Klaassen hoopt op Oranje: ‘Is dat gemakkelijker als ik ergens anders speel?’

Zaterdag, 14 september 2019 om

Davy Klaassen staat sinds vorige zomer onder contract bij Werder Bremen. De 26-jarige middenvelder werd door de Duitse club overgenomen van Everton, waar hij een teleurstellend dienstverband kende. In gesprek met Spox legt Klaassen uit hoe zijn keuze voor the Toffees tot stand kwam en waardoor het voor hem misliep in Engeland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Davy Klaassen op termijn terugkeren bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door dutchgio)

Ik zou niet weten wat Klaassen kan doen om opgeroepen te worden voor oranje nu.. hij is gewoon een kleurloze, simpele, nietszeggende voetballer en we hebben simpelweg betere middenvelders voor zijn positie die iets meer hebben, iets specifieker hebben dan "een goede kop". Enige wat hij kan doen is hopen dat de talenten voor het middenveld die we hebben allemaal mislukken.

14 september 2019 om 11:30

Ik vind het wel apart, een sterkhouder uit het jaar van Bosz en voetballer bij Werder een nietszeggende voetballer te noemen. Hij doet het anders uitstekend in Duitsland, dus ja, zal me niks verbazen als hij deze lijn doortrekt hij een keer een oproep krijgt.

14 september 2019 om 11:42

Tja.. Denk je niet dat het, heel misschien, te maken had met een mega hype rondom deze jongen toen? Was hij toen nou echt zo ongelofelijk goed of wou men in Nederland dat hij zo gevonden werd? Het was zeker geen slechte speler, had zeker zijn momenten in een wedstrijd, maar Ik heb toch het idee dat het meer te maken had met het laatste.

14 september 2019 om 11:44

In die periode heeft die ook een paar keer in het Nederlands elftal mogen voetballen, althans hij stond blijkbaar in het veld volgens de opstelling. Heb nog nooit een speler meegemaakt die zo pseudo vrij ging lopen, en het liefst de bal niet had dan wel. Hieronder wordt ook gezegd dat strootman er niks te zoeken heeft, maar dat heeft davy ook niet. Roep dan liever jonge talenten op met potentie dan weer mister onzichtbaar die gewoon echt niks toevoegt. Je weet wat je aan Klaassen hebt bij het Nederlands elftal, en dat is gewoon net niks.

14 september 2019 om 11:47

Uitstekend? Hij is van de 3 die op het middenveld spelen bij Bremen de minste. Eggestein was uitstekend en Sahin kon de verdedigende taken van Klaassen oppakken. Klaassen was gewoon prima maar doet het niet uitstekend. De middenvelders die nu allemaal opgeroepen waren zijn beter dan Klaassen.

14 september 2019 om 12:24

kleinegeneraa7: Hij spelt blijkbaar sinds 2014 voor Oranje. 16 interlands en 4 doelpunten. Ken jij een wedstrijd van hem herinneren in Oranje? Kan iemand een wedstrijd met Klaassen herinneren? Ik ga maar even proberen om iets op te zoeken op Youtube.

14 september 2019 om 12:57

Oefenwedstrijd tegen Spanje speelde hij wel goed. Scoorde een doelpunt ook. Maar ik blijf het zeggen, ik denk dat hij als schaduwspits wel ongelofelijk van waarde kan zijn, want hij kan lopen zonder bal en ik vind hem een ongelofelijk goeie afmaker. Als middenvelder vind ik hem net niet technisch genoeg en kan hij niet de tussenschakel vormen tussen verdediging en aanval. Hij heeft wel longen als een paard en kan makkelijk 90 minuten goed spelen. En blessuregevoelig is hij de laatste jaren ook niet meer.

14 september 2019 om 13:19

Klaassen een mega hype? Veel mensen vonden hem destijds belangrijk bij Ajax maar toch niet meer dan dat?

14 september 2019 om 11:36

Ik ben ook nooit groot fan geweest van Klaassen maar hij heeft wel bewezen een nuttige speler te kunnen zijn. Bovendien is het moeilijk om slechter te zijn dan Strootman, die speelt al twee jaar ontzettend zwak.

14 september 2019 om 11:51

Spelt die überhaupt nog wel bij zijn club. Ben het mee eens dat Strootman er uit moet, maar laten we daar geen Klaassen voor in plaats nemen.

14 september 2019 om 13:31

Wie dan?

14 september 2019 om 11:44

@Bereta Tja een Strootman zit er ook nog bij. Tete zat er ook vaak bij terwijl hij niet speelde. Op dit moment presteert Klaassen gewoon goed bij een leuke club. Denk dat een aantal spelers van Oranje het niet zouden redden bij een Werden. Dumfries maybe, Strootman denk het niet, Babel mogelijk.

14 september 2019 om 11:51

Het is geen speler die in aanmerking zal komen voor een basisplaats normaal gesproken. Het is wel een speler die bij de selectie hoort te zitten als hij in vorm is. Persoonlijk vind ik hem beter dan vilhena en strootman.

14 september 2019 om 11:52

Ach en Rosario, Vilhena, Ruudje Vormer, Strootman etc zijn oh zo geweldig? Buiten Frenkie, Gini en Donny hebben we swso een kleurloos middenveld. We hebben niet de breedte a la Duitsland, Frankrijk of Spanje waar dood leuk Havertz, Thiago of Tolisso op de bank zitten. Klaassen is gewoon een uitstekende speler die bij Bremen uitstekend speelt. Ik durf te beweren dat Van de Beek het daar niet beter zal doen.

14 september 2019 om 12:19

Ik durf te wedden dat Davy niet eens de bank warm kan houden voor Van de Beek nu bij Ajax. En snap verder je argument niet helemaal. "we hebben nu een paar spelers die niet in selectie horen, dus kan Davy er ook wel bij".

14 september 2019 om 12:32

Ik weet dat je de Bundesliga volgt maar dat je zegt dat Klaassen uitstekend speelt is niet waar. Klaassen speelt daar gewoon prima en is daar op ze plek. Zie hem niet bij een grotere club spelen dan Bremen.

14 september 2019 om 12:48

Is niks mee toch. Hij kan gewoon in Oranje voor de breedte.

14 september 2019 om 11:55

Spelers als strootman, rosario, de roon en vilhena zijn in principe ook kleurloze, simpele voetballers. Als die er zo nu en dan bij zitten dan kan je hem ook prima oproepen. We hebben denk ik 4 middenvelders (Frenkie, Donny, gini en propper) die er altijd bij horen en alles wat daaronder zit is lood om oud ijzer.

14 september 2019 om 12:12

Rosario zat er laatst toch niet meer bij? Over De Roon vergis je. Die kan prima voetballen, en daarnaast is ook ook zowel verdedigend als aanvallend beter dan Klaassen. Strootman en Vilhena moeten inderdaad uit, maar dan heb ik liever gewoon Van de Beek en een top talenten in de selectie.

14 september 2019 om 12:24

@Bereta, je eerste post over Klaassen en hoe nietszeggend en kleurloos hij is deed mijn wenkbrauwen al fronsen maar nu je zegt dat de Roon aanvallend beter is kan ik je niet serieus nemen. Klaassen is geen topspeler maar kan wel goed voetballen. Weet hoe je moet lopen en kan kaatsen en net daar heeft de Roon niets van. Krijgt vaak de bal niet van A naar B. Klaassen zijn imago is behoorlijk beschadigd en heeft daarmee bij vele zijn goede periode bij Ajax doen vergeten. Hij ging naar Everton omdat vele zeiden dat hij de ED was ontgroeid. Was een leider in strijd en kwam vaak in de box waardoor hij veel scoorde. Tuurlijk is hij er nog niet en zijn vele hem voorbij gegroeid maar jij maakt hem wel heel klein.

14 september 2019 om 12:42

Vilhena kleurloos? Mits goed gebruikt en gemotiveerd een heerlijke speler om naar te kijken. Kwa spel licht te vergelijken met Davids.

14 september 2019 om 12:42

Je heb het over lopen en kaatsen, maar kan jij een wedstrijd van Klaassen bij Oranje herinneren waar hij uberhaupt iets nuttigs deed op het veld? Ik namelijk niet. Ik ben geen fan van De Roon. ik vind dat we hem moeten vervangen met een echte creative, aanvallend ingestelde 10. Maar ik kan wel toch wel aantal wedstrijden herinneren waar hij steeds de bal naar voren spelde of zelfs zijn tegenstander voorbij lief op het middenveld. Ik snap heel goed dan Koeman hem nu gewoon laat staan tegen Duitsland en Frankrijk.ik maak Davy niet veel kleiner dat hij was en nog steeds is. Ik heb juist respect dat zo een beperkte speler die niet veel kon behalve de 16 in rennen, zo veel heeft bereikt simpelweg door doelloos rond te rennen op het middenveld, heel hard te schreeuwen en leuk te doen voor de camera. Dat zijn tegenwoordig ook kwaliteiten in voetbal.

14 september 2019 om 13:16

Klaassen is een simpele draver en daar is alles mee gezegd, niets voor Oranje. Het meest grappige was nog dat heel veel Ajacieden vonden dat Wijnaldum op de bank moest zitten en Klaassen erin moest staan.

14 september 2019 om 13:24

@El Fenomeno, achter is het mooi wonen he? Destijds was dat allesbehalve een gekke gedachte.

14 september 2019 om 13:33

Het was eerder krankzinnig dat mensen dat destijds riepen.

14 september 2019 om 13:35

Ik heb liever Klaassen erbij dan Strootman eerlijk gezegd..

14 september 2019 om 13:57

Beter Koopmeiners dan Klaassen Strootman is meer verdedgend ingesteld. Anders heb je alleen de Roon als verdedigende middenvelder.

Presteert op dit moment prima in Duitsland voor het Nederlands elftal zou ik hem niet oproepen je hebt met van de beek en misschien propper vergelijkbare spelers die toch beter passen bij oranje.

14 september 2019 om 11:28

Zo geweldig vind ik Propper niet. Ik vind 'm ook meer toevoegen dan een Vilhena. En ik vind 'm ook niet minder dan Strootman na al z'n blessures en De Roon vind ik helemaal armoedig. Al spelen die wel meer controlerend. Maar Klaassen zou dat met z'n drive ook prima kunnen invullen denk ik. Dat die er nu niet bij zit, ala, maar als die dit seizoen gewoon weer goed speelt in de Bundesliga, dan vind ik 't helemaal niet gek om 'm op te roepen. Als je allemaal jongens van het niveau F. De Jong zou hebben dan snap ik dat Klaassen geen kans maakt, maar zo geweldig is het verder niet in de breedte hoor.

14 september 2019 om 11:35

Propper speelt wat meer naar achteren, en zal zelden in de zestien van de tegenstander te vinden zijn. Heeft ook de meeste verdedigende waarde van de drie. Vind ik toch een ander type. Donny is de scorende middenvelder, goed in de 1-2, en als je tegenstanders onder druk kan zetten of tegen een muur speelt de ideale 10. Doet nog wel eens aan schijnverdedigen, of blijft teveel voorin hangen; dus ik zou hem er niet klakkeloos inzetten want tegen een sterk middenveld kun je overlopen worden. Klaassen is goed in 1 keer raken, kaatsen, en is een leuke verbindingsspeler, werkt ook keihard, maar is verder in alles een mindere uitvoering van Van De Beek. Waarbij Van De Beek nog potentie heeft om door te groeien.

wel een goede speler met bepaalde kwaliteiten alleen ik denk dat er op zijn positie momenteel betere spelers beschikbaar zijn voor Oranje . wie weet dat als hij goed blijft spelen of dat als er een keer een blessure is hij weer een keer word geselecteerd

Klaassen in Oranje moet gewoon voorbij zijn nu het Nederlands elftal weer in de lift zit, hij komt simpelweg te kort want zelfs Everton was te hoog gegrepen. Wijnaldum is in alles beter dan Klaassen & ook vd Beek is een completere speler. Ik zou als vervanger van Strootman in de selectie eerder iemand als Koopmeiners selecteren, kan een heel mooi middenveld vormen met Wijnaldum & Frenkie.

14 september 2019 om 11:46

Tijd van armoede met Klaassen, Strootman en Gini op het middenveld is voorbij. Gini is de enige die voldoet, maar in de rol van verdedigende middenvelder/spelmaker op het middenveld was het niks

14 september 2019 om 11:51

Dat komt ook door de armoede van Blind als coach die hem totaal verkeerd heeft gebruikt. Nu Koeman hem in z’n kracht laat spelen scoort hij recent bijna iedere wedstrijd & hoort hij steevast bij de uitblinkers tegen de toplanden.

14 september 2019 om 12:02

Onkunde van Blind? Deels waar, maar Koeman heeft gewoon het geluk met Frenkie De Jong. Als Frenkie geblesseerd raakt dan durf ik wel bijna te zeggen dat Oranje op het middenveld net zo stroef gaat lopen als onder Blind.

14 september 2019 om 12:31

Ja het is onkunde van Blind. Als je van jan en alleman verliest met een blok Strootman - Wijnaldum haal je dat toch uit elkaar wanneer beide spelers hun niveau niet halen? Frenkie is een goede voetballer maar het is een feit dat niemand onder Blind z'n niveau haalde in Oranje.

14 september 2019 om 13:08

Blind was de meest waardeloze bondscoach in de historie van Oranje.

14 september 2019 om 13:28

@JoshuaK, ‘want zelfs Everton was te hoog gegrepen’. Dus als je bij één club het niet redt dan is dat tekenend voor die speler? Noem dan ook even alle spelers die het na één flop bij een club wel hebben gered. Selectief wat roepen is hier wel de norm hè?

14 september 2019 om 14:00

Koeman heeft trouwens met Klaassen gewerkt bij Everton, heeft hem zelfs persoonlijk gehaald, om hem vervolgens op de tribune te zetten. Hij zal dus wel een goed beeld hebben van Klaassen en vind hem blijkbaar ook niet goed genoeg aangezien hij zelfs Strootman eerder oproept.

Donney en Wijnaldum en Pröper staan momenteel boven hem in de pikorde, dus die zou niet snel opgeroepen worden. Daarnaast zou je eerder ook Ihatarran oproepen dan Klaassen.

Klaassen heeft niets te zoeken in Oranje. Hij zit prima op zijn plek bij Werder en doet het daar volgens mij ook wel aardig, maar het is geen Oranje materiaal.

14 september 2019 om 11:49

Precies hij doet het daar prima omdat hij alleen op aanvallend gebied kan richten. Eggestein en Sahin ruimde vorig seizoen alles op voor hem.

Normaal gesproken heeft hij wel een kleine kans bij een goed seizoen. In de breedte is het niet fantastisch en is het gewoon kijken wie er in vorm is. Dit zouden normaal gesproken mijn 6 middenvelders zijn. VM; De Jong- Propper Cm; Wijnaldum- Vilhena Am; Van de Beek- Klaassen Een passer als VM, een werker op de CM en een lopen als AM lijkt mij ideaal. Dus dan zou Klaassen een goede kans hebben wat mij betreft. De Roon, Strootman ben ik zelf niet zon Fan van. Zouden ook kunnen als Koeman iets meer ander soort middenvelders zoekt, dan is de Room een optie.

14 september 2019 om 11:57

Hoop zelf dat Koeman Blind op het middenveld zet, als linksback is die te traag en zijn positionering is niet goed. Als CVM is blind echt heel goed met zijn passing.

Doet het heel behoorlijk bij een Duitse middenmoter . Zal gewoon moeten zorgen dat hij zijn basisplaats houdt en goed speelt in de Bundesliga . Dan kan hij bij de selectie komen. Er zijn momenteel betere spelers op hetMiddenveld dus de basis wordt lastig . Maar bij de selectie komen kan ; ik zie hem bijvoorbeeld liever erbij dan strootman

14 september 2019 om 12:03

Normaal gesproken staat Eggestein en Sahin(als die fit is/blijft) vast op het middenveld bij Bremen. Voor die laatste plek is er dan ruimte voor Klaassen-Osako-Bittencourt die daar ook eventueel kan spelen. Normaal staat die wel basis maar Osako heeft ook een goede indruk achter gelaten.

14 september 2019 om 12:14

Ja maar vooralsnog staat ie gewoon in de basis en dat zegt in Duitsland genoeg . Wel hij inderdaad in beeld komen zal hij uiteraard allereerst moeten zorgen dat hij basisspeler blijft

Klaassen is niet het niveau van oranje. Hij en Pieters lopen steeds in de media te roepen dat ze maar niet opgeroepen worden. Dat terwijl ze gwn niet het niveau hebben. Laat eerst maar eens zien dat jullie beter zijn dan de concurrentie

Zo lang spelers als Strootman en de Roon nog steeds worden geselecteerd, maakt ook een Klaassen gewoon kans op een Oranje selectie.

Komt gewoon kwaliteit tekort voor Oranje, daarnaast hebben we in VD Beek een soortgelijke maar kwalitatief veel betere speler lopen, Klaasen prima speler voor Bremen, wat ben ik blij dat het tijdperk Oranje met spelers als Klaassen, Vincent Janssen en andere voorbij is, daar liepen we een EK en WK mis door dit soort spelers..

Klaassen mag van mij er best bij hoor, maar wat is er aan de hand met de Roon? Beste speler in de Nations League (zeker de rondes tegen Frankrijk en Duitsland) bij Oranje, en nu hij eruit is gehaald tegen Estland komen alle de Roon haters terug? Tegen Estland kan je met meer aanvallend ingestelde spelers spelen, maar de Roon is de missing link als je tegen de grootmachten speelt. Super flauw dat iedereen zo op hem afgeeft!

Ik heb maar 1 antwoord. Koopmeiners. Ik heb niets met AZ maar als ik Ajax was geweest had ik het wel geweten. Fijne voetballer, goede traptechniek.als die beschikbaar is moet je niet eens willen praten over Klaassen.

Strootman wordt ook nog steeds geselecteerd, en die is wel klaar in Oranje.doorselecteren en Klaassen gebruiken als nuttige kracht die je er altijd bij kunt hebben is niks mis mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Werder Bremen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.FSV Mainz 0515-14
15.Hertha BSC12-9
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
D. KlaassenMiddenvelder143
N. ŞahinMiddenvelder110
J. SargentAanvaller112
C. PizarroAanvaller100
J. PavlenkaKeeper140
J. EggesteinAanvaller91
Y. ŌsakoAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Werder Bremen.

323 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Zinédine Zidane wil ver gaan voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren