Real Madrid zakt in na show van Karim Benzema; Eden Hazard maakt debuut

Real Madrid heeft zich zaterdagmiddag enigszins hersteld van de twee remises tegen Real Valladolid en Villarreal in aanloop naar de interlandperiode. De ploeg van trainer Zinédine Zidane zegevierde in eigen huis over Levante, dat in de rust tegen een achterstand van 3-0 aankeek en uiteindelijk nog een grote kans op een gelijkspel had: 3-2. Eden Hazard maakte na een uur spelen zijn officiële debuut voor los Merengues.

Real Madrid speelde een zeer goede eerste helft en maakte voor het eerst dit seizoen ook in defensief opzicht een sterke indruk. Het team van Zidane zocht in de eerste twintig minuten nadrukkelijk maar een openingsdoelpunt, maar doelman Aitor Fernández greep enkele keren goed in en een inzet van Lucas Vázquez eindigde op de paal. In de 24e minuut kreeg de Koninklijke loon naar werken: na een goede pass van Daniel Carvajal zette Benzema tussen twee man in zijn hoofd tegen de bal en eindigde het leer in de rechterhoek.

De ploeg van Zidane verdubbelde vijf minuten later de voordelige marge. Na een fout in de defensie van Levante bezorgde James Rodriguez de bal bij Benzema, die het leer met zijn ene voet controleerde en met zijn andere voet tegen de touwen werkte: 2-0. Enkele minuten voor rust verscheen de 3-0 op het scorebord: na voorbereidend werk van Vinicius Jr. tekende Casemiro voor de ruststand in het Santiago Bernabéu.

Ver esta publicación en Instagram

Karim Benzema staat na zaterdag op 19 LaLiga-goals in 2019. Alleen in 2011 maakte hij als speler van Real Madrid meer competitiedoelpunten: 22 #benzema #realmadrid #laliga #karimbenzema #halamadrid #vamosreal

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Ofschoon Real Madrid over de gehele wedstrijd de betere ploeg was, werd het na rust toch nog zeer spannend. Vier minuten na de onderbreking was het Real Madrid-huurling Borja Mayoral die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. De VAR onderzocht of er sprake was van buitenspel, maar de 3-1 ging de annalen in. Na nog geen uur spelen stond de paal de 4-1 van Benzema in de weg. De rebound leek een prooi voor Vinicius Jr., maar de inzet van de Braziliaan met links was teleurstellend.

Hazard maakte na een uur spelen zijn debuut, als vervanger van Casemiro. Met de zomeraankoop in de ploeg leek de ploeg van Zidane op te leven. Aitor hield de Belg tot tweemaal toe van het scoren en ook Vinicius Jr. kreeg de bal niet tegen de touwen. Een doelpunt van Vinicius Jr. werd vanwege buitenspel van James na liefst drie minuten en tien seconden door de VAR ongeldig verklaar en een andere ex-Merengue, Gonzalo Melero, kopte een kwartier voor tijd zelfs de 3-2 binnen.

Real Madrid zakte in de slotfase en de extra tijd veel te ver terug en de defensie oogde broos. Na een vrije trap leek Mayoral met een kopbal voor de 3-3 te zorgen, maar Thibaut Courtois hield de Madrilenen met een knappe redding op de been. Daarna eindigde een inzet van José Luis Morales maar net in het zijnet. Door de overwinning komt Real Madrid op acht punten uit vier duels. Atlético Madrid voert momenteel met negen punten uit drie wedstrijden de ranglijst van LaLiga aan.

1
2

Verdedigend zijn we echt veel te zwak. Als een team een beetje aanzet komen we al in de problemen. Een backup voor Casemiro is erg nodig. Verder heb ik de eerste helft wel genoten. Zo horen wij te spelen!

14 september 2019 om 17:03

Heerlijke eerste helft! Het ging wel minder zonder Casemiro en de capitan, maar dat is logisch. We missen zelf 3 hele dikke kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Benzema is een fenomeen, en dat zonder een fitte Hazard en een geschorste Bale.. we kunnen alleen maar beter worden in de afwerking. Volgende wedstrijden zijn Bale en Hazard er weer bij. James speelde een prima pot! Ben benieuwd hoe Zidane het middenveld probleem gaat oplossen! Heerlijke drie punten binnen en nu kunnen we met een rustig hart gaan kijken naar de Cules

toen Ik ramos en casemiro eruit zag gaan wist ik al hoe ver het zou komen maar gelukkig toch nog de overwinning!

James MOTM, de creativiteit spat er vanaf en verdedigd goed mee, al zeg ik hetzelf. Hoe is het mogelijk om zoveel kansen te missen en dan bijna gelijk spelen. Vinicius moet echt werken aan het afwerken, pech is geen excuus.

14 september 2019 om 17:09

Lijkt alsof de anxiety toeslaat zodra hij de 16 in dribbelt... In ieder geval veel fijner om naar te kijken, dan Vazquez.

Wat een mentaliteit de tweede helft. Motivatie was ver te zoeken. We zijn goed weggekomen en dat is maar goed ook. Eerste helft goed gespeed met als hoogtepunt James. Wat speelde hij lekker. Hoop dat Zizou het licht heeft gezien want deze jongen hoort altijd te spelen. Als hij een connectie krijgt met Hazard kan dat echt mooie dingen opleveren. Hazard liet zich meteen gelden. Ik zie potentie in dit team, maar dan moet er wel echt hard getraind worden op het stukje mentaliteit en verdedigen. Daar gaat het nog te vaak mis. Tegen Levante kom je er mee weg, maar tegen een PSG wordt je gewoon afgestraft. Courtois zag er niet goed uit bij de twee doelpunten van Levante, maar had een erg goede redding in de laatste minuten van de wedstrijd. Het moet een stuk beter, maar de drie puntjes zijn binnen!

14 september 2019 om 18:13

Ik vind niet dat je Courtois mag aanrekenen voor die 2 tegengoals. Hoe je je man zomaar vrij laat, volledig aan te rekenen op de verdediging.

Speel je zo geweldige eerste helft, 3-0 voorsprong de rust in. Geef je het in de tweede helft zo allemaal weg. Dan kan het me geen eens een reet schelen dat je alsnog wint, naja toch wel. Maar dit was toch schrikbarend slecht. Het was ook vragen erom. Laten we eerlijk zijn. Je haalt Ramos en Casemiro na een uur eraf. Ik snap het, ze hebben allebei interlandperiode gespeeld en je wilt ze rust gunnen voor Psg, maar het was er gewoon echt vragen erom. Dit bedoel ik. Je weigert een backup te halen voor Casemiro, en dit is wat er gebeurt. Op een gegeven moment, was het gewoon een fantasy opstelling. Kroos op de plek van Casemiro, en Vazquez naast James. Dat kan gewoon niet.echt ongelooflijk. Zelfs een 3-0 voorsprong is tegen een team als Levante niet veilig. James en Carvajal speelde heerlijk. Benzema wederom met twee goals, ook lekker gespeeld verder. Vinicius was redelijk, maar je ziet gewoon aan alles dat die zoveel moet leren zodra die in de zestien komt. Krijgt genoeg kansen, maar hij maakt ze simpelweg niet. Hazard viel redelijk in. Mist wedstrijdritme, maar dat komt wel goed. Tja, verder mag je blij zijn dat je nog 3 punten pakt hier. Courtois redde ons nog geweldig in de slotfase op die kopbal. Vazquez blijft een een grote grap. Wegwezen met die kerel. Benieuwd naar Hazard - Benz - Bale tegen Psg. Werk aan de winkel Zidane. Alweer 6 tegendoelpunten na 4 wedstrijden. Dat gaan er weer makkelijk 50+ worden als we zo doorgaan.

14 september 2019 om 15:10

Ben het bijna helemaal met je eens qua analyse, vooral James heerlijk hoe hij overal aanwezig was ik gun die man nog een doelpunt zodat hij daar ook vertrouwen in krijgt.
Courtois zag er bij de 1e en 2e doelpunt echt slecht uit, niks bijzonders zelfs de keeper van levante had betere reddingen, bij de 3e doelpunt kwam de bal recht op hem af, ik vind het nog steeds ongelooflijk dat we Navas weg hebben gedaan voor deze Belgische clown die tot nu toe echt geen indruk maakt.

Vasquez ben ik normaal totaal geen fan van maar vandaag heeft hij gestreden en de 1e helft speelde hij verdienstelijk.

Momenteel wil ik niet euforisch gaan doen of happy want dit is met alle respect een levante als we tegen dit soort teams en villareal 2 doelpunten en het konden er meer zijn tegen krijgen, dan hou ik mn hart vast tegen een Atlerico, Barca etc.
Die gaan ons echt afstraffen met 4-5 doelpunten.

“Bij de 3e doelpunt kwam de bal recht op hem af”, hoe precies? Want het is 3-2 voor Real geworden?!

14 september 2019 om 17:11

My bad, bij de poging op de 3-3

Vinicius kan echt niet afwerken, anders had het wel 6-2 geworden

14 september 2019 om 15:45

Hij is nog 19 dat komt echt wel.. Vinicius gaat een hele grote meneer worden.

14 september 2019 om 17:35

Dat zeiden ze ook over Robinho, die trouwens 10 keer meer talent had dan deze Vinicius. Rustig aan, het gaat niet zozeer om het afmaken maar om het killer-instinct. En dat heb je of niet. Dat hij vanwege z'n snelheid en dribbelende kwaliteiten in het topvoetbal zal blijven spelen staat buiten kijf. Maar een grote meneer, dat zijn nog enkele lichtjaren te vroeg om te zeggen.

14 september 2019 om 20:23

Onzin. Dat had Ronaldo immers ook niet. Nu is hij het toonbeeld van killer instinct. Dat heeft hij ontwikkeld

Dat was toch even spannend zeg in slotfase. Real kwam tweemaal aardig goed weg. Doet die keeper toch eens punten redden voor Real haha. Gefeliciteerd met de 3 punten. Even kijken of Barcelona vanavond ook beetje zin erin heeft.

14 september 2019 om 15:11

Courtois heeft helemaal niks gedaan, de bal kwam recht op hem af en van de 3 doelpogingen heeft hij er 1 tegen gehouden, de andere 2 waren doelpunten en daar zag hij er slecht uit.

14 september 2019 om 15:48

Voor zelfde geldt ging derde er ook in haha. Wees blij met de 3 punten door een aardige redding vna Courtois.

14 september 2019 om 16:05

Haha ik ben super blij met de 3 punten uit eindelijk is dat hetgeen wat telt, maar ook gefrustreerd aan de andere kant dat je 3-0 zo weg kan geven, maar helemaal gefrustreerd dat die Belgische clown gewoon niks tegenhoud, als je links of rechts schiet, kopt whatever dan is het 99,9% een doelpunt, hij houd alleen ballen tegen die tegen hem aangeschoten worden.

Een staande ovatie voor James was verdient geweest. Die jongen was overal en dirigent in het aanvalsspel van Real Madrid, hij hoort een vaste basisspeler te zijn want wat is het een geweldenaar. Ik kan niet wachten op een aanval met Hazard, James, Bale en Benzema, hopelijk tegen PSG al aankomende woensdag. Aanvallend was het een goede wedstrijd van Real, heel veel kansen gecreã«erd alleen in de tweede helft niet zuiver genoeg in de afronding. Verdedigend was het helaas weer eens slecht, met als toppunt Marcelo die aan het eind van de wedstrijd op 10 staat en dan aan Vazquez seint om zijn linksback positie te coveren. Wat een idioot is dat zeg, Mendy zo snel mogelijk vast in de basis dan hebben we eindelijk defensieve zekerheid vanaf die linkerflank.

14 september 2019 om 15:13

Dat gaat Zidane dus echt nooit doen, James zal nooit onder Zidane een basis plaats krijgen wat jammerlijk is want ik vond hem vandaag ook enorm goed spelen, overal aanwezig, zowel aanvallend als verdedigend top.

Over Marcelo ben ik het niet mee eens, je zag hoeveel gevaar er was vanaf de linkerflank en hoeveel kansen er werden gecreëerd.

Alle twee doelpunten kwamen dus niet vanaf Marcelos kant.

14 september 2019 om 15:19

Hebben we wel dezelfde wedstrijd gekeken? De linkerflank van Real was zo goed als dood deze wedstrijd, al het gevaar kwam zowat vanaf rechts. Alle goals zijn zelfs ontstaan uit aanvallen vanaf de rechterflank.

14 september 2019 om 15:18

Zo gaat dat nou eenmaal. Als Marcelo gaat aanvallen moet iemand zijn positie linksachter overnemen. Anders valt er een enorm gat. Zo doen de meeste teams dat trouwens. Voor dat soort dingen is Vasquez wel nuttig, hij loopt veel vuile meters, maar aanvallen kan hij beter aan Marcelo overlaten

14 september 2019 om 15:21

Waarom moet je in zo'n situatie, waarin de tegenstander net de 3-2 heeft gemaakt en je team grip op de wedstrijd verliest per se aanvallen wanneer je een verdediger bent? Iemand met zijn ervaring die op dat moment ook aanvoerder is moet toch begrijpen dat zoiets een idiote beslissing is?

14 september 2019 om 15:32

Dat is juist wat ik in hem wardeer, als voetballiefhebber. Hij denk altijd aan de aanval, ongeacht scrore. Je zou als Real toch kapot moeten schamen als je gaat tijdrekken in eigen huis tegen Levante.. Marcelo is de meest sierlijke speler van dit Madrid. Sinds Ronaldo weg is is hij de enige die voor amusement zorgt

14 september 2019 om 15:53

Precies dit, begrijp echt niet dat mensen Marcelo die zoveel heeft betekend en nog steeds van meerwaarde en na Benz nog steeds een van de beste spelers van Real is zo makkelijk afschrijven en een jochie in de naam van Reguillon hoger hadden zitten dan Marcelo.
Iedereen heeft een vormdip zelfs een Messi en Ronaldo en dat is normaal, Marcelo speelt overigens bijzonder goed, want de trend is dat hij het eerste seizoenshelft vaker slecht speelde dan goed (afgelopen 2-3 seizoenen) en daarna na de winterstop opeens in een soort invincible modus ging.
Maar dit seizoen is hij goed begonnen.

Nogmaals de doelpunten vandaag heeft 0 met Marcelo te maken.

14 september 2019 om 17:59

Vorig seizoen had hij wel helemaal niet die invincible modus. En wat is er mis met Mendy? Die speelde op Villarreal toch wel goed. En LV wilt echt wel zeggen dat uw hoofdtaak LV is. En daar staat Marcelo echt te weinig. Vroeger niet, en nu al bijna helemaal niet meer.

14 september 2019 om 18:06

Vorig seizoen speelde het hele team ontzettend slecht behalve Benzema en hier en daar Vinicius die wat moois liet zien.
Marcelo is het seizoen 2013-2017 gewoon de beste linksback ter wereld geweest dus de onzin met nooit niet weet echt niet waar dat vandaan komt.

Hij is niet de snelste en is verdedigend niet zo sterk als aanvallend dat geef ik toe.

2 dingen. Real moet altijd met een 10 spelen, want dan spelen ze aanvallend zoveel beter. Gelukkig hebben we die 10 al in huis: James. Ander puntje is dat de tweede helft aantoont dat een sterke bank zo belangrijk is. Als we 2 nieuwe middenvelders konden brengen en een nieuwe verdediger (militao) stonden we veel stabieler en hadden we de tweede helft ook gedomineerd. Daarom is het volgende van belang:ceballos terughalen, Bruno Fernandes kopen en Kante is de absolute topprioriteit. Dan kan Casemiro op de bank, Modric en Kroos verkocht worden en dan kunnen we mogelijk nog een poging wagen bij Casemiro. Jovic oogt ongelukkig en houterig, maar logisch als hij geen echte kansen krijgt. Vini enorm onrustig en onzuiver. Ik weet niet of Jovic de juiste opvolger is voor Benz, misschien Icardi volgend jaar als hij terugkomt van zijn huurperiode of het gaan proberen bij Mbappe. Courtois... Idk, hij redt ons in de laatste minuut maar hij straalt geen zekerheid uit. Het is geen Alisson. Ben benieuwd wat er met hem gaat gebeuren volgend jaar.

14 september 2019 om 15:35

Hoeveel posts ga je nog maken met Bruno Fernandes en andere aankopen? De transfer window is gesloten, we zullen het hiermee moeten doen nu.

14 september 2019 om 15:50

Volgend jaar een middenveld met Kanté Kroos caballos. Sws geen Fernándes die is veel te duur. Dat geld heb je namelijk nodig voor mbappe. Top prioriteit nummer 1.

15 september 2019 om 13:12

Kroos is op volgend seizoen hoor. Die zie ik nog wel naar United gaan en in een mogelijke deal met Pogba worden betrokken.

De verdediging zal Real dit seizoen prijzen kosten, wat een zwakke achterhoede zeg, tegen een Barça of in de CL wordt je afgeslacht als je zo verdedigt.

Ik zie dit jaar zomaar Atletico kampioen worden. Real en Barca draaien nog niet echt en Atletico heeft met Felix een fantastische aankoop gedaan. Overigens is deze overwinning wel terecht, maar de tweede helft moet echt beter.

14 september 2019 om 17:37

Ze draaien nog niet echt omdat ene Lionel Messi nog niet speelt. Vanaf hij weer in de selectie zit kan ik je garanderen dat Atlético weer op plaats 2 belandt.

14 september 2019 om 17:39

Niet als ze tot die periode punten blijven verspelen, al moet ik wel zeggen dat ik niet weet hoe lang messi nog uitgeschakeld is?

14 september 2019 om 18:08

Mee eens! Als Barca ook vanavond punten verliest dan heeft Atletico minimaal 7 punten voorsprong op Barca en dan zijn we maar 4 wedstrijden verder.

Messi is nog maar 1 wedstrijd max uitgeschakeld, hoogstwaarschijnlijk zal hij volgend weekend behoren tot de wedstrijd selectie en vanaf de bank beginnen en invallen