FC Utrecht weet dankzij Dalmau en Kerk weer wat winnen is

Zaterdag, 14 september 2019 om

FC Utrecht weet na drie wedstrijden zonder zege weer wat winnen is. In de eigen Galgenwaard was de ploeg van John van den Brom met 3-1 te sterk voor FC Emmen. Utrecht komt dankzij de overwinning op tien punten en overnacht op de zesde plek in de Eredivisie, terwijl Emmen nog maar drie punten pakte en zestiende staat.

Björn Kuipers zou de leiding hebben over het treffen in De Galgenwaard, maar haakte eerder op de zaterdag al af vanwege een oogontsteking. Zijn vervanger was Rob Dieperink. Utrecht schoot voor eigen publiek uit de startblokken: de manschappen van Van den Brom probeerden Emmen al gauw terug te dringen. Dat lukte echter slechts ten dele. Emmen kreeg ruimte om de aanval te zoeken; Utrecht had zichtbaar moeite om het spel te maken. Emmen ving Utrecht op de eigen helft op en was zo nu en dan dreigend in de tegenaanval.

"Utrecht, wakker worden!", scandeerde het publiek, en die boodschap leek aan te komen: zes minuten voor rust kopte Adrián Dalmau raak uit een hoekschop van Simon Gustafson. Na de rust had Michael de Leeuw de gelijkmaker op de schoen, maar de aanvaller schoot over via doelman Maarten Paes. Kort daarna wist Utrecht de marge te verdubbelen. Adam Maher liet een corner uitdraaien, waarna Gyrano Kerk opponent Michaël Heylen opzijzette. Dennis Telgenkamp verwerkte de bal niet goed: 2-0.

Ofschoon Utrecht na de rust scherper speelde, kwam Emmen terug in de wedstrijd. De Leeuw werd benut door Nikolai Laursen, nam de bal goed mee en schoot tegendraads raak. Aan de overzijde lieten Dalmau en Sander van de Streek grote kansen op de 3-1 onbenut, waardoor de bezoekers tot op het laatste moment hoop hielden op een punt. Utrecht hield de voorsprong echter vast; in de zes minuten durende blessuretijd breidde Jean-Christophe Bahebeck de marge nog verder uit.


Poll

Eindigt FC Utrecht dit seizoen bij de bovenste zes ploegen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door rikkkiee)

Maken het zich zelf moeilijk na die 2-1, gelukkig gewonnen.

Die Janssen is echt de vreselijkste zeurpiet die ik ooit in de eredivisie heb gezien. Bij iedere overtreding als gek naar de scheidsrechter rennen.

14 september 2019 om 23:17

Is om zijn gebrek aan kwaliteit te compenseren. Deze wedstrijd was het niet best wat hij liet zien.

Twee rechtspoten op links, wat een tactische vondst van vd Brom.... Middenveld is nog steeds niet in balans. De tikkies terug van Maher geloof ik nu wel.

vd Brom speelt met Utrecht kamikaze voetbal zonder enig tactisch plan. Als Utrecht de bal niet heeft staan ze verdedigend zo slecht dat een ploeg als Emmen het je heel moeilijk kan maken. vd Brom de wissels waren vandaag ook echt lachwekkend. Al verprutst Utrecht ook vandaag een hoop kansen. vd Streek alleen had vandaag even veel goals kunnen maken als Malen. Maar op een of andere manier hebben ze de scherpte nog steeds niet. Met de hoeveelheid (dezelfde) middenvelders die je in het elftal hebt, is het gewoon heel onverstandig om vast te houden aan je 4-3-3 opstelling. Een middenveld met Gustafson, Maher en Ramselaar is veel te aanvallend en zorgt ervoor dat je bij balverlies in de problemen komt.

Paes
Klaiber
Janssen
Hoogma
Culhaci
Maher
Strieder
vd Streek
Ramselaar
Kerk
Dalmau
15 september 2019 om 09:05

Het is niet alleen het middenveld. Werkelijk niks klopt! We hebben geen fatsoenlijke balvaardige vleugelaanvallers (ook Kerk is maar gewoon een blinde tank die voetbalt met de dozen nog om zijn schoenen) en je verdediging is eenvoudigweg veel en veel te traag voor deze speelstijl. Een verstandige trainer zou 4-4-2 spelen met voetbal op de omschakeling. Helaas hebben wij geen verstandige trainer, maar systeemautist van den Brom, die nog eerder een rechtsback als linkervleugelaanvaller zou opstellen dan van zijn systeem afstappen. FC Utrecht en van den Brom: het zou wel eens een kort en heel ongelukkig huwelijk kunnen gaan worden.

15 september 2019 om 10:32

Je hoeft niet perse op de omschakeling te spelen. Een verdedigende middenvelder als Strieder naast Maher zorgt al voor veel meer balans en als je het druk zetten dan balanceert in een wedstrijd kan je best je aanvallende intenties behouden. Ongeacht het spel Utrecht had in de tweede helft er makkelijk 2 a 3 goals meer kunnen maken.

15 september 2019 om 10:45

Met je eens dat Strieder voor meer balans zou zorgen, maar het lost het grootste probleem niet op: je centrale verdedigers kunnen de ruimtes in de rug totaal niet belopen...Janssen en ook Hoogma missen iedere snelheid. In een systeem waarin ze vooruit kunnen verdedigen en veel man op man gevechten aangaan (zoals onder ten Hag en Advocaat) zijn deze verdedigers wel bruikbaar, maar in een systeem waarin ze op snelheid achteruit moeten is het hopeloos....Daarnaast is een middenveld met Maher en Strieder naast elkaar weer hopeloos statisch. Nul scorend vermogen. Het is een zooitje in iedere linie. Laten we het daar maar op houden. Ook Guardiola krijgt hier geen fatsoenlijk voetbal uit, zo slecht is deze selectie op elkaar en op het systeem afgestemd.Alleen met omschakelingsvoetbal en een viermansmiddenveld is hier iets van te maken. Wat v.d. Brom nu probeert is hopeloos...Het. Kan. Niet.

15 september 2019 om 15:19

Over de samenstelling van de selectie is zeker wat aan te merken, maar we moeten niet doen alsof je met deze selectie alleen op de omschakeling kan spelen. Met Maher (of Gustafson) en Strieder op het middenveld bedoel ik natuurlijk in een 4-4-2 formatie . Maar het probleem zit hem in dat vd Brom geen keuzes wil maken omdat hij alle voetballende spelers een basisplek wil geven. Maar dat is niet realistisch. Verder wordt het tijd om jeugd in te passen in het eerste. Elke linksback in de jeugd kan het niet veel slechter doen dan Guwara of vd Maarel.Maar dat gezegd hebbende kan je in de eredivisie ook met dit systeem genoeg punten halen. Nogmaals als vd Streek iets scherper was had hij er gisteren er gewoon 2 gemaakt.

Off topic: Is het anderen ook opgevallen hoe bizar slecht Van den Brom eruit ziet? Gaat het wel goed met die man?

15 september 2019 om 09:00

Scherpe observatie. Het was mij ook opgevallen. John van den Brom kan totaal niet tegen stress. Als het niet loopt of het gaat in algemene zin niet zoals hij dit wil dan knakt hij. De man is mentaal van chocola. Bij de minste of geringste warmte begint hij te smelten... Bij Anderlecht had hij zelfs een of andere yoga swami als mental coach ingeschakeld, omdat hij het niet meer trok...Het afgeleefde gezicht van van den Brom vertelt het verhaal. Die zit op stresslevel 100 en wie het spel van de FC bekijkt begrijpt waarom. Van den Brom begint door te krijgen dat het net deze puinhoopselectie die Zuidam heeft samengesteld wel eens helemaal niet zou kunnen gaan lukken....Dit is het slechtste FC Utrecht in 10 jaar. Helemaal niets klopt!

15 september 2019 om 09:42

Gibson, Ouwe zuurpruim. Ik zie je op diverse platforms alleen maar klagen. De afgelopen jaren is er volgens jou werkelijk niets goed aan Utrecht. En terwijl er prima wordt gepresteerd de afgelopen seizoenen. Vraag me daadwerkelijk ook af of je uberhaupt wel voor Utrecht bent. Slechtse selectie in 10 jaar(?)! Ik denk eerder de beste, al is het nog zoeken naar de juiste formatie.

15 september 2019 om 09:46

Correctie: sinds het vertrek van ten Hag deugt er weinig meer bij de FC. Trainerschaossen, slechtere prestaties (6e plek), weer eens het lachertje in Europa, een peperdure brandhoutselectie en een zenuwpees als trainer die maar 1 systeem kan: het systeem dat het minst bij deze brandhoutselectie past... Ben jij wel voor Utrecht? Omdat je dit kennelijk allemaal wel prima vindt...

15 september 2019 om 10:13

Nou nou nou zeg wat een negatieve blik op de zaken heb jij. Ben het volkomen eens met Aardbei80. Hebt constant wat te zeiken terwijl we pak m beet vijf jaar geleden een stuk waardelozer waren. Of ben je de jaren van Alflen en daarvoor (met uitzondering van een jaartje onder Wouters) al vergeten? Toen werden we steevast 8e-12e. Tegenwoordig zijn we de 5e club van het land en doen we voor weinig ploeg meer echt onder. Natuurlijk moet het voetbal nog iets beter maar kwalitatief hebben we zelden zo'n sterke selectie gehad. Bijna al onze spelers (met uitzondering van Guwara misschien .. wat een drama) zouden bij de bijna elke club behalve Ajax, Psv, AZ en Feyenoord in de basis staan. Dus ik vraag me ook af ben jij überhaupt wel voor Utrecht?

15 september 2019 om 10:21

Nu kunnen we natuurlijk weer met z’n allen in debat gaan, maar herinnert u zich deze nog nog nog? “Vorig seizoen scoorde Dalmau welgeteld 1(!) doelpunt op echt gras (de rest op plastic) en zat hij ook bij Heracles geregeld op de bank. Is dat uw idee van een zelerheidje." (Gibson) Kijk, je kunt natuurlijk iedere daad van Zuidam bekritiseren omdat je hem haat, maar je gaat mij niet vertellen dat je nog steeds graag Dessers had gehad. Goal van Dalmau gister was weer pure klasse. Technisch een zeer knap staaltje kopwerk van onze lepe Spanjaard. Inmiddels staat hij, onze kuntgras spits, met 7 expected goals per seizoen volgens jouw theorie al op 3 goals na 180 minuten! En dan moeten de wedstrijden op kunstgras nog komen! 😍 Intussen heeft Dessers er al 1 gemaakt in 450 minuten. Dat zijn meer statistieken die horen bij een ‘7 expected goals’ per seizoen. Dessers doet het trouwens naar behoren want hij scoorde bij ons nog nooit meer dan 9 goals per seizoen.

15 september 2019 om 10:22

@Rikkkiee Het verschil tussen jou en mij is dat ik graag top-5 wil blijven. Daarvoor ontbreken sinds het vertrek van ten Hag alleen alle voorwaarden. Jij wil dit kennelijk niet, want als je dit allemaal wel best vindt dan kun je beter een seizoenkaart nemen bij -met alle respect- Willem II o.i.d....

15 september 2019 om 10:23

@JaimyJe oordeel klaar na 3 wedstrijden? Ik kan alleen maar voor je hopen dat je inziet dat dat een hoop over je zegt...

15 september 2019 om 10:24

Ik heb Dalmau vorig seizoen ook zien spelen (en scoren). Noem het een oordeel na 30+ wedstrijden.

15 september 2019 om 10:26

Daarbij had jij je oordeel al klaar voordat Dalmau überhaupt een seconde voor ons gespeeld had haha.

15 september 2019 om 10:29

Jaimy87 Een feitelijk oordeel over zijn gepresteerde prestaties ja, lol! Jij had een oordeel over prestaties in een Utrecht shirt die nog niet geleverd waren en ook nog niet zijn...Ongelofelijk haha.

15 september 2019 om 10:40

Je doelt op je theorie over expected goals gebaseerd op 1 seizoen binnen een club die thuis op kunstgras (en niet te vergeten in uitwedstrijden een hele andere spelopvatting) hanteerde? Een feitelijk oordeel, geboren uit haat naar de heer Zuidam. Het houdt niet op, niet vanzelf. Dit seizoen gaan we zien we dat je tirade uit emotie ontstaan is. Eigenlijk zien we dat nu al omdat je 7 expected goals theorie al min of meer gesneuveld is. En dan maar niet te spreken over de spits Dalma zelf, die een kunstgras spits zou zijn. Hoe kom je er toch steeds weer bij. Misschien had EtH zich moeten realiseren dat Dessers een vrijdagavond spits was. Je weet wel, een KKD spits. Van dat kaliber ook. Dat bewijst hij nu al 3 jaar en wie had hem willen houden: precies.

15 september 2019 om 10:55

@Jaimy Je schiet jezelf weer in de voet met je oordeel na 3 wedstrijden....Alsof na 3 wedstrijden bewezen is dat Dalmau geen kunstgrasspits is, na het een carriere helemaal nergens te hebben late zien, behalve een seizoentje op kunstgras bij Heracles, waar van zijn 19 goals er 18 op kunstgras waren. Vermakelijk!

15 september 2019 om 10:55

Ik ben het vaak met Gibson eens, maar zn mening over Dalmau snap ik ook niet. Ja, hij scoorde 18 van 19 goals op plastic. Maar hij speelde ook tweederde van zn wedstrijden op plastic en de wedstrijden op natuurgras waren voornamelijk uitwedstrijden tegen linkerrijtje. Welke spits scoort uit tegen top-9 aan de lopende band? En wanneer heeft Utrecht een spits gehad die 19 goals maakt? Ik denk dat we erg blij moeten zijn dat we m hebben.

15 september 2019 om 10:58

@BorealinIk denk vooral dat het nog veel te vroeg is om te oordelen over of we blij met Dalmau moeten zijn. Wat ik wel weet is dat de beslissing om hem te halen op basis van de genoemde kunstgrasstatistieken heel bedenkelijk is, vooral ook omdat hij ook de rest van zijn carriere werkelijk helemaal nergens een deukje in een pakje boter schoot op echt gras...Zo zijn er overigens nog wel 10 redenen te noemen waarom kenners grote twijfels hadden bij de beslissing om hem te halen.

15 september 2019 om 11:44

Wat een onzin. Dus omdat ik niet Zuidam afkraak heb ik geen ambitie? Loop niet zulke rare teksten uit te kramen. Azijnzeikers zoals jij hebben we er al genoeg van. Het seizoen is 6 duels bezig en we staan keurig op een 5e plaats met genoeg kansen om door te stoten naar hogere plekken. Dat wil jij toch ook zo graag? Natuurlijk was het tegen Twente en Venlo niet best maar laten we hopen dat het beter gaat. Kwalitatief is dit het sterkste Utrecht in jaren, het is alleen nog even zoeken naar de juiste afstemmingen. Mocht van de Brom het niet aan de praat krijgen slik ik mijn woorden natuurlijk in maar de beste man is pas net begonnen en zo belachelijk slecht is het allemaal nou ook weer niet.

15 september 2019 om 12:00

@Rikkiee Je trekt mijn supporterschap in twijfel omdat mijn lat hoger ligt. Ik die van jou omdat je dit niveau kennelijk acceptabel vindt...Sterker, ik vraag me af of je uberhaupt wel een lat hebt, als je dit allemaal zo slecht nog niet vindt.

15 september 2019 om 12:08

Nee Gibson, nu niet gaan terugkrabbelen met je mening over Dalmau. Zeker voor jou is het niet veel te vroeg om over hem te oordelen. Je hebt het namelijk al lang gedaan! Je had je oordeel al klaar toen bekend werd dat Zuidam hem kocht. 700k + onze in bloedvorm verkerende topspits Dessers. Onbegrijpelijk was het toch?! Zuidam moest meteen ontslagen worden om de club te redden. Of naja, we pakken je uitspraken over Dalmau er tzt nog weleens bij. Die blijven goed bewaard in de krochten van Voetbalzone. En dan zeggen dat ik me in mijn voet schiet. Hehe, je doet het zelf al jaren, terwijl ik gewoon mijn mening geef over een aankoop, gebaseerd op kwaliteiten die ik zie, en kwaliteiten die ik niet zag in 3 jaar Cyriel Dessers. Daarbij iets verder kijken dan een ondergrond, kunst- of natuurgas, kan weleens helpen.

15 september 2019 om 12:10

3 goals van onze ‘kunstgras spits’ in 180 minuten voetbal op echt gras. Dat is vermakelijk!

15 september 2019 om 12:28

Jaimy Heb je nou echt niet door hoe belachelijk dit is? Met alle respect...Je noemde Dalmau al een geweldige aankoop voordat hij uberhaupt tegen een bal had getrapt. Ik heb simpelweg grote bedenkingen geuit over de beslissing om Dalmau te halen, op basis van wat hij werkelijk gepresteerd heeft, en daarnaast had ik nog 10 andere zeer juiste argumenten. En nu weer hetzelfde. Die jongen heeft drie (drie!!) wedstrijdjes gespeeld. Drie! LOL..

15 september 2019 om 13:41

Nee hoor, dit heeft enkel te maken met realistisch zijn. Wij zijn geen Barcelona of Liverpool maar FC Utrecht. Natuurlijk mag je de lat hoog leggen maar je met altijd realistisch naar een situatie blijven kijken. Het kan altijd beter maar het is allemaal echt niet zo slecht zoals jij het hier schetst

15 september 2019 om 13:50

Wat hij werkelijk gepresteerd heeft is 19 keer het netje laten bollen bij een subtopper. Als je op basis daarvan aan Dalmau twijfelt, en 10 andere ‘zeer juiste’ argumenten (die nu al snoeihard ontkracht worden) zoals een theorie over het zijn van een kunstgras spits en gezever over expected goals op de schaal van Zelfbenoemde Kenners.. Tsja, ik snap werkelijk waar niet waarom je zelf geen TD bent. Ik bedoel, je wist het zelf allemaal mooi te vertellen met spelers als Tom Boere en ‘powerhouse’ Clint Leemans die gehaald moesten worden, maar laten we nou in godsnaam blij zijn dat jij niet aan de knoppen zit. Ja, de knoppen van je toetsenbord op Voetbalzone, maar dat nemen we voor lief. ‘Die jongen’ heeft inderdaad 3 wedstrijden gespeeld, en daarin 3 keer gescoord in 180 minuten. Op gras. Echt gras! LOL..

15 september 2019 om 13:52

@Rikkieee Want je moet Barcelona zijn om 5e in de Eredivisie te worden? Het is simpel. Mijn maatstaf is het FC Utrecht van ten Hag. Slim, gestructureerd, extreem herkenbaar uniek smoelwerk, doorlopend hamerend op pretaties, hongerig, tactisch onderscheidend en ijzersterk. Jouw maatstaf is denk ik ongeveer die van Groningen of Heerenveen. Een andere conclusie is echt niet mogelijk als je het erbarmelijke voetbal onder v.d. Brom als acceptabel ziet en er zelfs tevreden over lijkt. Niets mis met je extreem lage maatstaf, maar wat voor een supporter maakt je dat, vraag ik me af....

Wederom zelf een prima wedstrijd gespeeld. Alleen verdedigen we weer als kleine kinderen bij corners. En word het is tijd om ons zelf te gaan belonen. Zie wel perspectief voor de komende tijd. Moet alleen niet te lang duren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller165
P. JoostenAanvaller70
S. MakienokAanvaller31
T. NijhuisKeeper00
M. PaesKeeper160
L. GuwaraVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

1 fan
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Chelsea is bereid 110 miljoen euro neer te tellen om Jadon Sancho los te weken bij Borussia Dortmund. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren