Groot vraagteken bij winnend Rangers FC voor duel met Feyenoord

Rangers FC werkt met gemengde gevoelens richting het eerste Europa League-duel met Feyenoord. Het team van manager Steven Gerrard zegevierde zaterdag met 3-1 over Livingston, maar raakte Ryan Kent met blessureleed kwijt. De aankoop van acht miljoen euro stond in zijn eerste wedstrijd sinds zijn definitieve komst van Liverpool slechts veertig minuten op het veld.

Rangers domineerde duidelijk in de eerste helft en Alfredo Morelos zorgde voor de meeste dreiging. Hij schoot over vanuit een goede positie en zag zijn kopbal van dichtbij gekeerd worden door keeper Ross Stewart. Tussendoor schoot ploeggenoot Scott Arfield vanaf de rand van het zestienmetergebied tegen de lat. Vijf minuten voor rust moest Kent afhaken met blessureleed en daar baalde hij duidelijk van.

Livingston nam na rust verrassend de leiding. Na een charge van Arfield op Lyndon Dykes schoot Steven Lawless raak vanaf elf meter. De voordelige marge van de bezoekers duurde slechts acht minuten. Een vrije trap van James Tavernier ging aan alles en iedereen voorbij en eindigde in het net: 1-1. Rangers kwam daarna nog goed weg toen een kopbal van Chris Erskine tegen de lat ging.

Rangers trok het duel uiteindelijk naar zich toe: Morelo kopte raak op aangeven van Joe Aribo en Brandon Barker bepaalde in de 79e minuut de eindstand. Dykes was enkele minuten eerder van het veld gestuurd. Rangers behoudt een achterstand van drie punten op Celtic, dat zelf met 0-1 van Hamilton won: twaalf punten om vijftien punten.