FdJ

15 september 2019 om 21:04

Linker het was sarcasme

15 september 2019 om 21:12

Haha dat dit mij nog overkomt. Na al die maanden herken in de sarcasme altijd direct, maar vandaag er dan toch in getuind, Chapeau! Neemt natuurlijk niet mijn standpunt weg haha

15 september 2019 om 21:17

Tuurlijk joh.. ziyech is slechtere speler dan de roon wil je zeggen?😂😂😂, dat je dit al zegt verklaart al dat je weinig voetbalverstand hebt

15 september 2019 om 21:34

De Roon vergelijken met Ziyech? Ze voetballen beide maar daar is het ook wel mee gezegd. Ziyech en de Roon spelen beide op andere positie. Ik vraag me af of Ziyech als controleur in Oranje echt een succes zou zijn? Natuurlijk had hij geselecteerd geweest als nu hij voor het Nederlands elftal gekozen maar ik ben er niet van overtuigd dat hij altijd alles zou spelen....

15 september 2019 om 21:38

Jij laat dan weer zien dat je nog minder voetbalverstand hebt door Ziyech te vergelijken met de Roon. Ziyech is een rechtsbuiten die een vrije rol heeft terwijl de Roon een centrale middenvelder is.

15 september 2019 om 21:46

Tja ik kan moeilijk iemand anders noemen he aangezien wijnaldum en frenkie wel gewoon terecht bij het nederlands elftal zitten ten opzichte van de roon die amper wat toevoegt..

15 september 2019 om 21:49

Vind je? Misschien is dit wel visie. Schone was een tien, die het puur van techniek moest hebben en die is aardig ver gekomen als controlerende middenvelder. Ziyech is sneller en agressiever dan schone. Schone ging van 10, naar rechtsvoor, naar controlerende middenvelder. Misschien dat Ziyech een soort gelijke ontwikkeling kan doormaken. Tot nu toe nog niet gebeurd omdat het nooit nodig is geweest en Ziyech mega belangrijk is geweest op zijn posities. Maar inzet en werklust heeft die wel. Had een jaar geleden gezegd dat Tadic als spits Europa zou veroveren en de meeste hadden je uitgelachen.

15 september 2019 om 22:23

Ziyech heeft toch al vaker als 6 gefungeerd bij Ajax?

16 september 2019 om 00:03

Het valt mij wel op dat het altijd mensen zijn met een dubbele nationaliteit of meerdere roots. Die het hardst roepen.wat hebben Gullit, Baudet en Wilders allemaal gemeen? Het zijn geen echte Nederlanders en hebben allemaal hun roots liggen of in Indonesië of in Suriname.

16 september 2019 om 00:04

Overigens zal Gullit nog wel een beetje populistisch boos zijn om Estelle, die opeens ging met Badr Hari.

Deze discussies zijn echt onnodig, wat een gedoe zeg.... een keuze voor een land moet gewoon geaccepteerd worden ookal ben je het er niet mee eens.

15 september 2019 om 21:24

Als ze dan ook niet voor de jong elftallen uitkomen, kan ik er al meer vreden mee hebben. Dest van Ajax moet in mijn ogen ook lekker voor Amerika blijven voetballen. Toch blijf ik het debiel vinden dat mensen die hier hun hele leven wonen, voor een ander land kiezen. Alleen bij matige voetballers die nog wat extra geld kunnen oppikken door voor een ander land uit te komen, kan ik nog begrijpen.

15 september 2019 om 21:52

Waarom is dat in jouw ogen debiel dan? Lijkt mij meer dan begrijpelijk, het heeft er niks mee te maken met of je hier je hele leven woont, je afkomst kan je niet veranderen. Je kiest voor een land omdat daar je hart ligt en niet puur omdat je je hele leven in dat land woont.

15 september 2019 om 21:55

Als je hart in een ander land ligt, waarom ga je dan niet in dat land wonen?

15 september 2019 om 22:01

Omdat je hier werkt misschien? Ik vind dat zo'n onzinnige reden. "als je hart daar ligt ga je toch daar wonen". Dus alle buitenlandse spelers moeten voetballen in het land die zij vertegenwoordigen?

15 september 2019 om 22:12

Haha waar slaat dat nou weer op? Dus alle buitenlanders die hier wonen moeten nederland verkiezen boven hun eigen land van oorsprong?

Bizar hoe men denkt dat we spelers moeten paaien om voor Oranje te spelen. Dat zou een voorrecht moeten zijn van spelers die alles willen doen om voor hun land te spelen. Dit zijn gewoon de naweeen van een slechte periode bij Oranje. Laat spelers kiezen en ja dan zullen er spelers zijn die anders kiezen dan gehoopt maar er loopt genoeg talent rond.

15 september 2019 om 21:10

Vind ik ook. Het is gewoon graag of niet. Zie niet in waarom je dan, zoals de Marokkaanse bond blijkbaar doet, bij wijze van spreken elke week met een delegatie bij de speler op bezoek moet gaan. Vind dat maar een zielige vertoning. Als je een speler moet paaien om voor je nationale elftal te laten uitkomen, dan heb je ik de basis dus vrij weinig te bieden of wilt de speler in eerste instantie niet voor het land uit te komen.

15 september 2019 om 21:29

En dat deed de KNVB niet bij Marco Asensio, Kalou en nu bij die rechtsback van Ajax? Paaien is een verkeerd woord want Youri doelde op interesse tonen en zo een connectie leggen. Dat lijkt mij niet meer dan normaal. Erg jammer dat Ziyech niet speelt voor Nederland en het een terugkerende discussie is. Niemand is daar debet aan behalve die blinde Danny Blind.

15 september 2019 om 21:44

Asensio heeft 1 belletje gekregen, kalou werd meer onderdeel van een politieke discussie en Dest heeft volgens mij nog geen gesprek gehad, maar staat wel in de planning. Vind ik wel iets anders zoals je leest wat de Marokkaanse bond doet. Die zijn een stuk 'agressiever' met het benaderen van spelers. Als je leest wat zij voor ildrissi deden, dan is dat wel een stuk anders dan de knvb nu doet.

15 september 2019 om 21:21

Thamike, ik ben het met je eens dat spelers niet gepaaid zouden moeten worden om voor Oranje te kiezen. Ik vind echter ook niet dat die spelers het als groot voorrecht moeten zien om voor hun land te spelen. Een dergelijk gevoel is mij persoonlijk in ieder geval totaal vreemd. Ik ben blij om in Nederland te leven, maar ik zou er niet alles aan willen doen om voor mijn land uit te komen. Die 'trots' ervaar ik zelf helemaal niet.

15 september 2019 om 21:49

Ik vind dat echt een antieke gedachte, niet heel anders dan v Basten, het hele voetbalwereldje is opportunistisch puur sang. Kanzen krijgen en grijpen. De tijden dat het een voorrecht is voor oranje te spelen zijn voorbij. Komt oranje effe niet? Dan maar een andere kans grijpen. Paai die gasten, niet met geld, maar wees niet zo naïef te denken dat spelers automatisch voor oranje kiezen als die trein niet snel genoeg voorbijkomt.

Ik denk vooral: Waarom krijgt die Waterreus een podium. Daarnaast denk ik ook dat Ziyech zeker weten al jaren een bepalende speler zou zijn geweest voor het Nederlands elftal. Idd gewoon hangend rechtsbuiten. En in de magere jaren hiervoor gewoon vanaf tien. Als Waterreus dat niet ziet dan heeft ie er nog minder verstand van dan ik dacht

16 september 2019 om 09:45

Tja, als Ziyech zo speelt zoals hij bij Marokko doet dan speelt hij niet, als hij zo speelt zoals bij Ajax dan wel. Op die opmerking na heeft Waterreus hier gewoon honderd procent gelijk.

Ik snap niet dat sommige zeggen van ja ze doen het alleen maar omdat hun oma(of ander familie lid) dit wil. Tuurlijk zou ik dan voor Marokko (Turkije Iran Amerika noem ze maar op) willen spelen. je zou toch alles doen om je familie trots te maken? Ik in ieder geval wel!

15 september 2019 om 21:14

Zegt al genoeg dat die familieleden niet trots op je zouden zijn als jij voor Nederland zou uitkomen. Tot hoever is het dan je familie? Je gaat toch voor het hoogst haalbare en voor je eigen weg? Als daardoor je familie niet trots op je is, dan vind ik ze geen familielid waardig.

15 september 2019 om 21:28

Met andere woorden ze moeten voor Oranje kiezen om vreemde figuren als jij trots te maken, toch?

15 september 2019 om 21:41

Ik zeg niet dat je familie leden niet trots op je zouden zijn als je niet voor Nederland kiest maar misschien gwn extra trots als je voor Marokko kiest. En mij lijkt het ook wel gaaf om met suriname deel te nemen aan een Copa America of met Marokko de kwartfinale van wk halen die supporters worden dan helemaal gek. En voor mij staat familie op één en carrière daaronder. Bovendien het is toch gaaf om die Algerije supporters te zien de helemaal gek worden als ze de Africa cup winnen?

15 september 2019 om 21:43

Dat zegt hij helemaal niet. Hij zegt dat familie trots op je moet zijn, ongeacht voor welk elftal jij speelt.

15 september 2019 om 21:45

Zo dat is apart dat je dat uit kleinegeneraa7 zijn stukje haalt want dat zegt hij nergens. Hij geeft alleen aan dat je je eigen weg moet volgen en niet die je ouders of opa willen. En als die dan niet trots op je zijn is dat hun probleem.

15 september 2019 om 21:48

Ze moeten kiezen wat zij uiteindelijk zelf willen. Misschien eens een lesje begrijpend lezen volgen? Voor iedereen is het hoogst haalbare verschillend. Voor mij zou inderdaad het Nederland elftal het hoogst haalbare zijn, maar voor iemand anders kan dat een ander nationaal elftal zijn. Echte familie staat gewoon achter de keuze die jij als persoon maakt en niet alleen achter de keuze die zij zelf zouden maken. Zou ik een kind krijgen met een Duitse en hij kan heel goed voetballen. Dan zie ik hem natuurlijk het liefst voor het Nederlands elftal voetballen, maar kiest hij voor het Duitse elftal, dan zou dat mij niet minder trots maken nee. Maar jij begin met een verwijten als 'enge figuren', dan weet ik al met wat voor mind set jij door het leven gaat.

15 september 2019 om 21:53

Ja en wie zegt dat hun ouders niet trots op ze zijn als ze voor Oranje spelen? Dat is een verzinsel van jullie zelf, om je beter te voelen dan een ander. Waren Afellay zijn ouders niet trots op hem? Die van Boulahrouz? Pogba, Fekir, Benzema en Zidane? Natuurlijk wel. Maar in sommige gevallen ben je als familielid trotser op je neef of broer als hij voor het land kiest die hem het hardst nodig heeft. En ja, uiteindelijk hebben de meeste hier liever dat hij voor Oranje kiest zodat Oranje er beter van wordt en jullie daar trots op kunnen zijn. Dus zo verkeerd heb ik het niet. edit @kleinegeneraa7: Over begrijpend lezen gesproken, wie heeft er enge figuren getypt? Ik zei vreemde figuren, als in mensen die hij niet kent. Dus hou je oordeel maar lekker voor je en de volgende keer zelf even 3 lessen begrijpend lezen nemen voordat je iets typt.

15 september 2019 om 21:55

Betwijfel nog steeds of Ziyech echt heeft gekozen wat hij wilde. Hij heeft zeker en vast met zijn hart gekozen, maar voor mijn gevoel meer tegen Nederland dan voor Marokko. Die voelde zich gewoon echt geschoffeerd. Dat is toch echt iets heel anders dan bv Kokcu.

15 september 2019 om 21:58

@Robinho, in de juiste situatie is je familie trots op je, ongeacht de keuze die je maakt.

15 september 2019 om 22:20

Ziyech heeft met zn pik gekozen nadat Blind er op had getrapt.

15 september 2019 om 22:29

@migi ja maar de Knvb en Blind zijn toch gewoon een stelletje prutsers. Ziyech was beter als bijna alle middenvelders die we hadden en de enige speler die beschikbaar was met creativiteit en die passeer je dan. ik heb nog zelden zoiets belachelijks gezien in de voetballerij. die word dan gepasseerd omdat Blind zijn mattie Van Basten hem niet aardig vind. wat is dat voor selectiebeleid? je haalt toch iemand erbij op basis van sportieve gronden en niet op een of ander "ik mag je gehalte"?

15 september 2019 om 22:46

Ik zeg toch ook niet dat zijn familieleden niet trots op hem zullen zijn als die niet voor Nederland uitkomt? Dat maak jij er nu juist weer van. Ik heb het over trots maken in het algemeen. Er wordt een voorbeeld geschetst dat Robinhoo zijn familie trots wilt maken, dus kiest voor een bepaald land. Daarmee geeft hij dus aan (in dit voorbeeld), dat een andere keuze dus niet leidt tot een trotse oma. Dat vind ik dus onzin. Nu heb je het over trotser, dus een overtreffende trapt van trots, wat in het voorbeeld dus niet werd geschetst. In jouw voorbeeld lijkt het mij dus een uitgemaakte keus dat de speler zelf kan kiezen wat hij wilt en geen rekening hoeft te houden met zijn familie; aangezien zijn familie toch al trots is. Dat jij steeds maar begint over ons en dat wij trots zijn als een speler voor oranje kiest? Nou laat ik je even uit je droom helpen; het maakt mij op geen enkele manier trots als een speler voor oranje kiest hoor? Dat jij dat gevoel misschien hebt als een speler voor oranje of een ander nationaal team kiest, dan is dat jouw probleem. Dat van enge figuren is inderdaad mijn fout, aangezien ik er reactie even snel had gelezen en reageerde op de kern, dus mijn excuses.

Ze zeggen beide dingen die waar zijn. Waterreus zegt aan het eind toch een paar rake dingen. Wij hebben het totaal niet over spelers met een dubbele nationaliteit die in de nationale jeugd teams hebben gespeeld maar niet goed genoeg waren voor het grote NL elftal. Of spelers die we 3 interlands gegund hebben en daarmee hun kans op een nationale carrière ontnomen hebben? Hebben we het daar nog over? Zouden we ze niet eerst alleen oefenwedstrijden moeten laten spelen om te kijken of ze het ook waard zijn, oftewel eerlijk zijn, wij laten ze vaak direct een tellende wedstrijd laten spelen zodat ze geen keuze meer hebben.

Het allerbelangrijkste zijn die jongens zelf en voor hun is hun eigen carriere het allerbelangrijkste. En dan moet je toch simpel vastsellen dat een kans van een speler van Oranje op een hele goede carriere (zelfs tot in de echte top zoals barca , Real, Bayern etc) vele malen groter is. Spelers van Marokko, USA etc zie je daar niet of nauwelijks. Dat spelersvertegenwoordigers dat niet duidelijk maken snap ik weinig van....mijn stelling is: Als Zyech bij Oranje had gespeeld had hij al lang een 10m+ p.j. contract kunnen tekenen bij de absolute (fiinanciele) top!!

Alleen als ze goed genoeg zijn is het een discussie als ze slecht bevonden worden dan is het geen probleem.

Tis gewoon graag of niet. Laat ze lekker zelf kiezen. Landen als Marokko en de VS gaan maar lekker paaien en contact houden. Dat zijn kleine voetballanden. Wij moeten dat niet doen.

15 september 2019 om 22:20

die arrogante instelling kan je dus twee eindrondes kosten

15 september 2019 om 22:46

Ik had Ziyech ook graag in Oranje gezien, maar hij speelt voor Marokko, prima toch.

15 september 2019 om 22:50

@migi ja als het op een normale manier was gegaan wel maar Blind, Van Basten en de Knvb hebben daar ook wel voor gezorgd natuurlijk. Ziyech was toen 2 of 3 jaar de grote uitblinker in de Eredivisie, het grootste talent op de Nederlandse velden en zo ongeveer de enige beschikbare speler met creativiteit en die werd dan gepasseerd voor allerlei middelmaat waarvan we van de meesten nu niks meer van horen

voor een speler als Ziyech is altijd plek. die zou de creativiteit aan Oranje toevoegen die we nu imo wel een beetje missen

wat een gezever hier allemaal. ziyech zou in oranje alleen een bankzitter zijn. z 'n grote nadeel is zijn constant hoge percentage balverlies in een wedstrijd. geen enkele grote club waagt zich aan zo'n middenvelder en ziyech heeft ook nog nooit een aanbod van een grootheid in de engelse, spaanse, italiaanse of duitse club gehad. alleen de subtop had belangstelling maar dan ook nog omdat zijn zaakwaarnemer vooral in spanje als een gek met hem heeft lopen leuren. bovendien staat hij bekend als een splijtzwam. dat is ook een voornaam argument dat men bij de knvb niet zo erg z'n best heeft gedaan. ihattaren is een compleet andere persoonlijkheid voor wie het wel de moeite loont om een extra inspanning te doen.

"zelfs al had Danny Blind gezegd 'je bent mijn man voor de komende jaren', dan had ik het nog niet gedaan. Je interlandkeuze moet je maken door waar je hart naar toe gaat en dat was Marokko. Het blijft toch het land waar je vandaan komt, dat zullen veel mensen misschien niet begrijpen" aldus Ziyech in 2016. Een paar jaar later in aanloop naar het WK zegt Ziyech echter het volgende in gesprek met het Ad:'ik was dicht bij een debuut in oranje, maar ik liep een enkel blessure op. Als ik er wel bij was gebleven en Hiddink had mij speeltijd gegeven tegen Letland had ik nooit meer voor Marokko kunnen spelen. Maar het is allemaal anders gelopen. En volgens mij niet verkeerd, want ik sta nu op het punt om een WK te gaan spelen.' Als zijn hart dan echt bij Marokko ligt waarom heeft hij dat dan niet gezegd nadat hij door Hiddink werd uitgenodigd. Hij stond op het punt voor Nederland uit te komen en dan later kiest hij ineens voor Marokko en laat hij zogenaamd z'n hart spreken.

Waarom kijkt men nog naar dit onzin op Tv.. er wordt betere discussies gevoerd hier op Voetbalzone met meer inhoud dan op TV met de 'kenners' (dat zegt al heel wat). Gewoon niet meer kijken dit troep. Dat Voetbalzone dit als nieuws meld vind ik ook een potje treurig. Ik kijk wel een naar VI voor pure dumpster fire, maar de rest is van de praatprogramma's zijn niet goed voor je hersencellen.

Dus jongens met dubbele paspoorten moeten een voorkeursbehandeling krijgen door ze in te pappen? Hoe wanhopig moet je zijn als voetballand als je tot dit soort smeekbedes gaat wenden? En als je als persoon je door zoiets laat beinvloeden ben je gewoon zwak en wat mij betreft ongeschikt om voor Oranje uit te komen. Ik blijf er bij als spelers echt de ambitie hebben voor Oranje uit te komen, dan kiezen ze voor Oranje, kopje koffie of niet. En als je in het geval van Ziyech uit wrok voor een ander land kiest is het misschien maar beter ook. Spelers die zo snel op hun teentjes getrapt zijn leveren alleen maar problemen op.

Altijd dit gezeik weer. Laat spelers kiezen voor welk land ze willen spelen, is dat Nederland? Top. Is dat Marokko? Top. Is dat de VS? Top. Is dat Mongolië of Kazachstan of weet ik veel wat, top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

256 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 8 4 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Voor Ziyech wordt de hoofdprijs betaald, dus die moet dan eerst weg’

Calvin Stengs oogst dit seizoen veel lof met zijn optredens namens AZ en ook bij Jong Oranje behoort hij tot de uitblinkers. De aanvaller nam dinsdagavond in de interland tegen Jong...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Serge Gnabry heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren