‘Ik kan het wel begrijpen dat mensen hem met Johan Cruijff vergelijken’

Zaterdag, 14 september 2019 om

Barcelona hervat de competitie zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen Valencia. Danny Blind volgt de wedstrijd met bovengemiddelde interesse, daar hij als technisch commissaris van Ajax nauw betrokken was bij de verkoop van Frenkie de Jong aan de Catalanen. In gesprek met De Telegraaf gaat de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal in op de kwaliteiten van de middenvelder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Frenkie de Jong ooit de Ballon d'Or wint?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door amazingninja)

“Hij had bij Willem II al in het eerste gespeeld voordat hij bij Ajax in de opleiding kwam”. Wat een onzin om jong Ajax nog als opleiding te betitelen. Bij Ajax vonden ze hem blijkbaar nog niet klaar voor Ajax 1 dus zetten ze hem maar bij jong Ajax. Bij de amateurs noemen ze dit het tweede elftal.

14 september 2019 om 07:15

Jong Ajax is onderdeel van de opleiding van Ajax. Het is ook een jeugdelftal, het is namelijk een O23-ploeg. Bij de amateurs is dat niet zo, dus een beloftenploeg van een profclub is anders dan een tweede elftal van een amateurclub.

14 september 2019 om 12:14

Als je goed genoeg bent kun je het jong team gewoon overslaan. Kijk Ihataren nu bij PSV. Had met de jong ook gewoon gekunt. Maar trainers zijn vaak te bang.

14 september 2019 om 12:40

Daarom zitten er ook verschillen in amateur clubs en betaald voetbal clubs. 🤔

Hoedanook een belachelijk vergelijking met Cruijff, hee kom nou, pfff echt Blind ja.

14 september 2019 om 09:58

Ze zijn sowieso nooit van het zelfde niveau, maar de manier waarop ze lopen/loopten en dribbelen is wel heel vergelijkbaar.

14 september 2019 om 10:06

Inzicht.... zoals er ook staat, andere positie. Dat scorende vernogen heeft hij niet, maar er zijn best veel momenten geweest dat zijn manier van spelen me aan Cruijff deed denken. Misschien wel de belangrijkste overeenkomst.... Frenkie laat een heel elftal beduidend beter spelen. Hij bepaald het tempo, zet de lijnen uit, dicteert het spel.

14 september 2019 om 13:00

Ik haat 't als mensen Cruijff met God vergelijken! Ik bedoel, hij is goed, maar hij is geen cruijff.

Haha de zin "Tegenstanders uitspeelt en dribbelend afschudt" is al typerend en lachwekkend. In de eredivisie vorig jaar kon hij dat weleens doen maar op een hoger podium zie ik hem dat alleen op eigen helft doen. JC deed dat op de tegenstanders helft met veel meer effectiviteit ! En daarbij het ziet er allemaal leuk en speels uit van Frenkie maar dat gekap en gedraai en vervolgens een speler in te spelen die 5 meter naast hem staat en in 95% van de gevallen ook nog eens op eigen helft staat, ik word er moe van. Net als die vergelijkingen met JC, iniesta, Xavi etc..

14 september 2019 om 07:37

Goh Cruijf was aanvaller, logisch dat hij dat meer op de helft van de tegenstander deed dan Frenkie die een controlerende speler is. En als je niet kan zien hoe effectief en uniek die handelingen zijn heb je geen verstand van voetbal.

14 september 2019 om 07:43

Frenkie heeft nu een aantal wedstrijden bij Barca dieper gespeeld. Daar is hij toch onwennig. Hij heeft te veel de neiging om nog de veilige oplossing breed te zoeken. Heb hem nog niet echt splijtende steekpasses zien geven. Daarom is de vergelijking met Cruijff ook totaal misplaatst. Het zijn totaal andere type spelers. De Jong moet wat dat betreft nog veel leren. Het ziet er allemaal leuk uit en het is ook echt wel uniek wat die jongen kan. Maar effectief gezien moet hij echt nog wel stappen zetten. Zeker als hij qua positie het niveau van een Busquets wil aantikken.

14 september 2019 om 07:58

Sinds frenkie in het Nederlands elftal speelt speelt het elftal goed. Ajax bereikte de halve finale van de CL iets wat lang voor onmogelijk werd gehouden aan de hand van oa Frenkie. Barca betaalde 85 miljoen een eredivisie record voor Frenkie. WTF moet die jongen nu nog bewijzen? Iedere speler moet stappen zetten. Stilstand is achteruitgang. Hier wordt altijd over Frankie gesproken of hij een speler van Excelsior is.

14 september 2019 om 08:00

@FraXz en als jij niet begrijpt dat spelen als aanvaller vele malen moeilijker is dan heb je er ook weinig verstand van. Cruyff had ten alle tijden 2 man in zijn nek, daar waar Frenkie meestal maar te maken heeft met een spits die half druk zet omdat het moet van de trainer. Dan is het vrij makkelijk om je kunstje te doen , en dat doet hij met regelmatig fantastisch maar de moeilijkheidsgraad is vele malen makkelijker.

14 september 2019 om 08:26

Iedereen ziet dat Frenkie goed kan voetballen. Hij wordt alleen te veel de hemel in gepraat, terwijl hij zich bij Barcelona absoluut nog moet bewijzen op een constanter en hoger niveau in combinatie met de druk die komt kijken bij een dergelijke grote club. Geef hem de tijd en ruimte en dan is de kans absoluut aanwezig dat hij het gaat maken. Maar om nu al vergelijkingen te gaan trekken en te stellen dat hij niks meer te bewijzen heeft is natuurlijk onzin. Hij heeft nog een lange carriere voor zich en moet zich echt nog wel op veel vlakken ontwikkelen. We moeten stoppen met dat ophemelen en geirriteerd reageren wanneer iemand kanttekeningen plaatst. Want Frenkie en Matthijs de Ligt verdienen zeket credits maar ook kritiek mag gegegeven worden.

14 september 2019 om 08:54

Frenkie heeft absoluut het niveau van Busquets. Frenkie had afgelopen seizoen by far de beste passzuiveringsheid van heel Europa, 92%. Idd, speelde Frenkie niet zo gelukkig bij Barca afgelopen paar weken, maar ik wil Busquets daar wel zien, aanvallend. En als als Frenkie iets meer zelfvertrouwen krijgt, is hij ook voorin beter al hij nu speelt.

14 september 2019 om 10:35

Ik bedoel wel Busquets in zijn topperiode. Ook Busquets wordt langzaam minder, logisch ook. In zijn toptijd was hij ongenaakbaar. Dat niveau heb ik Frenkie nog niet zien halen. Maar de potentie heeft die absoluut.

14 september 2019 om 10:59

Wat zegt passzuiverheid als je alles breed en terug speelt? Ben het met de reacties hierboven eens dat hoe dichter De Jong bij de 16 van de tegenstander komt hoe minder hij wordt (daar doet 1 goal voor Oranje niets aan af). Hij is op dit moment vooral heel erg goed op zijn eigen helft. Maar hij is nog jong, wie weet hoe hij speelt na 1 seizoen barca.

14 september 2019 om 12:55

Als je ergens op reageert met een vergelijking reageer daar dan ook op. Hij vergelijkt Frenkie en Johan op basis van doelpunten maken en dat is dus een onzinnige vergelijking aangezien de ene aanvaller is en de ander controlerende middenvelder. Frenkie is een zeer begenadigde speler en zal bij de top gaan horen. Sterker nog, hij zit er nu al net onder. Als je dit niet ziet en snapt, snap jij er ook niks van.

Ik snap niet dat mensen die vergelijking maken , dat moet je ook helemaal niet willen. Cruyff was uniek , en zijn tijd ver vooruit dat was nu ook een superster geweest. Frenkie is een mooie speler om naar te kijken, maar doet vooral zijn ding op eigen helft in zijn comfort zone. Dat kon Cruyff nog op zijn 35ste , die nam ook echt een hele ploeg op sleeptouw hele andere persoonlijkheid.

Mensen die geen verstand van voetbal hebben vergelijken Frenkie met Johan. Ik vind dat niet kunnen. Johan Cruijff was 1 van de beste voetballers ooit. Zo goed was hij. Messi kan je met JC vergelijken maar niet Frenkie de Jong. Jah maar zeggen mensen dan frenkie heeft dezelfde dribbel bewegingen als Cruijff. Dus? Dat zegt niets. Johan had alles. Liet zijn medevoetballers voetballen bracht ze in stelling scoorde aan de lopende band was een ware leider op het veld. Cruijff was de Einstein van het voetbal. Coach op het veld en dat al op een zeer jonge leeftijd. Dus laten we aub stoppen met Frenkie te vergelijken met Johan Cruijff. Die vergelijking gaat dus niet op.. De mazzel.

14 september 2019 om 08:20

Er is maar 1 Johan Cruijff. In alles een fenomeen. Geen een speler kan je met hem vergelijken. Johan was uniek 1 in zijn soort amen

14 september 2019 om 09:00

Precies dat. Weet je wat me nog het meeste stoort? Dat vele Cruijff nooit hebben zien spelen buiten een YT filmpje.. En maar vergelijken.

Ik ken er nog wel een paar die met bovengemiddelde interesse gaan kijken vanavond maar maar heel weinigen van die paar miljoen mensen zullen Frenkie met Johan vergelijken. Ik zou het ook niet kunnen begrijpen als men dat doet want ze zijn niet te vergelijken, in geen enkel opzicht. En Blind rakelt weer een verhaal op wat we al 1000x gehoord hebben.schrijven om het schrijven

Het is zoals gewoonlijk de MEDIA die iets zegt. ( vergelijken met Cruijff/net als Cruijff). Niet het grote publiek! Heel jammer dat het onderscheid hierin door weinigen wordt gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4902 fans
Stand
Actuele wedstrijden

173 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 12 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona-trainer ‘bevrijdde’ De Jong uit benarde situatie op vliegveld’

De Catalaanse protestacties op het vliegveld van Barcelona op maandag 14 oktober hadden vervelende gevolgen voor onder meer Frenkie de Jong, zo weet Cadena SER maandag te melden. De middenvelder kwam...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tahith Chong heeft ondanks zijn eerdere uitspraken al een besluit genomen over het contractvoorstel van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren