Kieft prijst Depay: ‘Het niveau Salah en Mané moet het richtpunt zijn’

Zaterdag, 14 september 2019 om

Wim Kieft is in zijn column voor De Telegraaf lovend over Memphis Depay en Hakim Ziyech. De oud-speler vindt de twee internationals vergelijkbaar. Hij ziet veel potentie in de spelers van Olympique Lyon en Ajax, maar benadrukt dat beiden nog te veel fouten maken om tot de absolute top te behoren. Volgens Kieft leggen Depay en Ziyech zoveel risico in hun spel, dat er een hoop fout kan gaan. De voormalig Oranje-international denkt dat wanneer Depay hetzelfde niveau bij zijn club haalt als bij het Nederands elftal, hij kan gaan behoren tot de absolute wereldtop.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

En zo is het een lastig om keuzes te maken voor Koeman. Nl goed. Club niet. spelen. Wat is dan een goede keuze.

14 september 2019 om 07:48

In NL goed, dan altijd opstellen. Bij Lyon is hij overigens ook gewoon goed hoor.

14 september 2019 om 08:54

Bij Lyon is hij wel goed maar van wat ik begreep zeer fluctuerende, merendeels omdat hij daar anders moet spelen?

14 september 2019 om 09:34

Het is inderdaad niet constant, maar dat is die hele ploeg niet. Het is een beetje alles of niets bij Lyon. Buiten dat vind ik dat het bij het Nederlandselftal gaat om de beste samenstelling van spelers als geheel. Moeten dan altijd de beste elf spelers spelen? Nee! Het gaat altijd om het geheel en dat moet functioneren. Al is speler A nog zo goed, als hij het elftal niet beter laat functioneren en hij is zelf niet bepalend, en speler B is bij zijn club minder, maar bij NL een schakel die de rest beter laten functioneren dan lijkt de keuze snel gemaakt. Depay kan bij Lyon nog zo slecht zijn, voor NL is hij gewoon een vaste speler.

14 september 2019 om 09:46

Volkomen eens en begrijpelijk dat het om het totaalplaatje moet gaan en het team op 1 staat. Memphis is voor ons zeer belangrijk met zn drive en power. Staat buiten kijf. En of dat hij het bij Lyon wel of niet laat zien doordat het team verzaakt vind ik ook niet belangrijk in deze, maar wel even navraag daar ik enkel dit soort geluiden hoor. Vind wel dat het in de 1e helft (meermaals) niet goed staat en dat dus juist niet die beste 11 opgesteld staan in het team. Vind het niet relevant of het de 'beste' zijn. Dat gaat je een keer opbreken.

14 september 2019 om 09:56

Seedorf is hier het perfecte voorbeeld van. Was bij Milan geweldig, maar bij NL lukte het gewoon niet. Het plaatje klopte niet. Zo ook met Sneijder en Van der Vaart in één team. Wat betreft de eerste helft onder Koeman, die is vaak niet best. De tweede helft gaat het altijd draaien. Wellicht laten ze zich te vaak verrassen door de tactiek van de tegenstander?

14 september 2019 om 08:02

Misschien heeft die wat pijntjes over gehouden aan de wedstrijden met het NL elftal maar dat die wel op de bank kan zitten.verder heeft die gewoon alles gespeeld dit seizoen..niet meteen denken dat die niet speel. Een club als Lyon speelt zoveel wedstrijden in het jaar dat het niet raar is dat je een keer op de bank zit

14 september 2019 om 10:20

Koeman heeft helemaal geen keus, want Koeman heeft geen alternatief.depay is heel wisselvallig, wat op zijn leeftijd niet meer zou mogen. Het lijkt wel alsof er een massasuggestie rondwaardt in Nederland, want ook bij Oranje speelt hij niet altijd constant. Duitsland thuis liet hij het bijvoorbeeld afweten.

En nog geen paar maanden geleden (na de nederlaag tegen duitsland) schreven de kranten dat de hele voorhoede inclusief depay geen absolute wereldtop waren. Die journalisten zijn zo veranderlijk (onbetrouwbaar) als het weerbericht

14 september 2019 om 08:43

De prestaties van Depay zijn ook net zo veranderlijk als het weer. Wellicht daarom?

14 september 2019 om 09:39

En spelers als blind en de ligt falen nooit hopeloos.. volgens mij lijden een aantal journalisten aan geheugenverlies

14 september 2019 om 15:01

De ligt heeft zeker wel een paar keer hopeloos gefaald, wilt niet zeggen dat hij geen goede verdediger is maar dat hij op die momenten gewoon faalde. Dit geldt voor iedereen elke speler wel.

Je kunt dat richtpunt wel hebben,maar dat gaat Depay natuurlijk nooit bereiken. Kijk de statistieken maar na,en Depay is meen ik maar 1 jaar jonger. Zat hij op de bank laatste competitiewedstrijd bij Lyon? Maar neemt niet weg dat hij zich uitstekend heeft ontwikkeld na zijn vertrek uit Engeland.en En zijn rol in Oranje is opvallend goed.

14 september 2019 om 09:43

Hoezo kan hij dat niet halen? Leeftijd zegt toch niets? Als Depay op zijn 33e het huidige niveau van Salah of Mane aantikt, dan heeft hij toch nog steeds dat niveau aangetikt? De statistieken en bij vlagen zijn spel bij Oranje laten zien dat Memphis weldegelijk een wereldtopper kan zijn. Dat hij laatst op de bank zat zal met rust te maken hebben. Salah en Mane zijn nu ook weer geen Messi en Ronaldo. Het niveau van de Liverpool spelers haalt Depay al af en toe, in Oranje. Het is nu zaak dat hij constant wordt bij zijn club. Heel onrealistisch lijkt dat streven me dus niet.

14 september 2019 om 11:14

Natuurlijk heeft hij nog meer dan tijd genoeg maar Depay is nu wel “al” 25. Dat is toch wel een leeftijd dat het er een beetje uit moet beginnen komen om die absolute top te ambiëren. Want er zijn wel echt weinig (veld)spelers die na hun 25ste pas die stap naar de top zetten. Want laten we eerlijk zijn, nu is Depay gewoon subtop. Een leuke spits, niet meer niet minder. En hierdoor zie ik hem die enorme stappen niet meer zetten hoor.

14 september 2019 om 12:03

Maar het begint er nu toch een beetje uit te komen, zoals je zegt? Van een jongen die iedere topwedstrijd afwisselde met drie slechte begint hij nu constant goed te presteren, zeker qua statistieken. Bij Oranje speelt hij het afgelopen jaar menig topland kapot. Zijn statistieken bij Oranje zijn bizar, zelfs beter dan van enkele van de beste oranje spelers ooit. En bij Lyon is hij het seizoen ook geweldig begonnen. Natuurlijk is het de vraag of hij dat dit seizoen kan doorzetten. Maar zoals Memphis nu soeelt en vooral rendeert is hij wereldtop. Kortom: het begint er eindelijk een beetje uit te komen. Dan is de stap naar de wereldtop niet ver meer toch? Over 3 a 4 jaar hoeft hij pas echt op zijn top te zijn. Als hij zich zo door blijft ontwikkelen en constant op dit niveau kan presteren tegen die tijd, dan is Memphis een absolute wereldtopper. Zulke enorme stappen zijn dat niet wat mij betreft, aangezien hij het niveau al steeds vaker aantikt.

14 september 2019 om 12:51

@martijn Misschien niet één op één vergelijkbaar, maar ik denk dat Babel een goed voorbeeld is van een speler die te laat in zijn carrière een constant niveau heeft weten te halen. Op een gegeven moment zitten de topclubs niet meer op je te wachten. Depay heeft het zeker in zich, maar ik geef hem nog max. tot zijn 27e. Anders gewoon genoegen nemen met Lyon als toppunt, waar zeker ook niks mis mee is.

14 september 2019 om 13:16

Ik vind Depay zelfs in zijn huidige vorm absoluut geen wereldtop, hij doet het inderdaad zeer aardig maar dat doet Dembele ook ik dat systeem. Het hangt natuurlijk af van de eigen definitie van wereldtop, maar voor mij zijn dat de twintig beste spelers in aanvallend opzicht en daar zit hij zeker niet bij.

Ik vind ziyech en depay ook qua karakter op elkaar lijken,twee jongens die voor hun gevoel niet begrepen voelden in het begin van hun carrière en de laatste twee jaren stuk relaxer zijn geworden richting de media....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

801 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 8 4 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Oranje en Duitsland gaan ons weer bijbenen en misschien wel overvleugelen’

België plaatste zich tijdens de afgelopen interlandperiode als eerste land voor het EK van 2020. De Rode Duivels zijn nog zonder puntverlies in Groep I van de kwalificatiecyclus en incasseerden tot...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Serge Gnabry heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren