René van der Gijp verbijsterd: ‘Alsof er iemand opgebaard lag!’

Vrijdag, 13 september 2019 om

René van der Gijp is verbaasd over de negatieve tendens over de eerste helft van het Nederlands elftal tegen Duitsland vorige week. Oranje wist met 2-4 te winnen tegen die Mannschaft, ondanks een 1-0 achterstand bij rust. Van der Gijp kan niet begrijpen dat de analisten bij de NOS zo somber oordeelden over het spel van Nederland tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met René van der Gijp?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Laten we deze man vooral geen analist noemen, wist de ruststand van Oranje tegen Duitsland niet eens. Hij is grappig enzo, maar nee geen analist.

13 september 2019 om 23:49

Hij heeft toch gewoon gelijk? De analisten van de NOS (met voorop van Hooijdonk) moeten altijd het negatieve eruit filteren. Het was ook een moeilijke eerste helft met snelle Duitse counters. Maar om nou te zeggen dat het erbarmelijk slecht was is natuurlijk onzin. Bij de NOS praten ze elkaar zo lekker naar de mond en proberen ze altijd aan te tonen hoe goed ze het spelletje snappen. Ook bij wedstrijden die niet eens zo slecht zijn. Ik vind de ondertoon ook vaak vrij negatief. We moeten daarnaast ook niet vergeten welke ontwikkeling we doormaken de afgelopen 2 jaar. Ik vind het echt bewonderenswaardig wat die jonge gasten nu laten zien.

13 september 2019 om 23:53

Nee hij heeft geen gelijk. De eerste helft was belachelijk slecht, dat je in de tweede helft erg sterk speel en uiteindelijk wint veranderd niks aan het feit dat de eerste helft slecht was. Als iets slecht is word dat gezegd en als iets goed is word het ook gezegd. Verder is het misschien goed dat hij voor de uitzending zijn huiswerk doet en weet wat de ruststand is. Zo komt het een beetje over alsof hij de wedstrijd niet eens heeft gezien.

14 september 2019 om 00:00

Dan hebben wij duidelijk een andere definitie van slecht. Niet erg natuurlijk. Ik vind alleen dat negatieve gedoe erg vervelend. Je laat voorkomen alsof Duitsland ons wegspeelde, terwijl NL de overhand had. Bovendien vind ik het vrij normaal dat je tegen een topland lastiger in je spel komt. Ook mag je best in ogenschouw nemen waar het Nederlands Elftal vandaan komt, die hebben echt een goede ontwikkeling doorgemaakt. Dat je dan tegen Duitsland 90 min de bovenliggende partij bent vind ik indrukwekkend.

14 september 2019 om 00:00

Waarom komt 9/10 van de mensen die ook maar iets van VI verdedigt altijd met die vergelijkingen met studio voetbal of Arnold Bruggink/Van Hooijdonk? Het valt me echt zovaak op dat bijna bij elk onderwerp die vergelijking gemaakt moet worden, alsof men gewoon droog Gijp aan het papegaaien is.

14 september 2019 om 01:56

Als iemand de ruststand niet weet zegt natuurlijk niks over zijn analyse van een wedstrijd. Ik heb ook gekeken vorige week en wist vnv de ruststand ook niet meer. Zat tenslotte alweer een wedstrijd tussen. Als Gijp serieus is geeft hij goede analyses, weet hij pijnpunten in het spel te benoemen en geeft een onafhankelijke mening. Zeker een toevoeging aan het peloton aan analisten op de buis.

14 september 2019 om 03:23

Ik vind dat hij wel gelijk heeft. De eerste helft probeerde Nederland, net als in de tweede helft, continu het spel te maken en openingen te vinden. Het verschil is dat het laatste in de tweede helft wel lukte. Tactisch stond het gewoon goed.

14 september 2019 om 00:04

Alle analisten op de Nederlandses TV, zonder uitzondering, zijn ook een grap. Dan heb ik toch liever Rene die niet en niemand serieus neemt en overal wel om kan lachen. Ik ben het in dit geval niet met hem eens, maar kan er alsnog wel om lachen.

14 september 2019 om 09:08

Vond jij de eerste helft dan wel enigzins goed? Als DE de geboden kansen hadden verzilverd was het einde wedstrijd geweest. Dankzij Cillessen bleef het 1-0. Wel eens dat Gijpie alles met een lach af doet.

14 september 2019 om 09:19

Maar dat zei René toch ook? Duitsland zakte in maar had ook gewoon met 2-0 ,voor kunnen staan in de eerste helft.

De eerste helft was toch ook gewoon slecht? Het orakel vd Gijp zag natuurlijk al bij rust dat we met 2-4 zouden winnen. Hij begint zichzelf te serieus te nemen. Jammer, hij was ooit verfrissend.

13 september 2019 om 23:52

Mwa ik vond het wel meevallen. Het was niet per se goed, maar echt slecht was het ook niet. Het was eerder angstig, wat ook logisch is bij een achterstand in combinatie met de Duitse counters. Ik vind het eerder super knap hoe het elftal zich heeft ontwikkeld. Dat de Duitsers angst voor ons hebben is toch al een gigantisch compliment. De ontwikkeling is zichtbaar en dat mag best positief weggezet worden. In NL willen we op een of andere manier altijd iets op of aan te merken hebben.

14 september 2019 om 00:05

We hadden het over de eerste helft he ... De eerste minuten jaagden NL de Duitsers compleet af, maar daarna zag je toch een soort angst in de ploeg sluipen. De beste kansen waren echt voor Duitsland en we mogen Cillessen danken dat het slechts 1-0 bleef bij rust.

13 september 2019 om 23:56

@njfromvol het was misschien niet heel goed in de eerste helft maar je speelde nu niet tegen Tsjechie of Ijsland ofzo. we hebben het wel over Duitsland wat gewoon een topland is. logisch dat je dan wat kansen weg geeft. gelukkig werden die niet afgestraft maar tegen dit soort tegenstanders met 4-2 winnen is gewoon een geweldige prestatie

14 september 2019 om 00:06

Het gaat over de eerste helft. Natuurlijk is uiteindelijk een prima prestatie neergezet.

14 september 2019 om 00:28

@njfromvol maar wat verwachten mensen dan van Nederland? we hebben niet een of ander wereldelftal staan. alleen Wijnaldum en Van Dijk zijn vooralsnog internationale top. natuurlijk geef je dan wat kansen weg tegen een topland maar je wint gewoon met 4-2. superknap!

14 september 2019 om 07:40

Japie, Duitsland is momenteel ook niet meer het topland van weleer maar in opbouw. Het was misschien niet heel slecht maar Van der Gijp zegt zat het goed was, dan hebben we denk ik een meningsverschil over wat goed is. Hij heeft er nogal een handje van om andere analisten de grond in te boren, dat is hier niet nodig want de analyse vd 1e helft was prima. Neem bijvoorbeeld Dumfries, die werd afgekraakt....en wanneer begon het pas goed te lopen???

14 september 2019 om 11:38

@bierpens ik vond vooral Blind en Promes een drama in de eerste helft want door de individuele fouten aan die kant hadden we zomaar 3-0 kunnen achterstaan. Dumfries was ook niet best inderdaad maar die was dan weer in aanvallend opzicht heel matig. die drie spelers zijn ook geen Europese top en dan zie je dat ze het in dit soort wedstrijden lastig kunnen hebben. uiteindelijk is dat dan niet gebeurd maar dat heel Oranje in de eerste helft slecht speelde dat vind ik niet. er waren er alleen een paar die persoonlijke fouten aan het maken waren en als team kan je daar weinig aan doen

14 september 2019 om 00:01

Ach die bijgoochem gaat zich zelf inderdaad serieus nemen maar als Reus die 2 kansen en voor en een vlak na de rust er in schiet dan wordt het een ander verhaal maar dat hoor ik hem niet zeggen , ach deze lachzak neem ik al tijden niet serieus .

14 september 2019 om 00:09

@sloep01, hij zei letterlijk; als die Duitsers de 2/0 hadden gemaakt, had Nederland niet meer gewonnen... heb je wel gekeken?

14 september 2019 om 00:17

Jazeker maar hij zegt je mag over de eerste helft een beetje kritisch zijn en dat vind ik niet want ze waren gewoon slecht en in een veel te laag tempo , over de tweede helft gezien was het gewoon erg goed maar dat zeiden ze bij studio voetbal toch ook ? maar daar heeft hij dan commentaar en dat snap ik niet zo hoor .

14 september 2019 om 00:23

@sloep01 ja maar wat verwachten mensen dan van Nederland? we hebben niet een of andere selectie van Frankrijk niveau staan. we hebben 2 hele matige backs staan en een Babel, de Rhoon, Promes zijn ook geen spelers van internationaal topniveau. dan heb je De Ligt en Frenkie wat hele grote talenten zijn maar die nog moeten wennen aan het niveau van een topcompetitie. de enige twee spelers die zich al langere tijd staande houden in de internationale top zijn Van Dijk en Wijnaldum. natuurlijk geef je dan wat kansen weg tegen een topland maar we winnen gewoon met 4-2 van Duitsland. superknap met dit elftal

Hier ben ik het dus volledig mee eens. Men doet vaak alsof het kinderlijk eenvoudig is om veel kansen te creëer tegen een ploeg die niet wil voetballen terwijl dit echt niet het geval is. Ja Nederland was onoplettend in de omschakeling (wat tegen toplanden erg gevaarlijk is), maar voor de rest was Nederland heer en meester. En we mogen eigenlijk niet zo veel klagen na de afgelopen jaren.

Ik vond de eerste helft van NL ook niet zo slecht als mensen doen beweren. Van der Gijp ziet dat gewoon goed en gaat niet mee in die negativiteit waar we al genoeg van zien in de media. En iedereen hier maar weer commentaar op hem leveren omdat hij bij VI zit. Laat gaan joh.

De eerste helft was zeker niet goed maar zeker ook niet slecht. Prima gesproken van Gijp. En iedereen die hier nu reageert dat Gijp onzin uit slaat weet zelf wel beter. Niet teveel NOS kijken heren. Je mag immers ook zelf een mening vormen ipv klakkeloos meegaan in de meute.

14 september 2019 om 07:24

Dat geldt dan ook voor jou ipv met René mee te lullen

14 september 2019 om 08:33

Ga maar gewoon Pokemons vangen. Inhoudelijk heb je niks toe te voegen klaarblijkelijk. Ik vind sowieso maar weinig analisten boeiend. Alleen Perez, Kieft en Boskamp vind ik vaak wel goede analyses geven. Bij de NOS staan heel vaak analisten die open deuren intrappen en voornamelijk willen laten zien hoe goed ze het wel niet snappen. Vaak ook op een overdreven en negatieve manier. Ik vind dat van der Gijp dan een verfrissende blik heeft en ook best wel argumenten geeft die ergens op slaan. Ik snap ook niet zo goed waar al die negativiteit vandaan komt. Je wint van Duitsland (een van onze angstgegners uit het verleden) met een jong elftal waarin nog zichtbaar sprake is van ontwikkeling. Laten we gewoon eens een keer blij zijn met hoe het nu gaat.

14 september 2019 om 09:14

Zal ik doen. Jij ook bekend met die game blijkbaar Waarom moeten we blij zijn? Omdat Rene vd Gijp het zegt? Ik hecht 0 waarde aan zijn mening net zoals die van jou eigenlijk

14 september 2019 om 09:15

We zijn ook blij met hoe het nu gaat, echter mag je ook kritisch zijn, moet zelfs wil je je blijven verbeteren. Is een beetje opvallend dat de laatste wedstrijden het niet goed is in de 1e helft en dat het na wissels en omzettingen beter gaat.

Gek dat zijn ,,grote” vriend Jan Boskamp bij peptalk aangaf dat als het bij rust 3, of zelfs 4-0, zou zijn voor de Duitsers, Oranje niks te zeggen had.. Dus wie lult er nu??gijp zit vaak ook flink er naast als het op uitslagen of voorbeschouwingen aankomt..

14 september 2019 om 02:38

Stond toch echt dik bovenaan met de toto en vaker wel dan niet goed dit seizoen kwa uitslagen.

Tot de 1-1 die volledig uit de lucht kwam vallen had Nederland nog vrijwel niets gecreëerd. Daar mogen de analisten van de NOS, die ik doorgaans echt niet hoog heb zitten, best wat van zeggen. Nederland had gewoon vrijwel niets te vertellen in het eerste uur.

Ach Rene, was jij het niet die zo negatief reageerde na de simpele overwinning van Ajax op Apoel? Je kan er zelf ook wat van.

Hij heeft helemaal niet gelijk, zo’n man kun je toch niet serieus nemen. Spelers en bondscoach gaven zelf aan dat het een zeer matige eerste helft was.

Volkomen gelijk Renee, het was ook lachwekkend om te zien hoe veel negativiteit er van kwam na de 2-4 overwinning in Hamburg.

En toen Ajax zo ver in de cl kwam, was Johan slechts negatief over ze en toen hoorde ik niks erover. Stelletjes hypocrieten bij elkaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren