Heerenveen moet salaris van 436.000 euro uitkeren: ‘We zien mogelijkheden’

Vrijdag, 13 september 2019 om

SC Heerenveen versterkte zich tijdens de afgelopen transferwindow enigszins verrassend met Doan Van Hau. De Vietnamese verdediger wordt door de Friezen gehuurd van Hanoi FC, met een optie tot koop. Doordat Van Hau van buiten de Europese Unie komt, moet er een fors jaarsalaris worden betaald.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij deze zet van sc Heerenveen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door tubantia83)

Het enige wat we van deze jongen nog hebben gehoord is dat hij ongelooflijk veel Facebook volgers genereert. Gaat dat zich ook terugbetalen? Een half miljoen is een aanzienlijk salaris en daar mag je wel heel veel shirtjes voor verkopen om het terug te verdienen. Misschien kan hij wel heel goed voetballen, maar dat moeten we nog maar zien.

13 september 2019 om 10:12

Ik moet dat ook maar zien. Vietnam is nog een opkomende economie dus dat die mensen massaal shirtjes voor vele euro’s gaan kopen is vrijwel ondenkbaar. Misschien kijken ze meer naar Heerenveen? Maar ik neem niet aan dat Vietnam vele tv-gelden hoeft te betalen om Heerenveen uit te zenden. En de sponsors van Heerenveen zitten ook niet in Vietnam lijkt mij. Voetballend gezien is deze jongen niet heel goed. Ik heb hem op OSM gezien en zijn rating is lachwekkend. Ondanks dat hij nog trainbaar is, verkopen de meeste managers hem nog voor de seizoenstart.

13 september 2019 om 10:38

En als er ergens een markt is voor nepshirts, dan is het we in Zuid-Oost Azië.

13 september 2019 om 10:47

Fcutrecht, volgens mij kan je beter scouten op Football Manager, OSM is nou niet echt representatief. Maar het is echt afwachten of hij kan voetballen. Wie weet is hij net zo goed (of beter) dan Doan, en dan is het goed gehandeld van Heerenveen

13 september 2019 om 10:47

Ik denk dat je het los moet zien van shirtverkoop. Als er 500,000 Vietnamezen de social media van Heerenveen gaan volgen dan heeft dat een positieve impact op het bereik van de club. Sponsors zoals Coca-Cola, Heineken, etc. betalen meer als het bereik groter is. Shirtverkoop zal niet veel opleveren gezien het modaal inkomen in Vietnam (zo'n USD 5,000 per jaar) en inderdaad de markt voor nepshirts.

13 september 2019 om 10:50

Klopt ik woon in Azië en voor omgerekend 12 euro heb je het tenue met naam. En waarschijnlijk uit dezelfde fabriek als waar de clubs het laten maken. Bijna onmogelijk om hier een echt shirt te kopen. Een echt shirt zal rond de 90 euro kosten. Dat is voor de meesten een maandsalaris lol

13 september 2019 om 13:18

Wel humor, je scouting met OSM doen haha!

13 september 2019 om 14:11

Ik ben zelf Vietnamees van origine en het klopt dat er weinig winkels zijn waar ze echte shirts verkopen. Er zijn genoeg mensen die het wel kunnen veroorloven maar niet de mogelijkheid krijgen. Dat zal nu wel makkelijker worden

13 september 2019 om 12:13

Dat salaris van 436.000 euro hoeft ook helemaal niet met shirtverkoop betaald te worden. De club heeft al aangegeven dat het salaris gedekt wordt door meerdere sponsordeals die rond deze transfer zijn afgesloten. De shirtverkoop is dus puur bonus.gezien de markt kun je misschien, in overleg met de kledingsponsor, ter plekke een goedkoop shirt ontwikkelen wat betaalbaar is voor Vietnamezen. Het lijkt mij logisch dat er voor de originele shirts maar een hele kleine markt is. Het is aan de commerciële afdeling om creatief naar mogelijkheden opzoek te gaan om hier munt uit te slaan.

13 september 2019 om 12:32

Shirtverkoop is sowieso niet echt een inkomstenbron om rekening mee te houden, aangezien de club zelf maar 10 tot 20 procent van de shirt inkomsten krijgt.

13 september 2019 om 12:57

Het is ook maar de vraag hoeveel je daar van terugziet. Bijna elke club krijgt in principe een bepaald bedrag van de shirtsponsor en vaak pakt de shirtsponsor de volledige 100 procent of in ieder geval een enorm deel van de shirtverkoop. Verder mag ik toch aannemen dat die jongen behoorlijk kan voetballen als je 'm zo'n salaris moet betalen.

13 september 2019 om 17:15

Ik verbaas me er toch een beetje over hoe weinig mensen beseffen dat ‘volgers’ of ‘views’ veel geld waard zijn. Dat nog in deze tijd. Geloof me maar dat ‘aandacht genereren’ geld oplevert en een paar honderdduizend Vietnamezen en andere Aziaten uit Europa als volger erbij hebben kan zeker veel geld opleveren. Interessant voor adverteerders en sponsors om maar iets te noemen. Maar niet alleen dat hoor, echt tal van manieren waarop je geld kan verdienen met ‘volgers’ op welk platform dan ook. Niet alleen Facebook.

Lijkt er op dat hij gehaald is voor publiciteit. Hopelijk heeft hij ook een voetballende meerwaarde

100.000 neiuwe fb volgers sinds zijn komst.. geen idee wat dat in euro's waard is?

13 september 2019 om 11:14

Dat hangt dan af van welke commerciele belangen je er aan verbindt. Ik weet wel dat Heerenveen vooral moet hopen dat hij voetballend een succes wordt en het totale plaatje moet zien te verkopen aan de grotere clubs en niet alleen de speler zelf dus. Dan weet je pas wat het in Euro's waard is geweest.

Gisteren las ik van velen nog dat Heerenveen hier niks aan kwijt is. Dat sponsoren dit zouden betalen of iets?

13 september 2019 om 10:49

Op de fansite van heerenveen waren er constant artikelen dat de vietnamese club in ieder geval dit jaar het salaris zou betalen. Ik denk dat dit salaris gaat over na het lichten van de eventuele optie tot koop.

13 september 2019 om 10:52

Vietnam heeft veel rijke mensen maar geen grote internationale bedrijven. Denk dat Heerenveen zich op dit gebied ten onrechte rijk rekent. Laten we hopen dat deze speler voor zijn voetbal kwaliteiten is gehaald.

We moeten snel van die non Europa minimum salaris regel af. Het maakt niks uit of je nou een Scandinaviër of een Braziliaan haalt voor doorstroming van eigen talent.. Het grote voordeel is dat de clubs dan een veel grotere vijver hebben om in te vissen.

13 september 2019 om 11:40

Nee dat maakt juist wel uit...doordat je hele goedkope jongens uit Zuid-Amerika en Azië kan halen gaat dat juist ten koste van de doorstroom uit je eigen jeugd.

13 september 2019 om 12:09

Je begrijpt hem niet volgens mij. We verschuiven nu het probleem. Nu worden er goedkope jongens gezocht uit landen waar clubs niet dat riante salaris hoeven te betalen. Of het nou een Scandinavier is of een Vietnamees het houdt beide de doorstroom tegen. We missen nu ook veel talenten omdat clubs de gok niet durven te nemen.

Het is wel echt bizar. Ieder bericht met deze jongen op de FB van SC Heerenveen wordt ineens 100.000 tot 150.000 keer geliket terwijl berichten in het verleden hooguit een paar duizend likes opleverden. Deze jongen moet wel gaan spelen anders verslapt de aandacht weer denk ik maar dit is wel echt een ding.

Ik moet het allemaal nog maar zien hoor met deze jongen. Al die facebook likes e.d. is natuurlijk wel leuk maar ik zie zo 1,2 niet direct een manier om hier heel veel geld uit te kunnen halen. Het zal ongetwijfeld iets op leveren maar een half miljoen aan salaris en een optie tot koop van 1 / 1.5 miljoen.. de commerciële afdeling mag zijn best gaan doen. Daarnaast heb ik wat filmpjes van deze Doan van Hau bekeken en kwalitatief weet ik niet of hij in het elftal past. Daarnaast heeft ook Woudenberg pas zijn contract verlengt en die speelt de laatste tijd absoluut niet onaardig. Maargoed, ik laat me graag verassen!

13 september 2019 om 13:29

Zoals al eerder aangegeven, is dat salaris al lang en breed gedekt. Wel moet je natuurlijk gaan kijken of je hier verder nog een commercieel succes van kunt maken.de groep rijken is in Vietnam niet al te groot. Voor het grootste deel van de bevolking zal er geen al te groot budget zijn voor Heerenveen-merchandise. Wat dat verassen betreft: dat lijkt me geen al te gezonde hobby ;-)

13 september 2019 om 14:01

Hahahaha, scherp! Klopt inderdaad dat het salaris gedekt is voor dit jaar, maar is dat ook zo als het tot een eventuele koop komt? Lijkt me niet dat deze partijen dit zullen blijven doen.

13 september 2019 om 14:41

Nee, een eventuele koop is volgens mij niet gedekt. Ik denk ook dat men bij de club eerst eens wil kijken wat er dit seizoen gebeurt. Ten eerste: is hij voetballend een meerwaarde? Maar daarnaast wordt er natuurlijk ook gekeken naar de deuren die nu openen. Om zo'n transfersom te rechtvaardigen moet de club wel voldoende mogelijkheden zien op commercieel gebied.daar heb ik ook wel mijn twijfels bij.

Zo´n speler hebben wij ook ooit gehad in Enschede. Nashat Akram was zijn naam. Een grootheid in Irak, 3 miljoen Irakezen liepen blijkbaar met een voetbalshirt rond met zijn naam erop en hij was verkozen tot Aziatisch speler van het jaar. Mede door blessureleed heeft hij zich nooit weten aan te passen aan het Europese voetbal. Waarschijnlijk had hij best voetbalkwaliteiten, maar het kwam nauwelijks tot uiting; na het kampioenschap van 2010 werd zijn contract ontbonden en hij raakte hij in de vergetelheid van de woestijnvoetballerij. Hoeveel extra shirtjes richting het Midden-Oosten zijn gegaan, geen idee, maar of hij zijn niet-EU-salaris daarmee heeft terugverdiend durf ik niet te zeggen. Hopelijk weet deze gozer bij Heerenveen wel z´n stempel op het elftal te drukken en wordt hij daarnaast wel een waar commercieel succes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona staat op het punt om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren