‘Volgens Waterreus sta ik volgend jaar bij ons op kantoor de post te sorteren’

Vrijdag, 13 september 2019 om 10:10Yanick Vos • Laatste update: 10:24

Sjors Ultee ontkent dat hij bij Fortuna Sittard is aangesteld als stroman. De 32-jarige coach werd deze zomer benoemd tot hoofdtrainer van de Eredivisie-club. Volgens Ronald Waterreus heeft Ultee de baan puur gekregen omdat hij over de nodige papieren beschikt. Assistent-trainer Kevin Hofland zou in de praktijk de hoofdtrainer zijn, maar hij beschikt niet over de juiste diploma’s. De rolverdeling in de technische staf bij Fortuna Sittard wordt in ieder geval op de voet gevolgd door de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door alvaror)

Ultee vind ik voor de camera een fijne man om te luisteren. Maar hier spreekt hij alles wat krom is recht. Ik snap dat Ultee dit zegt maar we zijn toch niet gek allemaal. Iedereen weet dat Hofland de hoofdtrainer is en Ultee stroman. Hofland was verantwoordelijk voor promotie. Verder vind ik Hofland een nare vent. In intervieuws altijd nors kan hij wel lachen? Weet iemand trouwens Eijer nu doet hij was/is ziek lijdt aan MS dacht ik werkt hij nog of de ziektewet in. Eijer was ook een stroman trouwens. Dat Ultee dit zegt is logisch hij zal vast in de voetballerij blijven als assistent ooit.

13 september 2019 om 10:41

René Eijer is dit seizoen hoofdtrainer bij Evv, een Derde Divisionist vlakbij Sittard.

13 september 2019 om 10:50

Dankjewel mooi dat hij onddanks zijn ziekte blijft werken!

Natuurlijk is hij een stroman. René Eijer werd vorig jaar ook niets voor niets van de amateurclub uit Kevin's geboortedorp gehaald. Kevin bepaalt hoe en wat bij Fortuna. Ik vraag me alleen af wat hij heeft bewezen in het trainersvak om dit af te dwingen bij een Eredivisieclub. Ja, promotie voor een gedeelte, wat overigens ook voor een heel groot deel op het conto van hoofdtrainer Braga kwam. Maar verder heeft Hofland alleen jeugdteams getraind.

13 september 2019 om 10:49

je bedoelt Sunday Oliseh , je roept maar wat!

13 september 2019 om 10:51

Ik bedoel niet Sunday Oliseh en ik roep niet zomaar wat. Ja ook die had de promotie voor een deel op zijn conto. Ik doel enkel op de laatste periode waarin Braga en Hofland het overnamen.

Zaken recht praten die krom zijn. Iedereen weet het en hij doet net of zijn neus bloed. Ja dan sta je ook al weer voor de spreekwoordelijke Jan met de korte achternaam.

Iedereen weet dat het zo is, maar je kan er niks tegen doen. Zoals hij het uitlegd is er niks tegen in te brengen. Ze kunnen moeilijk Hofland verbieden om te coachen langs de lijn.

Ik weet dat een coach papieren moet hebben, maar eigenlijk is dat onzin. Een trainer ja. Die werk fysiek met mensen en kan dus iets kapot maken. Een coach kan natuurlijk verliezen, maar lichamelijk gaat er niet veel stuk als de taktiek niet klopt. Ik zou me dus meer focussen op de trainingen dan op de wedstrijden. Daar is opleiding en kennis belangrijk.

Nog altijd meer dan qat Waterreus zelf uitvreet of toevoegt de hele dag.

Gewoon een goed, realistisch en bovenal eerlijk verhaal van Ultee. Dit is exact ook eat supporters constateren die de trainingen bezoeken. Lijkt me oprecht dat deze technische staf een goede verzameling van kwaliteiten en achtergronden heeft. Duizend keer liever deze opzet met, een goede mix van persoonlijkheden, dan een dominante blaaskaak Maaskant/Verbeek/Stegeman voor de groep zetten. Vraag me ook af waar mensen zich nou eigenlijk ook zo druk om maken. Ook zo”n Waterreus die op een doorzichtige manier sensatie wil creëeren in zijn column. Niks meer dan een goedkope poging om op de een of andere manier relevant te blijven in het mediawereldje (zum kotsen!). Lijkt met name voor de buitenstaanders nogal een spannend thema te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. CoxVerdediger234
Lisandro SemedoAanvaller236
T. TekieMiddenvelder220
Z. FlemmingAanvaller227
E. HanssonAanvaller222
S. PolterAanvaller218
R. JanssenVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Coach, 33 jaar
SeizoenClub
2019-2020 Fortuna Sittard
Laatste voetbalnieuws

Fortuna Sittard toont wereld van verschil met vijf jaar oud krantenartikel

De opmars van Fortuna Sittard in de afgelopen maanden is zeer indrukwekkend. Dankzij de vele goede resultaten is de club inmiddels opgeklommen naar de fraaie negende plaats in de Eredivisie. Fortuna...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren