Ghoochannejhad schrijft als invaller geschiedenis in monsterzege PEC

PEC Zwolle heeft zondagmiddag in een doelpuntrijk treffen gewonnen van hekkensluiter RKC Waalwijk: 6-2. Reza Ghoochannejhad gaf zijn debuut in het shirt van PEC glans door als invaller vier doelpunten te maken in de tweede helft. De formatie van trainer John Stegeman stijgt naar de tiende plaats, terwijl RKC nog immer de hekkensluiter in de Eredivisie is.

Iliass Bel Hassani bracht na vijf minuten met een prachtige effectbal Pelle Clement in stelling, maar de middenvelder wist niet af te ronden. Bel Hassani tekende na 25 minuten spelen zelf voor de openingstreffer, toen de spelmaker de bal in de linkerhoek knalde na weifelend verdedigen van RKC. De Zwolse euforie was echter van korte duur, want Melle Meulensteen trok de stand korte tijd later gelijk met een fabelachtige poeier in de kruising.

Het was inmiddels wel duidelijk dat de rollen waren omgedraaid en het overwicht van RKC vertaalde zich tien minuten voor rust in een voorsprong voor de bezoekers. Een indraaiende voorzet van Clint Leemans van de rechterkant ging alles en iedereen en verdween in de verre hoek. PEC-doelman Xavier Mous leek te schrikken van Mario Bilate, die de bal weliswaar niet raakte maar wel in het doel zag verdwijnen. De thuisspelende ploeg kwam even later goed weg toen een vrije trap van RKC, opnieuw genomen door Leemans, op de paal belandde.

Stegeman greep in de rust in en bracht Mustafa Saymak binnen de lijnen. Thomas Bruns bleef derhalve in de kleedkamer achter. Kort na de hervatting moest PEC noodgedwongen wisselen, daar Dennis Johnsen met een kuitblessure het veld verliet. Reza Ghoochannejhad nam zijn plaats in de voorhoede van de thuisploeg in en zijn entree bleek goud waard voor PEC. De 31-jarige invaller verwerkte een afgemeten voorzet vanaf de zijkant van Kenneth Paal al koppend tot doelpunt.

PEC was in de slotfase van het enerverende duel duidelijk de bovenliggende partij en de Zwolse dadendrang leverde uiteindelijk een ruime zege op. Ghoochannejhad scoorde met het hoofd na een voorzet van Sai van Wermeskerken en werd tweemaal vrij voor de doelman van RKC gezet, waarna de invaller tot tweemaal toe beheerst afrondde. Ghoochannejhad is de eerste speler in de Eredivisie-historie die als invaller vier keer scoort in een Eredivisie-duel en de spits is ook de eerste speler die vier keer scoort bij zijn debuut voor een club in de Eredivisie. Gustavo Hamer tekende ver in blessuretijd met een rake knal van binnen het strafschopgebied voor de 6-2, wat ook de eindstand was.

Terechte uitslag?

1
2

In de slotfase verliezen kan, maar als je in de 80e minuut 2-2 staat en met 6-2 verliest, dat kan echt niet. RKC voetbal misschien leuk, maar het is zo naïef. Tegen Twente al in de 89e minuut 1-2 voorsprong weggegeven naar 3-2, en uiteindelijk nog 3-3 weten prikken, tegen PSV in de 77e minuut ofzo met 10 man voor de bal staan met een 1-2 achterstand, vandaag in de laatste 10 minuten van 2-2 naar 6-2. Zo ga je het echt niet redden..

15 september 2019 om 16:00

Mee eens. RKC is helemaal geen slechte ploeg, maar schijnbaar heeft de coach niet door wanneer hij de boel wellicht beter op slot kan gooien. Te vaak tot nog toe proberen ze in de laatste 10-15 minuten nog te scoren en als je dat ongecontroleerd doet, krijg je meestal de deksel op de neus. Ik ben dan ook nooit echt een fan geweest van Fred Grim als coach.

Prima eerste helft. In de tweede helft lijkt het nergens meer op. Het verhaal dit seizoen tot op heden. De 4 - 2 was in mijn ogen buitenspel. Proficiat PEC. Reza een geslepen spits en Bel Hassani blijkt een heerlijke speler om naar te kijken.

15 september 2019 om 16:02

Dat mag je Fred Grim aanrekenen. Te vaak dit seizoen blijft de ploeg naief aanvallen tot de laatste minuut en dat gebeurt vaak ook met veel te veel risico en een verdediging dat te ver opschuift. Dit is niet de eerste keer dat je aan het einde van de wedstrijd de deksel op de neus krijgt. Jammer, want RKC heeft een prima ploegje met potentie.

Ik was toch even verbaasd om het woord monsterscore te lezen nadat ik in de 80e minuut had besloten om te gaan douchen... Wel vet dat reza zo'n comeback maakt haha

15 september 2019 om 14:16

Zo voelde ik me toen na die wedstrijd GAE - RKC.. 4-5, bizar wedstrijdverloop.

Wow!! Dachten we gister dat Malen gek was maar dit is nog een tikkie gekker. 4 goals in 1 helft zonder penaltys. Dat doet ie knap!

RKC krijgt het voor elkaar om 70 minuten lang beter te zijn, amper iets weg te geven en toch met 6-2 te verliezen. De eerste 3 goals waren de eerste 3 schoten van PEC op goal. RKC moet echt iets gaan aanpassen in hun spel. Het is allemaal heel leuk om naar te kijken, en de complimenten zijn heel fijn, maar je hebt er niks aan als je elke week zo makkelijk de voorsprong weer weggeeft. Zwolle gefeliciteerd!

15 september 2019 om 14:26

70 Minuten lang beter is pertinent onwaar. De eerste helft inderdaad beter, in de tweede helft niet in het stuk voorgekomen.

Uiteindelijk kinderlijk eenvoudig weggegeven door RKC omdat ze zich in het eerste uur stuk gelopen hebben op pressing.

15 september 2019 om 15:52

Als RKC de eerste helft beter is, en in de tweede helft tot de 70e minuut 1 schot weggeeft, in een uitwedstrijd 63 procent balbezit heeft, hoezo is het dan pertinent onwaar dat RKC de eerste 70 minut beter was. Ik feliciteer Zwolle gewoon terecht, want een pot duurt 90 minuten, en over de GEHELE 90 minuten verdiende Zwolle het uiteraard. Ik geef alleen aan dat je 70 minuten lang beter bent, aangezien je meer de bal hebt en meer gecreëerd hebt (objectief, kijk de statistieken er maar op naar), RKC het toch weet voor elkaar krijgt om het zo weg te geven.

15 september 2019 om 17:24

Dat is wat men een knap staaltje scorebord journalistiek noemt. Zo werkt een voetbalwedstrijd alleen niet.

RKC was de eerste tien minuten niet beter. Dat blijkt zelfs uit dit artikel van VZ. De eerste tien minuten van de tweede helft was PEC niet beter. In mijn boekje kom je dan alsnog gewoon op twee ploegen die allebei een helft beter zij geweest.

Prima dat PEC in het begin van de tweede helft geen schoten op doel had. Voetballend waren ze volledig de baas, RKC kon alleen achteruit lopen en tijd rekken. Toen RKC zelf weer probeerde te voetballen werden ze al volledig overlopen.

RKC, uw sparringpartner voor het tanken van zelfvertrouwen.

Complimenten hebben we nu genoeg gehad, als je iedere wedstrijd zo weggeeft, ben je met de winterstop al praktisch gedegradeerd.

Volgende week maar eens bij Sparta proberen te verdedigen.

Lol ongekende prestatie van notabene een invaller. 4 goals in 1 helft. Het moet niet gekker worden.

4 goals in 35 minuten speeltijd is heel knap. Rkc inmiddels al 20 goals tegen dit seizoen.

Ongelofelijk dit! Het verschil tussen de 1e en 2e helft is nog nooit zo groot geweest. Alle ballen gingen erin in de 2e helft en wat een debuut van Reza, eindelijk weer een spits waar we voor naar t stadion komen. Vond Hamer en van wermeskerken top spelen en Saymak ook weer sterk invallen. We zijn er nog lang niet maar de weg naar boven is ingeslagen! Forza Zwolle!

Reza vond ik bij Heerenveen al een goede spits voor de Eredivisie, voor PEC gewoon een topaankoop.

15 september 2019 om 14:28

Johnson is zijn basisplaats vanaf nu wel kwijt.

15 september 2019 om 15:14

Komt bij de meeste supporters ook al de strot uit die Johnson. Hopelijk komt hij er voorlopig niet meer in want sinds hij eruit ging begon Paal ook beter te ballen.

Er moet idd is veranderen bij RKC. De eerste helft is leuk maar daarna krijgen ze het toch nog voor elkaar om de voorsprong weg te geven. Vrees toch dat RKC met de winterstop gedregadeerd is als het zo door gaat. Maar ik had ook niet anders verwacht RKC is ook met alle geluk gepromoveerd als nummer 8 zijnde.

Weet niet of ik dit nu knap moet vinden of beschamend voor de eredivisie. Hij maakt in een half uur hier meer competitie doelpunten dan bij zijn vorige twee clubs bij elkaar in nota benen Australië en Cyprus wat geen top landen zijn. (ook al speelde hij daar maar iets meer als 20 wedstrijden bij elkaar maakt hij daar maar 3 goals)

15 september 2019 om 14:53

Tja, ander voetbal en als spits ben je afhankelijk van je medespelers. Hij heeft alle doelpunten niet zelf opgezet, dat waren voorzetten of hij werd 1 op 1 met de keeper gezet.

15 september 2019 om 15:44

Allemaal leuk een aardig maar zal hij bij apoel nicosia en Sydney fc zo ongeveer de beste clubs van de landje geen kansen krijgen als aanvaller?

15 september 2019 om 18:46

In dat soort landen wordt meestal niet bepaald positiespel gespeeld. Voor een spits is de Eredivisie een paradijs aangezien bijna alle ploegen op de aanval spelen en de aanvallers veel aan de bal komen.

Rezaaaaa wat een debuut zeg. 35 minuten spelen en er dan 4 inleggen. Die wil even de strijd met Malen aangaan denk ik. Moet wel zeggen dat de uitslag de wedstrijd verbloeid, want het was echt een slechte pot(met name de eerste helft, 2de helft wel beter.) van ons. Komen eerst nog op voorsprong maar een paar minuten later staat het alweer gelijk. Die verdediger van RKC schoot hem er dan ook nog heerlijk erin, verdedigend was hij weer niet best net als tegen psv. Als vervolgens RKC je er zo makkelijk langs laat lopen dan is het snel gedaan. Dan komt Vente er ook nog in en dan weet je al dat RKC niet meer gaat scoren. Hopelijk starten dezelfde 11 die op laatst in het veld stonden(m.u.v. lachman) want van Denis Johnson wordt je ook moe van. Motm Reza maar ook Hamer voor mij die strooide weer met heerlijke balletjes vandaag en speelt met de week beter. Nu maar even nagenieten.

Ik vind Hamer echt deze wedstrijd heel goed spelen. Wat een trap en oog heeft hij voor zijn medespelers en bijna altijd aanspeelbaar. En natuurlijk was het verder de Reza show!